hayrlı doğumlar olsun kızlarrr ne gusel heyecanlar yaa daha erken ama hamılelığımı ozledım bı tane dahamı yapsam acaba
süt pompası demışler arkadaslar evet gercekten gereklı bn almamıştım ama goguslerı boşaltamadım ve kaç kere ateşlendım ve meme ucum yara oldu emzrmek cok zor oldu ama pompa almadığım ıçın mecburen katlandım sız temın edın derım..
bıde kesınlıkle katılıyorum ılk heves dıye almadığım kıyafet kalmadı ama gıyemıyorlar..10 gun olmadan kuçuluyo hepsi
çıtçıtlı badı ışe yarıyor bıde ben hıç sadece badıyle durdurmadım yarım kolluda olsa bıseyler gydrdım
tulumlar ınce olursa rahat oluyor katkat gydrmekten daha ıyı cunku yenı bebek dıye acamıyosun ama sıcak dıyede kapatamıyosun yaz bebeği zor aslında..
penye battanıye cok lazım 3-4 tane olmalı. bıde eldıven olmalı cunku ellerını yemekten ıslanıyor eldıenler..
pişik kremını ve bebeyağını sebamed sampuanı dalın aldım..
bebek arabası pahalıya gerek yok dıye duşundum sunny baby aldım..
bebek odası yaptım gardolap için şart bnce..bıde basucu beşiği aldım en buyuk hatam başucu beşiği oldu cunku 5 aydan sonra sığmamaya başlıyo şimdi park yatak alıcam..
aklıma geldıkce yazarım zaten bışeyler anlatmaya bayılırım
sünnet konusuna gelınce oğlum sunnetlı doğdu gerek kalmadı artık ılerde sadece duğun yapıcam.ama yapmam gerekseydı 2.gun yaptırıcaktım..
Çok teşekkürler kızlar :)))
Ben doğumumdan sonra ücretsiz izin kullanacağım ama süt pompasının izinle çok ilgisi yok galiba.
Hepiniz tavsiye etmişsiniz.
Peki, deneyimlerinize göre hangi mark pompalardan almak lazım?
Ben almadım sütüm cogaldıgı zaman bi hastanede bosaltmıştım .
Hastanenin ki Madela ydı gayet ıyıydi .
Aslında bence bu da dogumdan sonra alınacaklar listesinde olmalı.
Sut cogalması birinci hafta oluyor o sırada bı yerlerde bosaltma ımkanın olabilir evde olacaksan dogum sonrası duruma göre alıp almayacagına bakabilirsin .
kızlar ben poşette saklamıorum bebeğim 40 günlükken işe başlamak zorunda kaldım o yüzden ilk günlerden stoğa başladım..
medela sut pompası kullanıorum onların saklama kutuları var ...
bn o kutulardan sipraiş ettimm..
gayet sağlıklı 10 tanesi 30 tl civarındaydı tek kullanımlık yazıor ama o kapağını kırıp biberon olarak kullananlar için ben kapağını biberonla kullanmdım steril ederek sürekli kullandım...
çok memnun kladım bebeğim onlarla buyudu işyerınde sağıorum kutulara buzlukta donduruorum iş yerının buzdolabında eve giderkende ısı koruryucu termosum var kutuları içine koyup gidiorum....
yazın o sıcazklarında bile sütümü taptaze götürdüm çok şükür
resimde ekliim bilgi olsun...
Eki Görüntüle 133689
kızlar ben poşette saklamıorum bebeğim 40 günlükken işe başlamak zorunda kaldım o yüzden ilk günlerden stoğa başladım..
medela sut pompası kullanıorum onların saklama kutuları var ...
bn o kutulardan sipraiş ettimm..
gayet sağlıklı 10 tanesi 30 tl civarındaydı tek kullanımlık yazıor ama o kapağını kırıp biberon olarak kullananlar için ben kapağını biberonla kullanmdım steril ederek sürekli kullandım...
çok memnun kladım bebeğim onlarla buyudu işyerınde sağıorum kutulara buzlukta donduruorum iş yerının buzdolabında eve giderkende ısı koruryucu termosum var kutuları içine koyup gidiorum....
yazın o sıcazklarında bile sütümü taptaze götürdüm çok şükür
resimde ekliim bilgi olsun...
Eki Görüntüle 133689
ilk önce hepinize hayırlı doğumlar diliyorum temmuz anne adayları.
inşallah yavrularınızı sağsağlim kucağınıza alırsınız.
ben haziranda doğum yaptım.biraz erken geldi benim cimcime.o yüzden hazırlıklı olun herzaman.
hatta ben 6 aylık hamileyken çantam bile nerdeyse hazır durumdaydı.ilk hevesler var ya ondan.
heves demişken,doldurdum dünya kadar kıyafet kızımın dolabını.
sonuç,
hiçbirini giyemedi.
hatta üzerine kıyafet almak zorunda kaldım aldıklarım haricinde.
tam kollu çıtçıtlı badi hiç kullanmadım.
çünkü ilk zamanlar zıbın giydiriyordum.yeni doğduğu için üşümesin diye..ondan sonra bir baktım,kızımın boyunları,yüzü,koltuk altları sivilce dolmuş.(ilk annelik tecrübem ya)isilik belası başladı.ve poposuna mutlaka ve mutlaka ıslak pamuk kullanın.
sonra alışverişe.çünkü kzımın hiç yarım yada sıfır kollu badisi yoktu.ona olabilecek kilodu bile yoktu yavrumun:2:
ve ardından katılaşan ve ağrıyan göğüsler.en büyük acınız bu olacak sanırım.(sezeryan haricinde.ki allah göstermesin)normal doğum yanlısıyım.ama sezeryan oldum nedense.
o yüzden göğüs pompası şart.sütleri israf etmemek sartıyla.hele ilk gelen süt çok önemli.birde göğüs ucu kremi alın mutlaka.
uykusuz geceler yaşayacaksınız.o yüzden bana göre sallanan bir beşiğiniz olmalı.hafiften sallanıyorda olsa.ben cok çektim.alışmasın diye sallamadım.uyumuyordu psikolojim alt üst olmuştu.pes ettim.ve sonuç
evet salladım.
uyutmayı başarabildim mi..?
hayır...:96:
yaz bebeği olduğu için bence bebek arabasını iyice arştırıp alın.gerekli bence.insan gezmek istiyor.küçücük bebek sonuçt.kucakta tasınmaz ki..
yani bol bol çıtçıtlı badi,battniye(özellikle ince ve yünlü olmamalı.)
ve eldiven alın bol bol.yüzlerini mafediyorlar.zombi gibi
neyse herkese kolaylık versin allah..aklıma geldikçe yazarım.
öncelikle bilgilerin için teşekkürler ama hastanede topuk kanı aldırmama gibi lüksünüz yok çünkü doğduğu anda topuk kanı alınmak zorunda sağlık bakanlığının bu konuda genelgesi var doğumdan sonra alınıyor ve daha sonra ilk 5 gün içerisinde tekrar alınmak zorunda lütfen yanlış bilgiler vermeyelim rica ediyorum.....merhaba öncelikle güzel sorunsuz bir hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum
ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim
öyle şundan bol bol alın felan demiycem çünkü ihtiyaçları bebek kendisi belirliyor her bebek farklı
örneğin ben eldiven hiç kullanmadım hem sıcaktı hem de zeka gelişimi için dokunması şart
çıt çıtlı bady sıfır kollu kısa kollu çok kullanışlı oluyor
atlet teri alması alması için kullanıyorum
süt pompası hiç kullanmadım, gerekirse alın tüm eczanelerde var ihtiyaç olursa alırsınız bence,
göğüs pedi hiç ihtiyaç olmadı
göğüs kremi 2 ya da üç kere kullandım
ana kucağında bebek çok terliyor kullanmadım, ama yolculuk yapacaksanız şart
park yatak aldım çok memnunum
bebekodasını çilekten aldım çok memnunum
battaniye sıcakta örtülmüyordu ama ben kalın tülbent örtüyordum
pişik kremini şampuanı dalin aldım çok memnun kaldım
ilk 4 ay hiç ıslak mendil kullanmadım pamukla temizledim hiç pişik olmadı
primanın ıslak mendili pişik yaptı biraz, sonra hugges aldım memnun kaldım
burun aspretörü aldım çok da kullandım ama 2 haftadır otribebe kullanıyorum baştan kullanmadığıma pişman oldum daha rahat oluyor iyi temizliyor
normal doğum yaptım gecelik hiç kullanmadım
bir tane pijama yeterli oldu
1 tane hastane çıkışı yeterli oldu, ben yedek de almıştım
bir de hastanede topuk kanı vermeyin sağlık ocağı zaten alıyor, 2 kere canı yanmasın yavrunun
bir tane ufak sepet ev için aldım içine alt açmamızı, bir kaç tane bez,ıslak mendli pişik kremini koyuyorum hep elimin altında oluyor, hem de ortalık karışmıyor
şimdilik aklıma bunlar geldi,
öncelikle bilgilerin için teşekkürler ama hastanede topuk kanı aldırmama gibi lüksünüz yok çünkü doğduğu anda topuk kanı alınmak zorunda sağlık bakanlığının bu konuda genelgesi var doğumdan sonra alınıyor ve daha sonra ilk 5 gün içerisinde tekrar alınmak zorunda lütfen yanlış bilgiler vermeyelim rica ediyorum.....
tatlım ya maaşallah ne güzel döktürmüşsün okurken hem güldüm hemde bilgilerini not ettim çok teşekkür ederim tatlım tecrübe başka bişey gerçekten. ben ebeyim ama ben bile nasıl bakıcam diye düşünüyorum ve ben çocuk bakımı eğitimi almış biriyim birdeneyse tatlım çok teşekkürler
yanlış bilgi yok eşim doktor sağlık ocağı almak zorunda ama özel hastanelerde çoğu arkadaşım aldırmadı hastane de 2. bir kez çağırmadı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?