2011 Temmuz Anneleri Olarak 2010 Temmuz Annelerinden Tavsiyeler İstiyoruz

Hepinize tavsiyelerinizden dolayı teşekkürler kızlar.

Valla her birinizin önerisini dikkate alacağım.

Almayı düşünmediğim süt pompası vardı, onu da es geçmeyeceğim artık.:13:

ne güzel canım çok şanslısın, ben de oğlum olacağını öğrendiğimden beri sünnet olayını düşünüyorum..

süper bir başlık, süper cevaplar 2010 temmuz annelerine teşekkür ediyorum ve paylaşımlarınızın devamını bekliyorum

bende arina gibi göğüs pompasını hiç düşünmemiştim
meğer en gereklı şeylerden bırıymiş
kayınvalıdem her nekadar öyle poşet süt verılırmı desede
işe başlayınca emcbur olcak

inşallah bende sütüm olursa buzlukta stoklarım ben işteyken kayınvalidem verir. poşette de olsa hazır mamalardan 100 kat iyidir

Ben almadım sütüm cogaldıgı zaman bi hastanede bosaltmıştım .
Hastanenin ki Madela ydı gayet ıyıydi .
Aslında bence bu da dogumdan sonra alınacaklar listesinde olmalı.
Sut cogalması birinci hafta oluyor o sırada bı yerlerde bosaltma ımkanın olabilir evde olacaksan dogum sonrası duruma göre alıp almayacagına bakabilirsin .

kızlar ben poşette saklamıorum bebeğim 40 günlükken işe başlamak zorunda kaldım o yüzden ilk günlerden stoğa başladım..
medela sut pompası kullanıorum onların saklama kutuları var ...
bn o kutulardan sipraiş ettimm..
gayet sağlıklı 10 tanesi 30 tl civarındaydı tek kullanımlık yazıor ama o kapağını kırıp biberon olarak kullananlar için ben kapağını biberonla kullanmdım steril ederek sürekli kullandım...
çok memnun kladım bebeğim onlarla buyudu işyerınde sağıorum kutulara buzlukta donduruorum iş yerının buzdolabında eve giderkende ısı koruryucu termosum var kutuları içine koyup gidiorum....
yazın o sıcazklarında bile sütümü taptaze götürdüm çok şükür

resimde ekliim bilgi olsun...

Son düzenleme:

Sağol canım, dediğin gibi sütümün durumuna bakıp karar vermeliyim :)) İnşallah bol olur :)

Sağol canım :))

ya benim hiç o aklıma gelmedi. işyerinde sabah sağsak sütü akşama kadar bozulur dimi nasıl bir termos aldın canım?

ayy kızlar ne güzel bir başlık olmuş burası böyle.... 2010 anneleri hakkınızı helal edin sayenizde bir süre şey öğredim tüm yazdıklarınızı okudum... beşik mi park yatak mı diyordum park yatakta karar kıldım kraft ın sallanan bir modeli var daha önce beğenmiştik babasıyla onu alıcaz heralde... bu arada biz bebek arabasını aldık 2li set halinde chicco nunkini aldık fuego modeli.. katlanınca biraz ağır ama sürüşü hantal değil bebek ağırlığında eşya koyup denedik almadan önce... eşim araba koltuğu ayrı araba ayrı almayalım dedi bir de yeni doğan bebek için baston tipi istemedik yaşına gelince alırız gerekirse diye düşündük... bol bol cıt cıt lı body alıyoruz yünlü hiçbişey almıcaz... süt pompasını hiç düşünmedim çalışmadığım için emziririm diyordum ama bebeğin uyuyabileceği aklama gelmemişti... pompatyı alınacaklar listesine ekledim...

çok teşekkür ederiz 2010 anneleri gerçekten çok makbule geçecek bilgiler bunlar en iyisi yaşayanlara sormakk bir sürü şey öğrandim gerçekten çok iyi oldu

2010 temmuz anneleri hepinize bol bol teşekkür ediorum
nasıl güzel bilgiler paylaşmışsınız
ilk işim bunları annelerimede okutmak olucak
tavsiyelerinizi dikkate alarak alışveriş yapıcam inş.
süt pompası da bana ihtiyaç olursa alınır gibi geliodu ama diilmiş öğrendi
tekrardan çok saolun

tatlım ya maaşallah ne güzel döktürmüşsün okurken hem güldüm hemde bilgilerini not ettim çok teşekkür ederim tatlım tecrübe başka bişey gerçekten. ben ebeyim ama ben bile nasıl bakıcam diye düşünüyorum ve ben çocuk bakımı eğitimi almış biriyim birde neyse tatlım çok teşekkürler

merhaba öncelikle güzel sorunsuz bir hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum
ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim
öyle şundan bol bol alın felan demiycem çünkü ihtiyaçları bebek kendisi belirliyor her bebek farklı
örneğin ben eldiven hiç kullanmadım hem sıcaktı hem de zeka gelişimi için dokunması şart
çıt çıtlı bady sıfır kollu kısa kollu çok kullanışlı oluyor
atlet teri alması alması için kullanıyorum
süt pompası hiç kullanmadım, gerekirse alın tüm eczanelerde var ihtiyaç olursa alırsınız bence,
göğüs pedi hiç ihtiyaç olmadı
göğüs kremi 2 ya da üç kere kullandım
ana kucağında bebek çok terliyor kullanmadım, ama yolculuk yapacaksanız şart
park yatak aldım çok memnunum
bebekodasını çilekten aldım çok memnunum
battaniye sıcakta örtülmüyordu ama ben kalın tülbent örtüyordum
pişik kremini şampuanı dalin aldım çok memnun kaldım
ilk 4 ay hiç ıslak mendil kullanmadım pamukla temizledim hiç pişik olmadı
primanın ıslak mendili pişik yaptı biraz, sonra hugges aldım memnun kaldım
burun aspretörü aldım çok da kullandım ama 2 haftadır otribebe kullanıyorum baştan kullanmadığıma pişman oldum daha rahat oluyor iyi temizliyor
normal doğum yaptım gecelik hiç kullanmadım
bir tane pijama yeterli oldu
1 tane hastane çıkışı yeterli oldu, ben yedek de almıştım
bir de hastanede topuk kanı vermeyin sağlık ocağı zaten alıyor, 2 kere canı yanmasın yavrunun
bir tane ufak sepet ev için aldım içine alt açmamızı, bir kaç tane bez,ıslak mendli pişik kremini koyuyorum hep elimin altında oluyor, hem de ortalık karışmıyor

şimdilik aklıma bunlar geldi,

öncelikle bilgilerin için teşekkürler ama hastanede topuk kanı aldırmama gibi lüksünüz yok çünkü doğduğu anda topuk kanı alınmak zorunda sağlık bakanlığının bu konuda genelgesi var doğumdan sonra alınıyor ve daha sonra ilk 5 gün içerisinde tekrar alınmak zorunda lütfen yanlış bilgiler vermeyelim rica ediyorum.....

yanlış bilgi yok eşim doktor sağlık ocağı almak zorunda ama özel hastanelerde çoğu arkadaşım aldırmadı hastane de 2. bir kez çağırmadı zaten

haa bu arada sen doğru bildiğini yap

canım ben hiçbir eğitim almadım.annelik doğuştan gelen bir yetenek olsa gerek.
o yüzden 2 ayağım bir pabuça girdi diyebilirim.kimse yoktu yanımda.annem dahil
kimsesiz biçare
yanında birinin olması sart bence.öncelik bu olmalı.
belki hala bazı konularda tecrübesizim.bunun da farkındayım.ama ne yapayım,
yaşayarak öğrenicez.
cimcimem beni mafetmezse
doğumdan sonra kullandığım diğer önemli şeyse,göğüs pedi olmuştu.3 koca paket bitirdim.4.nün yarısı duruyor.çünkü süt gelir gelmez,emzirsen de emzirmesen de göğüslerin taş gibi olduğu için süt kendi kendine akıyor.ben mafolmuştum resmen her tarafım pijamama kadar süt olmuştu.
bi arkadasım demiş,eldiven kullanmadım,ellerini kullanabilsin doğal olsun ellerini hapsetmek istemedim diye, bu doğru ama doğumdan sonra kızının yüzünde koca koca çizikler görmek istemiyorsan
eldiven kullanmalısın.sanki elleri yabancıymışçasına bir sinirli tavırla kulaklarına kadar yoluyorlar.yırtıyorlar kendini.
ne zaman ellerini farkederler işte ozaman çıkarır birdaha takmazsın.
ben tülbentten eldiven dikmiştim kızıma.elleri terlemiyordu böylece.

allahım bunlardan önce herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.

yanlış bilgi yok eşim doktor sağlık ocağı almak zorunda ama özel hastanelerde çoğu arkadaşım aldırmadı hastane de 2. bir kez çağırmadı zaten

çocuk doğar doğmaz,bir incelemye giriyor.yeni doğan taraması bu.yani doğar doğmaz kucağına verip odaya göndermiyorlar ki..kilosunu boyunu,ellerini kollarını bacaklarını her tarafını kontrol ediyorlar.hatta gözüne ışık tutup refleksine bakıyorlar.tabi bunlardan senin haberin olmuyor.o arada topuktanda kan alıyolar.yani ben topuktan kan aldırmak istemiyorum deme gibi bir lüksün olmuyor.
ki ne farkeder,
bebek sağlıklı olsunda,
tek problem bu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…