2011 Temmuz Anneleri Olarak 2010 Temmuz Annelerinden Tavsiyeler İstiyoruz

kızlar benim 2 tane arkadaşım doğum yaptı normalde sütleri çok yokmuş. bi tanesi ülkerin malt içeçeği diye bi içecek var onu keşfetmiş süper süt yapıyomuş, bi taneside kefir mayası bulmuş kendi evde kefir yapıyomuş şarıl şarıl süt oldu diyolar

küvet gerekli bence canım ama ayaklısına gerek yok.
file de kullanışlı oluyor ilk 5-6 ay. rahat rahat yıkayabiliyorsun üzerine koyup.
pompa kesinlikle elektrikli olmalı, düğer türlü çok zor olurdu eminim.
anakucağı fisher'ınkinden almıştık.hala onda uyutuyorum. önüne takılabilen oyuncakları da var, bazen oyalanıyor orada bir süre. daha doğrusu oyalanıyordu. artık oturmak istediği için sürekli uyutma dışında pek kullanmıyoruz ana kucağını.

Evet bende malt içeceğinden kullandım haftada bir falan içerdim...Etkisi oldumu bilmem ama ilk doğum yaptığımda sütüm biraz azdı sonradan işte çaylardan ve malt kullandım ve bol bol üzüm hoşafı kaynattı annemler saolsunlar..

2009 temmuz annelerinden çok tavsiyeler almıştım. Bütün ihtiyaç listemi burdan ilham alıp hazırlamıştım. Anlatılabilecek okadar çok şey varki.. tüm sorulara cevap vermeye hazırım..

2009 temmuz annelerinden çok tavsiyeler almıştım. Bütün ihtiyaç listemi burdan ilham alıp hazırlamıştım. Anlatılabilecek okadar çok şey varki.. tüm sorulara cevap vermeye hazırım..

ooo süper ilk önce listen duruyorsa onu gönderebilriisn canım

canim zahmet olmazsa aklina gelen herseyi yaz.cünkü insan ilk bebek olunca ne sorcani bile bilemiyo bazen.sen aklina geldikce yaz.inan cevap yazmasalarda bu topici o kadar takip eden var ki.

bu arada uzun uzun yazan annelere cooooooooooook tesekkürler inanin cok isime yaradi.yazdiklarinizdan notlar aldim.devamini bekliyorum mutlaka...

ozaman şöyle başlıyım. herşeyden çok çok alıp evinize yığmayın bence.. doğumdan sonra ihtiyaçlar zaten belli olmaya başlıyor. ozman tam ihtiyacına uygun ürünleri alabiliyorsun ancak. ben 2 tane hastane çıkışı almıştım yetti. uzun kolluları ilk 2 gün giydi kızım. sonra ateşi yükselmiş sıcaktan doktor hemen ince giydirin dedi. kısa kollu alttan çıt çıtlı bodylerden giydik bütün yaz sonra. hastane çıkışları çok ekonomik oluyor ayrıca, içerisinde ihtiyacınız olan ürünler bıulunuyor ve çok uygun oluyor. eğer arabanız varsa oto koltuğu hemen kullanılmıyor, önce anakucağına ihtiyacınız olur sanıyorum. yatak olarak park yatak kullanıyoruz hala daha. odasını ayırırken büyüyebilen yatak alıcaz. yani bence yatak odası için acele etmenize gerek yok, çünkü sizin yanınızda yatıcak uzun süre.. bir ateş ölçerde alırsanız ilk günler kendi ve bebğin ateşini ölçmeniz gerekbilir. kulaktan ölçenler bebek için çok kullanışlı. uzun süre koltuk altında tutmak çok zor oluyor. çorap ve eldiven bol bol alın bence. sürekli giyiyorlar ilk aylarda. eldivenler özellikle ağzına soktuğu için çok kirleniyor. ince penye örtüler yaz ayları için kullanışlı oluyor 3-4 tane kadar lazım olabilir. havluda aynı şekilde 3-4 tane yeterli oluyor. yazın hergün yıkandığı için her seferinde temiz havlu kullanmak uygun olur.süt sağma pompalarına bence bakmayın bile. kesinlikle mükemmel bir emzirme dönemi geçireceğinize adapte edin kendinizi. emicek mi diye korkmayın. emziriceğinize olan inancınız emzirebilmek için ilk ve en önemli adım. daha yazıcak çok şeyler vardır, aklıma geldikçe devam ederim tekrar, sorularınızı cevaplarım herzman. daldan dala oldu ama aklıma gelenleri unutmadan yazmak istedim. hamileliğinizin keyfini çıkartın, size özel bir canlı büyüyor içinizde..

saol canim cok güzel bilgiler,dikkate alicam kesinlikle....

kızlar bir de tavsiyem, ilk 1-2 ay için tabiki önceden alın ama sonrası için ihtiyaç duydukça alın çünkü kilosunu falan bilemediğiniz için alınanlar hiç giydirilmeden kalabiliyor. mesela ayakkabı falan almıştık 3-6 ay için ama o dönem kışa denk geldiği için hiç kullanmadık. etiketiyle kalan öyle çok şey var ki evde. 6-9 ay çıtçıtlı badiler almıştım. ama kış aylarında uzun kollu body giydiriyorum, aynı şekilde onlar da boşa alınmışlar.
kısaca sonraki ayları doğum sonrasına bırakmanızı öneririm.

teşekkürler arkadaşlar

tecrubeleriniz ve yazdıklarınız için cok saolun bizim ilk oldugu için abartıyoruz kıyafet konusunda galiba elimizde kalacak bu gidişle ben 2 tane hastane cıkısı aldım içinde bi ton sey var sanırım onların içindeki yaz oldugu için yetecek bi 15 gun giyecek uzun sonra direk kısa kollu ve sonra kolsuza gecilecek sizin devamınızı bekliyoruz aklınıza geldikce ne guzel 7 aylık olmus sizinki allah bizde nasip etsin o gunlei:)))

tecrubeleriniz ve yazdıklarınız için cok saolun bizim ilk oldugu için abartıyoruz kıyafet konusunda galiba elimizde kalacak bu gidişle ben 2 tane hastane cıkısı aldım içinde bi ton sey var sanırım onların içindeki yaz oldugu için yetecek bi 15 gun giyecek uzun sonra direk kısa kollu ve sonra kolsuza gecilecek sizin devamınızı bekliyoruz aklınıza geldikce ne guzel 7 aylık olmus sizinki allah bizde nasip etsin o gunlei:)))

Kızlar çok teşekkürler. Yazdıklarınız çok bilgilendirici oluyor. Kafam daha doğru şekilleniyor.

süt pompası emzirmeyen anneler için değil. 7 aydır emziiriyorum ve hala ihtiyacım oluyor. sağıp eve bırakıyorum. işe başlamadanda buzluga attıklarım olmustu. sürekli emzirsemde bazen süt fazla oluyor kendi sağlığınıziçin sağmanız gerekiyor. veya fazlasını saklamak için faydalı.
bence kesinlikle alın...

sizlerden ricam,hangi bebek arabalarını aldığınızı yazarmısınız?bebek arabası alırken nelere dikkat etmeliyiz...önereceğiniz markalar var mı??

sizlerden ricam,hangi bebek arabalarını aldığınızı yazarmısınız?bebek arabası alırken nelere dikkat etmeliyiz...önereceğiniz markalar var mı??

canım ben bebek arabası almadım ama anakucağı kesinlikle tavsiye ederim biz çok kullandık özellikle evin içinde ve gittiğimiz yerlerde çok işimize yaradı. evde yalnız olunca anneannesi nerdeyse bebeğide anakucağıyla yanına götürüyordu :))

valla canım bazılarınde mesela ben ne yersen ye süt olmayacaksa olmuyor ((( o kadar çok şey denedimki hamur mayası bile yedirdiler ama nafile sütüm olmadı (((

kızlar bi sorum olacak simdi bende yaz bebegi oldugu için 2 tane hast.cıkısı var ve içinde 4 adet oluyor o yuzden kısa kollu ve cıt cıtlı bady aldım bol corap ve eldiven ama şimdi yazda olsa kısa kollu bady yada kolsuz giyince bacaklar cıplak kalacak bebekler üşür mü bide sadece ince ayaklı alt almaya gerek var mi yoksa penye battaniye aldım 2 adet şimdilik onlar yeterli olur mu ayaklarına ortmek için bide benim erkek kız cocuklardan dahada dikkat etmek gerekebilirmis ayaklarının üşümemesi olayı cvp için şimdiden saol:))

valla ben bir sürü tulum falan almıştım hiç giyilmeden evde kaldılar bebeğim sadece kısa kollu ve kolsuz bodyleri giydi. ilk günler biraz sıkı giydirdik sonra bir açıldık tam açıldık :))) ama kolsuz body de giydirsem mutlaka ayağına çorap giydirdim. 2 penye battaniye yeterli ben onuda 4 tane almıştım hele birini paketten bile çıkartmadım. bikaç tane tek alt alab,ilirsin iyi olur.

canım ana kucağının markası neydi? bu hafta fuara gidince ana kucağı araştırmayı düşünüyorum. tüm modeller varken karşılaştırayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…