Çok sağol Ceydam ya bende tam dün bu saatlerde birde yabancı kaynaklara bakayım dedim ama üşendimdi.şu meningokok menenjitine karşı olan aşıyı okudum internette
bizim türkçe sayfalar aşıyı son derece övüyor tabi, heryerde aynı yazı kopyalanmış.
yeni ruhsat almış tr de, ondan sanırım bu frenzi
okudum fda sayfasını, ordaki rapora göre küçük çocukalrda koruyuculuğu yüksek değilmiş, asıl koruyculuğu aşı 18 yaşından sonra yapılınca oluyormuş, zaten risk grubunda olanlar da öyle toplu yerlerde yurtlarda filan kalan öğrenciler vs anladığım kadarıyla. ve de onlu yaşlardaki gençler en çok risk grubuymuş. bebekler ise bu yaşta aşılanınca çok da koruyuculuğu kalmıyor ileri yaşlarda.
kafam gene çorbaya döndü bu aşı pazarından bıktım artık
doktora gidenler acaba bu konuyu detaylıca sorabilirler mi, beyl,k laflar haricinde diyorum, ekstra bir bilgi edinirsek çok memnun olacağım
gerçi benim yukarıda yazdığım kadarını bile söyleyeceklerini sanmıyorum da neyse![]()
Dediğin gibi yeni birşeyi mutlaka övüyorlar. Hiçbir ilaçta(aşı vs) öyle taraf bulmadan piyasaya lodoslama dalmaz diye düşünüyorum. Belki haksızlık ediyoruz ama malesef ki BAZI doktorların çıkar ilişkisi kurduğuna inanlardanım.
Yahu alt değiştirmek imkansızdönüyodu şimdi o da kesmiyo fiti fiti diye emekleyip uzamaya kalkıyo.. Oyuncak ver, öp kokla, gıdıkla, konuş , hiçbiri kesmiyor artık..Nedir bunun yöntemi ya da ne zaman geçer, geçici midur?
Alsen cevap vermiş zaten canım aynen öyle :) Etrafımdakileri gözlemlediğim kadarı ile dahada zorlaşacak. Şimdi dönüyorlar yada emekliyorlar, ilerde kalkıp kaçacaklar. Yatmayı kabul etmeyecekler, daha bir dönemde kirli bezlerini ellerinde gezdirip çöpe attırmayacaklar. Alsenin dediği gibi bezden kurtulana kadar devam edecek birşekilde. Dünki pozitif tablonu mahvettik demi
Bizde savaş halindeyiz zaten uzun süredir böyle. Kaka yaptıysa doğru banyoya gidiyoruz, günde kaç defa olursa olsun belinden aşağısını yıkıyorum. Yoksa dönüyor, emeklemeye başlıyor mümkün değil temizleyebilmek.