Benim esimde araligin 3 unde singapura gidecek ucakla 12 saat suruyor dusunun. Evlendigimden beri biltim wallahi bu yurt disi islerinden. ama bu bir hafta gdecek olmasi kdar hic biri uzmemisti.
Ayy sorma canim ya cok agladim gercekten. Lansinoh o zaman fayda etmemisti bana meger gogus pedi islandikca yara iyilesmiyormus halbuki sık sık degistirirdim. bepanten iyilestirmisti ama cok gec kaldim bepanten kullanmak icin. bir arkadasimda zeytin yagi sür az az iyice yumusasin dedi. hastanede dogru emzirme bicimi var bir panoda gittikce bakiyorum memenin kahverengi kisminin hepsini bebegin agzina vermek gerekiyormus biz sadece ucunu verdigimiz icin yara oluyormus. Bebegin agzi zaten kucucuk meme ucunu zor kavriyor hepsini nasil vercez bogulur cocuk allah korusun.Sende benim gibi aglayarak emzirenlerdenmisin canim :))
Kalkan almicam gerekirse alirim cunku bi hafta oncesi lansinoh kullanmaya baslicam.
Humana gercekten cokk cookk fayda etmisti bende,benden sonra tavsiye ettiklerimede.aynen 2-3 gun oncesi bile baslamak yeterli gelir,ben bide bu gebeligimin son gunune kadar dolmasini istiyorum o zaman dah iyi sut olucani dusnuyorum ayrica kiloda iyi olucaga icin beslemek daha kolay olur..
ben prima almaya gittim..molfix göbek oyuntulu alıp geri geldim:)2-5 kilo arası olanı aldım..göğüs kalkanı almak gerekiyor mu..hastane çantasına koyayım mı sence abla..eşimin kuzeni(yenidoğan hemşiresi) önce içmeye başla dedi çay için..zararı olmaz herhalde..minikler ali keremin fotosunu koymuş face gördün mü abla...bu arada öğretmenin söylediklerine sıkılma üzülme lütfen..
Ayy sorma canim ya cok agladim gercekten. Lansinoh o zaman fayda etmemisti bana meger gogus pedi islandikca yara iyilesmiyormus halbuki sık sık degistirirdim. bepanten iyilestirmisti ama cok gec kaldim bepanten kullanmak icin. bir arkadasimda zeytin yagi sür az az iyice yumusasin dedi. hastanede dogru emzirme bicimi var bir panoda gittikce bakiyorum memenin kahverengi kisminin hepsini bebegin agzina vermek gerekiyormus biz sadece ucunu verdigimiz icin yara oluyormus. Bebegin agzi zaten kucucuk meme ucunu zor kavriyor hepsini nasil vercez boyulur cocuk allah korusun.
canım sağlık ocağındaki ebe de bana aynı şeyi söyledi kahveengi kısmın bir kısmını ağzına almazsa çok çabuk yara olur dedi. bebekler doğuştan emme refleksiyle doğuyormuş.yanağına parmağını hafif sürtsen bebek aranmaya başlarmış.bu özellik olamayan normal bebek yokmuş..kahverengi kısmın bir kısmını da alsa yetiyormuş ama sadece ucu değil dedi. bir de zaten bebekler vakum gibi çekiyor göğsü bir komşumuz doğum yaptı bebeğin kırkı daha çıkmamıştı kadın yanımda emzirdi memesini bir bıraktı ufaklık ucu kıpkırmızıydı kadıncağızın.o an içim parçalandı ne kadar üzülmüştüm .anne fedakarlığı işte.canı yansa bile çocuğum doysun yeterki diye düşünüyorAyy sorma canim ya cok agladim gercekten. Lansinoh o zaman fayda etmemisti bana meger gogus pedi islandikca yara iyilesmiyormus halbuki sık sık degistirirdim. bepanten iyilestirmisti ama cok gec kaldim bepanten kullanmak icin. bir arkadasimda zeytin yagi sür az az iyice yumusasin dedi. hastanede dogru emzirme bicimi var bir panoda gittikce bakiyorum memenin kahverengi kisminin hepsini bebegin agzina vermek gerekiyormus biz sadece ucunu verdigimiz icin yara oluyormus. Bebegin agzi zaten kucucuk meme ucunu zor kavriyor hepsini nasil vercez boyulur cocuk allah korusun.
kaloriferli evi olan arkadaşlarım , elektrikli oda nemlendiricisi aldınız mı?
Canim gogus pedi surekli degistiricksin evet ama en onemlisi sutun ile gogsu temizleyip kurutup kapaticaksin acik tutup bi sure,islakken kapatirsan yara hic iyilesmiyo.evet sadece ucu degil kahverengi kismin buyk bi cogunlugu tabi ilk zamanlar zor oluyo hepsini vermek ama verebildigin kadarini vericeksinki oyle alissin.zamanla hepsini aliyo zaten.dogru tutmak sutun cikmasini engellememek.gogsun bi birini bi digerini vermemekde cok onemli.mesela bi kere sag gogsunu emzirdin,diger seferde de once sagi vermelisinki sut devir daimi olsun,cunku o gogus sonuna kadr bosalmadiginda kanallr sut salgilamaya gecmiyolar.yarim yarim kalincada sut azaliyo.
evet var canım..daha önceden almıştım kendim için..kaloriferli evi olan arkadaşlarım , elektrikli oda nemlendiricisi aldınız mı?
BEnde prima diye ciktim molfix aldjm geldim aynen :)))
Sampuan aldm komili bebe.
İslak mendil aldim dalin 3 lu paket 9.90 migroslarda bilginize..
Gerci ben hemen hemen 2 ay pamuk su kullaniyorum.cam kavanoz icine hazirliyorum kizlar ufak ufak pamuk parcalarini sicak su ile islatip petegin uzerinde birakiyorum sicak kaliyo surekli gunluk yapiyrum boyle.hem su pamuk kullanmis oluyorum hemde her seferinde ugrasmiyorum..
Selam kızlar nasılsınız?
Doğum yapan ya da doğumu yaklaşan var mı?
Ben yaklaştıkça strese giriyorum normal olup olmayacağı bile belli değil daha:26::126:
ama inan ki hem zaman çabuk geçiyor hem de üzülmene değecek birşey değil.hele de karnı burnunda bir annişe hiç yakışmıyor rabbim neyi hayırlı gördüyse onu yaşarız zaten bir tarafımızı da yırtsak herşey olacağına varır nihayetindeanladım canım ben de girdim gecen kontrolümde nst ye .benim pek zikzak çıkmadı hatta neredeyse dümdüzdü
seninki hesaplıymış baya canım.ben toplu alışverişte kayınpedere aldırdım herşeyi de fiyatlar pek etkilemedi o yüzdenbirde bebedor vardı kız bu daha hesaplı dedi bizde chicco aldık
ben prima almaya gittim..molfix göbek oyuntulu alıp geri geldim:)2-5 kilo arası olanı aldım..göğüs kalkanı almak gerekiyor mu..hastane çantasına koyayım mı sence abla..eşimin kuzeni(yenidoğan hemşiresi) önce içmeye başla dedi çay için..zararı olmaz herhalde..minikler ali keremin fotosunu koymuş face gördün mü abla...bu arada öğretmenin söylediklerine sıkılma üzülme lütfen..
Civildeki uni babye bende bakim gayet iyimis fiyatida,begenirsem onla devam ederiz eve yakin civilde var :))
BEnde prima diye ciktim molfix aldjm geldim aynen :)))
Sampuan aldm komili bebe.
İslak mendil aldim dalin 3 lu paket 9.90 migroslarda bilginize..
Gerci ben hemen hemen 2 ay pamuk su kullaniyorum.cam kavanoz icine hazirliyorum kizlar ufak ufak pamuk parcalarini sicak su ile islatip petegin uzerinde birakiyorum sicak kaliyo surekli gunluk yapiyrum boyle.hem su pamuk kullanmis oluyorum hemde her seferinde ugrasmiyorum..
Benim kizim hic bir zaman gogsumu bosaltana dek emmedi biliyormusun sadece bir sefer 6 dk emdi. Digerlerinde hep 4-5 dk emerdi ve uyuyakalirdi. Uyandirip tekrar veremezdim. Sut pompasi almistim sonra oda bozuldu zaten.
Bize dr petegin uzefine nemli bi havlu koymamizi onermisti oyle yaparak gecirmistik kış aylarini.tikaniklik oluncada serum fizyolojik kullanmistik.buhar makinesi olupta hic fayda etmeyenlerde vardi okudugm arkadaslarda.cesaret edip almamitm bende,
canım ya ben de almadım ama korkuyorum bebeğe zararı olurmu diye evim nemi kalmayınca için dışın doluyor biz büyük olduğumuz halde öyle.bebekler daha savunmasızbenim buhar makinam var eski evimde gece bogazim yanarak uyanirdim havanin kurulugundan gece 1 saat calistiriyordum yatmadan once en dusuk seviyede. simdi yeni eve gectim bakalim burdada aynisi olacakmi
90 liraydı cihaz. bende bir işe yarar mı yaramazmı bilemedim çok da gerekli görmedim açıkçası ama kullanıp memnun olan var mı merak da ediyorum açıkçası.bu peteğe asılan buharlıklardan aldım bir milyonculardan hani içine su koyup petekten asıyorsun o da aynı işi görür sanırımBize dr petegin uzefine nemli bi havlu koymamizi onermisti oyle yaparak gecirmistik kış aylarini.tikaniklik oluncada serum fizyolojik kullanmistik.buhar makinesi olupta hic fayda etmeyenlerde vardi okudugm arkadaslarda.cesaret edip almamitm bende,
evet var canım..daha önceden almıştım kendim için..
chicco ıslak mendilini aldım ama bende pamuk kullanmayı düşünüyorum..senin pamuk kullanma stilinde güzelmiş:)
Civildeki uni babye bende bakim gayet iyimis fiyatida,begenirsem onla devam ederiz eve yakin civilde var :))
canım ya ben de almadım ama korkuyorum bebeğe zararı olurmu diye evim nemi kalmayınca için dışın doluyor biz büyük olduğumuz halde öyle.bebekler daha savunmasız
90 liraydı cihaz. bende bir işe yarar mı yaramazmı bilemedim çok da gerekli görmedim açıkçası ama kullanıp memnun olan var mı merak da ediyorum açıkçası.bu peteğe asılan buharlıklardan aldım bir milyonculardan hani içine su koyup petekten asıyorsun o da aynı işi görür sanırım
canım ya ben de almadım ama korkuyorum bebeğe zararı olurmu diye evim nemi kalmayınca için dışın doluyor biz büyük olduğumuz halde öyle.bebekler daha savunmasız
90 liraydı cihaz. bende bir işe yarar mı yaramazmı bilemedim çok da gerekli görmedim açıkçası ama kullanıp memnun olan var mı merak da ediyorum açıkçası.bu peteğe asılan buharlıklardan aldım bir milyonculardan hani içine su koyup petekten asıyorsun o da aynı işi görür sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?