2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

sağol canım bende kararsız kaldım kalkanı alsammı diye sepet beşik iyi fikir orda yatırırsın kızını
bende canım araba kullanmadığıma o kadar pişmanımki her zaman eşlere bağlı kalacağaz küçük çocukla zor olacak

selam canım iyiyiz sen nasılsın

Yavrus gözün aydın.

Benim son 2 haftadır var ve neredeyse hergün yeni bir tane ekleniyor. Ben bu kadar dayanmasına bile şaşırmıştım zaten, çünkü benim göbeğim 7 aylıkken bile 9 aylık gibiydi. Uzun süredir krem sürüyorum, su da içiyorum ama bu kadar korudu sanırım.

Geçmiş olsun bel ağrısı çok zor oluyor. Bende fıtık başlangıcı vardı bir ara uzun süre yatmam falan gerekmişti, hamilelikte en çok ondan korkuyordum ama çok şükür normal bel sırt ağrıları dışında fıtıkla ilgili bir problem yaşamadım. Yatıp dinlenmekten başka çare yok ne yazık ki.

yaa kızlar canım çok fena ıspanaklı pasta çektiiiiiiiii
olsada yesem yaaaaaaaaaaaaa

Ben hayatımda hiç ıspanaklı pasta görmedim. Merak ettim şimdi.

Geçmiş olsun, anladığım kadarıyla önlem olsun diye yapacaklar, inşallah tedaviyle veya tedavisiz biran önce atlatır. Çok zor tedaviler bunlar ama aman ihmal etmeyin, düşük dozlarla hallolabilirse çok sıkıntı çekmeden atlatırsınız inşallah. Tekrar geçmiş olsun.

Karabük o bölgedeki en gelişmiş yer.
Benim çocukluğum orada geçti, eskiden çok güzeldi şimdi eskisi gibi değil. Umarım hastaneye içiniz siner de acil bir durumda gönül rahatlığı ile gidersiniz.
Bebiş gelsin o bölgede gezilecek o kadar çok yer var ki, eğer doğayı seviyorsanız hiçbir haftasonu durmazsınız yerinizde.

Bana kalkanı al çok faydalı oluyor dedi kuzenim o yüzden aldım. Göğüs ucu çıkarıcının lazım olup olmayacağını emzirmeye başlamadan bilemezsin kendi kendine çıkmıyorsa alman lazım bence şimdiden alma. Beden durumunu eğer orada telefonla birine ulaşabiliyorsan ona sor bence.

Son düzenleme:

ben almıştım hastaneden de aldediler kalkan. göğüs ucu için de arkadaşın mesajını kopyalayım dün yazmış başka topikten:

canım benim de göğüs ucum yoktu. anlatmıştım burda. tekrar yazayım dene muhakkak. ben sırf emzirebilmek için özel bi doktora gitmiştim, iyiki de gitmişim yoksa makinelerle uğraşıyodum ben de. çok bilgili bi doktor. bak şöyle anlatayım canım uzun uzun.
10 cclik enjektör alıyosunuz eczaneden. 2 tane alın, 1i yedek olur. 2-3 cm kadar başından keskin bir bıçakla kesiyosunuz enjektörü. sonra kestiğiniz kısmı tırnak törpüsüyle törpülüyosunuz. amaç düzgün olsun ki göğüsne koyduğunda batıp kenarları acımasın. sonra enjektörü göğüs ucuna dayıyorsun. acıyacak diye korkma, acımıyor. 2-3 kez çekme hareketi yapıyorsun pistonuyla. 2-3 kere yapınca hep uç çıkıyor, vakumlamış oluyosun, hem de memenin ucuna süt getirmiş oluyorsun. bir damla süt gelsin ucuna yetiyor. sonra bebeği kucağına oturur pozisyona alıyosun. etraftan o kadar bebek oturtulmaz diyen çok olur. bize doktor dedi. amaç şu göğüs ucun bebeğin damağına değecek. değdiği an otomotik olarak emme refleksi başlıyor. yani bebeği kucağına alıp yan yatırmayacaksın, yien kolunun yardımıyla oturur posizyonda olacak. başı göğüsnüz alt kısmında kalacak yani. netten emzirme pozisyonlarına bak istersen. insanlar nasıl oturarak yerse aslında bebekelrde doğal olanı oturarak emmesiymiş. bir de karnı açken deneyeceksin bunu. ilk denemede başaramadık. ama ikincisinde başardık canım. bir de odada kimse olmayacak. benim sadece eşim kalmıştı, kapıyı da kilitlemiştik. çünkü birazcık ağlıyor bebek. sese gelmesinler. bir 5-10 dakika kadar yakalamaya uğraştı. göğüs ucun söndüğü anda tekrar enjektörle vakumlayacaksın.ucuna süt getirip bebeğin ağzına. inşallah anlatabilmişimdir canım. bu enjektörle 3-4 gün her emzirmede önce göğüs ucumu çıkarttım. sonra sonra kendi alıştı, kendi ağzıyla çıkarmaya başladı benim oğlum.
bana da çok zor geliyodu, başaramam demiştim doktorun yanında. eve gidince ne kadar biberon, makine varsa ortadan kaldırcaksın ve bunu yapacağına kendini inandıracaksın dedi. ve ne kadar kiloda doğdu diye bir soru sordu, 3.5 ilo diyince, demekii vücuudn bir noktadan bu hale getirebildyse doğduktan sonra da en az 6 ay hiç bişey vermeden bebeğini besleyebilme kapasitesi var dedi. sütüm az mı yetti mi diye düşünme hiç. ilk günlerde zaten bebeğin ihtiyacı az oluyor. bir de makineler fazla sağamıyor canım. bebeklerin çeneleri makineye göre çok daha güçlü.
bir de lansinoh marka göğüs uuc çıkartııc bişey var, o da benziyor, ama ben onunla beceremedim. bu anlattıklarım karışık geldiyse onu ada alıp deneyebilirsin. lansinoh latch assist. aynı enjektör mantığı o da. hiç birini beceremezsen silikon göğüs uçları var onu dene. ama becerecğine kendini inandır.
ilk bir kaç gün hassalık olmuştu göğüslerimde. ama yaraya dönüşmedi. lansinohun kremi var yien ondan sürdüm. bir de tahin alınca yağı üzerinde birikiyor ya o yağdan da sürüdm sürekli. ve biraz acık tuttum. çok şükür yara da olmadı.

kızlar arkadaş tahin üzeri yağ demiş ya bence susam yağı da aynı işi görür...

ben 90 beden aldım emzirme sütyeni xl aldım emzirme atletini ya da l...:44:

banada 5 gün sonra getir dediler topuk kanı alınacak biraz dinlen yorma kendini

bugün ben de hataydaki sağlık ocağını aradım. bana da 5-20 gün arası alınır topuk kanı dedi. 5. günden sonra aldır dedi. dedim ki hastanemde alınıyormuş.o da dedi bebek tam ememediği için sonuç yanıltıcı olabilir dedi. ben de deyim hastane almasın dayanamıyor insan o anı görmeye. ben büyük oğlumda ağlamıştım alınırken...

bu arada ben şöyle bir şey yaşadım 2.5 yıl kadar önce. benim erken doğan bebeğim 4 gün yaşadı. doğduktan ertesi gün nüfus kağıdı çıkarın dediler. sağlık ocağı dedi ki topuk kanı alınmadan çıkarılmıyor. Ama 2 kilo altı bebeklerden de alınsa da sağlıklı olmuyormuş.(800 gramdı oğlum)
biz aldıramadık kan 4 gün yaşadı nüfus kağıdı çıkaramamıştık.

anaaaa... bi 12.12. daha geldi hadi bakalım.. patlama olacak o gün dünya nufusunda

canım o bebeğine çok üzüldümm( şimdi kimlik topuk kanı aldıktan sonra mı çıkarılacak..bugun hemşire dedi ama kalbalıktan anlamamışım demekki ...canım sen hangi tarihte doğuruosun aklımda bulunsun:)

................................................................

Son düzenleme:
ay kızlarrr dün hasta bezi almıştım medium beden doğum çantama koymak açtım 2 atanesini aldım gözüme çok büyük geldi göbeğime kadar çıkar oo small mu alsam acaba

afiyet olsun ağır mı geldi çorba...

Bugün de sordum evet dedi topuk kanı alınca çıkacak. çünkü bazı aileler aldırmıyormuş kanı yoksa. sanırım sağlık bakanlığı bunu uyguluyor. belki hataya özgüdür bilemiyorum... benim 21 veya 24 kasım . çarşamba daha belli olur sanırım. ben de istanbuldayım burada misafir olarak sağlık ocağından aldırabilirmişim.

ay kızlarrr dün hasta bezi almıştım medium beden doğum çantama koymak açtım 2 atanesini aldım gözüme çok büyük geldi göbeğime kadar çıkar oo small mu alsam acaba

bence idare et her şey para...
he zaten doğum yapınca görüntüde ilk zaman büyük değişiklik olmuyor...

Nesrinim tarhana çorbası içtim,ağır değil de sanırım 2 tabak fazla geldi çok acıkmışız da,durduramadık kendimizi

kızlar merhaba,

biz de geldik süslümle

nasılsınız..

bugün doğumumun sezeryan olacağı kesinleşti,pazartesi günü de doktor sezeryan için gün vercekk

kızlar merhaba,

biz de geldik süslümle

nasılsınız..

bugün doğumumun sezeryan olacağı kesinleşti,pazartesi günü de doktor sezeryan için gün vercekk

Hayırlısı olsun canım benim tarih belli olur olmaz yaz mutlaka , ben de haftaya pazartesi gideceğim bakalım neler olacak :)

kırmızı çizgiler ar ablacım( üstümü değistirirken aynada farkettim dün hiç bişey kullanmadım ben

olsun canım oluyor çoğumuzda...

geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda atlatır...

bende kuruluk yok da mavi damarlar var önceden çatlamıştı az da olsa. biraz daha çatlar belki...

Ah canım niye böyle oluyor... gerçekten sinir bozucu...

canım ne güzel havalar da çok soğumadan çok iyi olur...

iyi demişsin canım... başka zaman aramayan kişilerle ilgilenme bile...

10 gramını 1- mi 18 mi öyle bir fiyata almış eşim...

iyi gezmeler canım...

maşallah canım tarih de süper olmuş..

bu aileler niye böyle yapıyorlar ya?şükür iyiyiz...

kızlar ben yeniden beşik beğenmeye gidiyorum.
eşime haber vermek için aradım tek gidiyorum dedim bana bi kızdı saçmalama tek gitme anneni çağar dedi bende annemi aradım gelsin çıkıcaz

canım git boş ver... orada olan model beğen ya da ısrarla var mı diye sor...

maşallah canım. bende çıkmadı sancı ama bu aralar olabiliyor...

benim aklım efsa da niye hiç sesi çıkmıyor yaa

benim arkadaş listemde. evet merak ediyor insan inşallah iyidirler...

Nesrinim tarhana çorbası içtim,ağır değil de sanırım 2 tabak fazla geldi çok acıkmışız da,durduramadık kendimizi

arada oluyor öyle.... geçer birazdan hatta geçmiştir sanırım...

kızlar merhaba,

biz de geldik süslümle

nasılsınız..

Gunaydin kizlar..bugun kontrolumuz var heyecan dorukta:)bakalim defne bebek 1haftadir napmis?
Sizin neler yaptiginizida merak ettim ama gecmis almis basini gitmis..kafadan mevzuya giriyim dedim bende:)

merhaba cnm,güzel haberlerle gelirsin inş.. şöyle bi hasret giderin kokoşunla

korkma cnm yaa,insan gerçekten şöyle bi düşününce panik oluyor ama çok az kaldı bebeklerimizi kucağımıza almamıza

zorlamam lazım kendimi haklısın canım bide şaşıyorum kimi çok su içtiği halde suyu az diyo doktoru ben hiç içemiyorum ama bebişimin suyu gayet iyi şükürler olsun Allahıma

canım aynı sorun bende de var,su içemiyorum çok fazla,günde 3-4 bardak o da zorlamayla oluyor,bu yüzden de kurtulamadım zaten şu enfeksiyondan :26:

günaydın hanımlar büyük gün doktor kontrolü ve çatı muayenesi bugün yine uykusuz bir güne kalktık

hadi bakalım cnm sen de güzel haberlerle gel inş..

ben de aynı dertten muzdaribim cnm maalesef,bu zamana kadar bişey yoktu,çatlamıcam diye seviniyodum ama hafifi kaşıntılarım başlamıştı karnımda ve 3 gün önce farkettim karnımın alt kısımlarında kırmızı noktacıklar oluşmuş,şimdi o noktalar birleşmeye başladı
inşallah fazla ilerlemeden bebeğimi kucağıma almış olurum,şu bulmacalar oluyo yaa hani noktalatı birleştirince bir şekil çıkıyo ortaya,aynı onun gibi tüm kırmızı noktalar birleşince bakalım nasıl bi şekil oluşcak karnımda

yaa işte yok öyle yağma demiş sana,sen önce bebeğini dürttür,sonra kendin uyu,oldu canım

cnm çok geçmiş olsun,iyi yapmışsın farklı bir doktordan da fikir almayı düşünmekle,çok zor bir süreç ama inş. sonu hayırlı güzel olur,benim babam da 2 sene önce bağırsak rahatsızlığı yüzünden kemoterapi gördü,o süre biraz yıprattı onu ama şuan iyi maşallah inş. siz de atlatırsınız cnm,annelik böyle birşey demekki Allah nasip ederse biz de yaşayıp görcez,insan hangi şartta olursa olsun evladını düşünüyor.

kızlar yaa beşik aldığım mağazadan aradılar sipariş ettiğim beşik yokmuş gelip başka model beğenin dedilerrr(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

yılan hikayesine döndürcekler yani meseleyi,cnm sen gel en iyisi mi bizim burdan al başiğini yakınız da nasıl olsa,ellerinde her beşik var cnm seçiyosun depodan getirip veriyo hemen,hem fiyatları da uygun

maşallah cnm bebeğine

insan bebeğini kucağına alacağı günü de öğrenince daha da bi heyecan yapıyodur tabii,az kaldı artık sırayla burada hepimiz paylaşcaz inş. bebeklerimize kavuştuğumuz anı

bende haftasonu doktordaydım nst de sancı çıkmadı. ama benim bebekte önde. doktor 4kg olursa gününü beklemeden alırız bebeği dedi.

maşallah cnm bebeişin tosuncuk olursa normal doğum zor olur tabii ama olsun ne farketcek sezeryan da olsa,yeterki sağlıklı olsunlar,hayırlısı olsun cnm hakkımızda..

merhaba canım sezeryanı sen mi istedin mecburi bir sezeryan mı

canım benim hamilelik öncesinde kalçamda kemik erimesi vardı,tedaviye yeni başlamıştım ki hamile kaldığım için tedaviyi kestiler,o yüzden kemikleri zorlamamak adına zorunlu sezeryan olacak..

Hayırlısı olsun canım benim tarih belli olur olmaz yaz mutlaka , ben de haftaya pazartesi gideceğim bakalım neler olacak :)

yazıcam cnm,çok merak ediyorum zaten ne zaman diyeceğini doktorumun,çabuk desin yaa,hemen versinler bana kokoşumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…