ben emzirme sütyenini 85 beden aldım ,ben göğüs kalkanı almadım canım
benim yatak odası soğuk zaten klima oturma odasında ben kendime yer yatağı yapıcam kızımıda sepet beşikte yatırırım artık
kıyamam ben ona topuk kanı alınırken.. ya çok pişmanım keşke araba kullanmayı öğrenseydim..kızımı aşılarına ben götürüdüm
selam tontiş göbekler,nasılsınız bugün? sabah sabah çorba içtim,ama midem bulandı sanki,canım da çok çekmişti halbuki..
vitaminc maaşallah canım bebekine
mdrcnn canım çok geçmiş olsun annene,Allah tez zamanda şifa versin inşallah..
seastirecim şanssızlık diye düşünme,demek ki o beşikler hayırlı değilmiş diye düşün,daha güzelini alacaksın bence
kızlar benim karnım çatlamışşşşşş dün akşam aynanın karşısında farkettim 2 gün önce hiç bişey yoktu dün görünce şok oldum( eşime ben çatlamışım dedim oda nasıl dedi gösterdim :)) Allahım ya ne olmuş sanki dedi ama canım sıkıldı benim ya
valla ben eşime çaktırmadan geceleri ağlıyorum zorumdanhatta geçen gün çok kötüydüm belimden yürüyemiyordum dayanmadım çocuk gibi hüngür hüngür ağladım sofrada... hamile kalmadan önce fizik tedavi görmüştüm iyiydim,doktor bana anlatmıştı hamileliğimin zor geçeceğini...doğduğunda uykusuzluğa razıyım şu belimdeki ağırlık azalsın yeter ki,artık eşimde dayanamıyor bana ayaklarıma belime masaj yapıyor sabır aşkım az daha dayan diye diye gün geçiriyoruz....
yaa kızlar canım çok fena ıspanaklı pasta çektiiiiiiiii
olsada yesem yaaaaaaaaaaaaa
Gunaydin tontisler nasilsiniz bizde havalar bulanik anneminsinuclari hem iyi hem kotu cikti moral bizuklugundan kac gundur ugramiyorum forma.. Kemoterapi alacak dedi universitedeki doktor ama kadini benim gozum hic tutmadi dambur dumbur konustu guven vermedi bende ozel bi hastaneden doc.dr. dan randevu aldim bugun 16 da ona gidicez bakalim o ne diyecek.. Ben annemi dusunuyorum o beni dusunuyo nasil dogum yapacak misim o yanimda olamayacakmis filan filan... Bizde bi laf var aynen ona donduk ben yanarim kuzum yanar kuzusuna...
olsun evet oğluşunun canı sağolsun
ben cuma gününe o karabükteki hastaneden randevu aldım bakalım.. hayırlısı..
inşallah içime sinir...
gitmişken bi iki gün kalırız bi otelde, gezeriz dedik safranboluda falan
oğlumuz gelmeden küçük bi kaçamak daha yapalım dimi
şimdi özelcan bebeğin internet sitesine baktım bayağı uygun şeyler var sipariş vereceğimde göğüs kalkanı almak şartmı başka göğüs ucu çıkarıcı var onu damı versem biberon olarak ne aldınız emzirme atleti kaç beden almam gerekiyor göğüs numaramıza göremi almalıyız
şimdi özelcan bebeğin internet sitesine baktım bayağı uygun şeyler var sipariş vereceğimde göğüs kalkanı almak şartmı başka göğüs ucu çıkarıcı var onu damı versem biberon olarak ne aldınız emzirme atleti kaç beden almam gerekiyor göğüs numaramıza göremi almalıyız
selam kızlar nasılsınız geçmiş okuyamadım çooook yorgunumm
sağlık ocağından aradılar acil gel dediler
doğumdan 4 gün sonra bebişi getiriosun dediler
ordan da pazara gidip alışveriş yaptım belim koptu eve geldim yemek yedim şimdi oturabildim
banada 5 gün sonra getir dediler topuk kanı alınacak biraz dinlen yorma kendini
selam kızlarrrrrrr.geçmişi okuyyamadım valllaaaaaa heyecandannnn
bugün doktor amcaya gittiklkkk
benim kızımcım 2 kilo 300 gr olmuşşşşş
muhtemel dogum tarihimde belli olduu yaniii 20 aralık gibi dedi doktor ben 12.12.12 olsun dedim :))
tamam olur dedii ve büyük ihtimal de 12 aralıkta kızımı kucagıma alıcam Allahın izniyleeeeeeeeee kızlarr
çok heyecanlıyımmmmmmmmmmmm
gerişye sayım basladıı yanii son 30
ben almıştım hastaneden de aldediler kalkan. göğüs ucu için de arkadaşın mesajını kopyalayım dün yazmış başka topikten:
canım benim de göğüs ucum yoktu. anlatmıştım burda. tekrar yazayım dene muhakkak. ben sırf emzirebilmek için özel bi doktora gitmiştim, iyiki de gitmişim yoksa makinelerle uğraşıyodum ben de. çok bilgili bi doktor. bak şöyle anlatayım canım uzun uzun.
10 cclik enjektör alıyosunuz eczaneden. 2 tane alın, 1i yedek olur. 2-3 cm kadar başından keskin bir bıçakla kesiyosunuz enjektörü. sonra kestiğiniz kısmı tırnak törpüsüyle törpülüyosunuz. amaç düzgün olsun ki göğüsne koyduğunda batıp kenarları acımasın. sonra enjektörü göğüs ucuna dayıyorsun. acıyacak diye korkma, acımıyor. 2-3 kez çekme hareketi yapıyorsun pistonuyla. 2-3 kere yapınca hep uç çıkıyor, vakumlamış oluyosun, hem de memenin ucuna süt getirmiş oluyorsun. bir damla süt gelsin ucuna yetiyor. sonra bebeği kucağına oturur pozisyona alıyosun. etraftan o kadar bebek oturtulmaz diyen çok olur. bize doktor dedi. amaç şu göğüs ucun bebeğin damağına değecek. değdiği an otomotik olarak emme refleksi başlıyor. yani bebeği kucağına alıp yan yatırmayacaksın, yien kolunun yardımıyla oturur posizyonda olacak. başı göğüsnüz alt kısmında kalacak yani. netten emzirme pozisyonlarına bak istersen. insanlar nasıl oturarak yerse aslında bebekelrde doğal olanı oturarak emmesiymiş. bir de karnı açken deneyeceksin bunu. ilk denemede başaramadık. ama ikincisinde başardık canım. bir de odada kimse olmayacak. benim sadece eşim kalmıştı, kapıyı da kilitlemiştik. çünkü birazcık ağlıyor bebek. sese gelmesinler. bir 5-10 dakika kadar yakalamaya uğraştı. göğüs ucun söndüğü anda tekrar enjektörle vakumlayacaksın.ucuna süt getirip bebeğin ağzına. inşallah anlatabilmişimdir canım. bu enjektörle 3-4 gün her emzirmede önce göğüs ucumu çıkarttım. sonra sonra kendi alıştı, kendi ağzıyla çıkarmaya başladı benim oğlum.
bana da çok zor geliyodu, başaramam demiştim doktorun yanında. eve gidince ne kadar biberon, makine varsa ortadan kaldırcaksın ve bunu yapacağına kendini inandıracaksın dedi. ve ne kadar kiloda doğdu diye bir soru sordu, 3.5 ilo diyince, demekii vücuudn bir noktadan bu hale getirebildyse doğduktan sonra da en az 6 ay hiç bişey vermeden bebeğini besleyebilme kapasitesi var dedi. sütüm az mı yetti mi diye düşünme hiç. ilk günlerde zaten bebeğin ihtiyacı az oluyor. bir de makineler fazla sağamıyor canım. bebeklerin çeneleri makineye göre çok daha güçlü.
bir de lansinoh marka göğüs uuc çıkartııc bişey var, o da benziyor, ama ben onunla beceremedim. bu anlattıklarım karışık geldiyse onu ada alıp deneyebilirsin. lansinoh latch assist. aynı enjektör mantığı o da. hiç birini beceremezsen silikon göğüs uçları var onu dene. ama becerecğine kendini inandır.
ilk bir kaç gün hassalık olmuştu göğüslerimde. ama yaraya dönüşmedi. lansinohun kremi var yien ondan sürdüm. bir de tahin alınca yağı üzerinde birikiyor ya o yağdan da sürüdm sürekli. ve biraz acık tuttum. çok şükür yara da olmadı.
kızlar arkadaş tahin üzeri yağ demiş ya bence susam yağı da aynı işi görür...
ben 90 beden aldım emzirme sütyeni xl aldım emzirme atletini ya da l...:44:
bugün ben de hataydaki sağlık ocağını aradım. bana da 5-20 gün arası alınır topuk kanı dedi. 5. günden sonra aldır dedi. dedim ki hastanemde alınıyormuş.o da dedi bebek tam ememediği için sonuç yanıltıcı olabilir dedi. ben de deyim hastane almasın dayanamıyor insan o anı görmeye. ben büyük oğlumda ağlamıştım alınırken...
bu arada ben şöyle bir şey yaşadım 2.5 yıl kadar önce. benim erken doğan bebeğim 4 gün yaşadı. doğduktan ertesi gün nüfus kağıdı çıkarın dediler. sağlık ocağı dedi ki topuk kanı alınmadan çıkarılmıyor. Ama 2 kilo altı bebeklerden de alınsa da sağlıklı olmuyormuş.(800 gramdı oğlum)
biz aldıramadık kan 4 gün yaşadı nüfus kağıdı çıkaramamıştık.
selam tontiş göbekler,nasılsınız bugün? sabah sabah çorba içtim,ama midem bulandı sanki,canım da çok çekmişti halbuki..
vitaminc maaşallah canım bebekine
mdrcnn canım çok geçmiş olsun annene,Allah tez zamanda şifa versin inşallah..
seastirecim şanssızlık diye düşünme,demek ki o beşikler hayırlı değilmiş diye düşün,daha güzelini alacaksın bence
canım o bebeğine çok üzüldümm( şimdi kimlik topuk kanı aldıktan sonra mı çıkarılacak..bugun hemşire dedi ama kalbalıktan anlamamışım demekki ...canım sen hangi tarihte doğuruosun aklımda bulunsun:)
ay kızlarrr dün hasta bezi almıştım medium beden doğum çantama koymak açtım 2 atanesini aldım gözüme çok büyük geldi göbeğime kadar çıkar oo small mu alsam acaba
kızlar merhaba,
biz de geldik süslümle
nasılsınız..
bugün doğumumun sezeryan olacağı kesinleşti,pazartesi günü de doktor sezeryan için gün vercekk
kızlar merhaba,
biz de geldik süslümle
nasılsınız..
bugün doğumumun sezeryan olacağı kesinleşti,pazartesi günü de doktor sezeryan için gün vercekk
kırmızı çizgiler ar ablacım( üstümü değistirirken aynada farkettim dün hiç bişey kullanmadım ben
Gunaydin tontisler nasilsiniz bizde havalar bulanik anneminsinuclari hem iyi hem kotu cikti moral bizuklugundan kac gundur ugramiyorum forma.. Kemoterapi alacak dedi universitedeki doktor ama kadini benim gozum hic tutmadi dambur dumbur konustu guven vermedi bende ozel bi hastaneden doc.dr. dan randevu aldim bugun 16 da ona gidicez bakalim o ne diyecek.. Ben annemi dusunuyorum o beni dusunuyo nasil dogum yapacak misim o yanimda olamayacakmis filan filan... Bizde bi laf var aynen ona donduk ben yanarim kuzum yanar kuzusuna...
sen bişey sürüyormusun canım..? bende hergün bakıyorum çatlak varmı diye henüz bişey yok ama benim karnım pul pul olmuş dükülüyor, kurumuş yani sürekli de bebek yağı sürüyorum..
böyle olan var mı aranızda kızlar..? acaba çatlama öncesi evre bu mu..?
geçmiş olsun canım.. az kaldı sabır diyoruz, bende belimden çok çekiyorum.. muayenede bile sırtüstü sedyeye yatınca zor doğruluyorum((
günaydınnn kıslarrr bugün çokkkkkkkkkkk sinirliyim yahuuu gene guguşumun odası için gelmediler daha kafayı yicem ya aradım biton kızdım doğurcam artık dedim yaaa sizin yüzünüzden hala odayı bitiremedik dedimpuuufffffffff çok sinirlendim ama bu arada çatıyı yapıyolarr halaaa bitmedi oy oyy daha kahvaltı etmedim sinirimden şu adamlar gitsede karnımı doyursam yahuu
cnm bende hiççç aklıma gelmediği için içmiyodum benimde böbrekten ötürü dr bol su iç dedi telefona alarm kaydettim her saat ötüyo su iç die aklıma gelmiş oluyo :) sende dene istersen :)
olsun evet oğluşunun canı sağolsun
ben cuma gününe o karabükteki hastaneden randevu aldım bakalım.. hayırlısı..
inşallah içime sinir...
gitmişken bi iki gün kalırız bi otelde, gezeriz dedik safranboluda falan
oğlumuz gelmeden küçük bi kaçamak daha yapalım dimi
kızlar hani bi akrabam var bi ürün satıyo bize gelicek demiştim ya sinir ediyo beni yaa şimdi aradı annenide al bize gel diyo zorla bişey satıcak her gördüğünde evine çağırıyo bende biyere çıkamıyorum doğalgazcıları bekliyorum dedim
3 yasinda oglum canim..
Gunaydin annislerrr,
Saglik ocaginda kontrolumuz vardi bugun toplam 15 kg almisim.herseyim normalmis.
Dogumdan 1 hafta sonra topuk kani icin gorusucez dedi,
Gelirken eczane ugradim lansinoh krem ve humanayi sordum
40 gr lansinoha 39 lira dedi yuh dedim.
Humana ayni gibi 19 lira 200 gr.i
Ozelcan bebenin int.sitedeki cok cok uygun
100 liralik alisveris tamamlayip ordan almayi dusunmeye basladim kargoda odemeden..
Ay uyumuştum kalmışım annişler ıyı kaynatmışısınız bakıyorumda bızde dün epey yorulduk kızıma molfix bez aldım sonra mıgrostan su kullan at kilotlardan aldık)şimdi Dr den aradılar acil bı durum yoksa Çarşamba saat 4e verdıler randevu bu Dr ye 5hafta üstüne gıtmış olucam ıyıkı de arife gunü başka Dr gıtmıişim:))bırakdan da gezmeye gıtcem eltılerım görümcekler ve kaynanamla cok öptüm sızlerı görüşürüz
muhtemel dogum tarihimde belli olduu yaniii 20 aralık gibi dedi doktor ben 12.12.12 olsun dedim :))
tamam olur dedii ve büyük ihtimal de 12 aralıkta kızımı kucagıma alıcam Allahın izniyleeeeeeeeee kızlarr
Canlarımmmm tünaydınnnnn :)
Bugün acayip yoğunum anca girebildim geçmişi okuyamadım ama siteye girer girmez yaptığım ilk şey doğum hikayeleri topiğimizi girip kontrol etmek oldu :))) Herkesin bebişi yerinde gözüküyor umarım sağlıklılardır da...
Benimde yine korkular başladı eşim yine gidiyor yine 4 gün olmayacak , geçen k.validemle konuşuyorlar yanımda ay kadın demez mi aramayız biz seni , sen ordayken doğurursa telaş yapma diye ay iyi ki karşımdayken söylemiyolar bunları deli mi ne ya ? Benim sana değil kocama ihtiyacım var sen de gelme o zaman allah allah ya delirtti beni bazen hakkaten şuursuz oluyo insanlar.
Neyse sizler iyisiniz değil mi ? sağlığınızda bi sorun yok inşallah , hepinizi kocaman öpüyoruz kızımla
kızlar ben yeniden beşik beğenmeye gidiyorum.
eşime haber vermek için aradım tek gidiyorum dedim bana bi kızdı saçmalama tek gitme anneni çağar dedi bende annemi aradım gelsin çıkıcaz
Kızlar merhaba.. uzun zamandır giremiyorum bnde geçmişi de okuyamadım.. izine ayrıldım evdeyim artık..
cumartesi doktora gittim bebeğim 36 haftasında, 2 hafta önde gidiyomuş 3400 kg.. :)
nstye bağladılar hafif hafif sancılarım çıktı.. sizinde nstde sancı çıktımı doktor ne dedi.. sizce erken doğurur muyum??
hem korku var hemde heyecan..
benim aklım efsa da niye hiç sesi çıkmıyor yaa
Nesrinim tarhana çorbası içtim,ağır değil de sanırım 2 tabak fazla geldiçok acıkmışız da,durduramadık kendimizi
kızlar merhaba,
biz de geldik süslümle
nasılsınız..
Gunaydin kizlar..bugun kontrolumuz var heyecan dorukta:)bakalim defne bebek 1haftadir napmis?
Sizin neler yaptiginizida merak ettim ama gecmis almis basini gitmis..kafadan mevzuya giriyim dedim bende:)
Günaydınlar herkese...
güzel bir hafta diliyorum herkese..
bugğn 34.haftayı dolduruyoruz hayırlısıyla sanırım artık 8.ayımız bitmiş oluyor..
yani soranlara 9.ay içindeyim dicem....
ayyyy koktuuummmmmm
:83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83:
zorlamam lazım kendimi haklısın canım bide şaşıyorum kimi çok su içtiği halde suyu az diyo doktoru ben hiç içemiyorum ama bebişimin suyu gayet iyi şükürler olsun Allahıma
günaydın hanımlar büyük gün doktor kontrolü ve çatı muayenesi bugün yine uykusuz bir güne kalktık
kızlar benim karnım çatlamışşşşşş dün akşam aynanın karşısında farkettim 2 gün önce hiç bişey yoktu dün görünce şok oldum( eşime ben çatlamışım dedim oda nasıl dedi gösterdim :)) Allahım ya ne olmuş sanki dedi ama canım sıkıldı benim ya
size dün geceyi anlatmak istiyorum hatırladıkça gülüyorum
gece 5 te çişe kalktım wcye gittim.
biraz oğlumu dinledimm ama oynamıyordu..
bekledim bekledim oynamadı..
belki yarım saat dürtükledim uyanmadı.
o oynamayınca bende umudu kestim uyuyayım dedim.
tam uykuya dalıcam bir tekme attı kii.
bu sefer o uyutmadı benii...
çocuğum şunu demek istedi..
beni uyandırdın sen de uyuma şimdi
kızlar yaa beşik aldığım mağazadan aradılar sipariş ettiğim beşik yokmuş gelip başka model beğenin dedilerrr(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
bende haftasonu doktordaydım nst de sancı çıkmadı. ama benim bebekte önde. doktor 4kg olursa gününü beklemeden alırız bebeği dedi.
merhaba canım sezeryanı sen mi istedin mecburi bir sezeryan mı
Hayırlısı olsun canım benim tarih belli olur olmaz yaz mutlaka , ben de haftaya pazartesi gideceğim bakalım neler olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?