Kızlar aranızda bakıcı tutacak olan var mı? Ne zaman başlatmayı planlıyorsunuz doğumdan hemen sonra mı, yoksa 15 gün 1 ay sonra falan mı?
Ben karar veremedim. Asıl sorunum kayınvalidemin onu çağırmamış olmamıza rağmen bize 15 dakika mesafedeki evini kapatıp uzun bir süre bizde kalmaya karar vermiş olması. Ne eşim ne de ben onun bizde kalmasını istiyoruz, 3-5 gün neyse de onun planları daha uzun. Çok zor bir kadın, herşeyi çok iyi biliyor ve insanlara karışmayı seviyor. Ayrıca çok alıngan ufacık birşey söylesen pireyi deve yapar, hatta söylemediklerini de katar üstüne de küser. Geçen sene kayınpederimi kaybettik, ondan önce de hastaydı adamcağız zaten. Sonra da anneanne vefat etti, iyice boşlukta kaldı. Şimdi o boşluğu torunla doldurmaya niyetli gibi gözüküyor. Önce bizde kalacakmış, sonraki dönemlerde biz bebeği ona bırakacakmışız onda kalacakmış arada bir, o yüzden onun da park yatak alması lazımmış, sonra onu alır tatile de gidermiş. Hiç bize sorduğu yok.
Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu arada annem de burada, aynı yerde oturuyoruz yani yalnız da değilim.
Biz bakıcıyı 1 ay sonra başlatalım diyorduk, ama kayınvalidem bizde kalmaya niyetlenince acaba daha erken başlatsam kayınvalidem de evine daha erken döner mi diye düşünüyorum. Ne dersiniz?