• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

demek sende yarın bebişini göreceksin :52: ayy evet yaa ultrason cihazı önemli bazılarının hatta 3-4 boyutlu oluyomuş ondan bakıyolarmış :31:
bende de kanama göründü bugün inşallah atlatırız :31:

evet canım ıns bakalım gecen hafta ılk kontrolumuzdu o zaman gördü benım hıssettıgım ayda yasadıgım bı sıkıntı yok ama ultrasonda baya bı alan varmıs progestan kullanıyorum bakalım yarın ne dıyecek :31:

:nazar::nazar::nazar:Selam kızlarrrr..Dün çoook güzel bir gündü..Çok şükür muayene süper geçti.İlk kez bu kadar büyük ve ayrıntılı gördüm.kolunu, bacağını,parmaklarını...Sağolsun minnakım annesine kıyak yaptı ve bir türlü yan pozisyonu almadı,hep kafası bize dönük el salladı :) bi 10 dk uğraştıktan sonra tuvalete gönderdi beni dr.geri geldim hala aynı..bi 5 dk. daha dürtükledi falan, yook dönmüyor bir türlü.hareketli ama yan dönmüyor :)
Sonra kantine in bişeyler ye-iç yürü falan dedi.Ben de yaptım hatta çikolata falan da yedim geri geldiğimde yan yatıyordu bu kez :)
Tüm ölçümlerini aldı.(kan sonuçlarını 1 hafta sonra alıcam).bu arada bayaa birşeye bakıyorlarmış;burun kemiği ölçümü,batın duvarı,mide,böbrekler,mesane...hepsi normal çıktı çok şükür.ense kalınlığı da normal:16:
yani pozisyonunu almadığı için uzun uzadıya seyrettim minnakımı :16::16::16:
resmen bir mucize..hee kalp atış sesini de duydum nihayetinde :) ve bunların hepsini halası videoya çekti.açıp açıp bakıyorum :) 4D görüntüsü de süperdi yumuk yumuk heryerini oynatıyordu :)
Allah isteyen herkese göstersin bu günleri..Çok özel şeyler:16:
(5,2 cm olmuş teyzeleri.sat la da uyumlu ayrıca):nazar::nazar::nazar:

çok sevindim gözün aydın darısı bizlere inşallah.. p.tesi benim 2 li testim var inşallah ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUN BEBEİŞLERİMİZ CCOOOOOOOOOK SAĞLIKLI OLSUN İNŞALLAHHH...

Arkadaslar tesekkur ederim. Dedigim gibi dokdorum kesin ve net konustu ve ben doktoruma sonuna kadar katiliyorum.son zamanlarda turkiyede hastalik ve kanser (bizlerden uzak olsun) cogaldi. mutlaka sizinde bir tanidiginiz hastadir. bunlar iste anne karnindan basliyormus. ben doktoruma dedimki ya kusarsam ne olacak bana dediki 'kusarsan kus,hamilelik nedir? budur. miden agriyacak,yanacak,eksiyecek.bunlar normal(gunde 6-8 defa kusarsaniz hastaneye gidin sakin ilac almayin).soylemeyi unuttum.kusma ve bulanti icin taze zencefil onerdi.zencefil ayni zamanda vitamin deposuymus.ilac icmektense sana bunu oneriri.yogurt icindeki bakteriler midenin asit baz oranini duzenler ve bagisiklik sistemini guclendirir.tofu peynir yerine yersen daha iyi olur yada gunde en az 100 gr ye.
TOFU NEDIR; Tofu soyu fasulyesinin sutunden elde edilen mayalanmis bir tur peynirdir.bunu evde de yapma ihtimaliniz var.tek ihtiyaciniz soya fasulyesi.soya fasulyesi de sanirim turkiyede satiliyor.eger bulamazsaniz internetten bakin.tofu bulamazsaniz eger yada yapamazsaniz soya fasulyesi yada soya fasulyesi filizi tuketin.ama bu tuketim cok cok cok cok onemliymis.doktorum bana bunu onerdi.ahh bir sey daha doktorum dediki gece yatarken 2 yastik kullan.o zaman refluyu engellermis.mide asiti kacma yapmazmis.bulantiyi biraz engellermis.gece bas ucundan suyunu eksik etme dedi
esimin is arkadasi hamileymis ve bayan grip olmus.oyle hastalanmiski kadincagiz yataktan kalkamamis.doktor evine gitmis ve tedavi olarak ne yapmis biliyormusunuz? limon,biber,portakal,mandalina ve sicak corbalar onermis.ilac yok! ve kadin 2-3 haftada iyilesmis.
benim bulanti onleyici bilekligim var daha once doktoruma gostermistim,bugun yine sordum bir sakincasi varmi diye.hic bir sakincasi yok.bunu takinca kendini iyi hissediyorsan ne ala ilactan cok daha iyidir dedi.

bende yurt di$inda ya$iyorum ve mide bulantisi icin ilac aliyorum agri kesici aliyorum bunlar cok normal yani ben en cok turkiyenin doktorlarina guvenirim bayilana kadar bir$ey yok ne demek yani

evet canım ıns bakalım gecen hafta ılk kontrolumuzdu o zaman gördü benım hıssettıgım ayda yasadıgım bı sıkıntı yok ama ultrasonda baya bı alan varmıs progestan kullanıyorum bakalım yarın ne dıyecek :31:

benim 2 gündür 2 kere akıntımın rengi değişti o yüzden gittim doktora kanamadanmış :31: panik yapma korkulacak bişey yok dedi :31: seninkide geçmiştir inş.

Kızlar benimde 6 haftada kanamam vardı korkulcak birşey yok benimki geçti inşallah sizinkide geçerrr:49:

bende şuana kadar yoktu yeni oldu zaman zaman olan bişey sanırım inşallah dediğin gibi bizimkilerde geçer :34:

kzılar bende yarın gıdıcem kontrole ıns oglen randevum kanama gözüküyodu kesede ona bakıcak doktor resmını payalsırım ıns bebısın ama bızım doktorun makına pek ıyı deıl sanırım yanı cok net olacagını sanmıyroum görüntünün ama cok özendım sızlerden yaa bende burda ıyı makına olan bı yer bulup gıtmelıyımmm:84:

canım, bu koyduğum resimler 2li teste gittiğim dr un makinesinden.yani kendi dr umun makinesi de kötü,ben de şikayetçiyim o konuda.ilk kez böyle görüyorum ben de.2li teste gittiğinizde sizler de böyle göreceksiniz inşallah.renkli ve 4 boyutlu da gördüm,inanılmaz birşey..hepinzi yaşayacaksınız inşallah :16::16:

Arkadaslar istanbulda olupta doktorundan ultrasondan memnun olmayanlar bakırköyde jnklg op. dr ferhat uysala gidebilirler,anne oluyorum diye internet sitesi var ordan bakabilirsiniz inanılmaz tatlı bir doktor ve ultrasonu cok iyi,10. haftada bebegımı hemen hemen net bir sekilde gördüm cinsiyet tahmininde bile bulundu inşallah p.tesi 2 li testi de atlatıcaz sağlıkla... muayene ücreti biraz pahal gelebilir ama değer o rahatalığa,şiddetle tavsiye ederim yeni dr. arayanlara.. sevgilerrr hepimize sağıklı bebbişleeerrr....:49:

bende yurt di$inda ya$iyorum ve mide bulantisi icin ilac aliyorum agri kesici aliyorum bunlar cok normal yani ben en cok turkiyenin doktorlarina guvenirim bayilana kadar bir$ey yok ne demek yani

O zaman ilac kullanmaya devam et. Ben sadece uyardim. buna uyup uymamak sizin elinizde. Ayrica Turk doktorlarina guvenmiyorum diye birsey demedim. Sanirim yanlis anladiniz. Hatta siz benim yazdiklarimi hic okumamis sayip oylece devam ediniz.

O zaman ilac kullanmaya devam et. Ben sadece uyardim. buna uyup uymamak sizin elinizde. Ayrica Turk doktorlarina guvenmiyorum diye birsey demedim. Sanirim yanlis anladiniz. Hatta siz benim yazdiklarimi hic okumamis sayip oylece devam ediniz.

okudum cnm da doktorunun turkiyenin doktorlari hakinda oyle konu$masi acikca gerdi beni.. tamam ilac kulanmak iyi bir$ey degil farkindayiz ama bu noktoda abatilacak bir$ey yok doktorlarimiz bilincli insanlar gunde belirli dozlar var ve biz anne olarak bebegimizin en saglikli $ekilde dunyaya gelmesini ümit ediyoruz :34:

gözünüzaydın canım masallahh bebişine uslu olcek demek.. bende aç gitmiştim doktor cagırmadan 2 dk evvel cikolata yedim az bıraz hareketli gozuksun diye, masallahh sürekli oynadı durdu beni rahatsız etmeyin dercesine elleri ayakları görmeniz lazımdı her tarafı meydandaydı ama daha küçük diye cinsiyet tahmini yapılmadı.. saglıklı olsunda o önemli değil tabi..

senin neden o kadar yüksek cıktı aclık kan sekerin ?? bir rahatsızlıgın var mı canım ??

valla bildiğim kadarıyla yoktu neden böyle çıktı anlamadım.. korkuyorum kalıcı olur diye şekeri seviyorum çünkü:(

bende açıkcası çok tedirgin oldum.çünkü bulantı için ilaç alıyorum,tamam bizimle paylaştınız ama bizde hamile olrak korkuyoruz doktorumla ayrıntılı olrak konuşacağım bu konuyo zaten huzursuzum..doktor denenmiş olmasa zaten ilaç yazıpta kendini riske atmaz diye düşünüyorum.

maşallah canın bebısıne:nazar:

canım bebişine bayıldım ne guzel hareketlerını de gördüm yanılmıyorsam tüylerim diken diken oldu kalp atısı fılan :nazar:
zencefılı benım doktorumda demıstı ve burda yazmıstım arkadaslara zencefıl sekerı yada cayı ben sekerını aldım ıyı gelıyor:34:
bende hamılelık olmasada cok ılac kullanan bırı deılımdır doktorun dogru soylemıs olabılır ama bence Türkiye'deki kanserlerin tek sebebi bu olamaz yani ılac almsakta yedıgımız besınler hormonlu bı kere yanı anne karnında bıle bu sekılde beslenıyor bebeklerımız onun harıcı radyasyona cok fazla maruz kalıyoruz genetık faktörler de var ve bırde en onemlı sebeplerden bırı stres sıkıntı türkiye sartları zor yanı bıcok sebebı var bana gore bız elımızden gedlıgınce dıkkat etmelıyız tabı:34:

Tesekkur ederim. Evet hareket etti bizim icin ^^ Doktorum zencefili taze olarak tuketmek daha dogal ama bulamazsan seker olarak tuket demisti.bende de zencefil sekeri var. ise yariyor. Kanserin asil nedenlerinden en buyugu genler elbette yiyeceklerin etkisi dedigim gibi anne karninda basliyor. soyle bir durum daha var; benim bir arkadasin teyzesi(amerikada yasiyor) madde bagimlisiydi ve kadin grip disinda hic hasta olmuyormus. simdi teyzesi 68 yasindaymis ve gayet saglikliymis. ne kadar ilginc degil mi? vucuduna her turlu kotu maddeyi kullaniyor ama saglikli. yani turkiyede neden son gunlerde artti? herkes ne yedi ne icti neyi nefes aldilar ki boyle cogaldi. bence Çernobil etkisi yuksek. neyse sanirim uyarida bulunmak ikna edici degil.istediginizi yiyip icebilirsiniz.beni ilgilendirmez elbette. ben sadece doktorumun bana dedigini ve benim bundan sonraki durumumu belirttim.yine de ilginiz icin tesekkur ederim.burada bir daha paylasim yapmak istemiyorum,

bende açıkcası çok tedirgin oldum.çünkü bulantı için ilaç alıyorum,tamam bizimle paylaştınız ama bizde hamile olrak korkuyoruz doktorumla ayrıntılı olrak konuşacağım bu konuyo zaten huzursuzum..doktor denenmiş olmasa zaten ilaç yazıpta kendini riske atmaz diye düşünüyorum.

evet avuc avuc ilac almiyoruz sadece mejbur kaldikca ben aliyorum :emir_bebek: cünki midem yerinden sökülecek gibi oluyor

kızlarrrrr bizim bu haftalarda özellikle bebege yararlı beyin ve vücut gelişimini saglayan neler yememiz lafım ben doktora sormayı unuttum ya bidaha da 15 gün sonra gidicem hiçbişe yiyemiyorum bari zorla da olsa onları yerim birde doktor vitamin verdimi sizlere folik asitin dısında

canım ceviz badem fındık her gün ye ama tabi avuç avuç değil.. bir de balık tabi ki...

canlar tek tek alıntı yapamadım çok yer kaplayacaktı:)hepinizin güzel haberlerine kendiminki gibi sevindim. bebeklerinize maşallah subhanallah:nazar: hepsi de çokkk tatlı.. net görüntüler.. 2li testim benim haftaya bugün olacak inşallah..sabırsızlıkla bekliyorum.. bebeğimi çok özledim..içimde merak endişe korku heyecan her bişey var... sanırım normal... beklemedeyim...

Tesekkur ederim. Evet hareket etti bizim icin ^^ Doktorum zencefili taze olarak tuketmek daha dogal ama bulamazsan seker olarak tuket demisti.bende de zencefil sekeri var. ise yariyor. Kanserin asil nedenlerinden en buyugu genler elbette yiyeceklerin etkisi dedigim gibi anne karninda basliyor. soyle bir durum daha var; benim bir arkadasin teyzesi(amerikada yasiyor) madde bagimlisiydi ve kadin grip disinda hic hasta olmuyormus. simdi teyzesi 68 yasindaymis ve gayet saglikliymis. ne kadar ilginc degil mi? vucuduna her turlu kotu maddeyi kullaniyor ama saglikli. yani turkiyede neden son gunlerde artti? herkes ne yedi ne icti neyi nefes aldilar ki boyle cogaldi. bence Çernobil etkisi yuksek. neyse sanirim uyarida bulunmak ikna edici degil.istediginizi yiyip icebilirsiniz.beni ilgilendirmez elbette. ben sadece doktorumun bana dedigini ve benim bundan sonraki durumumu belirttim.yine de ilginiz icin tesekkur ederim.burada bir daha paylasim yapmak istemiyorum,

ya ben kirici olmak istemiyorum gercekten,olduysamda özür dilerim :16::16::16:

canım neden alınıyorsun kı bende doktorun yanlıs demıs demedım zaten senın ve benım dedıgım gıbı bıcok faktor var elbettekı bız elımızden geldıgı kadar dıkkat etmelıyız dedım yanı bana da verdı mesela doktor ılac bulantı ıcın ama 1 kere aldım bıdaha almadım cunku bana etkı etmedı ılac kullanmayı da cok mecburıyet harıcı sevmem zaten

ben ılk yazından berı sana bı yakınlık hıssettım nedense yanı ılgınc geldı farklı bı ulkede olman fılan merak ederım bu tarz yasamları ulkelerı ve sen cok gzuel bılgıelr verdın yanı bence gıtme:38:

Back
X