Arkadaslar tesekkur ederim. Dedigim gibi dokdorum kesin ve net konustu ve ben doktoruma sonuna kadar katiliyorum.son zamanlarda turkiyede hastalik ve kanser (bizlerden uzak olsun) cogaldi. mutlaka sizinde bir tanidiginiz hastadir. bunlar iste anne karnindan basliyormus. ben doktoruma dedimki ya kusarsam ne olacak bana dediki 'kusarsan kus,hamilelik nedir? budur. miden agriyacak,yanacak,eksiyecek.bunlar normal(gunde 6-8 defa kusarsaniz hastaneye gidin sakin ilac almayin).soylemeyi unuttum.kusma ve bulanti icin taze zencefil onerdi.zencefil ayni zamanda vitamin deposuymus.ilac icmektense sana bunu oneriri.yogurt icindeki bakteriler midenin asit baz oranini duzenler ve bagisiklik sistemini guclendirir.tofu peynir yerine yersen daha iyi olur yada gunde en az 100 gr ye.
TOFU NEDIR; Tofu soyu fasulyesinin sutunden elde edilen mayalanmis bir tur peynirdir.bunu evde de yapma ihtimaliniz var.tek ihtiyaciniz soya fasulyesi.soya fasulyesi de sanirim turkiyede satiliyor.eger bulamazsaniz internetten bakin.tofu bulamazsaniz eger yada yapamazsaniz soya fasulyesi yada soya fasulyesi filizi tuketin.ama bu tuketim cok cok cok cok onemliymis.doktorum bana bunu onerdi.ahh bir sey daha doktorum dediki gece yatarken 2 yastik kullan.o zaman refluyu engellermis.mide asiti kacma yapmazmis.bulantiyi biraz engellermis.gece bas ucundan suyunu eksik etme dedi
esimin is arkadasi hamileymis ve bayan grip olmus.oyle hastalanmiski kadincagiz yataktan kalkamamis.doktor evine gitmis ve tedavi olarak ne yapmis biliyormusunuz? limon,biber,portakal,mandalina ve sicak corbalar onermis.ilac yok! ve kadin 2-3 haftada iyilesmis.
benim bulanti onleyici bilekligim var daha once doktoruma gostermistim,bugun yine sordum bir sakincasi varmi diye.hic bir sakincasi yok.bunu takinca kendini iyi hissediyorsan ne ala ilactan cok daha iyidir dedi.