oyyy kiyamam ben onaaaz daha dayansin abisi annesi iyi olunca daha güzel olacaktir her$eyy eminim
ablası canım kızım var
ayyyyy canım üzülme yaaaa sen yurtdışındaydın dimi orda prosüdür öyle demekkii
bende 9 nisanda gidecektim ama duydumki ikiz gebeliklerde 2 haftada bir kontrol şartmış dayanamadım hemen başka doktora yönlendim
malesef birde ya$adigim yer kücük o yuzden rdvlar yogun.. beklicez
Selam kızlarrrr..Dün çoook güzel bir gündü..Çok şükür muayene süper geçti.İlk kez bu kadar büyük ve ayrıntılı gördüm.kolunu, bacağını,parmaklarını...Sağolsun minnakım annesine kıyak yaptı ve bir türlü yan pozisyonu almadı,hep kafası bize dönük el salladı :) bi 10 dk uğraştıktan sonra tuvalete gönderdi beni dr.geri geldim hala aynı..bi 5 dk. daha dürtükledi falan, yook dönmüyor bir türlü.hareketli ama yan dönmüyor :)
Sonra kantine in bişeyler ye-iç yürü falan dedi.Ben de yaptım hatta çikolata falan da yedim geri geldiğimde yan yatıyordu bu kez :)
Tüm ölçümlerini aldı.(kan sonuçlarını 1 hafta sonra alıcam).bu arada bayaa birşeye bakıyorlarmış;burun kemiği ölçümü,batın duvarı,mide,böbrekler,mesane...hepsi normal çıktı çok şükür.ense kalınlığı da normal
yani pozisyonunu almadığı için uzun uzadıya seyrettim minnakımı
resmen bir mucize..hee kalp atış sesini de duydum nihayetinde :) ve bunların hepsini halası videoya çekti.açıp açıp bakıyorum :) 4D görüntüsü de süperdi yumuk yumuk heryerini oynatıyordu :)
Allah isteyen herkese göstersin bu günleri..Çok özel şeyler
(5,2 cm olmuş teyzeleri.sat la da uyumlu ayrıca)
bende yarın doktora gitmeye karar verdim ama randevu alabilirsek bakalım
antalya araştırma hastanesine gidicemdoğumu orda düşündüğüm için doktorumuda ordan seçtim
ama kendi tüp bebek doktorumuda bırakmıcam aynı zamanda ayda bir ona gidicem 6 aya kadar
kızlarr biz de geldik ikili testten ... bebişim aç gittiğim için hiç hareket etmedi doktor teyzesi vurdu uyan uyan dedi yokçok uslu bi bebek olucak dedi doktor teyzoş. sonra ölçümleri yapıldı ense kalınlığı midesine bakıldı herşey normal redd.. arkadaşımınki kadar ayrıntılı değil ama olsun.. daha sonra açlık kan şekeri ve diğer kanı verdik. sonuçları 10 gün sonra alıcaz. umarım bi sorun yoktur. yemek yiyip gittiğimizde eli ayağı hiç durmadı bebişimin tek sorunumuz açlık kan şekeri 113 tü şimdi 105 çıktı. doktor biraz azalt şekeri dedi ama yaz geliyo yaz meyvelerini çok severim napıcam bilmem ... şimdilik böyle kızlar işallah herkesin sonuçları güzel çıkar güzel mutlu haberler paylaşırız buralarda
Eki Görüntüle 373407 Eki Görüntüle 373408 Eki Görüntüle 373409
[video=youtube;G5vynRoG60U]http://www.youtube.com/watch?v=G5vynRoG60U&feature=youtu.be[/video]
Bugun kontrole gittik. Hersey yolundaymis masallah. Yalniz benim kan degerlerim cok dusuk cikmis. Ozellikle kansere karsi bagisiklik sistemim yariya inmis. Damla verdiler. Ekmegime damlatip yiyecekmisim ve bunu 6 ay devam edecekmis. Folik asit asla birakilmayacak ve bitene kadar icilecek dedi. Butun hamile kadinlar(benim yasadigim ulkede) bitene kadar iciyormus. Doktora dedimki cok ama cok midem agriyor. Bulantidan cok agrim var. Bazen dayanilmayacak gibi oluyor. turkiyede doktorlar ilac veriyormus sizde verebilirmisiniz?
Doktorun gozlerinden cikan atesi gordum :) oyle sinirlendiki... ve 'Cildirmislar mi? hic hamile bayana ilac verilirmi? bayilmadigi surece mudahele etmek yok. ilactan uzak duracaksin. karnin basin belin dizin her yerin elbette agriyacak cunku senin vucudun ve hormonlarin degisiyor.bu cok normal ve sen bu acilara katlanacaksin. sana vitamin disinda ilac vererek sorumluluk alamam' dedi. Sadece hergun kesin yemem gereken yiyecekleri soyledi. 'sutten ziyade yogurtu cok tuketmelisin oyleki 3 ogun yogurt ye yada sudan miden bulaniyorsa ayran ic. Tofu hergun mutlaka ama mutlaka yenecek.Tofu cocugun zekasini ve kemiklerini guclendirir. cin lahanasini bolca tuketmeye calis.sik sik dondurma ve soya sutu tuket.bunlari yaparsan hem midendeki agri ve bulanti hafifler hemde ihtiyacin olan vitamini alirsin.kafana gore sakin ilac alma.herhangi bir durumda beni cep telefonumdan arayabilirsin.biliyorsunki gecenin kaci olursa olsun evine kadar gelip kontrol ederiz.icini rahat tut ve pozitif dusun.agrin varsa uzan ve meditasyon muzikleri dinle.hafifledigini goreceksin.' dedi
Bende 'ama turkiyedeki hamile bayanlar minoset,mide bulantisi ilaclari(renni gibi) iciyorlar.bebeklerde gayet saglikli doguyor.' dedim
doktor 'simdi anladim turkiyedeki kanser ve hastaligin neden son gunlerde arttigini...bebegin saglikli dogmasi sonradan hastalanmayacagini gostermez.ilaclar anne karninda ve anne sutunden bebegin genine isler ve bu gen bozuklugu ileri yillarda ortaya cikar.ulkemizde kanser orani ile turkiyeninkine bak.kac tanidigin kanser hastasi yada kanserden oldu?'dedi
ben ' 12 kisi olenlerde dahil.'
esim 'benim tanidiklarimdan hic kanser hastasi yada kanserden olen yok' dedi.
sonuc olarak gayet ikna oldum.sizlerede tavsiyem.ne olursa olsun midenizin agrisina yanmasina bulanmasina dayanin.sakin ilac icmeyin.bebeginizin gelecegini dusunun.evet belki saglikli dogacak ama sonrasi?dusunun ben bile kansere yakalanma riski yuksekken.Hemen gidip paket paket tofu aldim.
bu arada canim ne kadar cekerse ceksin cikolata,kahve,cayin herturlusu(bitki caylari dahil) asitli icecekler (maden suyu dahil) baharatlarin her turlusu yasak.canin cekse bile icmeyeceksin dedi doktor.2 hafta sonra yine gidecegiz.
kızlarrrrr bizim bu haftalarda özellikle bebege yararlı beyin ve vücut gelişimini saglayan neler yememiz lafım ben doktora sormayı unuttum ya bidaha da 15 gün sonra gidicem hiçbişe yiyemiyorum bari zorla da olsa onları yerim birde doktor vitamin verdimi sizlere folik asitin dısında
merhaba arkadaşlar nasılsınız ?
yeni ultrason fotoları eklenmiş çok şirinler sağlıklı mutlu ve neşeli hamişlikler diler ve Allah kucaklarına almayı nasip eder inşaAllah...
kızlar bugun de bulantılarım fena. burada okudum sabah dayanamadım gittim aldım ekşi elma yenince geçer diye. gerçekten iyi geldi ama geçici olsun :)))
en azından ev işlerini hafiften yapabilecek kadar ayaklanabildim çok şükür dün çok kötüydüm. bir de arkadaşlar hangi bitki çayları iyi geliyordu onu hep karıştırıyorum
Eki Görüntüle 373529
oldu mu acaba??
kizlar sizlerde de gerginlik varmi surekli bi huzursuzluk icindeyim ya hormonlardanmi acabaa
evettt olmuş bebişim çok usluydu bugun teyzoşlar. acaba kese durumuna göre cinsiyet tahmini yapan arkadaşlarım benimiçin de bi yorum yapabilirler miii
Eki Görüntüle 373529
oldu mu acaba??
maşallah bebısıne canım ben pek bı tahmınde bulunamıycam ama aklımdan erkek gectı nedense yarın bende koyucam ıns yorum yapsın arkadaslar
MASALLAH cnm baya büyümü$ bebi$kon cok tatlilar ya
maşallahh bebişe canım tosuncuk olmuş bu
gecem ben yarınki kontrolden sonra karar vericem ona canım belki bırakmam bir süre daha:26::26: çünkü evime çok yakın acil bir durumda ona koşmam gerekebilir yani karar veremedim daha :26:
saol canım ya hele hareket ederken öyle tatlı oluyolar ki....
canım aslında fiyatı bu kadar pahalı olmasa ben değiştirmiycem de artık tak dedi yani. son gittiğim de yine zam gelmiş 115 tl olmuş. cüşşşş dedim yani.
yoksa memnunum doktorumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?