• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Selam millet. Herkes iyidir ve hepinizin hamileliği çok iyi geçiyordur umarım.
Ben ve bebikim iyiyiz, çok şükür :nazar: Diğer bıdığımdan vakit kalmıyor, pek takip edemiyorum ama merak ediyorum olan biteni.
Kendimden, gidişatımdan bahsedeyim kısaca. Herhangi bir şikayetim yok. bunu şaşkınlıkla karşılıyorum. geçen hafta doktorumu aradım. ben kendimi hamile gibi hissetmiyorum, bir problem olmuş olabilir mi, Allah korusun kalp atışı durmuş olabilir mi dedim. gel hemen bakalım dedi dr. ama evle hastane arası o kadar uzak ki, bi de küçük kızım var onu bırakıp gitmem imkansızdı. kızımın aylık kontrolü geçtiğimizÇ cumartesi günü olduğu için, gitmişken ben de muayene oldum ve gereksiz endişe etmişim. önceki gebeliğimde 16.haftanın sonuna kadar midem bulanmıştı. şimdi hiç sıkıntı yok baş dönmesi vs olmayınca endişe ettim dedim. onun yerine bolca mide gazım var. recep ivedik gibi oldum dedim. o bile bir belirti dedi. karından baktı, büyümüş bile minişim. 15-20 gün önce 7 mm idi, geçen haftasonu 2,5 cm olmuş :) kalbi de pır pır atıyordu çok şükür. bebeğin cinsiyeti bile bulantıyı etkiler dedi. bu bebikim erkek olabilir yani öyle bir düşünceye kapıldık bakalım hayırlısı.
Çok bulantınız varsa nacizane bir önerim olacak. sabah yataktan kalkmadan bir iki tane hurma yiyin. su içmeyin. sıvı gıda almayın. birkaç tane hurma birkaç saat bulantıya sebep olmaz ve tansiyon düşmesi vs varsa onu da düzene sokar. geçen sene kendimden tecrübe etmiştim, çok iyi gelmişti bana. suyu mümkün olduğunca geç için. ama günlük 4 lt ye yakın sıvı, özellikle su tüketin.
Bir sonraki kontrolüm 10 martta. ikili tarama yapılacak inşallah sağlıkla dünyaya getiririm bebeğimi. dua edin ne olur. ben de sizler için ediyorum.

Görüşmek üzere kendinize ve minişlerinize iyi bakın.

çok güzel yazmışsın canım eline yüreğine sağlıkkiyi olmanıza çok sevindimmm :46:

bi de sen uzaklardasın yaa daha zordur senin için, daha hassasın eminim ama normal böyle olması ben de mesela çok sakin ve sabırlı biriyimdir ama artık aniden parlıyorum en ufak şeye,tahammülüm çok az:1: eşim herşeye peki karıcım tamam karıcım der oldu :9::9:
9 ay böyleyiz artık ne yapalım diyo.
ben işyerinde ticker ları göremiyorum,senin varsa da görmüyorum şu an kaç haftalıksın?
evet galiba oyle daha oncede iki kaybim olunca endiseleniyorum haliyle.benimde kocacim cok anlayislidir sagolsun dedigin gibi cekecekler artik 9 ay in:)ben 6+2 deyim bugun

aslında herşeyin fazlası zarar.turşu ve kahve nadir olarak tüketilebilir.

hayır yemeyin ayaklar şişiyormuş bugün bir arkadaş söyledi.doguma yakın zararı varmış..

kahvede nikoteyin vücutta iki gün kalıyormuş.ben içmiyorum kıyamam.

canım kapsamlı olarak internetten araştırabilirsin 'hamilelikte beslenme' diye.genelede ortak bilgiler..sonra doktoruna da danış.özellikle kan tahlillerine göre vücudunda ne eksikse o ağırlıklı beslenmeni önerebilir.mesela bende demir eksikliği var et ağırlıklı besleniyorum.turşunun şu an zaarı yok diye biliyorum,ama sonlara doğru ödem yapar..

cnm çok teşekkü ederim netten bir araştırma yapayım, hmmm aşermezsem iyi turşuya :) pek yemiyim bariii :(

kızlar yeme içme konusunda nelere dikkat etmeliyiz ilk 3 ay ? turşu yasak mı mesala çok yiyordumda :27:

çay ve kahve, sigara dışında hiçbir yiyecek ve içecek zararlı değil. çünkü ilk 12 hafta bebeğiniz sizden beslenmiyor. kuru ekmek yeseniz de gayet sağlıklı olur bebikler. bebeklerin bizden beslenmesi özellikle 14.haftada başlıyor ve bu dönemden sonra yine çay kahve sigara, çiğ et, ton balığı, pastörize olmayan süt ürünleri yasak. turşu bünyeden bünyeye değişir. ben yemiştim. çünkü çok fazla su içiyordum, ödem tutmadı vücudum. ama ödem toplayan vücutlarda turşu dokunabilir.

ellerin ayakların şişmesi, su toplaması, ödem birikmesi şu an için yüksek tansiyon sorununuz yoksa çok mümkün değil. yani bence. ilerleyen haftalarda, hatta ilerleyen aylarda eller ayaklar şişiyor bence şu an turşu vs yeseniz olur gayet de güzel olur. bi de canınız ne istiyorsa kocalarınıza aldırın, benim canım bi şey istememişti, hiç aş ermedim. içimde kaldı :) aşerme ilk üç ayda çok oluyor. vakit varken kullanın bu süreyi. uğraşıyorum ama yine canım istemiyor yaa :)

normalde kahveyi seven ve içen biri değilim zaten o kolay olacak ama diğeri zor olcak cicim ya :(

ben her ikisinide seviyorum cicim.t.kahvesi hele ama içmedim hiç.içmicemde.hele turşu of nasıl yedim iki gün ham ham duydumki zararlı yemicez artık.

hele ben dün limonlu midye yedim canım çekti yolda hep ekşi yemek istiyorum..:56:

Ben ve bebikim iyiyiz, çok şükür :nazar: Diğer bıdığımdan vakit kalmıyor, pek takip edemiyorum ama merak ediyorum olan biteni.
Kendimden, gidişatımdan bahsedeyim kısaca. Herhangi bir şikayetim yok. bunu şaşkınlıkla karşılıyorum. geçen hafta doktorumu aradım. ben kendimi hamile gibi hissetmiyorum, bir problem olmuş olabilir mi, Allah korusun kalp atışı durmuş olabilir mi dedim. gel hemen bakalım dedi dr. ama evle hastane arası o kadar uzak ki, bi de küçük kızım var onu bırakıp gitmem imkansızdı. kızımın aylık kontrolü geçtiğimizÇ cumartesi günü olduğu için, gitmişken ben de muayene oldum ve gereksiz endişe etmişim. önceki gebeliğimde 16.haftanın sonuna kadar midem bulanmıştı. şimdi hiç sıkıntı yok baş dönmesi vs olmayınca endişe ettim dedim. onun yerine bolca mide gazım var. recep ivedik gibi oldum dedim. o bile bir belirti dedi. karından baktı, büyümüş bile minişim. 15-20 gün önce 7 mm idi, geçen haftasonu 2,5 cm olmuş :) kalbi de pır pır atıyordu çok şükür. bebeğin cinsiyeti bile bulantıyı etkiler dedi. bu bebikim erkek olabilir yani öyle bir düşünceye kapıldık bakalım hayırlısı.
Çok bulantınız varsa nacizane bir önerim olacak. sabah yataktan kalkmadan bir iki tane hurma yiyin. su içmeyin. sıvı gıda almayın. birkaç tane hurma birkaç saat bulantıya sebep olmaz ve tansiyon düşmesi vs varsa onu da düzene sokar. geçen sene kendimden tecrübe etmiştim, çok iyi gelmişti bana. suyu mümkün olduğunca geç için. ama günlük 4 lt ye yakın sıvı, özellikle su tüketin.
Bir sonraki kontrolüm 10 martta. ikili tarama yapılacak inşallah sağlıkla dünyaya getiririm bebeğimi. dua edin ne olur. ben de sizler için ediyorum.

masallah canim.bende benim niye bulantim yok diye dert ediyordum demekki etmemeliymisin.hos az once pilav yerken biraz bulanti azi bile kotuydu.fazlasini dusunemiyorum:(

yavrum doğuma yakın yenmemeli diye ben de söylüyorum zaten.kahve ile ilgili olarak da son cümleye bak canım..nadir tüketim...Gebelikte (Hamilelikte) Kahve ay Kola Soda Gazoz Kolal ecekler light Diet Cola.e-gebelik.net

valla kolayı her zaman değil ama bir bardak içiyorum vazgeçilmez o o kadar olsun.benim ablam sigarayı bırakmadın hamişken düşünün.kardeşimde dior.sigarayı içtin çoçuk kül gibi siyah çıktı diyor:60:

çay ve kahve, sigara dışında hiçbir yiyecek ve içecek zararlı değil. çünkü ilk 12 hafta bebeğiniz sizden beslenmiyor. kuru ekmek yeseniz de gayet sağlıklı olur bebikler. bebeklerin bizden beslenmesi özellikle 14.haftada başlıyor ve bu dönemden sonra yine çay kahve sigara, çiğ et, ton balığı, pastörize olmayan süt ürünleri yasak. turşu bünyeden bünyeye değişir. ben yemiştim. çünkü çok fazla su içiyordum, ödem tutmadı vücudum. ama ödem toplayan vücutlarda turşu dokunabilir.
ay bende bun arkadaşa anlatamadım bugün diyorum üç ay cigerden besleniyor .ay olurmu ne yersen anında diyor manyakmı ne salak daha o kan pıhtısı kese vs.:9:

ya benimde su an canim cok gozleme cekti yapacak kimsede yok is basa dustu:)

ben iki gün önce yedim biri ne yese canım çekiyor eşim dedi ben yiyorum o banada al akşm dedim:D

bu arada zaten eşim ne yiyelim akşam dediğimde sen ne istersen onu yiyelim diyor:12:

onu anladım da işaret koyarak okusana canım toptan cevap yazarsın.hem istediklerini silersin cevaplamadan.

aslında ben de onu sormak isityordum tek cevapla bir sürü alıntı yapmak istiyorum..ben de aslında pek bilmiyorum bu siteyi kullanmayı..

hoşgeldin canım ben de seni merak ettim.. bugün doktordaydık,çok şükür herşey yolunda..bende blirtilerimin olmamasından endişe etmiştim,çok şanslısın falan dedi..benim bebeğim de 1.70 cm olmuş..maşallah subhanallah.. sen kaç haftalıksın canım?
benim bulantılarım yok diye sanırım ben de erkek hissediyorum ama bugün bir arkadaşımla konuştum yeni kızı oldu. tek bir kere bile bulantı yaşamadım dedi..

Arkadaşlar T.kahvesi neden içmiyorsunuz anlamıyorum :S Benim ilk gittiğim doktor günde 2 fincan içebilirsin demişti ....

canım cevap vermek istedigin yorumun altindaki 'alıntı ile cevapla' nin yanındaki butona bas,tick işareti olacak basınca , vazgeceresen tekrar bas.diğer yorumlara da aynı sekilde. Bittiği zaman konuya cevap vere bas. Tüm isaretlediklerin cikicak karsına . Her yorumun altına cevabını yazarsın canım.

Back
X