• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

6. Atak: 37. haftalarda:

bebeginiz durmadan homurdanir, mizmizlanir ve sik aglar. aglamaktan gulmeye gulmekten aglamaya bir anda degisir. daha sik ilgi ve annesinin yakininda olmak ister. annesinin etegine yapisip abartili bir sekilde sevimli davranir. daha sik ofkelenir. baskalarini yabancilar ve annesinin kucaginda kalmak ister bedensel kontagi kesildiginde protesto eder. bebek daha zor uyur ve kotu ruyalar gorur. beslenmesi kotulesir daha az hareket eder bazen oldugu yerde hareketsiz durup hayal kurar. baglanmak kundaklanmak istemez emzik emmek ister ve her zaman yaninda olacak bir oyuncaga ihtiyac duyabilir.

büyüme ataklarını günü gününe yaşadı ahmet. ve şimdi 6.sıymış bu.
çabuk geçer inş

merhabalar şöyle bir gezinirken bu yazınızı gördüm ben ekim annesiyim ve aynılarını yaşıyorum kızımda demek büyüme atağı geçiriyor zilli kızım:1:uyutmak epey güç direniyor uyumamak için en az yarım saatimi alıyor uyutmak ve uykusunda hep sallıyorum başındayım umarım geçer :1:birden daldım böyle ama yazmadan edemedim:1:

niye öyle dedin annesi her gün mü çok huzursuz, huysuz??

bende bu aralar depresyondayım oğluşum zayıfladı hasta huysuz bide beni en çok depresyona sokan kusması başladı dün gece cinnete ramak kalmıştı verdiğim çorbayı hepsini çıkardı meyve verdim çıkardı krize girdim eşim yetişti hemen oğlumu alıp kaçtı:52::52::52:
28 ağustos doğumlu 3 hafta erken doğdu 2.200 doğdu en son 9 kiloydu 500 gr verdi 74 cm boy senin kızçe nasıl iştah bu aralar sıfır ama hasta falan değilse güzel yiyor anne sütünü 6.5 aylıkken bıraktı ne yaptıysam devam sütüde almadı:43::43::43:

hepinize merhabalar şekerlerr:16: kızçemin ateşi war epeydr antibiyotikte kullandık tam geçmiti geri başladı...bugün kotnrolü wardı kulaktan ölçerle balktılar 38 çıktı :(( calpol werdık hemen... benım kızımda 2300gr doğdu 37. haftasında şimdide 7600gr ve boyuda 74cm hala zayıf kuzucum we çok sinirli istediği olmayınca çok sinirli oluyo napıcamı şaşırdım :( dewam sütü almadı hiç emiyo hala ama ben işte olduğum için çok sık emzıremıyom kaşık maması we ek gıda werıyom 3 ay hiçç kilo almadı ama 1 aydr tekrardan almaya başladı cadı kızım:21::21: ay kızlarr tüm akşam misafirliğe gttikk wee kızım tutup kalmaya çalışıyo o kadar şaşırdım kii : )))) bebişlere can fedaa :36::36: işte yoğunum biraz fırsat buldukça yazarım kızım huysuz we asabı anasına çekti sanırım :21::21:

bence de herkes nerde?
akşam sohbet etsek iyiydi de ahmet 10 dk.da bir uyandığından ben duramadım buralarda.
diş midir büyüme atağı mıdır değüşük bişeye girdi. yumurta yemiyo hatta hiçbişey yemiyo. hep yemezse yemesin dicem rahat olcam derdim şimdi rahat olmaya çalışıyorum. sabah pekmez sulandırdım içirdim tabi memeye güveniyo. ramazanda meme işini gündüzleri azaltıcaz mecbur hem de eylülde okula başlayınca alışmış olsun. sanki 4 aylık bebe memeden hiç düşmicek utanmasa.
bir de sinir krizleri başladı istediği bişeyi yapmazsan fena ağlıyo

bu dönemde ahmet bile böyle olduysa efeyi düşünemiyorum, kolay gelsin karam:26:

ahmetin saçlarını kazıdık keloğlan oldu çirkindi zaten çirkinötesi oldu:27:

kızamık aşısı var yarın yola çıkıcaz kısa bi tatile bugün yaptırsam mı aşıyı. pazt ateşi var diye yaptırmadık.

yazdıkça açıldım bak, eliföykü mevlit yapmışsınız allah kabul etsin, yürümeyi hatırladı mı kaan? ahmet elinden tutup yürütülmesine gıcık oluyo mesela. istediği gibi emekliyo tutunup kalkıyo istediği yere oturuyo yürümekle hiiç işi yok. öyle bi dönemdir belki.

kocası prof makine alan kimdi:27: ben de aldım heveslendim kursa gidicem güya:35: ama eğlenceli bişey ahmetin bol bol kalitesi fotosu oldu
moon almıştı bunun kocası almıştı:23: e ahmeti nereye bırakacan kursa gidince:25:
keloglan oldu demek ahmet hemencecik uzuyormuş:46:ben yaptıramam kıyamıyom saçlarına:16:
ahh ahh sorma bacım anamdan emdigim süt burnumdan geliyor valla:14:huysuz aksi memeden başka bişi yemiyor
ishal mız mız burun foşur foşur :5:yani bütün diş belirtilerini atlamamış:27:
atakları efe de hiç es geçmedi:46::46:helal ona:46:biliyordum atak oldugunu dişle karıştı:46:helal :46:helal:46:
kızamık aşısı için bizi aramadılar yeşim biz götürdük dedik aşı var yapın:1:
kızlar nabersiniz.kaynannamla 3.günümüz.ve KARAM evet koku çıkmaya başladı..aslında çok bişey yok ama sıkıldım:1:benim oğlumu diğer torunuyla kıyaslamaya başladı gıcık oldum..evde ses yapıyorlar oğlum sesten uyumuyor.hemen uyanıyor..aa bunu uykusu az yok öbürü çok uyurdu..eee ses yapma benim oğlumda uyusun...örümceği ile geziyo oğlum.başka odalara gidiyo..tel.le arayanlara hiç durmaz ya çok yaramaz dio..allh.ım delirmeyim de napayım şimdi...:47::47:bu arada kızlar..oğlum 21 haziranda 9 aylık oldu ya.üstünden geçti bayağa..aşı için arayan soran yok..çok geçtimi ki.bugün yaptırayım diom ama.
off bu koku ne diyordum ben de:25:kvalide kokusuymuş:9:kaldı 2 gün dayan yeşim dayan:kkk:
kıyaslama illa var şuan teee liseye giden çocuklarla bile karşılaştırılıyor efe yok o
bebekken şöyle uyurmuş böyle uyurmuş efenin yaşındayken koşarmış:53:maaşallah diyom:46:ne diyim
canım herkesi yaz telaşı sardı sanırsam..tatile gidenler misafiri gelenlere falan biraz topiğimiz sessizleşti..bencede yaşatalım topiğimizi..:1:bak kaynanamlar olduğu halde girmeye çalışıyorum...direniyorum yani..:1::1:

sana da helal:46:diren kız sanal gaz gelene kadar icadına kadar direnelim:46::46::kkk::9:

bence de herkes nerde?
akşam sohbet etsek iyiydi de ahmet 10 dk.da bir uyandığından ben duramadım buralarda.
diş midir büyüme atağı mıdır değüşük bişeye girdi. yumurta yemiyo hatta hiçbişey yemiyo. hep yemezse yemesin dicem rahat olcam derdim şimdi rahat olmaya çalışıyorum. sabah pekmez sulandırdım içirdim tabi memeye güveniyo. ramazanda meme işini gündüzleri azaltıcaz mecbur hem de eylülde okula başlayınca alışmış olsun. sanki 4 aylık bebe memeden hiç düşmicek utanmasa.
bir de sinir krizleri başladı istediği bişeyi yapmazsan fena ağlıyo

bu dönemde ahmet bile böyle olduysa efeyi düşünemiyorum, kolay gelsin karam:26:

ahmetin saçlarını kazıdık keloğlan oldu çirkindi zaten çirkinötesi oldu:27:

kızamık aşısı var yarın yola çıkıcaz kısa bi tatile bugün yaptırsam mı aşıyı. pazt ateşi var diye yaptırmadık.

yazdıkça açıldım bak, eliföykü mevlit yapmışsınız allah kabul etsin, yürümeyi hatırladı mı kaan? ahmet elinden tutup yürütülmesine gıcık oluyo mesela. istediği gibi emekliyo tutunup kalkıyo istediği yere oturuyo yürümekle hiiç işi yok. öyle bi dönemdir belki.

kocası prof makine alan kimdi:27: ben de aldım heveslendim kursa gidicem güya:35: ama eğlenceli bişey ahmetin bol bol kalitesi fotosu oldu
benim herif:))))))) aldı. :1::1::1: eşimde bug:1:ün kurstan bahsetti kursa gidince foto çekmeye gidiliyomuş, sonra sokak resmi çekiliyormuş beğenirlese segiyemi konuyomuş valla bişiler anlattı gitti lens falan aldı ,tripot mudur nedir ondan aldı tam fotocu oldu yani yakında düğünlere gitcek:1::1::1::1:şaka bir yana güzel bir uğraş ama şu ara bu hobisine kızıyorum anacım bizle ilgielnmek gezdirmek yerine foto çekmeye gidiyor galata eminönü turlamaca:10::10::10::10:yapıyor .oğluşu tabi çekiyor da ne bilim ileriye dönük güzel şeyler yapar inşallah:16:

Moon almıştı moonun kocası yazacaktım yanlışlıkla
Bunun yazmışım kusura bakma moon:16:

yok şekerim anladıım ben seni.efem nasıl diş çıkarıyormuş ya aferdesin 1 aydır ağzımıza .... tükürdü oğlum hatta sıpa 500 gr zayıfladı her dişte böyle olursa yandık 1 hafta ateş oldu istahsızlık sade emdi ancak biraz düzeldi maşallah diyim:nazar:

hepinize merhabalar şekerlerr:16: kızçemin ateşi war epeydr antibiyotikte kullandık tam geçmiti geri başladı...bugün kotnrolü wardı kulaktan ölçerle balktılar 38 çıktı :(( calpol werdık hemen... benım kızımda 2300gr doğdu 37. haftasında şimdide 7600gr ve boyuda 74cm hala zayıf kuzucum we çok sinirli istediği olmayınca çok sinirli oluyo napıcamı şaşırdım :( dewam sütü almadı hiç emiyo hala ama ben işte olduğum için çok sık emzıremıyom kaşık maması we ek gıda werıyom 3 ay hiçç kilo almadı ama 1 aydr tekrardan almaya başladı cadı kızım:21::21: ay kızlarr tüm akşam misafirliğe gttikk wee kızım tutup kalmaya çalışıyo o kadar şaşırdım kii : )))) bebişlere can fedaa :36::36: işte yoğunum biraz fırsat buldukça yazarım kızım huysuz we asabı anasına çekti sanırım :21::21:

cok gecmıss olsun ınss bıdaha olmazz :nazar::nazar::nazar::nazar:

benim herif:))))))) aldı. :1::1::1: eşimde bug:1:ün kurstan bahsetti kursa gidince foto çekmeye gidiliyomuş, sonra sokak resmi çekiliyormuş beğenirlese segiyemi konuyomuş valla bişiler anlattı gitti lens falan aldı ,tripot mudur nedir ondan aldı tam fotocu oldu yani yakında düğünlere gitcek:1::1::1::1:şaka bir yana güzel bir uğraş ama şu ara bu hobisine kızıyorum anacım bizle ilgielnmek gezdirmek yerine foto çekmeye gidiyor galata eminönü turlamaca:10::10::10::10:yapıyor .oğluşu tabi çekiyor da ne bilim ileriye dönük güzel şeyler yapar inşallah:16:

yok şekerim anladıım ben seni.efem nasıl diş çıkarıyormuş ya aferdesin 1 aydır ağzımıza .... tükürdü oğlum hatta sıpa 500 gr zayıfladı her dişte böyle olursa yandık 1 hafta ateş oldu istahsızlık sade emdi ancak biraz düzeldi maşallah diyim:nazar:
ah istanbulda olsam ne fotolar çekerim:51:
ben de gitcem kursa babasıyla kalsın Ahmet napayım
kendime ait bişiler yapmazsam iptal olucam fena daraldım

moon almıştı bunun kocası almıştı:23: e ahmeti nereye bırakacan kursa gidince:25:
keloglan oldu demek ahmet hemencecik uzuyormuş:46:ben yaptıramam kıyamıyom saçlarına:16:
ahh ahh sorma bacım anamdan emdigim süt burnumdan geliyor valla:14:huysuz aksi memeden başka bişi yemiyor
ishal mız mız burun foşur foşur :5:yani bütün diş belirtilerini atlamamış:27:
atakları efe de hiç es geçmedi:46::46:helal ona:46:biliyordum atak oldugunu dişle karıştı:46:helal :46:helal:46:
kızamık aşısı için bizi aramadılar yeşim biz götürdük dedik aşı var yapın:1:

off bu koku ne diyordum ben de:25:kvalide kokusuymuş:9:kaldı 2 gün dayan yeşim dayan:kkk:
kıyaslama illa var şuan teee liseye giden çocuklarla bile karşılaştırılıyor efe yok o
bebekken şöyle uyurmuş böyle uyurmuş efenin yaşındayken koşarmış:53:maaşallah diyom:46:ne diyim

sana da helal:46:diren kız sanal gaz gelene kadar icadına kadar direnelim:46::46::kkk::9:
ahmetin de dişle atak karıştı. ben de helal diyorum.
aşıyı da yaptırdım bugün.
daha azı dişleri çıkıcak dedi arkadaş oğlu 2 buçuk yaşında. bu zamanlar iyi zamanlar dedi teselli buldum ben de şimdi iyi zamanmış üzülmeyeyim dedim.

mız mız ahmetimizle tatile gidicez bi de. dönüşte anlatırım nasıl geçicek merak ediyorum.

ii geceler kızlar..herkes yattı bi kaçamak yapayım dedim :1:aşımızı olduk bugün..pek ağlamadı kuzum..şimdilik ateşte yok..inşallah gece de olmaz..bu arada oğlum 15 gün ishal gitmesine rağmen maaşallah zayıflamamış:nazar:sadece az kilo almış.8.800 boyu da 74 cm.olmuş.baş çevresi 44..küçük kafalı galiba benim oğlum:1:sizin bebeklerde ölemi kızlar?..........neysem ben kaçar..kaynana uyuyor..:1:bende yatayım bari..herkese hayırlı ve huzurlu gecelerrrrrrrrr

Huzurum ogluşum bakıyorum çatur çatur kullanıyorsun smilelerı :46:yakışırr:21:

ii geceler kızlar..herkes yattı bi kaçamak yapayım dedim :1:aşımızı olduk bugün..pek ağlamadı kuzum..şimdilik ateşte yok..inşallah gece de olmaz..bu arada oğlum 15 gün ishal gitmesine rağmen maaşallah zayıflamamış:nazar:sadece az kilo almış.8.800 boyu da 74 cm.olmuş.baş çevresi 44..küçük kafalı galiba benim oğlum:1:sizin bebeklerde ölemi kızlar?..........neysem ben kaçar..kaynana uyuyor..:1:bende yatayım bari..herkese hayırlı ve huzurlu gecelerrrrrrrrr

eevet karam bol bol kullanıyom sayende :16::16:
yeşim canım benım kızımıda dün kontrole götürdük 7500gr olmuş hep zayftı öle dewam ediyo boyu 74 cm kafa çapı 45 cm artık bu değerler nasıl iyimi bilmiyom dr bişi demed:44: kilosu düşük demişti fantomalt mama werdı yemeklerıne katıyoz 1 haftadr... bu arada herkese günaydıınn forumu canlandırlaımm kızlarrr haydeee:36::36:

kızlar çıldırcam ya.benim kız hiçbirşey yemez oldu.tombik tombik bebişim incecik kaldı.aile hekimi havalar sıcak birde diş çıkarıyor normal diyor ama benim içim hiç rahat değil.niye yemiyor bebeşim ya.varsa yoksa tarhana çorbası içiyor. sırf tarhana ilede hayat geçmez.pirinç unlu mamaları yemiyorki kilo alsın.artık kahvaltı yapmakta istemiyor.neyapacağım ben buna.ankara daki anneler bebeğinizin çocuk doktoru varmı nereye götürüyorsunuz.

herkese selam:3: hiç geçmiş yapamadım umarım herkesler iyidir,
beni sorarsanız iyi değilim:5:depresyondayım çıkamıyorum kayınpeder gidene kadarda böyleyim sanırım
bugün geleli tam 14 gün oldu ve hiç gitmekten bahsettiği yok evimde rahatım kalmadı sinirden dahada eridim 2 haftada 2 kilo gitti
tek tesellim mertim iyi çok şükür her geçengün dahada afacanlaşıyor yeniyeni şeyler öğreniyor
bir şeye sevinince alkış yapıyor:46::46:dışarıya çıkınca millete el sallıyor
zaten konuşmayı severdi yeni yeni kelimeler öğrendi:nazar::nazar::nazar:
umarım sizin kuzularında keyfi yerindedir.
5 dk girebildim işler beni bekler görüşürüz kızlar
umarım bu adam giderde bende kendimi iyi hissetmeye başlarım ama hiç umudum yok:5::5::5:

:118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118:

forum canlansın sıpam uyudu ama kımsecıkler yok :24::24::24:

Nasilsiniz hanimlar umarim keydler yerindedir biz cok sukur iyiz Bir hafta olacak geleli izinden daha ikinci kez giriyorum herhalde hic firsatim olmadi simdide bahcedeyim telden giriyorum kizim uyuyor.temiz havada bende.size bi sazayim dedim bizimde.bu ayin icinde kontrolumuz var bakalim doktorumuz ne.diyecek eylulum cokinat oldu tatildesken cok simardi birsey istesince adi adi ber ber diYor ve elini acip kapatiyor onune.gecenede gel gel.diyor.sipa bqbasida saz calinca eylul alkis calip oynamaya.basliyor kollar bir.iniyor.bir.cikiyo babasi iki tikirdasin hemen seviniyor Allahim esirgesin yavrularimizi tam sebeklik zamanlari Maasallah kuzularimiza.
Bizden boyle b ubmarim sizlerdeeebkeyfler.yerinde bebislerin hepsii iyi hepinizkocaman opuldunuz

marjicim allah kolaylık versin bir an önce gitsin kp .maşallah merteeeeeeeeeeee bu arada tam afacan oldu demek
valla acayip yorgunum arkadaşlarım oturmaya geldiler uykum çok geliyor anneler ve bebişlere iyi uykular ben kaçtım:16:

iyi geceler hanimlar kimsecikler yok :50: nerdesiniz bakalim mari ALLAH YARDIMcin olsun evine daha gecmedimi kp ?

Back
X