2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

kızlar bunu buldum ama tarıfı varda nasıldır acaba tadı

ben yarın oznurada sorarım

selam haziran anneleri, herkes iyidir umarım.. sarıbeybi doğum yapmış, hayırlı olsun, inş kendi de bebeği de çok iyidir, sağlıklıdır.

ttthülya benim bebeğimin de kilosu çok az şu an, 37 haftalık ve 2050 gr. AC si 31 hafta, diğerleri de 35 hafta gözüküyo senin bebeğin de 2250 doğmuş peki zamanında mı doğmuştu erken doğummuydu?

Eki Görüntüle 418240

kızlar bunu buldum ama tarıfı varda nasıldır acaba tadı

ben yarın oznurada sorarım

canım ben almıştım tarifi

kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.

şeker hamuru tarifi
Malzemeleri
• 450 gr (üç paket) marshmallow şeker(bimde satılıyor)
• 4 yemek kaşığı su
• 500 gr pudra şekeri
• Bir tutam tuz
Yapılışı

Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.

Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.

Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır.

slmlar hanımlar,işten gelince net gitmişti daha doğrusu modem arızalanmış,dışarı çkp dolandık hem modem aldık,geldikcrazymom canım senin adına çok sevindim,biz de dr görüştük 2300gr senin kinin maşallahı var geçmişi çok okuyamadım,başladım ama hepsini okuyamadım.sarıbeybinin bebğinin ciğeri gelişmemiş sanırım çok üzüldüm Allah yardımcsı olsun inş. hemen sağlığına kavuşur,bu zor günleri biter:26:

selamlarrr
Eki Görüntüle 418086 Eki Görüntüle 418087

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var
kapı süsü yapacağım hangi modelden yapayım???
bencede uçaklı olanı yap canım kolay gelsin şimdiden.
maşallah maşallah.
canım benim ilk doğumum sezeryan.ben çok memnunum.zorunlu olarak oldum çok üzüldüm 39+3 de alındı kızım.öğleden sonra 4de çıktım ameliyattan.ilk gece biraz bunaldım ama ertesi sabah 7.30 da hazırlandım doktorumu bekledim.korkulacak bir durum yok.
kızlar 3 gundur durmaksızın baş ağrısı çekıyorum.çok kötuyum.1 dk bıle gcmedı 3 gun oldu
tamol iç istersen canım çok iyi geliyor.yada patates koy başına.
kızlar benim alyaya doğum hikayemi okumak isterseniz komik bir doğum hikayesi.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/257838-alya-deringumbur-gumbur-geldim.html

bu arada ben şeker kurabiye değil sabun yaptırıyorum kızlar 80 tane.tamamen mevlütte dağıtıcaz.zaten mevlütü ben hemen 15 gün sonra yapıcam yoksa gelen gidenle uğraşamam 2 çocukla.
sağdaki kavanoza bir beyaz bir pembe badili sabun koyduruyorum üzerinede hemen yanındaki pitikareli kumaştan kapağı koyduruyorum.
birde şöyle bir yazı:''Bir peri kızımız vardı masalımıza konan,
Hayatımızı gökkuşağının renklerine boyayan
Masal kahramanlarımız artık iki oldu
Yeni prensesimiz Lara Alin de bu hikayede yerini buldu''diye etikete eklettiriyorum.

Son düzenleme:

Canim cok tesekkur ederim seninde bebisine masallah,valla bi yandan sevindim bi yandan da tirstim nasil dogurcam ben diye:))Saribeybi icin bende uzuldum dualarimiz onunla ins. En kisa zamanda alir bebisini kucagina(

slmlar hanımlar,işten gelince net gitmişti daha doğrusu modem arızalanmış,dışarı çkp dolandık hem modem aldık,geldikcrazymom canım senin adına çok sevindim,biz de dr görüştük 2300gr senin kinin maşallahı var geçmişi çok okuyamadım,başladım ama hepsini okuyamadım.sarıbeybinin bebğinin ciğeri gelişmemiş sanırım çok üzüldüm Allah yardımcsı olsun inş. hemen sağlığına kavuşur,bu zor günleri biter:26:

canım o sabunları nerden buldun yada nerelerden bulabiliriz yardımcı olursan çok güzel bir fikirmiş bende yapmak isterim...

slmlar güzel anneler..
bugun bütün gün okudum yetişemedim hızınıza:)
gunlerdir ewdeyim dışarıya cıkıp dolaşabilenlere cok özeniyorum keske öyle bi şansım olsa
sarıbeybiye bende üzüldüm umarım hersey en kısa zamanda yoluna girer dualarımız onunla!!
odalar hazırlıklar hemen hemen bitmiş
çantayı yeni hazırladım ama dediğiniz gibi iççamasır olayı acil bi durum olursa eksik kalıcak
kullanıyorum yıkanması gerekicek cunku
ama en azından bebek için hersey hazır..

bide kızlar çantanıza simit seklinde şişme yastık gibi ortası boş(deniz simidi sanırım) koyun..
biyerde okudum normal dogum sonrası alttaki dikişler arabayla ewe dönerken can acıtıyomuş..
aklımdayken söyliyim dedm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…