ben malt içeceğini buzdolabına koydum
doğuma giderken kesin unuturum

bide bugün depend ve hasta bezi aldım
ikisinide orta boy aldım inşallah gelir
ben birini çantama attım maltın
satıldığı yerde de dolapta beklemiyor nasılsa bişey olmaz
bence sen de at 1 tane
ama milkplus çok daha mantıklı geldi malt içeceğinden
2 tane malt almıştım
şimdi 5-10 tane de milkplus alıcam
Hiçbir hazırlanma sorunu olmadan annelerin direk içebileceği MİLKPLUSın, anne sütünü 24 ile 48
saat aralığında arttırdığı görülür. Doğal tatlandırıcı olarak kullanılan %100 saf elma suyu A, B1 ve C
vitamini acısından zengindir ve annenin günlük vitamin ve minarel ihtiyacını karşılayan MİLKPLUS
düşük kalorili olması nedeni ile anneye kilo alma sorunu yaşatmaz. Bir şişe Milkplus anne sütü arttırıcı
içeceğin içinde 74 kalori vardır. Emziren annenin sıvı ihtiyacını gideren Milkplus anne sütü arttırıcı
içecek, hazırlanma sorunu olmadan direk içilir.
İÇERİK:
Trigonella foenum-graceum ( Çemen)
Matricaria recutita(m.chamomilla)(Mayıs papatyası)
Foeniculum vulgare (Rezene)
Pimpinella anisum (Anason)
Mentha piperita (Tıbbi nane)
Melisa officinalis (Oğulotu)
Rosmarinus officinalis ( Biberiye )
Pyrus malus ( Elma suyu)
(Çemen )Trigonella foenum-graceum: Kullanımı çok eskilere dayanmakta olup günümüzde laktasyon
döneminde anne sütünü ARTTIRMAK için kullanılır.
İçerisinde bulunan bileşikler sindirim sürecine yardımcı olarak anne ve bebeğin gaz ve mide
sorunlarında etkilidir. İdrar söktürücü özelliği de mevcuttur.
Kalsiyum, demir, fosfor, B2 vitamini, magnezyum, potasyum, folik asit, niasin, kolin, çinko, karoten,
tiamin, phytin fosfor, manganez, krom gibi minareler açısından zengindir.
(Mayıs papatyası )Matricaria recutita(m.chamomilla):spazmolitik etkilerinin sakinleştirici özelliği
vardır. Çocuklardaki kramp ve karın ağrılarında etkilidir. Papatya diş çıkarma ağrılarına yardımcı olur.
(Rezene)Foeniculum vulgare: Rezene anne sütünü arttırıcı bir galaktogotur. Diğer faydaları
hazımsızlık, sindirim sistemi sorunları ,anoreksi(beslenme bozuklukları) kolik(karın ağrısı)
kabızlık,dispepsi (mide) gibi rahatsızlıklarda da etkilidir.
(Anason)Pimpinella anisum: Emziren annelerin ihtiyacı olan
bor,kalsiyum,bakır,fosfor,demir,magnezyum,manganez,potasyum,sodyum,çinko B1 B2 vitamini ve C
vitamini bakımından zengindir. Anne sütünün az olduğu dönemlerde anne sütü miktarını arttırmak
için kullanılır. Anasonun gaz giderici özelliği ve hazımsızlık sorunlarını gidererek emzirmeye teşvik
ettiği yüzyıllardır bilinir. Galagtogog etkisinin yanında mide ve bağırsak rahatsızları ve soğuk algınlığı
içinde yüzyıllardır kullanılmaktadır.
(Tıbbi nane)Mentha piperita: Anne sütünü arttıran galagtogogtur. Tıbbi nane yaprağı yüzyıllardır
bulantıyı yatıştıran, hazmı kolaylaştıran asırlık bir çare olarak kullanılmıştır.Aynı zamanda mide
eskimesi ve mide ağrılarındada kullanılır.
(Oğulotu)Melisa officinalis: Emziren annelerde süt artışına yardımcı olur. Avrupa da tıbbi kullanımı
uzun bir geçmişe sahiptir. Melisa uykuya yardımcı ve sinirleri yatıştırıcı ajan olarak kullanılır. Ağrılı
adet dönemlerinde,diş ağrısı ,baş ağrısı,bağırsak krampları gibi sorunlarda da kullanılır.
(Biberiye)Rosmarinus officinalis: Biberiye yaprağı içerdiği magnezyum,
demir,manganez,fosfor,potasyum,çinko, C viatmini ve B1 ve B3 vitamini ile annelerin emzirme
dönemimde ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Ayrıca hafızayı güçlendirir.
(Elma suyu)Pyrus malus: Vitamin ve minareler açısından zengindir. Bebek ishallerinde ve dispepsi
tedavisinde kullanılır. Annenin enerji ihtiyacını karşılar. Doğal tatlandırıcı olarak kullanılmıştır.