- 17 Mart 2010
- 26.753
- 68.532
- 1.123
30 haftalık...3 gün yaşadı...2 yıl önce bugun dogdu ...son adet tarıhlerım nerdeyse aynı yine...Bebek kaç aylıkkken doğmuştu canım ve ne kadar yaşadı
kısmetse 2 yada 4 isityorum...4 cocuk mu masallah,allah kolaylik verin walla.sezeryanda niye bebegini kaybettigini anlamadim,ne gibi bi etkisi olabilirki.tabi ki herseyin dogali en guzeli en sagliklisi ama sartlar gerektiriyosa ben sezeryanin cok ta zararli oldugunu dusunmuyorum ki ben de epidural sezeryan istiyorum.benim halam 2 dogum babanem de 10 dogum yapmis genetik mi bilmem ama onlarda da rahim disari cikiomus yani nasil bisey bilmiyorum :26:ama cok esniyo herhalde.bide normal dogumda acilmasini iyice beklemeden hemen makas atiyolar,sonra da dikis.bende cok istemistim normal dogum dikissiz olsa en guzeli ama artik biraz korkuyorum ben![]()
kadın doğum hemşiresinin anlattıklarını anlattım canım...vejen deforme olacak dıye sezeryan olmanın avantaj olmadığını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım....tabiki normalde doğursan dr. un çok iyi olmalı yengem mesela normal doğurdu oda ona pişman...çok canını yakmışlar..yeğenime oksijen gitmemiş 10 gün küvezde kaldı...cnm benım öncelıkle gecmış olsun acı bı tecrube yaşamışsın ama sezeryanda da normal doğumdada değişkenlık gösteren durumlar sözkonusu
ama cnm anlattıgın ıstısnaların ıcbırını ben yaşamadım cok şukur ama anlattıgın olasılıların farklı boyutları normal doğumdada yaşanabılıyo malesef hanı2 turdede talıhsızlıkler demelıyım hatta
o yuzden hıc germemek lazım kndımızı ben cok sukur o dönemı cok rahat atlattım
mecburı sezeryan olucak arkadaşlarımızı urkutmeyelım derım cnm
dr. dan dr. a elden elle bünyeden bünyeye fark var...bende sezeryan oldum rahat geçti belki normal doğursam daha zor olurdu ama ablam 10-12 sene önce sezeryan oldu...düşün yeğenlerim ortaokulda....kışın soğuklarda felan hala sızlıyo diyo....düşün yani farkı...
birde mesela bebek yaşamadı ciğerleri gelişmediği için... araştırdık normal doğum da bebeğin ciğerleri de gelişiyomuş az da olsa...bu bile bi artı....aklımıza takılıyo aceba normal doğursaydım bebeğim yaşar mıydı?...
bende zorunlu sezeryan olucam kısmetse epidural düşünüyorum...inşallah bu doğumumda kolay geçer...