2012 kasım annelerinin bebek odası hazırlıkları:))

dilaha

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
147
27
298
sinop
bebek odalarını ne zaman hazırlamaya başlayacaksınız kızlar? birde neler alacaksınız? bildiklerimizi yazarsak benim gibi tecrübesiz olanlara çok faydası olur diye düşünüyorum.

ah bu konuyu eşimle konuş konuş bir sonuca varamıyoruz..oda yapmak harika bir fikir odamıda mevcut ama ben en az 1,5 yıl yanımda yatırmayı düşünüyorum..yattığımız odada acil ihtiyaçları için bez,body vs bir şifonyer olması lazım..ama oda yapmanın ne anlamı kalıyor ozaman o orda bu burda...odamıza park yatak alıp kendi odasına mobilya beşik alsam geceleri haşur huşur park yatakta yatmasını istemiyorum,sepet beşik alsam 3 ay sonra kullanışsız oluyor diyolar...böyle bir gelgit yaşıyoruz:)) ilk çocuğum hevesim inanılmaz boyutlarda ama mantık devreye girince tıkanıyorum şahsen ben...

naçizane deneyimli bir anne olarak ben de bir kaç fikir vermek isterim yeni annelere:)
4 yıl önce yani kızım doğunca park yatak aldım en büyük boyuttan 3 yaşına kadar yatabildi kızım ,odasına bir tane 5 çekmeceli şifonyer aldık biz onun şimdi yattığı odayı çalışma odamız olarak kullanıyorduk kitaplık şimdi kızımın kitaplığı oldu mesela..
şimdi 2. kızım doğacak nasipse kızlarıma oda yapacağım 2şer dolap,şifonyer,çalışma masası falan her parçadan 2şer adet..kızımla beğendik doğtaştan bir model..prenses yatağı istiyor:)çok cicili bicilileri beğenmiyor bebek işi diyor:)
bence çok küçükken oda takımı almak biraz kullanışsız olabilir sonra beğenmiyor çocuklar..
zaten ilk 1 sene yatak odasında uyuyor bebek..
şimdi park yatağımızı yatak odasına koyacağız 2. bebek için yine:)

Ben bebeğime oda hazırlamanın daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum çünkü eşim çalışıyo ve onun uykusuz kalmasını istemiyorum zaten erkekler çocuk gibi oluyo onun bebeğin ağlamasını sorun etmesini istemiyorum ayrıca kızımın eşyaları daha derli toplu olur bi yatakta kendime atarım odasına

ekonomik fiyata bebek odası almak istiyorum. çünkü eşim gündüz uyuyor genelde gece çalışıyor. uzun süre bebişimle yatak odasını kullanamayız. yatak odasına bir park yatak alıcam. bübüyen beşikli bir takımda bebek odasına rahatça eşyalarını yerleştireyim istiyorum. zaten köşeli koltuğumuz ve tv.miz olan odayı bebek odası yapıcaz. bebek de bende rahat ederim diyorum.

sizce bu ürün nasıl?
Büyüyebilen Bebek Odası 885 TL'den Ücretsiz Kargo (5 Parça) (Lale Devri Bebek Odası)
3lü dolap şifonyer beşik...

940tl fiyatıda... zaten 8-9 sene anca kullanırız. sonra sünnet hazırlığı ve yeni bir oda...
bu yüzden çok pahalı bir şey olmasın. ama işimi görsün istiyorum.

birde kraft twist bebek arabası istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz?

ben 2011 kasım annelerındenım bende sıızn gıbı cok kararsız kalmıstım cocuk odasımı yapsam, park yatakmı alksam .park yatak alsam dolapta almam lazımdı kıyafetlerı ıcın ozamndacok karısık olurdu bende baya arastırma sonucu cılekten cocuk odası almaya karra verdım buyuyen besıklı olanlardan odasını yaptım ama buyuyen besık bızım odaya koymamız bıraz zor oldugu ıcın bıde cocuk anneme yazlıga yaylya gıderken yanımıza portatıf gotırebılecegımız bısey olsun dıe bıtane park yatak aldık 6 ay bızım yatak odamızdaydı sonra anemler yazlıga gıderken onu oraya gnderdık cunku orda ıcınde kulansın dıe( cocuga anem baktıgı ıcın orda kalıyorduk)evımıze geldıgımz zamnda hem alısısn dıe kendı odasında yatırmaya basladım bıraz zor oluyor aslında cunku yanında bırı olmadı zamanlar cok uyanıyor ama sımdıden alıstırmam daha ıyı olagunu dusunuom ılerde daha cok zorlanır cunku.
ama sunu soleyeyım park yataklar hıc guzel degıl ve cok saglıksız kesınlıkle devamlı kullanılacaksanız tavsıye etmem ama bıızm gıbı evden eve cocuk zok gezıyorsa calısınca mecburen ozaman yanınızda tasıyabılıyorsunuz..eger bırazda olsa fıkır verebıldıysem ne mutlu bana .
ama cok guzle telaslar allh hepınızın bebıslerını saglıklı bısekılde kucagınıza lamayı nasıp etsın..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ekonomik fiyata bebek odası almak istiyorum. çünkü eşim gündüz uyuyor genelde gece çalışıyor. uzun süre bebişimle yatak odasını kullanamayız. yatak odasına bir park yatak alıcam. bübüyen beşikli bir takımda bebek odasına rahatça eşyalarını yerleştireyim istiyorum. zaten köşeli koltuğumuz ve tv.miz olan odayı bebek odası yapıcaz. bebek de bende rahat ederim diyorum.

sizce bu ürün nasıl?
Büyüyebilen Bebek Odası 885 TL'den Ücretsiz Kargo (5 Parça) (Lale Devri Bebek Odası)
3lü dolap şifonyer beşik...

940tl fiyatıda... zaten 8-9 sene anca kullanırız. sonra sünnet hazırlığı ve yeni bir oda...
bu yüzden çok pahalı bir şey olmasın. ama işimi görsün istiyorum.

birde kraft twist bebek arabası istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz?

güzel bence fiyatı da gayet uygun güle güle kullanın inşallah

ben de bebek odası yapmayı düşünüyorum en mantıklı öyle geliyo ne zaman başlasak hazırlıklara acaba?:nazar::49::nazar::49:

bana kalırsa hazırlıklara sımdıden baslamanız gerekıyor oda almayı dusunuyorsanız sımdıden alın ve eve getırtrın bazı odalar boya kokusu verıo cok kotu gecmesı aylar alabılıo hıc olmasa havalandırma fırsatınız olabılır ben cılekten almıstım hıc koku olmadı ama cok aksama oldu ona ragmen gec gondereceklerını soledıler sıkıntı yasadım yanı oyuzden hazırlıklarınızı eylulun ortasına kadar bıtırmenız en ıyı tercıh olur bende kasım da dogum dusunuodum ekımın son haftası oldu dogumum bıde son aylar ıyıce agırlasacaksınız sıcaklarda ustune hıc alısverıs yapmakta baya zorlanacaksınız...

$2012-09-09 22.53.26.webp $2012-09-02 19.04.06.webp $2012-09-04 15.30.00.webp $2012-09-04 15.30.45.webp $2012-09-05 16.48.47.webp $2012-09-05 16.48.56.webp $2012-09-05 16.49.03.webp $2012-09-05 16.49.09.webp $2012-09-05 16.49.19.webp $2012-09-05 16.49.34.webp $2012-09-05 16.49.59.webp $2012-09-05 16.50.08.webp $2012-09-05 16.50.20.webp $2012-09-05 16.50.24.webp $2012-09-05 16.50.29.webp $2012-09-05 16.50.33.webp $2012-09-05 16.50.46.webp $2012-09-05 16.53.27.webp

Benim bebek hazırlık listem şöyle
1. Kıyafetler: 0-3 ay tulum ve alt üstler. anneciğimin ördüğü örgüler
2. Bakım ürünleri: Cam biberon, göğüs pompası, ğöğüs pedi, emzirme önlüğü, bebek bezi, bebe yağı, bebe şampuanı, pudra, fırça ve tarak, tırnak makası, küvet ve küvet bezi.
3. mobilya: büyüyebilen yatak, 2 kapılı dolap ve şifonyer. sultan beşik. mama sandalyesi, bebek arabası.
4. oyuncak ve süsler: şimdilik büyükken alınan temiz oyuncaklarımı yıkayıp kızıma verdim :) biraz da kendi ördüğüm oyuncaklar var. süslerin hepsi de bana ait. abajuru da artan duvar kağıdından yaptım.

benimminikmucizem.blogspot.com diye de bir günlük yaptım bebeğime yazdım yaptığım herşeyi ona anlattım büyüyünce okuyabilsin diye :) şimdi 33hafta 2 günlüğüz...bunu yazarken bile inanamıyorum..hamilelik dünyanın en güzel duygusu hele kıpır kıpır ayaklarını itip kakması o kadar güzel ki Rabbim dileyen herkese nasip etsin :)

bir de tavsiyem var arkadaşlar 9 ay boyunca hep ufak tefek hazırlıkları yapmaya başlayın çünkü ayda birkere 40tl lik birşey almak bütçeyi sarsmazken sona bırakınca 20 parçalık bir ihtiyaç listesinde bazen 40 değil 20 tl bile çook gelebilir. bebeğine herşeyin iyisini layık gören anneler bence hamileliğini ilk aydan itibaren değerlendirmeli. hepinize kolay gelsin...

Back
X