- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #28.641
[
QUOTE=PrensesinUykusu;22607559]:
Canım o sadece tuzu kısmakla az yemekle vs olmuyor,stres tetikleyiveriyor.Ama inan çok ciddi bir problem sakın ilacını kullanmamazlık etme sana ve bebişe çok zararı var tansiyonun.Doktorunun hap vermesi çok iyi olmuş,sen de düzenli kullan tamam mı çok önemli ikiniz için.![]()
Allah razı olsun arkadaşlar hepinizden.doktor kontrol altına al 2 günde 1 tansiyonunu ölçtür 10 gün sonra gel bakıcam düşmediyse eğer hapını 2 doz halinde alacaksın dedi.bu gün sağlık ocağına aile hemşiresine anlattım durumu oda ölçtü 12 buçuğa 8 dedi normal çıktı.valla anlamıyorum heryerde normal çıkıyo ama hastaneye gidince yüksek çıkıyo 28.haftaya kadar normaldi ondan sonra çıkmaya başladı galiba ben stres yaptım doğum yaklaştıkça.ailemdede yok yüksek çıkan.bu gün hemşireye dedimki dün yüksek çıktı hastanede,bu gün sen ölçünce normal dedim,oda diyoki sen heyecanlanıyorsun hastanede dedi.
Allah kimseye yaşatmasın bu sorunu.kiminin şekeri çıkıyor.kiminin suyu azalıyor,işte bendede tansiyon maalesef.Güzel Allahım tüm hamilelere zamanı gelince bebeklerini kucağına almayı nasip etsin inşallah,herkese hayırlı kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah(Amin).[/QUOTE]
Canım merhaba, arkadaşımı aradım onun 35. hafta gibi çıkmış ortaya tansiyonu ilaç kullanmamış. Yediklerine dikkat etmiş kontrol edilmiş, sezeryana da 37'nin sonunda alınmış. Takip etmeye devam et bakalım yüksek çıkmaması güzel acaba gerçekten sadece hastanede heyecandan mı çıkıyor? Bakalım on gün sonra ne diyecek doktorun sen stres yapmamaya çalış mutlaka ne kadar sakin olursan demek ki o kadar normal çıkacak tansiyonun.