bende haftaya sezeryan için gün alıcam mecbur sez. olucam :S ama hangi günü verecek bilmiyorumslm kızlarrr.. bende pazartesı gun alıcam sezeryan ıcın dualarınızı beklıyorumm:18::18:
Canım hayırlısı olsun senin için ,seninle satlarımız aynı sanırım,bizimde kilomuz fazla ama çatı muayenesi yapmadı henüz,niye yapmadı bilmiyorum,belki benim çatım da dar çıkacak boşuna beklemiş olacağım,biraz canım sıkılıyor o yüzden.Ama sizin adınıza sevindim canım inşallah sağlıkla oğluşunu kucağına alırsın,dualarımız seninle....Kimbilir ne kadar heyecanlısındır şimdi ayyyyy ne güzel ya....Merhaba kızlar...
Cuma günü saat 15.00 da sezeryan ile oğluma kavuşacağım inşaallah.(şimdilik sezeryan türüne karar vermedik henüz)
Bugün doktor muayenemiz vardı.
Oğlum 3.500 gr 52 cm olmuş.
Çatı muayenesi sonucu tahmin ettiğim gibi çatımın çok dar olması sebebi ile sezeryana karar verildi.Yani günümün dolmasını bekleyecek olursak bebek mutlaka daha fazla kilo alacak ve zaten dar olan çatıdan doğması dahada zorlaşacak.
Eğer 3 kilonun altında olsaydı yine denemeni isterdim dedi doktorum ama 40 haftamız dolana kadar kesin 3800 falan olur gibi geldi bana.
Doktorum "evet çatın çok dar ama eğer sen gerçekten normal doğum istiyorsan ben doktorun olarak sana yardımcı olurum,ama tavsiyem sezeryandır senin için çünkü normal doğumda çok zorlanırsın,yani öyle kolay bir doğum olur diyemem sana ama dediğim gibi çok istersen mutlaka yardımcı olurum"dedi.
Ben de diğer normal doğum diye direten anneler gibi bu zorluğu göze alamadığım için sezeryanı kabul ettim.
Dualarınızı bekliyorum...
Zeynepçim çok sevindim allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin,uzun ömürlü olsun yavrun.Senin doğuma gireceğini okumuştum ama doğum haberini alamamamıştım,bugün geçmişi okurken hep senin doğum haberini aradı gözlerim,denk geldi şükür.Kendine ve meleğine dikkat et canım,kimbilir ne kadar mutlusundur allahım herkese nasip etsin inşallah....merhaba kızlaaaar tatlı oğlum 3 gündür ilk defa derin uykuya dalınca size yazayım dedim
hızlıca yazıp kaçacağım uyurken izleyesim geldi =)
doğumumuz kolay geçti öncesi biraz zor tabi epidural yapılırken çırılçıplak oluyorsun o masanın üstünde ama birkaç daika sonra bebeğini görmenin heyecanından utanmıyorsun
doktorunuz söylemese bile önceki gün katı şeyler yemezseniz ve büyük abdestinize rahat çıkarsanız lavmana gerek kalmıyor benim doktorum söylemişti çok şükür
epiduralli olunca bayılmadığınız için bebeğiniz doğar doğmaz kucağınızda öyle güzel bir duygu ki
ben acı hissetmedim ama her dokunuşlarını kesilirken karnımda çizgi gibi ilerlediklerini falan hissediyordum hatta bebeği çıkarırlarken de çok net hissettim
sezaryen olacağıma canımcan can ayrılışını hissedemeyeceğim için üzülüyordum ama Rabbime şükürler olsun o duyguyu da yaşattı
öncesi20dakika kadar, ameliyat 15 dakika kadar, dikişler d 15dk civarı sürüyor. bebek çıkana kadar hepinize dua ettim inşallah kolayca doğurursunuz. Rabbim biliyor yakın çevremde kime lazımsa okudum. tabi en başta da oğluma, çekirdek ailemize ve akrabalarımıza. evlat hasretiyle Rabbine sığınanlara...
bebek çıkıp da sesini duyunca ise yüreğim yerinden taşacaktı öyle bir duygu ki yazarken gözlerim doluyor o an hıçkırıklara boğuldum sonsuz şükür ettim hele bebeğimi kucağıma getirdiklerinde içimden taşacaktım öpüştük koklaştık sonra babasıyla beraber gittiler...,,
doktorum haklıymış boynunda 2 defa kordon dolanmış eşim de doğuma girdiğinden o da görmüş kilomuz da doktorun tahmininden 150gr kadar eksik çıktı sadece şükürler olsun sağlığı da iyi yavrumun
o günü sayfalarca yazsam bitmez kızlar ama oğlum uyanmak üzere mıkırdanıyor
size muhakkak yazmak istediğim birkaç şey var:
göğüs kreminizi asla ihmal etmeyin ben ağlaya ağlaya emziriyorum bugün çünkü aşırı tahriş oldu
dünden beri kalkan kullanıyorum biraz fayda edecek gibi siz de muhakkak krem ve kalkan alın çamaşırla teması bile çok can yakıyor
beli bol ve yüksek pijama alın yanınıza benim dünya para verip aldığım pijamalar sargılar nedeniyle valizde kaldı
emzirme atletini doğumdan sonra asla tavsie etmem bebek memeyi koklaya koklaya dokuna dokuna uyumak istiyor ben hala yakası g,ym,yorum yakası kolay esneyen ip askılı atlet giyiyorum içine de ped ve kalkan takıyorum zaten sabahlık olduğu için uçları görünmüyor
oğlum uyanıyorrrr zeynep kaçar oğlunu öper koklar izlere de nasip olsun diye dua eder!!
merhaba kızlar yaa size bi sorum olacak bu
kabızlık beni öldürdü yaa çook affedersiniz ama
bi haftaya yakındır yapamıyorum sizce ne yapim
bi fikir verin bide günlerim yaklaştı kendimi zorlamam iyi
değildir bence deli gibi hasataneye gittim ama bu sorunumu
doktoruma söylemedm yaaa ne yapim şimdi yokmu çaresi:26::26:
KIZLARRRRRRRRRRRRRRRRRRR SELAMMMMMMMMMMMMMMM,
Sabahtan beri oku oku geçmişi anca bitirebildim,doğum yapan arkadaşlar olmuş,doğum tarihi alan arkadaşlarımız olmuş herkes için hayırlısı olsun.Biz de kızımla evdeyiz,salı günü 38.haftamız bitti,kızım 3600 gram,doktorumuz normale uygun herşey şu an,her an herşey olabilir dedi,bekleyip göreceğiz dedi,nts de sancım filan çıkmadı ama sancı olmadan da suyun
gelebilir dedi,daha 2 hafta var önünde dedi,bekleyebilir de gelebilir de dedi.Bizi böyle muhallakta bıraktı anlayacağınız.Canım çok sıkılıyor kızlar,yavrum sağlıkla gelsin ne zaman gelirse gelsin ama artık beklemek zor geliyor,bu haftada izine ayrıldığımız ilk hafta çalışmayınca evde zaman çok zor geçiyor bir de 3 ay izin kullanacaktım,şimdi iznimi doğumdan önce boşuna kullanmışım gibi geliyor.Gerçi boşuna değil biliyorum çünkü artık bu durumda çalışmak zor olurdu,biraz yorulsam ayaklarım şişiyor,sağlıklı olan dinlenmek doğuma kadar zaten az kaldı ama sabırsızlanıyorum,çevremdeki herkes de kızlar erken geliyor kesin 38.haftada doğurursun deyip durdular,şartlamışım sanki kendimi bu hafta doğacak diye,bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek meleğim.Normal olsun diye bekliyorum ama kilimuzda fazla zaten suyum gelse diye beklemeye kalksak 3600 gramdı bu hafta,her hafta 400 grama yakın kilo alıyor,haftaya 4 kiloya yaklaşacak kilosu bu seferde doktor mecburen sezeryana alacak.Herşey muhallakta yani cok canım sıkılıyor.
ayy bben bu dualara var yaaacanım benim içimde normal dogurmak var ben bir bahane bulup doktoruma normali beklicem demeliyim cünkü bir anlık kararla herseyim uygunken sezeryan olmak istemiyorum cok saol hayatım hepimiz için hakkımızda hayırlısı böle acıklama yapman cok iyi geldi hakkını helal et hayatım 2defa cnkü hamilelerin elinden bişey alsan bile 2kere helalik almalısın diye biliyorum ve sen beni tanımadan ve görmeden yardım etmeye calısan iyi niyetli bir annesin Allahım cocugunu sana sag salim kavustursun ömrün boyunca darlık sıkıntı göstermesin bu dualarım büyün doguran ve dogurmayan burda beraber zaman gecirip cok seyler ögrendigim güzel mayıs annelerine
beykozcum eger catin musaitse ve baska bi neden yoksa normal dogurabilirsin,inan normal dogm sezeryandan cok cok avantajli bi kere dogum sancisindan sonra bebek cikinca kus gibi oluyosun ve bebegini hemen kucagina alabilirsin ama sezeryanda ameliyat sonrasi bi surec var hele yaninda sana bakan yardim eden yakinan yoksa daha zor ..karar senin tabiki cevrende normal dogm yapmislara vs. danis ..hakkinda hayirlisi ama gercekten normal icin cesaretin yoksa zaten normal dogum sirasindada pes edip sezeryan isteme olasiligin var ki bu daha kotu ,allah yardimcin olsun canim:)
beykozcumm rabbim inşallah hakkında hayırlısını etsin
biz güzel düşünelim ki herşey güzel olsun
bebeklerimiz sağ salim doğsun,kızlar birbirimize çok dua edelim
elbet birimizin duası kabul olur,bu hayırlı güzel günde bol dua edelim
mümkün olduğunca isimle yapalım
canım geçmiş olsun, dr sölemiş doğunca geçer inşallah.. sıkma canını, dua edelim bebişler için, sağlıkla doğsunlar, bebişinin bu durumuda kendiliğinden düzelsin.. Allah başka bi sıkıntı vermesin..İyi geceler kızlar kimsecikler yok sayılır. herkes uyuyo mışıl mışıl ne güzel..
bugün ultrasonda oğluşumun sol testisinin su topladığını gördü doktor. bize de gösterdi bariz şekilde bellidoğduğunda sol tarafı şiş göreceksiniz sakın korkmayın zamanla geçecek dedi..2 hafta içinde olmuş çok üzüldüm..internetten biraz araştırdım HİDROSEL diye bir durum..yumurtalıkların su toplaması bazı durumlarda doğumdan sonra kendiliğinden geçermiş, bazı durumlarda 13. ayda ameliyat şartmış.. (
20 dk da 3 kere olmuştu nstde, düzenli oluyo sanki.. karnım sertleşiyor hep, sonra düzeliyor.. drum hissettiklerin büyük, bide hissetmediğin küçük sancıların var dedi.. küçükleride hissetmiyorum çok şükür.. ona rağmen dr gününde gelir muhtemelen dedi, açılma olmadığı için.. ah ahh anne olmak kolay değilmiş. katlanıyoruz mecbur.. bizim içinde annelerimiz bunları çekmiş zamanında ..
ahh annem ahhh
bnm uzun uzun düzensiz sürüyorda ondan ısrarla sordum çok acı çekiyorum ama herşeye rağmen normal diye tutturuyorum bakalım sonumuz hayır olsun inşallahhhhh
canım sen kararsızsın bekle bence :)) pişman olmayasın sonra.. bebişin kendiliğinden uslu uslu gelsin inşallah.. ben kızımla konuşuyorum, benim akıllı kızım, fazla gecikme, güzel güzel anneyi yormadan gel diyorumevet canım ama cok kararsızım ben normalde cok istiyorum yapamam diyede düşünüp sezeryanı istiyorum neden böleyim anlamadım :26:
senin açılman varmış demek, benim yok.. ama sancım var.. aynen benimki de cok büyük değil en son 3180 grdı.. normal bekliyoruz bakalım.. evet bana da öle diyor, yürüyüş şartPazartesi gittim Leyla hanıma 36+5 dim o gün. Muayene etti alttan 1 cm açılmam varmış. Bu yüzden Perşembe tekrar görmek istedi yarın gidiyorum tekrar bilmiyorum yeniden muayene yapar mı. Normal olucak Allah kısmet ederse. Çünkü bebekte aşırı iri değil 3060 gr. bol bol yürüyüş yap normal doğuralım biz bu bebeği dedi :)
herkese hayırlı geceler biraz geç oldu ama anca kendime gelebildim 25 nisan 2012 çarşamba saat 12:45 itibari ile kızım zeynep i sürpriz ve acil bir sezeryan ile kucağıma aldım kendime geldikçe detaylar hakkında bilgi verecem bunlar dünya şekerleri...
bebişinle beraber Allaha emanet olun.. heralde kavuşmuşsunuzdur.. güzel haberlerini bekliyoruz..günaydın güzel anneler...
doğuma gidiyorum...bana dua edin siz dualarımdasınız...
ayy ne çok konuşuyolar yaa.. valla en doğrusunu yapıyosun, gül ve cevap verme bence.. ağzı olan konuşuyo resmenGünaydın kızlar
Doğum yapan ve yapacak olan arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum.
Bizim içinde yarın büyük gün.Çok heyecanlıyım...
Doğum anını yaşamak istediğim için spinal veya epidural isteyeceğim.İnşaallah herşey çok güzel geçer.
Bu arada sezeryan olacağımı duymaya başlayanlardan ilk sinir bozucu tepkiler gelmeye başladı bile
Bebeğinin gününü doldurmasına daha 10 gün var.10 gün erken sezeryan olacağım dediğimde
"aaaaaaa keşke gününü doldursaa,gör bak senin sütün 10 gün geç gelecek"diyenler...
"aaaaa keşke 10 gün daha bekleseydin,daha fazla kilolu doğardı"diyenler.....
"aaaaa benimde çatım dardı ama ben çatır çatır doğurdum"diyenler......
"ayyyyy sezeryan mı olacaksııııın,çook üzüldüm yaaaaa"diyenler.......
"amaannnn eskiden sezeryan mı vardı,şimdiki doktorların bahanesi bu"diyenler.....
"ahhhh vahhh tühhhhh,bıçak altına yatan yarım insandır artık"diyenler...
Bu yorumlara sadece gülüp geçiyorum.Hiç kimse için moralimi bozamammmm
çok şirinler hepsi birbirinden güzel.. ellerinize sağlık.. güle güle dağıt bebişinin şekerlerini..Kızlar dün gelen gidenler için ufak hediyelikler hazırladık.
Bebek şekeride yaptırdım ama onu cuma günü alacağım ve sadece en yakınlarıma vereceğim.
Bu resimini yüklediklerimi ise göz aydınlığına gelen uzak akraba,komşulara falan vereceğiz.
Hepsinin içerisine badem şekeri koyduk.
Eki Görüntüle 400221 Eki Görüntüle 400222
ben eldiven artı makineyle alıyorum :26: görmek imkansız gibi, aynalarla idare ediyorum..kızlar su kıları nasıl alıyorsunuz ben gorremıyorum karnımdan of yaa agdada vurdum gecen canım cıktı mosmor oldu agadayla yapamam yaa,bu acıya dayanamıyorum nasıl dogurcam bılmıyorum
merhaba kızlarrr, yine doğum haberleri var.. sağlıcakla gelsin bebişler inşallah.. bekleyenler meraklanmayın ben de bekleyenlerdenim , normal düşündüğümüz için..
her gün hurmamı yiyorum, doğumu kolaylaştırıyomuş.. inşallah kolay olur..
turuncu ve eflatunben, hayırlı doğumlarınız olsun inşallah, sağlıkla bebişlerinize kavuşun.. ne heyecanlı ya, yarın kucağınızda olcak minikleriniz.. bizlere dua etmeyi unutmayınnn
canım geçmiş olsun, dr sölemiş doğunca geçer inşallah.. sıkma canını, dua edelim bebişler için, sağlıkla doğsunlar, bebişinin bu durumuda kendiliğinden düzelsin.. Allah başka bi sıkıntı vermesin..
kolay değil valla, yine de en güzeli normal doğum.. drum sancım var desem, güzel diyor, artık bunların olması lazım.. bi engel yoksa normal olmasında fayda var canım
canım sen kararsızsın bekle bence :)) pişman olmayasın sonra.. bebişin kendiliğinden uslu uslu gelsin inşallah.. ben kızımla konuşuyorum, benim akıllı kızım, fazla gecikme, güzel güzel anneyi yormadan gel diyorum.. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
senin açılman varmış demek, benim yok.. ama sancım var.. aynen benimki de cok büyük değil en son 3180 grdı.. normal bekliyoruz bakalım.. evet bana da öle diyor, yürüyüş şart..
hayırlı olsun canım.. Allah analı babalı büyütsün, bebişini size bağışlasın..
bebişinle beraber Allaha emanet olun.. heralde kavuşmuşsunuzdur.. güzel haberlerini bekliyoruz..
ayy ne çok konuşuyolar yaa.. valla en doğrusunu yapıyosun, gül ve cevap verme bence.. ağzı olan konuşuyo resmen..
çok şirinler hepsi birbirinden güzel.. ellerinize sağlık.. güle güle dağıt bebişinin şekerlerini..
ben eldiven artı makineyle alıyorum :26: görmek imkansız gibi, aynalarla idare ediyorum..
Napalım canım moralimizi bozmamaya çalışalım kendimizi alıştıralım beklemeye en azından bir 10 gün daha,gerçi dediğim gibi ben normal olacak diye 10 beklesem zaten normal doğuramayacağım kilo bakımından,o yüzden salıya kadar bekleyeceğim,salı kontrol var, doğumun gidişatı belli olur heralde kilosundan 3900 filan çıkarsa yine 300 gram alırsa meleğim doktor sezeryana almak zorunda kalır heralde mecburen.Bir de şu çatı durumunu da merak ediyorum çatıya bakmadı hala doktorum acaba uygunmu ki çatım normal doğum için o da kafama takılıyor.Off herşey kafaya takılıyor ya,çalışmak bu yüzden iyiydi işte,çalışırken yorgun geliyordum zaten düşünmeye vakit kalmıyordu şimdi yok öyle mi yok böyle mi düşün dur.Amaaan düşünmeyeceğim ya allahım hayırlısını versin,nasılsa hayırlı öyle olsun canım kendimizi alıştıralım,sağlıkla gelsin meleklerimiz.Sen de takmamaya çalış canım.mutluyum bende aynı durumdayım seninle...benimkide gitgide büyüyor ve ben inanılmaz normal istiyorum...yarın tekrar kontrolum var bakalım...benm dr.um acıkca zor olacak kendini her iki durumada hazırla ama denicem sen istedigin için dedi ki zaten normal taraftarı bir dr. muallakk benide üzsede pozitif düşünüyorum hep...ama kız erken gelir,karnın düşmüş laflarını bende öyle çok duydum ki kendimi 2 hafta önceden hazırlamıştım ve inan korkunç bir hayal kırıklığı yasıyorum hatta ağladım bugun oturup neden gelmiyor kızım diye...kimsemde yok burda eşime yalvar yakar izin almış yarına benimle ilgilenebilmek için... kendimi erken hazırladığıma çok pişman olsam da hala 4 gözle bekliyorum 2 haftam olmasına rağmen... amma yazdım ama çok içime oturdu bu durum kızlar yaa çok üzüldüm bugün hele öyle gerildim ki ....ki çok pozitif sürekli gülen bir tipim neyse:)
ayy bben bu dualara var yaaaçok saol cnm bnm helali hoş olsun söyledim 2 kere:) kendini sıkma lütfen rahat ollll!!!!! ve kocaman AMİN
edan: incir kayısı yumuşatır ama önce içindekileri atman lazım... daha öncede yazdım sana hakiki zeytinyağını pamuğa dök sür deliğe...her wc giriş çıkışında yenile pamuğu yağlı yağlı koy poponun arasına 1 saate yumuşar bir popo kaslarını cok azıcık kas-gevşet ben öyle çare bulmuştum hemde zararsız cnm...katılar cıkınca incir kayısı işine yarayacaktır...şuanda bağırsakların tıkalı önce onları hallet....biyolog konuşuyo yabana atmaaa:)
iyi geceler kızlar...ne güzel mayıs anneleri pıt pıt dökülmeye başlamış...dogum yapanlara ve bebişlerine Allah sağlık versin...
turuncu ve eflatuun yarın bebişlerinize sağlıkla kolaylıkla kavusun inşallah...Allah yardımcınıa olsun...
bana gelince canım sıkkın biraz...iki hafta önce ev taşımıştım ve hala yerleşemedim(annem çalıştığı için yardıma gelemiyor.eşim akşam geç geldiği için bişi yapamıyor ben ise son bir haftadır çok ağırlaştım. 10 dakikada yoruluyorum.zaten geceleri uyuyamıyorum.gecelerim kabus gibi.şişkinlik uyutmuyor.ve garip bir terleme geliyor geceleri...çok huzursuzum çünkü henüz ogluymun ne odası hazır,ne beşiği hazır. ne eşyaları yıkandı ((( hastane çantam da cabası (((
ve ben kilitlenmiş durumdayım gün içinde hiçbişi yapamıyorum...yemeği zor hallediyorum...
bütün bunların üstüne bir de hemoroid sorunum var((ne krem ne fitil fayda etmiyor ((
cumartesi doktor doğum şeklini konuşalım dedi...normal istiyorum...bari cumartesi günü güzel şeyler duyayım yaaaa(((((((((((
bu kadar negatiflik saçan bir mesaj yazdığım için hepinizin affına sığınıyorum ama elimde değil...
iyi geceler kızlar...ne güzel mayıs anneleri pıt pıt dökülmeye başlamış...dogum yapanlara ve bebişlerine Allah sağlık versin...
turuncu ve eflatuun yarın bebişlerinize sağlıkla kolaylıkla kavusun inşallah...Allah yardımcınıa olsun...
bana gelince canım sıkkın biraz...iki hafta önce ev taşımıştım ve hala yerleşemedim(annem çalıştığı için yardıma gelemiyor.eşim akşam geç geldiği için bişi yapamıyor ben ise son bir haftadır çok ağırlaştım. 10 dakikada yoruluyorum.zaten geceleri uyuyamıyorum.gecelerim kabus gibi.şişkinlik uyutmuyor.ve garip bir terleme geliyor geceleri...çok huzursuzum çünkü henüz ogluymun ne odası hazır,ne beşiği hazır. ne eşyaları yıkandı ((( hastane çantam da cabası (((
ve ben kilitlenmiş durumdayım gün içinde hiçbişi yapamıyorum...yemeği zor hallediyorum...
bütün bunların üstüne bir de hemoroid sorunum var((ne krem ne fitil fayda etmiyor ((
cumartesi doktor doğum şeklini konuşalım dedi...normal istiyorum...bari cumartesi günü güzel şeyler duyayım yaaaa(((((((((((
bu kadar negatiflik saçan bir mesaj yazdığım için hepinizin affına sığınıyorum ama elimde değil...
ıyı geceler kızlar benım gıbı uyumayan aglayan varmı yataga gırdım donemıyorum nefesım kalıyor geldım odaya bı aglama tutu cok korkuyorum nasıl dogurcam acaba sezeryanmı olsam yurdısındayım yapa yanlızım cok korkuyorum keske hıc cocuk yapmasaydım allahım yardım et neolur
bende sendenim :) uyuyamıyorum... tv açık nette dolanıyorum. Kendimi dinliyorum. HEr gün bu gece doğarmı acaba diye yatıyorum :)))
Ağlama , keşke yapmasaydım olaylarını son 2 haftada aştım şükür. Onun dışında bütün hamileliğim ağlayarak geçti inan bana... herkesin psikolojisi bir iolmuyor. Bir de ne biçim anneyim ben diye ayrı bir yükleme de bulunurdum kendime. HAmd olsun atlattım. HAyırlısı ile doğuralım inşALLAH. Çoğu gitti azı kadlı... Anne olmak ne kadar zormuşşşşşşşşşşşşşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?