yok yok benimki kıyamadığındankocamada laf söyletmem...benim eşim doğuramazsın demiyorda acı çekmene kıyamıyorum diyo yoksa o bana yaparsın yaparsın diyo 3 tane doğurmuş sanki:) şaka bir yana da bakalım tatlım hazırlancam az sonra dr.a gitcem nst ye felan gircem gelmeden gir gel dedi...benim tek sıkıntım benm gibi regl sancısı çeken varmı yani benim gibi uzun uzun çeken varmı:) 2 saat durmadan ağrıdgı oluyor... ama dün birisi demiş ya dr.u demiş sancı çekmen güzel diye mutlu oldum hadi bakalım kısmetse doğuralım da yazayım sana beykoz normal yaptım normal diye sende yapıcaksın...biz bunu başarıcaz Allah'ın izniyleee
selam kızlarrr artık dogumlar basladı ben de son hazırlıklarımı yapıorum pazartesı temızlıkcı gelcekkk temızlık ısınıde halledınce herseyım hazır olmus oluo sonra yavrumu beklıcem ınsalllah... ben epidural sezeryan olmak ıstıorumm normal dogumdan sogudumm vallaa :)) eşim kayınvalıdem görümcem herkes normal dogurmanın ıyı yonlerını anlatıp duruolarrr normal dogurmaya uygunmusumm ama bılmıolarkı ben sezeryan gunumu bıle aldım:))))))) amelıyatmıs ayaga kalkamazmısım sankı gelıp kendılerı bakacaklarrr bana yorum yapılmasından hoslanmıorumm:))))
GÜNAYDIN FINDIKLARRRRRRRRRR
ben bugün dr.a gidiyorum bakalım ne dicek benm cadaloz tepikcan kaç kg. olmuş gecen hafta 3.450 idi ve böyle giderse sez dediii:) ben normal diyorum normal normal çok istiyorum yaşamayı umarım rabbim kısmet eder... dün bunaldım öyle çok ağladımki hiç durmadım kocam izin almış bugun sabah cay ve tosta uyandımm ohhhh:)sen dedim yanımda ol ben 10 tane daha doğururummm sanki dün ağlayan ben değildim... az sonra ütümüzü yapıp duş alıcaz sonra doğru dr.cuğuma... kızlar ben suni sancımı istesem diye düşünüyorum benim zıbıdık sürekli büyümektee...suni sancıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba??? lütfen cvppp verinnn ihtiyacım var 3 de kontrolum bakalm olmazsa isticemmm bir el atıverinn
.
canim ben ilkiinde hicbir problem olmadigi halde acilmam sadece 1 santim oldugu halde hemsirenin acele etmesiyle sunni sanci aldim ama tibbi bir gereklilik yoksa tabiki ve acilman belli bir seviyeye gelmeden sunni sanciyi kabul etme cunku acilma yavas yavas oluyor ama sunni sanci verilince bebegin kalp atislari hizlaniyor sunni sanciyla bebegin kalp atislari hizlanip da acilma 10 cm olmadigi surece sancilarini kesen bir ilac verip acil sezeryana alirlar. 9 ay bekledin dogum icin biraz daha bekleyebilirsin hizlandirmaya gerek yok. bence acilman belli bir seviyeye gelmeden sunni sanci alma. yoksa kendini sezeryan masasinda bulabilirsin. tabi bebek kotu durumda ve dogumu hizlandirmak tibbi bir gereklilikse o ayri
ilkim cim seninde benim gibi mayıs sonu gözüküyor tarih için erken değilmi sezaryan mı olucan kesin ki
maasallah. daha hamileliginde erken bir donemdesin aslinda dogum sancilarin baslayinca da sezeryana girebilirsin boylece bebek cikmaya hazir oldugunda kendisi sinyallelrini verdiginde cikarirlalr bebegi bu sayede emzirmek icin vucut kendini hazirlamaya vakit bulmus olur sut gelme sorunun minimuma iner. sen ve bebegin birbirinize daha hazir bir sekilde kavusmus olursun. bir de 5 kilo cocuk deyip de 3.5 kilo doganlar da varSlm kızlar bende 36 + 5 im bugün, 2 gün önce oğum 3.400 gr geldi normal dogum zor dedi doktorumuz iri bebek olacakmış tosbağ oğlm8 yada 10 mayıs gibi dedi doktorumuz daha belli değil ama sezeryan olacak %90 :)
bıtanem ben park yatak aldım 75*110 kraft. içine de baby maxın yatagını aldım 89 ytl ye vıscolex sevmıyorum ben yumusak olması bebegın ıcıne gomulmesı ıyı bısey degıl . bu dedıgım yatak sıkılstırılmıs koton mu ne ?? ama cok guzel . alezi var ustunde sök cıkar yıka tak :)) sen park yatak ıcıne mı dusunuyorsunBebek yatağı nasıl olmalı? Yatak sorunsalı «
benimle aynı sorunu yaşayan varsa okumasını tavsiye ederim...resmen içimi dışımı benim yerime dökmüş bi kardeşim...........
bıtanem ben park yatak aldım 75*110 kraft. içine de baby maxın yatagını aldım 89 ytl ye vıscolex sevmıyorum ben yumusak olması bebegın ıcıne gomulmesı ıyı bısey degıl . bu dedıgım yatak sıkılstırılmıs koton mu ne ?? ama cok guzel . alezi var ustunde sök cıkar yıka tak :)) sen park yatak ıcıne mı dusunuyorsun
benim söylediğim kocalara haksızlık durumu falan değil. onların da duyduğu ettiği normal doğum daha iyi daha sağlıklı diye.ama bunu dayatma gibi sunmaları can sıkıyor.
sadece bu konu üzerinden eleştirdim böyle olan kocalarımızı.
onun dışında benim de kocam en büyük destekçim.hert hareketimi kontrol eder,eğilmeme izin vermez.kalkarken mutlaka elimden tutar destek verir.geceleri bin kere üstümü açarım sağa sola dönerim üstümü örter.tuvalete kalkınca hemen uyanır tutar düşmeyeyim diye.öğünlerimi atlatmaz.çikolatamı ihmal etmez:)Allah razı olsun ondan.
Evet canım erken aslında ama annemlerin izin alması gerekiyor. O yüzden tahmini bi tarih verirse ona göre izin alacaklar. Ben daha önce miyom ameliyetı geçirdiğim için sezeryan olmam gerekiyor canım malesef. Senin nasıl olacak?
yok yok benimki kıyamadığındankocamada laf söyletmem...benim eşim doğuramazsın demiyorda acı çekmene kıyamıyorum diyo yoksa o bana yaparsın yaparsın diyo 3 tane doğurmuş sanki:) şaka bir yana da bakalım tatlım hazırlancam az sonra dr.a gitcem nst ye felan gircem gelmeden gir gel dedi...benim tek sıkıntım benm gibi regl sancısı çeken varmı yani benim gibi uzun uzun çeken varmı:) 2 saat durmadan ağrıdgı oluyor... ama dün birisi demiş ya dr.u demiş sancı çekmen güzel diye mutlu oldum hadi bakalım kısmetse doğuralım da yazayım sana beykoz normal yaptım normal diye sende yapıcaksın...biz bunu başarıcaz Allah'ın izniyleee
selam kızlarrr artık dogumlar basladı ben de son hazırlıklarımı yapıorum pazartesı temızlıkcı gelcekkk temızlık ısınıde halledınce herseyım hazır olmus oluo sonra yavrumu beklıcem ınsalllah... ben epidural sezeryan olmak ıstıorumm normal dogumdan sogudumm vallaa :)) eşim kayınvalıdem görümcem herkes normal dogurmanın ıyı yonlerını anlatıp duruolarrr normal dogurmaya uygunmusumm ama bılmıolarkı ben sezeryan gunumu bıle aldım:))))))) amelıyatmıs ayaga kalkamazmısım sankı gelıp kendılerı bakacaklarrr bana yorum yapılmasından hoslanmıorumm:))))
merhaba mayıs annişleri...dün doktordaydım benim kızın keyfi yerindeymiş gelmeye niyetli değil gibi duruyo dedi doktorum...3.497 gram olmuş...ben normal doğum istyrm ama biraz daha beklerse daha çok kilo alacak nasıl doğurucam ben yaa:)
Canım benimde çatı muayenem çok ağrılı geçti.Bunun sebebi ise kendimi çok kasmış olmamdı herhalde ama ne bileyim,ilk yattığımda derin nefes alıp rahat olmaya çalıştım ama kadın kurcaladıkca canım yandı ve ister istemez kastım kendimi.Bu da daha fazla ağrıya sebeb oldu.
Son bikaç gündür değişik ağrılar çekiyorum.Herhalde doğum sancısının habercisi bunlar ama beni çok korkutuyor bu ağrılar.
Demek ki normal doğuracak olsam başaramazmışım gibi geliyor.
Zaten eğer normal doğum istiyorsan ilk etapta kendine çok güvenmen ve beynini herşeyin güzel olacağına dair şartlandırman gerekiyor.
Aksi takdirde doğumun çok zor geçer.
Hatta burda bi arkadaş daha söylemişti.Eğer beyin normal doğumu istemiyorsa zaten vucut alarm verip normal doğumu engelliyormuş.
Yani bunu gerçekten istemen gerekiyor.
Eğer gerçekten kendine güveniyor ve normal doğumu istiyorsan sezeryan tarihini iptal ettir ve beklemeye geç.Ancak bu şekilde beynimi hazırlayabilirsin.Aksi takdirde hep bir tarafın "nasıl olsa sezeryan tarihim hazır"diye düşünerek kendisini hazırlayamayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?