2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba ne zamandır giremiyorum.bugün anneme geldim.kaynanamlar gitti çok şükür :)) hayatımız düzene girdi nihayet.üç kişi çok mutluyuz çok şükür.
kızım bugün 22 günlük oldu zaman ne kadar çabuk geçiyor.18 gün kaldı kırkımızın çıkmasına inşallah o zaman mevlütümüzü yapacağız.doğum yapanlara hayırlı olsun diyorum sağlıkla büyütün inşallah.beklemede olanlara da hayırlı beklemeler :)) ,nşallah sizlerde en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi.
sizlere bikaç öneride bulunayım kendimden yola çıkarak.tulum kıyafetler bebişlerimizde çok hoş duruyor ama tek parça kıyafetler daha kullanışlı.yani altlı üstlü kıyafetler.hem bezini değiştirirken çok kolay oluyor hem de daha sıcak tutuyor.ben tulum giydirirken alttan mutlaka o patiklilerden giydiriyorum harekets,z durdukları için üşüyolar.
göğüs pedleri çoook güzel sürekli süt aktığı için milletin içinde rezil olmaktan kurtarıyor.bir de ben emzirme atleti almıştım kendinden sütyenli.henüz almayan varsa kendinden sütyenli emzirme atleti alın çok rahat.
primanın bezi çok güzel hiç pişik olmadı çok şükür henüz.dalinin pudrası ve johnsons baby nin pişi önleyici kreminden sürüyorum size de tavsiye ederim.

Benim de 11 günüm var dün doktora gittik kafası çok büyümüş kilosu 3600 olmuş diye başladı aklımı karıştırmaya

Yok omzu takılırsa onu suçlamayacakmışım,çıkarsa bir süre öyle felç gibi kalırmış tövbe tövbe kendi torunu felç kalası kadın

Dünden beri ağlıyorum...O kadar para döktük kadına olana bak ya kafayı yedirdi bana

niye bu acelen canım daha günümüz var...böyle yaparsan zaman hiç geçmez..

Valla canım izine ayrılışımın 2. haftası doluyor. Acelemin nedeni izinlerim boşa geçiyor doğum sonrası kuzumla az vakit geçirmek istemiyorum....
Sürekli telefonlar çalışıyor iş yerindekiler soruyor hala doğurmadın mı diye sinir oluyorumm zatii

Bu nasıl bir yaklaşımtır yahu..Nasıl bir doktorun var seni rahatlatacağına daha beter yapmış. İnş. hayırlısıyla atlatırsın..Ağlama bebeğinde içerde strese girer annesi...

Bu nasıl bir yaklaşımtır yahu..Nasıl bir doktorun var seni rahatlatacağına daha beter yapmış. İnş. hayırlısıyla atlatırsın..Ağlama bebeğinde içerde strese girer annesi...

Bir bilsen ben bu kadına ne kadar muayene parası ödedim

Karşılığında duyduklarım bunlar oldu...Şimdi omuz takılmasına bağlı konuları okur hale geldim

Son günlerimi böyle haram etti bana dangalak kadın

14 mayısta kızımı kucağıma aldım.. çoookkkk güzel bi duyguymuşş.. Allah en kısa zamanda hepinize nasip etsin..

hayırlı olsun cnm bebeğin.Allah analı babalı büyütsün

Kıslar günaydınnnnnnnnn..
Bu sabah saat 05:00 sa kasık ağrısı ile uyandım yaklaşık 1 saat sürdü ama geçti uyumuşum
Bende diyordum tamam bugün doğururum

sancım yok doğuramıycam diye hiç sıkıntı yapma cnm ben bi gün çok iyiyken ertesi gün sancıyla uyandım ishal olmuştum ve sancımda vardı tabi ben onu ishalden dolayı zannettim ilk etapta.. nişan denilen sıvı gelince hemen hastaneye gittik 5 cm açılma vardı.yani insanın bi günü bi gününe tutmuyo fırsat bulabiliyosan bol bol yürüyüş yap bence ben hamileliğim boyunca çok yürüdüm hastaneye gittiğimde açılma çok çabuk gerçekleşti ebeler bile şoka girdi 13:00 da gittim 15:00 da 8 cm olmuştu sez. olmam gerekiyodu artık bana sakın ıkınma diyip durdular.bol bol yürüyüş yapın kızlar.sancınız başlayıncada sıcağa yakın suyla duş alın açılma daha kolay oluyo

kaynanan için gözün aydın cnm:)bebeğinizle hep mutlu olun inş. bu alt üst kıyafet önerine bende katılıyorum daha rahat oluyo tulumlardan..tulumlar evde çok kullanışlı olmuyo gezmeye giderken şık duruyo..benim sıpamın kıyafetleri küçüldü bile hastane çıkışını 1 kez giyebildiprimanın bezini bende çok beğendim çok güzel ama benim bebeğimin poposu beğenmedi pişik yaptı molfix e geçtik pişiğide geçti..bence ilk etapta bez stoğu yapmayın..bende niveanın pişik önleyici kremini kullandım çok iyi geldi..

doktoruna çok sinir oldum4 kg geçince normal doğumun zor olucağını söylüyolar.senin ki daha geçmemiş ve son günlerde bebek zaten az kilo alıyo bi anneye söylenmiycek şeyleri söylemiş.benim bebeğim 4 kg mı geçtiği halde doktorum hiç öyle olumsuz şeyler söylemedi sadece 4 ü geçerse norml zor olur sez. yaparız dedi ve beklemek için 40. haftaya sez tarihi vermişti.bence doktorunun söylediklerini hiç kafana takma cnm sen kendini boşuna yıpratma..

hey allahım sinir kadın yaa.insanları zayıf noktolarından vurup istediklerini yaptırıyolar ben ona üzülüyorum.son yıllarda bir iri kafa,iri bebek durumu almış başını gidiyor.yeni nesil biraz koca kafalı olacak sanırım her doktor nerdeyse aynı şeyi söylüyor bu kadar tesadüf olamaz yani,illa bi bahane buluyolar sezaryan için.sakın hiç hiç moralini bozma,hemen başka bir doktora daha git,durumundan bahsetmeden bi muayene ol bakalım ne diyecek.

Başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum ama kime nasıl güveneyim de şimdi doğumu başkasına yaptırayım

O kadar karıştı ki kafam normal doğumu isterken şimdi korkar oldum

Bile bile çocuğa zarar vermekten korkuyorum açıkçası

Ya gerçekten omzu takılırsa normal doğum diye tutturmak ne kadar mantıklı bilemiyorum

bana da 38+1 de çarşamba günü baş çevresi büyük 98mm(40+3)dedi....doğumun zor olur dedi..ben de normal istiyordum...21 mayısa sezeryan günü verdi...açıkcası doğum zor olur deyince korktum zaten doğumdan korkuyorum..bi de normal doğuma ısrar edip bebeğime bişey olur korkusu kafamı iyice karıştırd.iki gündür kendimi piskolojik olarak sez. a alıştırdım artık...senin bebişin baş çevresi kaç çıktı...bi de hangi haftadasın tam olarak...ı

Seninle tarihimiz aynı benim de 96 çıktı...bir hafta önden gidiyor..Kilosu da biraz fazla diye omuz takılması olayını çıkardı işte

Dürüst bir doktor bulamadık demek ki kalmamış...

benimkinin kilosu normal 3300 dedi ama kafası 2 hafta önde,seninkinden de büyük...sınır 100 müş normal doğum için...normal doğumu beklersem dr un dediği gibi 100 ü çoktan geçer...ben alıştırdım kendimi mecburen...ama geçtiğimiz iki gün çok kötüydüm...düşünmek beni çok yordu..hayırlısı artık...

canım doktorunu değiştirme,sadece fikir almak için bir hatta iki doktora daha git,eğer aynı şeyi söylerlerse yapacak bişey yok,en azından sen elinden geleni yapmış olursun,için rahat olur.

kızlar lohusalık döneminde mide bulantısı olan varmı? benim bugün çok midem bulanıyor...bide ayaklarım ve bacaklarım çok şişti.. sizde varmı bu durum
dr gitsemmi acaba ?

kızlar lohusalık döneminde mide bulantısı olan varmı? benim bugün çok midem bulanıyor...bide ayaklarım ve bacaklarım çok şişti.. sizde varmı bu durum
dr gitsemmi acaba ?

lohusaligin kacinci gunundesin canim benim ilk hafta sisliklerim oldu ama ilac kullandim suan oyle bir sorunum yok ...mide bulantimda olmadi bence bir doktora git belki onemli bir sorun olabilir..allah sifa verir ins gecer

ogle yemeginden once esimle aldigimiz testi yaptik esim test sonucuna ilk once ben bakacagim dedi vee askim iki canlisin diyerek boynuma sarildi..hic unutamam:)

daha yemegi yememistik ki zaten o gun yiyemedik:) 9 aylik surec boyle basladi derken ilk bir kac hafta icinde grip salgini vardi arkadaslarda gripti bende kendimi kotu hisstemeye baslayinca eyvah dedim grip oldum ,kemiklerim kiriliyor ,hic halim yok,yataktan cikamiyorum herkesin gribi gecti nitekim benimki gecmedi ..
oysa ben grip degilmisim hamilelikten yasiyormusum bunlari:):)cunku bu durum 9 ay boyunca surdu ustune bulantilarda eklenerek..

ilk 6 ay hergun defalarca kustum ,yorgun ,bitkin,yatakta gecti gunlerim ve nisanin basinda doktorum sezeryan olacagimi ve tarihi soyledi..

heyecan,korku butun duygular karisikti son ay.. mayisin 3 une gun vermisti..ayin 2 sinde hastaneye yatisim yapilacakti ..

o gun geldi evden ciktik hastaneye gitmeden gidip guzel bi yemek yedik:) sonra hastaneye gittik yatisim yapildi esim aksam olunca beni birakip eve dondu orda yanliz kalinca cok uzulmustum kizimlada karnimdaki son gecemdi..onunla konusarak yattim ama ne ben nede kizim uyudu oda cikacagini hisseti sanirim sabaha kadar oynadi:)

sabah erkenden esim geldi saat 6 da..bi dus aldim vucudumu dezenfekte etmemi soylediler ..ameleyat kiyafetlerini getirdiler giydim ve yatakla birlikte iki hemsire beni 1 kat asagiya ameliyathaneye hazirlamak icin goturduler esimde yanimdaydi oraya kadar daha sonra alt katta serum verildi doktor geldi bi kac kagit isi icin o sirada esimde yanima girebilir mi diye israr ettim cunku esimden baska kimsem yoktu burda ..anestezi doktoru kabul ederse olur dedi cok sevindim esimin elini tutarak sezeryana girmek cok iyi olacakti benim icin neyse beni alip ameliyat odasina getirdiler esim yoktu yanimda henuz..

bi yandan igneyi hazirliyorlardi spinal icin,bi taraftan doktorlar hazirlaniyordu falan derken anestezi icin pozisyonumu aldim birisi beni sikica tuttu doktor stajyerle birlikte igneyi vurmaya calisiyordu 2 kez yapamadilar 3. vurusunda bacaklarim sicak sicak uyustu ben o sirada hemsireleer esimi soruyorum nerde gelmiycekmi diye..seni hazirlayalalim gelecek dediler.onume perdeyi cektiler vs. ben sarhos gibi olmustum esim gelmis ben geldim diyor gozlerime bakiyor saclarimi oksuyor, ilk once taniyamadim sanki beynimde uyusmustu ucuyordum:)onun oldugunu farkedince cok sevindim ..

o arada sondayi takmislar amelyaita baslamislardi bile karnina basiracagiz dedi doktor vee bi sure sonra kizimin sesini duyduk hemen getirdiler optum sicak ve islakti minigim..
esimle hemsireler bebekle gittiler ben esimi beklemeye devam etmistim beni dikerlerken ama o gitti bi daha gelmedi bebegin yanindan

ameliayattan ciktim bi kez daha bebegimi getirdiler gostermeye sonra gozetim altina alacaklarini bazi testler yapacaklarini soylediler..
nedeni ameliyat sirasinda tansiyonumun cok dusmesiymis..cok uzuldum ama sonuclari temiz cikti cok sukur 1 gece ayri kaldik ikinci gun aksam yanima geldi cook guzel bi duygu ..ilk geldiginde emmedi beni zaten sutumde yoktu yogun bakimda mama vermislerdi yine mama verildi 3. gun sutum gelmeye basladi ve kizim emdi..simdi 15 gunluk bi findik oldu babasinin deyimiyle..

allah isteyen herkese bu guzelligi yasatsin tarif edilmez bi duygu bu..bekleyen herkes yavrusunu saglikli bi sekilde kucagina alsin insallah kizim acikti uyandi emmek istiyor simdi:)

Allah analı babalı büyütsün bebeğini okurken duygulandım. Aslında sezeryan veya normal ikiside bir doğum şekli artık hangisi gerekiyorsa onu kabullenmek lazım. Eğer doktorlar sırf para için sezeryana yönlendiriyorsa bu dünyanın birde öbür dünyası var bize düşen onlara inanmak dediklerini kabullenmek neticesinde doktor olan onlar. Bence doktorları sezeryan olacaksın diyen arkadaşlar kalbinizi bozmayın evet normale kendi 9 ay boyunca hazırlayıp sonunda sezeryan olacak olmak gerçekten can sıkıcı ama kötü düşünmeyin kendinizi Allaha emanet edin. Nitekim Ondan başka güveneceğimiz kimse yok.
Bende salı günü muane olacağım bakalım çatım ne durumda başka bi doktora gittiğimde bana catımın içe doğru daraldığını normali denemeyi ama sezeryan olabileceğimi söyledi benimde canım çok sıkıldı bu duruma. Bakalım eğer bu doktorumda aynı şeyi şöylerse sezeryanı araştırmaya başlayacağım artık netten. Ama neticesinde herkesin vucudu başka tepki veriyor burda bile okuyoruz değilmi kimi arkadaşlar sezeryan oluyor kimi normal doğum yapıyor kimi çabuk toparlanıyor kiminde uzun sürüyor artık Allahtan hayırlısı. Üzülmeyin bebişlerinizi de üzmeyin kendinizi de boşuna harap etmeyin... Öyle veya böyle doğacak kuzularımız inşaAllah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…