2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bu arada doğuramayan arkadaşlar vücutları çok şişenler var mı aranızda bilmiyorum eğer varsa sakın şiştiğiniz için üzülmeyin.ben hamileliğimde 7,5 ayda 7 kilo almıştım çok iyi gidiyodum ama son 1,5 ayda da 7 kilo almıştım ayaklarım ve bacaklarımda şişlikler oluşmuştu.doktorum ilk başta kilo alımımın çok fazla olduğunu söyle ama şişlikleri görünce fazla olmadığını ve doğumdan sonra daha çabuk zayıflayacağımı söyledi ve dediği gibide oldu:)doğumdan sonra ilk kez 1 hafta önce tartıldım şişlikler tamamen gitmişti ve hamile kaldığım kilodayım şu anda kiloların hepsi gitti yani

teşekkür ederim canım..sana suni sancı vermeden önce açılman varmıydı.hiç açılma olmadan sancı vermiyolar diye duydum.bide çocuk doktoru doğumdan sonra geliyor demi doğum anında falan olmuyor..

teşekkür ederim canım siz onamı gidiyorsunuzz...

canım ben tekdende doğum yapınca ahmet kamalı isimli bi dr gelmişti bize.
Çok bilgili ve iyi bir doktor ama yoğunluktan adamla rahat rahat sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
İki elim bi pabuca giriyor hep.Uzun uzun sorularımı soramayınca acıbademdeki mahmut baktıra gittim ve çok memnun kaldım.15-20 dk ilgilendi bebeğimle ve benimle.Artık kayseriye geldikce o doktora götürürüm kuzumu.

Benimkide iyice kucağa alıştı.Yerine koyunca basıyor çığlığı.İyiki ana kucağı varmış valla .Hiç olmazsa yarım saat dinleniyorum.
Gece 3 ten beri ayaktayım.Kendimi tutmasam zırıl zırıl ağlarım herhalde .
Bazen o kadar geriliyorum ki...Sonra meleğimin yüzüne bakınca her şey birden uçup gidiyor...Böyle böyle büyüyecekler herhalde.
Rabbim bol bol sabır versin tüm annelere...

Benim oğlumun yanaklarında ve ağız kenarlarında hiç yok canım.Yani sütten olduğunu sanmıyorum ben.
Bizde göz kenarları ve kapaklarında başladı ilk.Kafa içerisine doğru yayıldı ve şuan ensesi hep bu kabarcıklarla dolu kıpkırmızı.
İlk hafta çıkmaya başlamıştı zaten ama biz temiz tutarak geçer diye düşündük fakat dahada arttı ve bu hale geldi.
Dün doktor iki çeşit krem verdi.Onları kullanıyoruz şimdilik.
Önemli olan bebeği terletmemek miş.Benim oğlum çok fena terliyor.O da tetikliyor sanırım.Artık üzerini daha hafif giydirip penye battaniye ile yatırıyorum.

teşekkür ederim canım..sana suni sancı vermeden önce açılman varmıydı.hiç açılma olmadan sancı vermiyolar diye duydum.bide çocuk doktoru doğumdan sonra geliyor demi doğum anında falan olmuyor..

Doğumdan sonraki gün yanına geliyor canım bebeği muayene etmek ve sana bilgi vermek için.

Bizdede var o minik sivilcelerden bize soylenen temiz suyla pamugu islatip yuzune surmek oldu ve ayrica bana yediklerine de dikkat et dedi doktor valla bunu neden soyledi anlamadim galiba benim yediklerimlede alakali olabiliyormus..malum ne yersen sute geciyor bu da bebekte etkisini gosterebiliyor hatta ben bir ara sagdigim sutumde epey bir yag tabakasi gormustum ecep cok yagli sutum var ondanmi oldu diye dusunmeden de edemiyorum..hay allah sute bak tam yagli demek dokunuyor oglusuma

Merhaba arkadaslar, biraz gecmisi okudumda bende yazmak istedim, benim kizimda 5.5.2012 de epidural sezeryanla dunyaya geldi, cok korkutmuslardi tehlikeli diye, cok guzel bir dogum yasadim, bebegimi ilk ben gordum, hemen sutum gelmedi 3. Gun sicak bir banyo sonrasi sutum de bol bol geldi, tabiki bol su ve bozaninda etkisini gordum, kizimda suan sadece annesutuyle guzel kilo aliyor, bircogumuzun yasadigi sivilce sorunu bizdede var, dr. Normal dedi, ve tabikide en buyuk sorunumuz olan gaz var. Zinco kullandik hicbir ise yaramadi, corek otu yagi ve suyu, badem yagi, denenenler arasinda. Suan sab simplex die bir damla kullaniyoruz biraz rahatlatti, buda ise yaramazsa nurse harveys surubuna gecicez, dr hepsini sirasiyla deneyelim dedi, yani geceleri hep ayaktayiz, melegim simdi gogsumde misil misil uyuyor, onun icin uykusuz kalmaya deger:) kendinize ve bebislerinize iyi bakin kizlar:))

biyolog86 canım sütü emmeyince bebek göğüslerin taş gibi oluyor ve çok ağrıyor.bu yüzden boşaltıp rahatlaman gerekiyor zaten kendi kendine de bazen akıyor eeee bebek emmeyince göğüslerini boşaltman gerekiyor o yüzden sağman lağzım eğerki yapmassan ciddi sorunlar da oluşabiliyor şöyleki kanallar tıkanıp sertleşip düğümlenebiliyor sonrasında da dahada olay büyüyor süt gelmiyor ve çok sıkıntılı başka şeylerde oluyor o yüzden ben hemen aldım medela nın swiming diye modeli 350 tl bide dolaba kaldırmak için sağdığımız sütleri poşet aldım oda 40 tl falan biraz biraz koyuyorum çünkü bana ücretsiz izin 2 ay anca verirler eeeeeee özel sektör nede olsa.zaten 1 ay kaldı iznimin bitmesinee şimdiden stres yapmaya başladım neyse bakalım ALLAH büyük:)

eskiden daha fazla ilerliyordu sayfalar 15.20 sayfa şimdi 3 sayfa neden öyle kiii.tamam uykususuz ama yinede dertleşmek çok güzel en azından bişeyler öğreniyorum kendi adıma hepinizden..

bu arada iğnemizi olduk hepetıt b.boyumuz 48 di 55 olmus.bence ilkinde 1.2 cm az ölçmüşler.kilomuzda dogumda 3220 idi.taburcu olduğumuzda 2800 kadar düşmüştü.bizimki çok su toplamış:)şimdi 4000 olduk çok şükür
herkese iyi akşamlar...ne akşamı artık gece gündüz karıştı:

slm kızlar
anne olmak kolay değil ne zorluklar yaşanıyor gecmişe baktımda azcık
benim kuzum şimdilik iyi gidiyor ben rezene ve anason kaynatıp içiyorum o baya sakinleştiriyor kuzumu
maşallah basından beridir sakin 2 gündür kaka yapma sayısı azaldı o biraz sıkıntı veriyor kızıma masaj yapın sırtlarına va karınlarına ve arada yüz üstü yatırın yumuşak bir yastıga rahatlıyorlar
bizimde bu gün 23. günümüz 10 gün sonra dr gidecegiz aşımız olacak ve kalça filmi çekilecek o zaman kilosuna ve boyunada bakarlar
ben evdeki tartıda kucagıma alıp tarttım 4200 geldi kuzumhastaneden cıkarken 3300 dü
inş. böylr sorunsuz devam ederiz erkek bebekler kız bebeklere göre daha gazlı oluyormuş kızlar ama 40 ları cıkınca baya rahatlıyorlarmış inş. erkek bebiş anneleri 40 dan sonra daha rahat edersiniz
bebişler gündüz uyuyunca sizde uyuyun ve en fazla 1 gün bekletip ertesi gün banyo yaptırın
benım kızımında boynunun altında kızarıklıklar vardı ama kendiliğinden birkaç günde geçti temiz tutmaya çalışın bebişleri

kızlar herkese günaydın...dün itibariyle kızımla başbaşayım...annem gitti.sudan çıkmış balık gibiyim...o kadar okul okudum...o kadar kitap bitirdim...bir insan yavrusuyla başbaşa kalmak...ona zarar vermeden büyütmek inanın daha zormuş...bazen"ben napcam şimdi" diyorum...artık o meşhur "annelik" iç güdüsüne güvenerek yoluma devam edicem.rabbim yardımcımız olsun...doğumdan beri de bebeğiyle tek başına ilgilenen arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum...
dün kızım bir aylık oldu ve aşımız için sağlık ocağına gittik..bir ayda 850 gr almış...3 cm uzamış...pamukçuk ve pişik sorunumuz azaldı...yalnız emdikten sonra gazımız çıkmıyor..akşama da birikince 7-12 tam mesai ağlayıp emiyor...buna bir çözüm yolu bulmam lazım...kimyonu hiç denemedim...bir de onu denemek istiyorum...

merhaba kızlar uzun süredir yazamadım merak etmişsiniz msjlarınız gelmiş çok sağolun. Bebeğim çıktı yoğun bakımdan onunla uğraşırken giremedim nete hiç. Çok şükür sağlığı iyi, şu an sadece böyle bi süreç atlattığımız için çok sımarttık sanırım hep ilgi isteyen bi bebek hiç vaktim olmuyo.

cnm sab simplexle zinkoyu bir arada kullan 6 saatte bir damlatılıyo ya damlalar, 3 saatte bir ya da çok aşırı rahatsızlığı yoksa 4er saatte bir bi onu bi onu damlat 3er damla. Doktor bize ikisini bir arada kullanın zinko bitkisel olduğu için ikisini bir arada kullanmanın zararı olmadığını söyledi.

Merhaba mayıs anneleri..
ben haziran annelerinde geliyorum
hepinize hayırlı olsun diyorum öncelikle..

bişey sormak istiyorum.
göbek bağı kaç günlükken düşüyo bebişlerin, bide o düşmeden banyo yaptırdınız mı ??

cnm bnm yanımda sadece annem 2 gün durdu 2 günün sonunda yalnız kaldım bebeğimle. Hiç tedirgin olma şöyle düşün on gün daha dursa nolucak yine yalnız kalıcan sonunda bebeğinle. Pamucuk olmaması içinse en önemli şey yemek yedikten sonra ağzını çalkalamadan elini yıkamadan bebeğe dokunmamak lazımmış ondan dolayı pamucuk oluyomuş bebeklerde. Pişik sorunumuzu azaltan tek şey ise Desitin pişik kreminin mavi paketi. Bnm bebeğim yoğun bakımda kaldı ya 16 gün, eve geldiğinde altı kıpkırmızı pişikti. Onunla geçirebildim.

yok bugünde gelmiyo kızım kıpırdadıkça ağrım oluyo sadece bazen bacaklarıma vuran ağrılar bunlar ama çok düzensiz
beklerken iyice cesaretim kırıldı normal doğum konusunda salı gününe kadar kendi gelmezse suni sancı verilcek oda olmazsa sezaryene alıcaklar çok korkuyorum
suni sancıya dayanabilirmiyim bilmiyorum etki edermi etmezmi oda muamma
bu şekilde olup doğumu rahat geçen varmı kızlar hem sancı çekip sonrasındada sezaryene alınmak istemiyorum

beeen kimsem yok yanimda bebegimle tek basima ilgileniyorum canim ..

emin ol daha iyi oluyo erkenden onun sorumlulugunu aliyosun daha dikkatli olmayi ogreniyorsun..

korkma ona en iyi sen bakarsin..gaz icin doktora gotur doktor uygun seyler yaziyor biz 2 gundur biraz rahatladik bu sayede..

cok sukur sagligi yerindeymisya gerisi onemli degil zaten ..hem butun bebekler ayni canim..duzen kurana kadar gazlari gecene kadar boyle idare edicez..

benimki gec dustu tam 20. gunde ama cogu daha erken dusebiliyo..ben dusmeden de yikadim tabiki..

Gözün aydın canım. Allah bir daha yaşatmasın.

Selam canım senle aynı durumdayız..Seninde doktorun benimkisi gibi bekletmek istemiyor. Kısmetse Pzt sabahtan yatışım yapılacak. Suni sancı verecekler. İnş. diyorum bu kadar beklemişken sonra suni sancısı çektikten sonra sezeryan olmaz Allah yardımcımız olsun

kızlar merhaba biz sabaha karşı yine acildeydik...benim kuzumun gaz sancıları bitirdi bizi...zinco sab simplex den sonra dr şimdi etkili bir şurup verdi...aslında yenidoğanlara verilmiyormuş ama ölçegin 5tebiri kadar kullanıcam artıkk...bu 3. acillik gecemiz.... gündüz uyuyor gece 11 de bir başlıyor sabah 7ye kadar...çıldırmak üzereyim cocuk ağlıyor ve elimden birşey gelmiyor...kimyonlar yiyorum rezeneler içiyorum gaz yapacak yiyecekleri agzıma bile sürmüyorum beslenemiyorum neredeyse ne yapacagımı sasırdım....

benimde annem bir kaç güne gidecek bende ne yapacagımı bilemiyorum walla Allah yardmıcımız olsun....benm zıbıdık ağlıyo yine görüşürzz:):)

inşallah canım ne diyim valla düşünmekten kafam şişti kaç gündür gerçi ben gittiğimde son bi çatı muayenesiyle kontrol edecek doktor olabilecek gibiyse verecek suni sancıyı ama yinede ne olacağı belli olmaz açılma başlar bi yerde durabilir yine sezaryene alırız dedi anlıcağın yaşamadan göremicez hiç bişeyi sen benden 1 gün önce yaşıcan herşeyi keşke banada pazartesi deseydi bekleyemiyorum artık ne olcaksa olsun bi an evvel :18:

canım benimki 8. gün düştü..

göbek düşmeden önce banyo yaptırabilirsiniz dedi bizim dr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…