2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canim beniim oglaninmiyor asagi... buugun cikti ortaya. Kanala falan giircegi yok ve hala acilmam yok. Rahim agzina da ne yumusama ne bisey :) hareketleri de cok yavasladi. Dr. Artik mudahle edelm iske atmayalim ddi. Ben de atik sikildim. Ne olacaksa olsun. Tamam dedim. Onerilerinizi bekiyorum... bu prebiyotik seyleri de bilen varsa iyi olur. Baa bir anlatirsa...

tamam hayatım ozaman zorunlusun zaten rabbim sag salim versin kucagına ben sezeryan oldum sütüm az geliyodu cok az ama ona sürekli verdim gece agladı annem kv falan ısrar etsede mama ver diye yok dedim vermicem yoksa sütümde gelmesi gecikebilir yada mememi almayabilir oyuzden ugrastım bebegimde aldı azimle gerek olmadı mamaya hiç kullanmadık bide hastaneden mama veriyolar ben öle biliyorum ama en iyi turuncu arkadasımız bilir zaten doktora sorarsınız gidip eşin eczaneden alır sen dogurda bunlar cok kolay :16:

Canim beniim oglaninmiyor asagi... buugun cikti ortaya. Kanala falan giircegi yok ve hala acilmam yok. Rahim agzina da ne yumusama ne bisey :) hareketleri de cok yavasladi. Dr. Artik mudahle edelm iske atmayalim ddi. Ben de atik sikildim. Ne olacaksa olsun. Tamam dedim. Onerilerinizi bekiyorum... bu prebiyotik seyleri de bilen varsa iyi olur. Baa bir anlatirsa...

allah sag salim kurtarsin bebegini kucagina al ne guzel yazarken bile burnum sizladi allahim her isteyene ver yarabbim kimseyi evlat hasretiyle sinama amin...

dogum sonrasi hemen emzirdim ve gece mama verdiler hastanede onuda kusuyordu anne sutunun tadini almis mamayi sevmedi demislerdi hemsireler ben mama almadim hastane aptamil kullaniyordu.. surekli emzirdim bende hatta sormustum mama vermelimiyiz diye kesinlikle vermeyin dediler bol bol sivi ve emzirme sabir sabir sabir merak etme ilk once fosur fosur sut gekmesini beklr cevrendekiler aldirma sakin sari su geliyor ki cok faydali ardindan acik renkli bir sut geliyor yavas yavas bembeyaz bir sutun oluyor benim kizim gaz sancisi cektiginde annem kesin ac deyip duruyordu ben hic umursamadim cok sukur bir sorun olmadi

allah yardimcin olsun bolbol dinlen :1:

kızlar ne çok kaynatmışsınız yaa oku oku zor bitirdim!bütün bebeklere maşallahh hepsi bal gibiler..

azraece ben bu Ece cik için hiç iyi şeyler düşünmüyorum:1:gördüğüm anda suratımda böyle :52: bi gülüş belirdi..bu nasıl tatlı nasıl güzel nasıl şirin bi bebektir böyle..Allahım nasıl güzel yaratmış bu şirineyi:nazar::nazar::nazar:bu minnoşun adı bundan sonra ŞİRİNE olsunnn:9:

biyolog canım şu öğürmelerinde ve böğürmelerinde kendimi buldum:60:ne günlerdi evimden tiksinmiştim..bitkisel hayattaki insanlar gibi olmuştum aynı:1:hastanedekilerle kanka olmuştum habire serum yemekten:)1 gün saymıştım hiç unutmam 31 kez kusmuştum:9:artık kusmaktan boğazı bırak burnumdan bile kan geliyodu..inş 2 . hamileliğimiz kolay geçer:31:

lilifresenin yazdıklarında da oğlumu buldum:)bizimki 1 ay sürdü..tam memeyi bırakma döneminde benim bel ağrım bi tuttu emziremedim bi kaç kez mama vermek zorunda kladım bi kaç kezde sütümü sağarak biberon kullandım..emzirmek için her kucağıma aldığımda kendini kasmalar,ağlamalar,öğürmeler..sadece geceleri uyurken emzirdim senin gibi kilo alımı azalıcak diye beklerken 1 önceki aydan daha fazla kilo aldı..daha önce geceleri uyuduğunda emzirmek için uyandırmıyodum..pes etmeden çok savaştım..geceleri uyumadım oturdum emzirdim..pes etmedim ben kazandım:)2 karış boylarıylada nasıl inatçı oluyolar..sen daha inatçı ol canım..gece-gündüz sürekli emzirmeye çalış..sakın aç kalıyo diye üzülüp mama verme..bizim doktorumuz kaşıkla beslememide istemedi..sen doktorunla bi görüş gerekirse sütünü sağ kaşıkla besle canım bebeğini..Allah yardımcın olsun inş çabuk atlatır bebeğin bu dönemi..çok mu yazdım ne:26:

maaşallah cnm.ne kadar güzel.biz ek gıdalara başlayalı 17 gün oldu.ama neredeyse 1 haftadır geceleri hiç kalkmıyor.bende uyuyup kalıyorum.anca ağlarsa kalkıyorum yorgunluktan.ama simdi saat kurup geceleri kalkmaya başlayacam.gerçi 11:30 yada 12:00 gibi yiyip sabah 06:00 yada 06:30'da uyanıyor.bizimki narin anacım:))

maasallah canım cok güzel almıs 1kilo artık bana hayal gibi geliyor herseyi yapıyorum görcez ne kadar almıs tüy gibi hala oglusum:27:

kızlar mümkün mertebe gece emzirin derin ben bebek yiyip yatınca güzel gelişiyor
veeeee az önce kızımın ilk dişini gördük cok duygulandım nedende:14::14::14::14::14:
kuzum benim 4 yıl bekledim ben onu hep bu zamanların hayalini kurdum cok sükür tüm güzelliklerinini tek tek yaşıyoruz cok mutlu oldum
şimdilik iyiyiz maşallah sadece 2 gündür cok gec uyuyor 9 da uyuyan kızım 12:30 da uyudu agrı kesici verdim yatırdım
bizim cimcime 5 ay 5 günlük cıkardı ilk dişi
inş. kolay atlatırız biz ve tüm bebişler :46::46:

kızlar mümkün mertebe gece emzirin derin ben bebek yiyip yatınca güzel gelişiyor
veeeee az önce kızımın ilk dişini gördük cok duygulandım nedende:14::14::14::14::14:
kuzum benim 4 yıl bekledim ben onu hep bu zamanların hayalini kurdum cok sükür tüm güzelliklerinini tek tek yaşıyoruz cok mutlu oldum
şimdilik iyiyiz maşallah sadece 2 gündür cok gec uyuyor 9 da uyuyan kızım 12:30 da uyudu agrı kesici verdim yatırdım

:nazar::nazar::nazar:yaaa ne güzel cok sevindim ne mutlu size bizimki salyalarda hala rabbim isteyen herkeze bu güzellikleri nasip eylesin

hadi gözünüz aydın canım:1:daha önümüzde görüceğimiz çoookk güzel günleri olucak bu yavruların..duygulanman hep böyle mutluluktan olsun inş..dişler çıkınca nasılda sevimli olucaklar bıdıklar:)dediğin gibi inş sıkıntısız bi şekilde geçiririz diş dönemini..
ilk dişi gören hediye alır derler ya..kuznun hediyesini almayı unutma annesi:34:
yakın çevrendekilerede bakın bakim dişi çıkmışmı ben göremiyorum de herkes hediye alsın ehueheu:9:

tamam hayatım ozaman zorunlusun zaten rabbim sag salim versin kucagına ben sezeryan oldum sütüm az geliyodu cok az ama ona sürekli verdim gece agladı annem kv falan ısrar etsede mama ver diye yok dedim vermicem yoksa sütümde gelmesi gecikebilir yada mememi almayabilir oyuzden ugrastım bebegimde aldı azimle gerek olmadı mamaya hiç kullanmadık bide hastaneden mama veriyolar ben öle biliyorum ama en iyi turuncu arkadasımız bilir zaten doktora sorarsınız gidip eşin eczaneden alır sen dogurda bunlar cok kolay :16:

allah sag salim kurtarsin bebegini kucagina al ne guzel yazarken bile burnum sizladi allahim her isteyene ver yarabbim kimseyi evlat hasretiyle sinama amin...

dogum sonrasi hemen emzirdim ve gece mama verdiler hastanede onuda kusuyordu anne sutunun tadini almis mamayi sevmedi demislerdi hemsireler ben mama almadim hastane aptamil kullaniyordu.. surekli emzirdim bende hatta sormustum mama vermelimiyiz diye kesinlikle vermeyin dediler bol bol sivi ve emzirme sabir sabir sabir merak etme ilk once fosur fosur sut gekmesini beklr cevrendekiler aldirma sakin sari su geliyor ki cok faydali ardindan acik renkli bir sut geliyor yavas yavas bembeyaz bir sutun oluyor benim kizim gaz sancisi cektiginde annem kesin ac deyip duruyordu ben hic umursamadim cok sukur bir sorun olmadi

allah yardimcin olsun bolbol dinlen :1:

Sag olun arkadaslar. Dessteginiz icin cok tesekkur ederim. Kendimi yalniz hissetmiyorum sayenizde. Anladigim kadariyla bu arkadasin aldigi sey ne ise gerek yok ona ve zaten baktim. Aptamil pre var. Onun oncesnde ise azimle emzirmem gerekiyor. Her seferinde once mememi veririm. Oye oyle olacak ne olacaksa. Suan okaar garip duyglar icindeyim ki anlattamam. Cuma gunu ogluumu kcagima aliyorum. Inanilir gibi degil. Suan szin de sayenizde onu nasil besleyecegmi ogreniyorum. Cok sag olun. Allah yavrularinizi size bagislasin. Saglikli uzun omurler nasip etsin.

Sag olun arkadaslar. Dessteginiz icin cok tesekkur ederim. Kendimi yalniz hissetmiyorum sayenizde. Anladigim kadariyla bu arkadasin aldigi sey ne ise gerek yok ona ve zaten baktim. Aptamil pre var. Onun oncesnde ise azimle emzirmem gerekiyor. Her seferinde once mememi veririm. Oye oyle olacak ne olacaksa. Suan okaar garip duyglar icindeyim ki anlattamam. Cuma gunu ogluumu kcagima aliyorum. Inanilir gibi degil. Suan szin de sayenizde onu nasil besleyecegmi ogreniyorum. Cok sag olun. Allah yavrularinizi size bagislasin. Saglikli uzun omurler nasip etsin.

hayatım gögüsünün ucunu vermemeye komple agzına sokmaya dikkat et benimki ucundan emdi yara oldu ve krem falan bir işe yaramıyo lansinoh sürdüm olmadı kalkan aldım direk karbonatlı ılık suyun içine soktum iyi geldi 1hafta sonra dizeldi ve zeytin yagı iyi gelir diyolar ben kullanmadım inş olmazda bebegin agzı küçük diye ve gögüsüm burnunu kapatıyor diye uctan emdi bir süre baktım olcak gibi degil tıkadım agzına gögsümü aglaya aglaya emzirdim ama o halde bile mama vermedim mama vermek kötü diye degil gerekirse mamada vercen tabi benim sütüm vardı o halde mama vermek istemedim rızkını keser diye korktum ve yine ben kazandım ama aglaya aglaya kv üzüntüden geccek hersey geccek diye diye beni motive etti saolsun şimdi sıra bende rabbim kucagına almayı nasip etsin biz burdayız ne geliyorsa aklına sor seve seve cevaplarız bebişimizin güzel annesi:16:

yok bacım,bu konu hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim.
malum booool booll sütüm olacak,cuk cuk emecek oğlum hayalleriyle başladı herşey ama 3.gün doktorum sütüm gelene kadar bebelac verdi.Süt kardeş gelmemekte ısrar edince aptamile geçtik.2 hafta sonunda ise bütğn hayallerim yıkılmış bir vaziyette sma golda başlamış olduk :5:

hayırlkı olsun canım.

yerim o tatar kızııı

günaydın herkese...bugün de ilk günaydın bizden olsun dedik...

günaydınnnn

herkese günaydın bana aymadı gün ama neyse,
biliyorum bu yazdıklarım da okunup geçilecek ama ne bileyim biraz deşarj olmak için yazıyorum heralde. bi süredir bebeğim iştahsız ben zorlamasam hiç ağlayıp yemek istediği yok. nitekim sonucunu da dün öğrendim 15 günde 60 gr. almış sadece. buzdolabı sütümle kaynıyo 2 ay öncesinin sütleri buzlukta yer bırakmadı ama gel gör ki içen yok onları. atmak durumunda kalıcam o sütleri heralde.eşyalar satılıcak bi kaç ay sonra çünkü.sütüm ola ola mama da vermek istemiyorum. dr. bile şaştı bu kadar az almasına. idrar kültürü istedi zoraki. bişey çıkacağını sanmam dedi. ama çözüm de yok! öğrendiğimden beri dünyam başıma yıkıldı çünkü 15 gündür bebeğime ben yalnız bakıyodum daha doğrusu bakamıyomuşum. şimdi dinle kv den nasihatleri işin yoksa. elimden hiçbişey gelmiyo ağlamaktan başka. beni sevmiyo bu çocuk yada yetersizim ona karşı bilemiyorum.:43:

Psikolojim cok bozuldu
Omer zaar zor da olsa 9 9bucuk gibi yatiyor ama ben misafir agirlamaktan uyuyamiyorum
Cocuklu evde 1e kadar oturulur mu ya
Bu gece yine yemege geliyorlar
Dun gece temizlik yaptim masayi kurdum aksam da hizmet kakara kikiri yine gec saat olacak
Zaten gunlerdir uyuyamama sorunum var gozumden uyku da aksa saatler suruyor uykuya dalmam
Esim de bilmez gibi farkli beklentilere giriyor
Dun o yorgunlugun ustune gonlunu yapmaya calistim sonra ortaligi temizle dus al derken 1saat daha gitti ve uykum hepten kacti
Omerle gunduz ilgilenemiyorum oyalayamiyorum cocugumun bir kabahati olmamasina ragmen o etkileniyor en cok
Gozlerim kayiyor su an uykusuzluktan :2:

biliyorum bu yazdıklarım da okunup geçilecek ama ne bileyim biraz deşarj olmak için yazıyorum heralde. bi süredir bebeğim iştahsız ben zorlamasam hiç ağlayıp yemek istediği yok. nitekim sonucunu da dün öğrendim 15 günde 60 gr. almış sadece. buzdolabı sütümle kaynıyo 2 ay öncesinin sütleri buzlukta yer bırakmadı ama gel gör ki içen yok onları. atmak durumunda kalıcam o sütleri heralde.eşyalar satılıcak bi kaç ay sonra çünkü.sütüm ola ola mama da vermek istemiyorum. dr. bile şaştı bu kadar az almasına. idrar kültürü istedi zoraki. bişey çıkacağını sanmam dedi. ama çözüm de yok! öğrendiğimden beri dünyam başıma yıkıldı çünkü 15 gündür bebeğime ben yalnız bakıyodum daha doğrusu bakamıyomuşum. şimdi dinle kv den nasihatleri işin yoksa. elimden hiçbişey gelmiyo ağlamaktan başka. beni sevmiyo bu çocuk yada yetersizim ona karşı bilemiyorum.:43:

Lutfen boyle dusunme son cumleni duymamis olayim
Tabi ki annesine hayran ama her bebek istahli olmuyor
Ben de hep istahsiz buyumusum adak adarlarmis azicik kilo alayim diye ama sagligim da hep yerindeymis

Kv bilmiyorsa soyleme bence
Buyukler nasihatin dozunu ayarlayamayabiliyor
Ek gidaya gecmiyor musunuz hal? Sanki vakit gelmis gibi?

senin yetersizliğinle, seni sevmeyişinle ya da senin bakamayışınla ilgili bir durum değil bu. böyle yaparsan asıl o zaman kötülük yapmış olursun bebeğine. her bebek yada her insan aynımı. iştahlısı var iştahsızı, zayıfı var şişmanı var. seninki bu ay az almış olsun önümüzdeki ay telafi etmeye çalış, sağolsun arkadaşlar gece emzirmenin iyi geldiğini söylüyor bende denedim iyi geliyor onu dene zaten ek besine geçme zamanınız gelmiş yavaştan birşeyler tattır en önemlisi sağlığı canı yerinde olsun de napıcaksın zor anne olmak...

Psikolojim cok bozuldu
Omer zaar zor da olsa 9 9bucuk gibi yatiyor ama ben misafir agirlamaktan uyuyamiyorum
Cocuklu evde 1e kadar oturulur mu ya
Bu gece yine yemege geliyorlar
Dun gece temizlik yaptim masayi kurdum aksam da hizmet kakara kikiri yine gec saat olacak
Zaten gunlerdir uyuyamama sorunum var gozumden uyku da aksa saatler suruyor uykuya dalmam
Esim de bilmez gibi farkli beklentilere giriyor
Dun o yorgunlugun ustune gonlunu yapmaya calistim sonra ortaligi temizle dus al derken 1saat daha gitti ve uykum hepten kacti
Omerle gunduz ilgilenemiyorum oyalayamiyorum cocugumun bir kabahati olmamasina ragmen o etkileniyor en cok
Gozlerim kayiyor su an uykusuzluktan :2:

zeynepcim ya gece uykusu olmayınca gün geçmek bilmiyor bende bir ara evimde öyleydim. 12 1 gibi yatıyordum ece de saat 6 dedimi ayakta. vücudumuz ne zaman dinlenmiş oldu ki. o zaman resmen işkence çekiyordum tabi bu eceyede yansıyordu gergin sinirli oluyordum baktım olmuyor erken yatmaya çalıştım. sende üstüste kabul etme misafir uydur birşeyler yalan söyle gerekirse. ömerden senden önemlimi

tatlıcadı ay sabah sabah iltifatların bizi mest etti:) büyüyünce bu sayfaları görme şansları olacak mı acaba ne güzel olur:)) çok sağolun. yavru kedi ben artık ısırmaya izin veriyorum yollayabilirsin iç baldırlarını ısırınca katıla katıla gülüyor huylanıyormuş hanfendi:))

Back
X