- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
Bende takılmam aslında ama arkadaşım garipsemiş bir şekilde söyledi kafama takıldı ondan size sorayım dedim:44:
Evet haklısın meleğim bende dikkat ediyorum,hatta bakıcıya da tembih ettim bizde mama kelimesi bile çok az kullanılır yemek için.
Yediği her yemeğin ismiyle hitap ediyorum,böylece kızım da öğrenmiş oluyorHatta bazılarını öğrendi hem tanıyor hemde istiyor. Dün akşam 3 yemeğim vardı,bamya makarna çorba, önce sordum ne yersin diye çooba makan dedi
Bamya istermi Allah korusun
Hoş makarnayı da yemedi yine çorbaya talim etti
Bu aralar pek iştahsızız ama sütü dayasam 1 litre içer
Mahirime 2 dil mi öğretiyorsunuz canım? Evde Türkçemi İngilizce mi konuşuyorsunuz
Bu arada benim arkadaşımın ikizleri var şimdi 4,5 yaşındalar onların evinde hiç Türkçe konuşulmuyor çünkü anne babası Amerikada doğup büyümüşler bir görsen şimdi 2 dili de süper konuşuyorlar burda anaokuluna başladılarAma kendi içlerinde south parktaki gibi ingilizce konuşuyorlar bayılıyoruz
Mahirim de çok şanslı olacak dil konusunda
![]()
CNm ben Mahir'e ikiside öğretiyorum daha doğrusu konuşuyoruz yanında oda bir kelimeyi söylüyor ..mesela well done denince anlıyor o gün de I do diyordu bilinçli mi bilemiyorum ama az çok aşina birde come biliyor sit deyincede anlıyor..galiba İngilizce daha kolay onun için ama buradaki uzmanlar önce Ana dilini çok öğrenmesi gerektiğini söylüyor ..anne ve baba ile iletişim ilk öncelik olmalıymış ..