2012 mayıs annelerinin doğum hikayeleri

karnındaki hiçç görmediğin canlıya böylesine bağlanmanın adı annelik miş.. bebeği gördükten dokunduktan kokladıktan sonraki bağlanmayı düşünemiyorum bilee

okudukça sinir oldum,haksızlıklara hiç dayanamıyorum,ne biçim kayınvalide ya,oğlunu şişirip şişirip kimbilir neler söledi,ne kadar günahınızı aldı bilinmez tabii.ama her şeye rağmen güçlü ol,ailen sana yeter..

Canim Allah yardimcin olsun insallah saglikla kucagina alirsin.

Canım sen sabırlı ol inş. eşin pişman olur gelir af diler senden...

Ya ne denir bilemiyorum Allah sabır versin sana canım

Canım benim eşimde aynı senin eşin gibi zamanında o kadar ugraştı etti iş ciddiye bindikten sonra degişti,onu bazen anlamaya calısıyorum anne babası ayrı bi başına mücadele ediyo ev gecindirmek icin kimseden destek görmeden,o yüzden bunalıyordur diyorum,bazen de onu anlayamıyorum, ne olursa olsun insan eşine bu kadar kırıcı olmamalı diyorum takmamaya üzülmemeye çalışıyorum ama olmuyo yapamıyorumen ilgi bkledigimiz zamanlarda bizi ilgisiz bıraktılar iyiki ailemiz var.Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki aglamamak icin kendimi zor tutuyorum,bişilerle oyalanmaya çalışıyorum.

canlarım ne diyeceğimi bilemiyorum. öncellikle Rabbim sabır versin. bu çektiğiniz zorlukların mükafatını ha bu dünyada ha ahrette mutlaka alırsınız.yeterki isyan etmeyin. Rabbim sevdiği kullarının sabrını acı tecrübelerle sınar. sizler inşallah imtihanları sabırla geçip mutluluğa erenlerden olursunuz.

siyahlale25 arkadaşım, öncelikle bebeğin hayırlı olsun... Allah analı babalı büyütsün...yaşadıkların çok üzücü , maalesef doğumdan sonra çok fazla kadın bu sıkıntıları yaşıyor... ne diyeyim Allah o adamları ve o zalim kaynanaları ıslah etsin... bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim maalesef insanlığın memleketi yokmuş ... benim anne tarafım diyarbakırlı , bizde durum biraz daha farklı bir yengem inanılmaz gaddarken diğeri de tam tersi ... gaddar olanı yengemin oğluyla beraber gelinine neler ettiğini anlatsam inanamazsın (
şu anda önemli olan sen ve bebeğin... eşine de anası baksın bi zahmet... biraz bekle bakalım ne olacak.. inşaallah eşin yaptığı hatayı anlayıp pişman olur ....

özay37barış , canım başın sağolsun... Allah sabrı cemilini versin... kuzenim de 2009 haziranda doğuma 3 gün kala bebeğini sebepsiz kaybetti ( çok zor günler yaşadı ama çok şükür şimdi çok şeker bir oğlu daha oldu... Rabbim sana da nasip etsin inşaallah...

29 mayista mı ??

hayırlı olsun bu arada canm

canım hem de nasıl bekliyor ben 32.haftamda çantamı falan hazırlamıştım her an gelir diye ama gelmiyorrrrrrrrrrrrrr ve daha da beklicek gibi hiç sancım hiçbir sıkıntım yok..
vay be. benimde okadar beklermiki.. hayırlı ve sağlıklı ve kolay olsunda inşaallah:18:

merhaba canlar

3 mayısta doğum yapmama rağmen anca yazabildim sayfaya... 3 mayısta, 11'i 10 geçe kızımıza kavuştuk. ilk baştan beri belli olduğu gibi sezaryen ile doğdu kızım... ayılmam pek zor olmadı Allah'a şükür. 6 saat sonra yürümem gerektiğini söylediler. öyle de yaptık. süt gelsin gelmesin sürekli emzirdim. ertesi gün de çıktık hastaneden. iki gündür evimdeyim ama gelen gidenden anca fırsat bulabildim.

daha doğum yapmayanlara tavsiyem: Sakın korkmayın, kolay olacağını düşünün, ayrıntılara takılmadan keyfini çıkarmaya bakın. Rabbim hepinizin doğumunu da benimki gibi rahat ve kolay olmasını nasip eylesin...

Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın, çünkü gerçekten çok kıymetli oluyorlar. hele de doğunca

4 günlük acemi anneden bu günlük bu kadar

canim basin saolsun rabbim sabirlar versin sana insllh tekrardan hayirlisiyla en kisa zamanda saglikli sihhatli yawruna kavusmani nasip eder canim dr sana 1 sene vermis ama ayni olay gecen sene haziran annelerinde fatma nin basina gelmis ve bu sene insllh rabbim nasip ederse haziranda ogluna kavusucak sen onunla konus derim ben onada dr ara ver demisti ama tekrardan hamile rabbim hayirlisiyla bu sefer kucagina almayi nasip eder sana insllh anun suanki niki HILMA haziran annelerinde onu bul ve ona sor canim eminimki sana cok yardimci olur tekrardan rabbim sana sabirlar versin ve yardimcin olsun

siyahlale25

ilk olarak canim gozun aydin evladin hayirli olsun rabbim anali babali buyutsun dogum hikayeni gozlerim dolu okudum cunku bu hikaye bana cok tanidik bunun aynisinin tipkisini kardesim yasadi oda annemin babamin rizasi olmayan biriyle evlendi ve senin gibi ne hamilelikte nede lgusalikta esinin ailesi sahip cikmadi hastaneden cikip eve geldiginde kaynanasi bakmayinca annem gitti bakmaya ama damat annesinin doldurusuna gelip evde kavga cikartti ve sonuc olarak senin gibi kiz kardesim de anneme geldi 40 gun boyunca esi bir kere bile ne aradi nede geldi kizini gormeye sonra iyi bir b.... yapmis gibi kaynanasi dediki ben aratmadim oglumu demezmi ben izin vermedim demezmi neyse ama annem her gece kardeismle kocasinin arasi duzelsin die kenzulars dua sini ve fetih suresini okudu sonra buyuklerinde araya girmesiyle aralari duzeldi simdie kaynanasinda cok uzakta oturuyor ve allahima binlerce sukurler olsunki aralari cok ii rabbimde bozmasin simdi 2. ciye hamile sizin gibi mayis annesi olucak insllh gunu doldu ama kizimiz nazlanio sanirim canim insllh senin en kisa zamanda esinin akli basina gelir ve kizinizla mutlu huzurlu bir yuvaniz olur sende kuran okumayi biliosan istersen bu dua ile sureyi oku canim rabbim yar ve yardimcin olsun rabbim melek kizinin yuzu hurmetine yuvani tekrardan bir araya getirtsin amin

Son düzenleme:

bende hamileyim 6,5 aylık forumda gezinirken okudum gerçekten çok zor durumun Allah yar ve yardımcın olsun ve kimseye yaşatmasın...

kırmızıya boyadığım kısımlar...
sonra bebeği babasıyla beraber yıkamaları
ve eski doğum stiline mecbur bırakılmama vs...

Aman Allahım! böylesi sadece yurt dışındamı!!???!!

... biz bize istedikleri gibi davrananlara mecburmu kalacağız... heleki moral en önemli etken iken

.

Son düzenleme:
Yıl 2006,aylardan Kasım…..
İlk görüşte aşktı bizimkisi.Öyle bir aşk ki,arada ki mesafeler hiç umurumuzda olmadı.
Hafta sonları iple çekilip 12 saat yolculuktan sonra kavuşup hasret giderirdik.
Ailemi ikna etmek 2 yılımı almış olsa da “o” her şeye değerdi.

Yıl 2009,aylardan Temmuz…..
Hasret sona erdi ve bir ömür aynı yastığa baş koymak için “evet” dedik birbirimize.
Hiç ayrılmadığım ailemden ayrılmaktı en zor olanı…Babamın,annemin,kardeşlerimin o ayrılık anında ki son bakışları hala yüreğimi burkar….

Sonrasında hiç tanımadığım,bilmediğim bir yerde başladık hayata…Her şey tıpkı peri masallarında ki kadar güzeldi.Toz pembeydi hayat “o” yanımdayken…
1.5 yıl doyasıya yaşadık birbirimizi ve sonunda bu aşk’ın bir meyvesi olsun istedik.

Planlı bir gebelik olacağı için önce doktor kontrolünden geçmeye karar verdim.
Doktor Polikistik Over isimli bir rahatsızlığımın olduğunu ve bebeğimin olmasının biraz zaman alabileceğini söyledi.Bu zaman 1 ay da olabilirdi,1 yıl’da…
İlk etapta bilinmeyenin umutsuzluğuna kapılmış olsam da başlanan tedaviye hiç aksatmadan devam ettim ve 5.ayımızda geldi mucizemiz.Ramazan bayramının sabahında öğrendik bayram şekerimizi.
İyi ki geldin meleğim,iyi ki geldin küçük mucizem…

Sonrasında rutin doktor kontrolleri tabi ki.Her ay’ı iple çekiyorduk eşimle.Ultrason zamanı hayat duruyordu sanki bizim için.Yok böyle bir mutluluk….
11.haftamızda öğrendik bir oğlumuzun olacağını ve adını bile o an belirledik.
18.haftamızdaydık ilk tekmeleri yediğimde.Artık elim sürekli karnımda tekme atsın diye bekler dururduk aşkımla…
Hiç üzmedi beni meleğim.Ne ilk aylarda bulantım oldu,ne aşermem,ne mide yanmaları ne de başka bir sıkıntım…Hiç şikayet etmedim son aylarımda ağırlaştığım için.Her anın tadını doyasıya çıkardım.Hiç bitmesin istedim bu sürecin ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi doğum anıda gelip çatmıştı….

Doğumu annemlerin olduğu şehirde yapmaya karar verdik.Doktorum 38.haftamda artık annemlere yerleşmem gerektiğini söyleyince daha 2 hafta var düşüncesiyle eşyalarımı toplayıp annemlere geldim ve rutin doktor kontrolüme gittim.Doktorum o gün muayenede normal doğumun beni çok zorlayacağını,bir hekim olarak bana sezeryanı tavsiye ettiğini söyledi.Ben de ne yalan söyleyeyim dünden razı gibiydim…Sezeryan kararının ardından 3 gün sonrasına gün verildi ve biz her şeyin bu kadar çabuk gelişebileceğini tahmin etmediğimiz için son hazırlıklar için koşturmaya başladık.

O büyük günden önce ki gece eşimle bebeğimize sarılıp uyuduk…Miniğimin içimde hissettiğim son kıpırtıları idi…Artık kucağımızda olacaktı ve doyasıya koklayabilecektik.

27 nisan sabahı evde son defa hastane çantamızı gözden geçirdik.Duşa girdim ve artık giyinip hastaneye gitme zamanıydı.Yatış yapılmadan doktora spinal anestezi isteğimi belirttim.Doktorum bunu tavsiye etmediğini ve genel anestezi uygulayacağını söyledi.Spinalin herkeste tutmayacağını,çoğu kişinin heyecan yaptığını ve bu da işini zorlaştırdığını falan söyledi ama ben inatla spinal istediğimi,bebeğimi ilk duyan ve gören olmak isteyince doktorum ısrarlarıma dayanamayarak kabul etti.Saat öğlen 12 gibi yatış için odama çıktık.Hemşireler nst’ye bağlayarak bebeğin son durumunu takibe aldılar.Nst de duyduğum son kalp atışlarıydı…Yavrum içimde kıpır kıpır.Her zamankinden daha hareketliydi sanki..Kim bilir belkide dünyaya geleceğini hissetmişti…
Nst sonrası kan şekerimin düşmemesi için serum takıldı.Sonrasında canımı çok acıtan sonda takıldı ve artık her şey hazırdı.

Saat 15.00….
Bir hemşire tekerlekli sandalye ile beni almaya geldi.Yatağımdan kalktım ve sandalyeye oturdum.O an ne düşüneceğimi,ne hissedeceğimi bilmiyordum.Önce annemlerle helalleştim,sonra hayat arkadaşımla.Gözlerinin içine bakmamaya çalışıyordum çünkü bakarsam kendimi tutamayacaktım.Asansöre kadar yanımda geldi eşim,son defa yanağımı okşadı “iyi misin” dedi.İyim diyemedim çünkü boğazım düğümlenmişti.Sadece gözlerimle iyi olduğuma dair bir işaret yaptım ve el sallayarak asansöre bindim.Ameliyathanede tüm ekip hazırda beni bekliyordu.Soğuk masaya uzandım ve oradakilerle sohbet ederek anestezi uzmanını beklemeye başladık.Biraz rahatlamıştım artık.Anestezi uzmanı geldi ve iğnem vuruldu.Uyuşma tam olduğunda doktorum müzik açılmasını istedi.Önce ankara havası,ardından güzel bir türkü…Tabi doktorum hem eşlik ediyor hem bana laf yetiştiriyordu.Ben iyice rahatlamıştım artık ve bebeğimden gelecek sese konsantre olmuştum.Doktorum “şimdi karnına biraz baskı yapacağız ve ardından bebek gelecek” dedi.
1..2..3…ve bebeğim çıkmıştı artık.Kordonu kesilir kesilmez bana gösterdiler meleğimi.Kuzum gözleri açık bana bakıyordu.Gözlerimden yaşlar süzülerek “yavrum” diyebildim sadece…Sonra götürdüler bebeğimi yanımdan.Değişik sesler geliyordu kulağıma,bebeğimi temizliyorlar herhalde diye düşündüm ama içimi de bir endişe kapladı.Bebeğimi gördüm evet ama ağlamamıştı hiç.Benim bildiğim bebek doğar doğmaz ağlardı….Biraz sonra dayanamayarak “bebeğim iyi mi” diye sordum ve doktordan gelen cevapla rahatladım.Hemen ardından bebeğimi giydirip yanıma getirdiler.Yanağını yanağıma değdirerek öpüp koklaştık oğlumla.Gözleri açık sessiz sessiz bakınıyordu kundağının içerisinde.Tutamadım kendimi ve gözyaşlarına boğuldum….Allah’ım o ne müthiş bir duyguydu öyle….Rabbime binlerce kez şükürler olsun bana bu duyguyu yaşattığı için…
Bebeğimi daha fazla üşümemesi için odamıza götüreceklerini söylediler ve götürdüler.

Dikiş işlemleri devam ederken bir an kafamın içerisinde bir uğultu oldu ve sanki kalbim beynimde çarpmaya başladı.Gözlerim karardı ve diyebildiğim tek şey” kendimi iyi hissetmiyorum ”oldu.Bir an ortalık karıştı.Ağzıma oksijen maskesi takıldığını hatırlıyorum sadece.Hafif kendimden geçmişim ki gözlerimi açtığımda hala ameliyat masasındaydım.5-10 dakika sonra her şey bitti.Doktorum spinalin çok güzel geçtiğini ve doktor olarak benden çok memnun kaldığını söyledi.Herkese teşekkür ettim ve artık odama gitme vakti idi.

Sedyeyle odama getirildiğimde kuzum babasının kucağında sessizce duruyordu.Hemen aldım koynuma,önce kokusunu doyasıya içime çektim ve sonra emzirmeye başladım.O minik dudakları ile emme çabaları muhteşemdi.Anne olmuştum artık…Anne…

Oğlum doğmadan önce kendimi aşık sanıyordum ama asıl aşk onun doğumu ile başladı.
Artık tüm dünya evladımın etrafında dönüyor.Çok şükür rabbime bana böyle güzel bir evlat nasip eylediği için.
Hoş geldin ailemize Eymen Kayra’m…Bereket getirdin evimize yavrum…

Turuncu çok güzel anlatmışsın hikayeni...Allah bağışlasın yavrucuğunu tekrardan... Allah analı babalı büyütsün canım... Darısı bizim başımıza inş. son günlerimiz, heyecanla bekliyoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…