2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
şu an için 108 gün var 40 haftanın bitimine:)
38 de doğursam diom ama yinede şafak 108:)
evet ya eşiminde en büyük isteği bale jimnastik öğrenmesi..kendisi çok sportiftir...
kızıda öyle yapcak..inş. da öyle olur ben topdan korkarım:))
dio piyanoda öğrensin..diom aslımızda neslimizde yok ama diosan öğrensin öğrensin yani:))

cnm benim minnakımında kalbinde sorun vardı, 17. haftadan buyana elim yüreğimdeydi..geçmiş çok şükür iileşmiş artık teyzesi..
ilk 2-3 gün üzüldüm ama sonra teselli ettim kendimi...yani gerçekten stres daha büyük sorunlara neden olabilir...üzme kendini herşeyin hayırlısı inş. geçer annesi...dua edelim

sakın izlemeeeee
ben o doğumumdan 3 gun önce tesaduf tvde izledim sezeryan ve normal doğumu 3üz 4 üz çıkıyodu bide daha önceleri hamıle kalmadna öncede sezeryan izlemiştim oyuzden sezeryandan öyle korktumkı doğumu en guzel anımı bıle cehenneme çevırdım korkum yuzunden halbukı öle mahfolucak bı durum yok yani
izlemeyın amannn:)

bencede uzak dur.
sonuçta sen kendi bebeğinin nasıl çıktığını bile görmüyosun..
seni ilgilendiren kısım bebeği çıkartana kadar neler yapman gerektiği..mesela yürümek
mesela,doğru nefes alış ve ıkınma..bunlar yanii bırak diğer kızmı doktor halletsin bence hamileler izlememli öyle şeyleri

biz bebeğimle 25 haftalık olmuşuz nerdeyse büyüdükkk yuppii
göbeğim bi sağa bi sola dönup duuryo ya muhteşem bı duyguu
tarifi yok değilmi kızlar:)

ya ben normalden acı anlamında hiç korkmuom..
bu kadar kişi yapabilyo bende yaparım..ben acıya dayanıklıyım..
ama tek derdim şu..
37 haftada izne çıkcam ya benim sıpam 41. de 42. haftada gelirse..ben 4 hafta 5 hafta bekleyemem sabırsızlanırım..
zaten 16 haftacık iznim var onunda 4 haftasını 5 haftasını onu bekleyerek geçirmek istemiyorum..
37 de izne çıkarım..38 de 39 un başında felan anne geliom ben derse walla normal doğurmayan ne olsun..
ama bekleyememmmmmmmmmmmmmmmmm
sonrasında çok az zmn kalıo onunla emişeceğimiz50:

sevda bayansu 37 de belli olurmu normal doğum olacaksa ne zmn olacağı????
acil cvp ona göre doğum şeklime karar vericem:))))))

biz bebeğimle 25 haftalık olmuşuz nerdeyse büyüdükkk yuppii
göbeğim bi sağa bi sola dönup duuryo ya muhteşem bı duyguu
tarifi yok değilmi kızlar:)

kesinlikle tarifi yok bazen bir pıt pıt atışlar acayip mutlu ediyor insanı sabah birlikte kalkıp birlikte yatıyoruz... Ben sürekli konuşuyorum eşim de öyle her akşam toplantı yapıyoruz :) Babası sürekli öpüyor okşuyor eli ikimizin de eli karnımda öyle uyuyoruz şu an her şeyi hissettikleri dönemdeler... Her atışında iyi olduğunu hissediyorum ve anneliğe bir kez daha yaklaştığımı...

arkadaşımda böle yaptı 37. de işi bıraktı 38 de sezeryana gırdı kendi istediği uzere herkesede normal doğramıyomuşum didi
sonrasındada 3 ay boyunca onunlaydı
çalışan annelerin hesapları daha farklı tabi ama 38 de doğranda çok normal kısmet işi

ahahah
36 dan sonra bellı olabılıyor benım dr bana 35 den ıtıbaren sezeryan bebek ırı buyuyo demişti ben ınanmayıp dr değiştim ve 42. haftaya kadar bekledım sonuç yıne sezeryan yanı , ama 38 den sonra çatı muayensi dedkleri şey var alttan bakıyolar çatın musatmı dıye hazırmı dıye ozman bellı olur kesin:)
sen 37de işi bırak 38 de çatı muayeneni ol ondan sonra karar ver cnm:)

37,de belli olur canım..ama bekle derim yani sezeryan daha beter anlattım işte koca bi syf kuzimin doğumunu okumadınmı ciciş:26:

tek derdim bu cnm ya...
bana biri bunu daha önce söylese nasıl bi yürekmiş 2 hafta daha bekleymemeiş aldırmış çocuğu 38 de derdim kesin..
ince hesaplarmış vesselam..
benimde şimdilik sezeryan görünyo eş aşağıda olduğu için ama dr um dedi daha erken çıkabilir..
diorum bazen inş. çıkmazda vicdanım rahatlar en azından, ben çok istedimde sağlık nedeniyle sezeryan yaptım derim en azından

ben bu hafta sonu nerdeydim biliyomusunuuuuzzzzz
kuzenimizin eşi c.tesi günü henüz sancısı yokken ama günü geldiği için kontrole gitmiş..bu arada benim doğum yapacağım hastanede onun doktoruda..neyse sabah saat 10:30 gibi açılması olmadığı halde ama vücut sancı üretmediği için suni sancıyı bağlayıp odasına almışlar..
muayne esnasında kanaması da olmuş bu arada,kendisi doktora sezeryan istediğini söylemiş ama doktor normal doğum yapabileceğini,sezeryanın bi doktor için daha kolay olduğunu ama anne ve bebek için en sağlıklısı normal doğum olduğunu söylemiş..
bizim bundan öğleden sonra saat 14:30 gibi haberimiz oldu,hemen bi börek yaptım oğlumuda dedesine bıraktım k.validemide aldım çıktık hastaneye gittik...gittigimizde saat 18:10 fln civarıydı ve sancıları hafif şiddetli ahhhhh,uffff dedirtecek derecedeydi...
bişiler yemek ve içmek yasaktı..beni görünce o kadar sevindiki,ailesi denizlide olduğu için hiç kimsesi yok garibimin bi ablası gelmişti onunda çocuğu olduğu için hastaneye gelememiş
oda da eşi ve k.validesi vardı,heyecan ve stresten ortalık baya gergindi anlıcanıss...benimle birlikte neşe ve moralde girdi odaya..
ahhhhh offfff diye sancısı geldikçe bak böle yapmaaa banada geliolar,şu refakatçi yatağına yatarım birlikte doğururuz fln diodum gülmekten sancı fln kalmıyodu gittiğimizde henüz 3 cm açılması olmuştu fekat sürekli yatıyordu...hemşire 19:00 gibi tekrar muayne etti hala 3 cm açılması vardı..doktorumuz çok tecrübeli gerçekten 23:00 gibi doğumun olacağını taaa gittiklerinde söylemiş onlara..
baktım açılması olmuyor kaldırdım koridora götürdüm 50 volta rahat atmışızdır,sohbet ederken anlamadık bile kaç tur olduğunu ama yoruldun sen geçelim artık odaya dedim..saat 20:30 fln sancıları biraz daha şiddetlendi...hemşireyi çağırın didim,söyledik hemşireye sancılar çok arttı fln muayne edin die..hemşire artık kendi sancılarıda başladığı için suni sancı serumunu kapattı ve 5 cm açılması olduğunu söyledi...
yürüyüş yapmanın ne kadar iyi geldiğini bilemezsiniz kızlar saat 21'de tekrar çıkardım serum elimde kuzen eşi kolumda iki hamile görenler gülüyor fln,ama bu defa sancılar çoook fena giriyordu ve 4-5 tur sonra tekerlekli sandalyeye otururverdi ahhh uffff sesleri daha da arttı
sancı geçince hemen odasına götürdüm ve artık belini ovalamak,ellerini tutmak şarttı...bu arada eşimde iş çıkışı hastaneye geldi kuzenine destek olmak için kantinde fln oturdular tabii şimdilik 3,5 ay sonra yanımdan ayrılsında göreyim
kuzeni pek serin bi adam karısının yanına geliyor ellerinden öpüyor,canım kalbim seninle fln die sözler ediyor ve gidip eşimle muhabbet ediyordu
neyseee,gelelim sancılara:18:
kronometreyi çalıştırdım artık saat 22:00 fln sancılar bel'den 30sn de bir,kasıktan 1,5dk bir giriyor hemşireye söyledim..doktorumuzu çağırdı ve doğumhaneye aldılar kuzimi
doktor israrını boşaltmış içerde ve açılmasına bakmış..kordonu çok sert olduğundan 2-3 defa ilaç atmışlar yumuşasın die..nst'ye odasına almışlar 7-8 cm açılması varmış doktoru 1 saat içinde doğum olacağını söylemiş..yanına gittik nst ekranında sol tarafta bebeğin kalp atışları 120-170 arası olması gerekiyormuş,sağ tarafta sancı değeri yazıyordu..k.validesi bi tarafında ben bi tarafında ben elinden tutuyorum k.validesi sırtına msj yapıyor..sancılar 0'dan 40'a kadar çıkmaya başladı gittiğimizde en fazla 15 ti düşünün...artık Ahhh Ufff yerine Allahım beni kurtar ölüyorum demeye başladı..
hemşire kaka gelince söyle diyordu gelip gidip...sancılar 20 sn de bir vee bu kez çoook şiddetli giriyordu...geceliği mi toplanmış üstümü açılmış umrunda bile değildi zavallımın
sonunda 23:00 da hemşire muayne etti ve doğumhaneye aldılar
bana da 3 ad. daha hasta bezi lazım dediler(düşünün 1 pkt. yetmiyor)...hemen kantine indim kapanmış eşini aradım ama yoktu görünürde sigara içmeye çıkmış sanırım karısını doğuma aldılar düşün yani
veznede satılıyormuş tanesi 1,5tl 3 tane aldım çıktım hemen doğumhanenin kapısına yaklaştıkça çığlıklar duydum sanırım ıkınıyordu içerde
kapıya vurdum hemşire aldı hasta bezlerini odanızda bekleyin dedi...onun eşi benim eşim k.valideler hep birlikte oturduk 20 dk fln bekledik hemşire girdi veeee bebeğiniz doğdu hayırlı olsun dedi yehuuuuuuuuuuuuçoook mutlu oldum o an sanki ben doğurmuşum gibi sevindim
bebeği dinlenmesi için biraz küveze alıcaz dedi..ben dururmuyum tabe herkes içerde ben hemen doğumhanenin kapısındaa
doktor çıktı beni görünce geçmiş olsun zor bi doğumdu dedi...tşk doktor bey bebeimiz annemiz nasıl dedim...gayet iyiler dedi..bebeğimizin bi sorunu mu var küveze alıyorsunuz dedim..doktooorr hayır cnm ne küvezi dedi ne biliim hemşire dedi dedim...girdi d.haneye sordu hemşire bebeğin dinlenmesi için dkr bey dedi ok dedi doktor...
bana siz odanıza geçin bebeği size gösterip çıkarıcaklar kuveze dedi,sanırım içerde anneyi dikiyolardı 5 tane dikişi varmış çünkü..
sonunda hemşire kucağında bebeğimizle geldi..o kadar minik o kadar çirkindiki anlatamam
insan bebek görünce eciş bücüş oluyor beaahelee ben ağladım resmen
eşime diyorumki şunun çirkinliğine bakkkk yaaa,bakmaktan cvp bile veremedi garibim
sonunda kuzimi odaya getirdiler çook yorgun fakat kuş gibi rahattı,sanki o da yeni doğmuştu..süt ve benim yaptığım börekten yedirdi eşi..çok yemedi tabi kakası gelirde dikişleri kanar die ama ne kadar güzel görünüyordu...diğer bir yandan sezeryandan çıkanlar ağzı bi tarafa burnu bi tarafa kaymış ayılamamışların yanında mikemmel görünüyordu...saohbet edebiliyordu rahatlamıştı...şimdi sorsalar sezeryan dermiydin dedim hayırrr aslaa dedibebek 11:30 civarı doğmuş bizde 12:30 da çıktık eve geldik..kuvezden gece 2 de çıkarmışlar,hastaneden de sabah 9:00 da taburcu olmuş..daha sonra evine gidemedik umarım iyidir..
sevgili kuzimizin eşii ve bebeği kurtuldu darısı başımıza inşallahhh:13:

Son düzenleme:
hayır hayır doğum şekli demiyorum..
yani 37. haftada dr bana işte normal olursa 38+2 de doğacak diemezmi..normal için tam tarih verilemezmi 37. haftada felan

37,de belli olur canım..ama bekle derim yani sezeryan daha beter anlattım işte koca bi syf kuzimin doğumunu okumadınmı ciciş:26:

cnm ya sezeryan olupta çok memnun olan normal olupta çok memnun olan bi sürü insan var.
sanırım bu şans:) beyaz eşya alamk gibi...en ii markayı bile alsan bazen fos çıkar ya..yada aynı marka fırın arkadaşında börekler süper pişer sende üstü yanar gibi gibi:))
ben ağrı sızı onları takmıom çok tek derdim bekletmesin beni:)) bi çılgınlık yaptırmasın anasına..

SEVDOOOŞŞ
nerdesin kuzucum sen yaa.. ihmal ediyosun sankim sen artıkın bizi..
şeker yüklemesi yapılacak ya zaten canım haftaya gideceğim inşallah..
idrarda üre olunca da şişme olabilliyormuş.. ona da bakıldı yok çok şükür.. bi de bazı bünyelerde erken olabiliyormuş.. doktorum dedi ki şu anda çok kilo almış gibi görünsen de şanslısın doğum sonrası hızla kilo vereceksin dedi.. anamm ben o sevinçle bi kaç hafta geçirdim.. sonra da dankk etti işte.. ne oluyoo ya demeye başladım.. şekerin ödeme sebep olduğunu hiç bilmiyordum.. hayırlısı olsun artık.. tuzu azalttım ama hayatımdan tamamen çıkarmak çok zor olur.. ağrım sızım yok şu anda çok şükür..

Canım benim çok sevindim geçtiğine hatırlıyorum ben o zaman konuştuğumuzu.. Bizimki geçmedi maalesef her gidişimizde amniyo sıvısı normal mi böbrekleri idrarı süzebilmiş mi diye telaştayım, polikistik böbrek olma olasılığı yüksekmiş

canım benim, içini karartma lütfen. herşeyin çaresi var. sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alacağına inanıyorum. dualarımız seninle.

belki psikolojik ama dualarınız bana çok iyi geldi, sağolun.. Doğsunlar da sağ salim biz bakar iyileştirir onları, ah bir kucağımıza alsak..
Bi de başka sorunlar olunca insanın aklına doğumun normali sezaryani hiç gelmiyor, hiç de korkmuyorum hiç birinden belki hiç fırsat olmadığı için düşünmeye.. Bir an önce yaşamak istiyorum o sağlıkla nefes aldığı ve doktorun posposuna vurduğu o anı..

canım sanada çok geçmiş olsun.inşallah bebişini sağlıklı,sorunsuz bir şekilde eline alırsın...allah yardımcın olsun.allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…