2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
cnm ii almşsın sen ya. ben 45 kiloda hamile kldım şuanda 5 bçuk aylk hamileyim ve 58 kiloyum. ay çok mu almşım yaa.

cnmya bi 20 daha alabilirsin yani..20 daha alsan ancak benim şu anki kiloma ulaşırsın o nedenle rahat ol..
benim kiloma göre 5-6 normal seninkine göre 10-12 normaldir yani....
verriz inş. ona dua edelim:))

cnmya bi 20 daha alabilirsin yani..20 daha alsan ancak benim şu anki kiloma ulaşırsın o nedenle rahat ol..
benim kiloma göre 5-6 normal seninkine göre 10-12 normaldir yani....
verriz inş. ona dua edelim:))

işalla işalla. annem dioki bebeğin arkasında koşmaktan veririsin. merak etme dio. işalla :)

bende bir şikayet yok bu konuda..

yeaaa işte bende bazı bazı çalışyom yane:27::27:
bencede ya 13-14 normal zaten kafamdaki plan istek herşey o yönde...yani 9 kiloyla felan kapatmak ne haddime benim demi..ebru şallımıyım ben demi:27::27:

Niye olmasın şu ana kadar alınan kilo çok iyi... Ve yediklerimizin bebeğe yaraması da ayrıca güzel bence aynı istikrarda devam edebilirsek olabilir :9:
Doktor bana böyle devam edersen doğumu 10 kilo ile kapatırız demişti ben de vayy be kadıncağızdaki inanca bak nasıl güveniyor bana diye gaza gelmiştim :9 :9:

Niye olmasın şu ana kadar alınan kilo çok iyi... Ve yediklerimizin bebeğe yaraması da ayrıca güzel bence aynı istikrarda devam edebilirsek olabilir :9:
Doktor bana böyle devam edersen doğumu 10 kilo ile kapatırız demişti ben de vayy be kadıncağızdaki inanca bak nasıl güveniyor bana diye gaza gelmiştim :9 :9:

bende bu hafta dr uma didim 90 olmadan kapatsam şu olyı ii olur didim..
didi çok ii gidiosun oraları görmezsin.
eşim hemen atladı ama son haftalarda çok alınyomuş didi
dr da çok yersen çok alınır dedi...son ay la ilk ayın bir farkı yok...günlük kalori ihtiyacı 3. aydan itibaren hep aynı dedi...
yani kilo almayı gerektirecek bi durum yokmuş son haftalarda, biz kendimizi kaptıryomuşuz son aylarda daha çok kilo alınır olayına:))

bende bu hafta dr uma didim 90 olmadan kapatsam şu olyı ii olur didim..
didi çok ii gidiosun oraları görmezsin.
eşim hemen atladı ama son haftalarda çok alınyomuş didi
dr da çok yersen çok alınır dedi...son ay la ilk ayın bir farkı yok...günlük kalori ihtiyacı 3. aydan itibaren hep aynı dedi...
yani kilo almayı gerektirecek bi durum yokmuş son haftalarda, biz kendimizi kaptıryomuşuz son aylarda daha çok kilo alınır olayına:))

Yaşasın o zaman!!!!!

Şimdi hedeflerimize emin adımlarla marş marş :9: :9:

selam kıslar.perş.2.düzey usg yaptırmıştım.bebişimin kalbinde beyaz bi leke çıkmıştı moralim baya bozulmuştu hatırlarsanız.bugün kendi doktoruma götürdüm.bu leke kireç gibi bişeymiş.doktorum dediki 2li testin güzel çıkmıştı oyüzden bu lekeyi dikkate almıyoruz.ben amniyosentez filan istemiyorum.bu arasıra gebelerde gördüğümüz bi durum dedi. içimi ferahlattı
bide sorular sormuştum
1- elevit ve feramat devam edeceğim
2- bel ağrıları çok normal yanlız verilen hareketleri yaparsam belim rahatlarmış.
3- kokusuz akıntı normal fakat wc sonrası temizlik yaparkende bu akıntı geliyorsa fitil kullancam.vagihex fitil(gerçekten etkili daha önce kullanmıştım)
4- gece yatarken sağ sol önemli değil ama yan yatmak önemliymiş.sırt üstü yatmamaya çalışıcam.
5- şeker yükleme testimde 3 hafta sonra yapılacak

işalla işalla. annem dioki bebeğin arkasında koşmaktan veririsin. merak etme dio. işalla :)

tabii bebek 1 yaşında yürüyor,sende o 1 yıl içinde sütüm olsun diye yer içer yatarsan bi 10-15 te doğumdan sonra alırsın..en güzeli doğumdan sonra bol bol sebze yemek ve hamurişinden uzak durmak..su ve yeşil sebzeler en iyi süt yapıcılar:31:

selam kıslar.perş.2.düzey usg yaptırmıştım.bebişimin kalbinde beyaz bi leke çıkmıştı moralim baya bozulmuştu hatırlarsanız.bugün kendi doktoruma götürdüm.bu leke kireç gibi bişeymiş.doktorum dediki 2li testin güzel çıkmıştı oyüzden bu lekeyi dikkate almıyoruz.ben amniyosentez filan istemiyorum.bu arasıra gebelerde gördüğümüz bi durum dedi. içimi ferahlattı
bide sorular sormuştum
2- bel ağrıları çok normal yanlız verilen hareketleri yaparsam belim rahatlarmış.
3- kokusuz akıntı normal fakat wc sonrası temizlik yaparkende bu akıntı geliyorsa fitil kullancam.vagihex fitil(gerçekten etkili daha önce kullanmıştım)
4- gece yatarken sağ sol önemli değil ama yan yatmak önemliymiş.sırt üstü yatmamaya çalışıcam.

bna doktor kesinlikle sağa doğru ve düz yatmicaksın dedi. sola doğru ve baş biraz yukarda dedi. ama bn uyuyamıyorum diğer türlüde. düz yatıncada oğlumun hoşuna gidiyo heralde oynayıp duruyo içerde :):8:

bide sorular sormuştum

cnm ben o gün yazmıştım ama görmedin sanırım..
17. haftamda o beyaz lekeden benim yefrumdada göründü, kalbinde...kalsiyum birikmesiymiş..
kalbin gelişim evresinde 100 bebikten 10 unda görülebiliomuş bu, haftalar ileledikçe kayboluomuş.
22. haftada detaylıya girerkende söyledi şimdi bakıcaz eğer bişeylerle bağlantılıysa bu bir hastalaık vs. olabilir ama bağlantılı değilse unut bunu dedi..
çok ii bakıldı detaylıda ve bu sadece kasa gidememiş bir kalsiyum dedi..bunu hiç duymadığını farzet...
30. haftalara doğru geçecektir, geçmezse bile varlığının hiç bir önemi yok dedi.
ve nitekim bu hafta gittiğimde dr um artık kaybolduğunu söyledi..yani geçio içini ferah tut..
bana dr um 17. haftada söylemişti..detaylıdada iice baktılar neymiş ne değilmiş diye..
geçti çok şükür..

bide sorular sormuştum

herşey yolunda demek maşallah:nazar:
bende sürekli yan yatıyorum,sağıma dönünce daha rahatım..
randevuma 8 gün var haftaya salı,umarım herşey yolundadır..şeker yüklemesi yapılacak sanırım

tabii bebek 1 yaşında yürüyor,sende o 1 yıl içinde sütüm olsun diye yer içer yatarsan bi 10-15 te doğumdan sonra alırsın..en güzeli doğumdan sonra bol bol sebze yemek ve hamurişinden uzak durmak..su ve yeşil sebzeler en iyi süt yapıcılar:31:

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım doğumdan sonra 12 kiloya yakın kilo aldı doğumdan sonra da sebze ağırlıklı beslenirsek fit bir viiicudumuz olurrr dimi :13:

bide sorular sormuştum
oh maşallah herşey yolundaymış.. hayırlı olsun şekerim

bide sorular sormuştum

maşallah bensibel iyi haberler almana çok sevindim... Ya bu akıntı benden de geliyor bazen wc sonrasında geliyor temizlik yaparken çok yoğun değil ama bir sorun olur mu acaba? Bu cuma doktoruma sorayım...

cnm ben o gün yazmıştım ama görmedin sanırım..
17. haftamda o beyaz lekeden benim yefrumdada göründü, kalbinde...kalsiyum birikmesiymiş..
kalbin gelişim evresinde 100 bebikten 10 unda görülebiliomuş bu, haftalar ileledikçe kayboluomuş.
22. haftada detaylıya girerkende söyledi şimdi bakıcaz eğer bişeylerle bağlantılıysa bu bir hastalaık vs. olabilir ama bağlantılı değilse unut bunu dedi..
çok ii bakıldı detaylıda ve bu sadece kasa gidememiş bir kalsiyum dedi..bunu hiç duymadığını farzet...
30. haftalara doğru geçecektir, geçmezse bile varlığının hiç bir önemi yok dedi.
ve nitekim bu hafta gittiğimde dr um artık kaybolduğunu söyledi..yani geçio içini ferah tut..
bana dr um 17. haftada söylemişti..detaylıdada iice baktılar neymiş ne değilmiş diye..
geçti çok şükür..

canım görmüştüm senin cevabını.senin doktor iyi erken görmüş.benimki detaylıda çıktı.sen 2li,3lü,4lü yaptırmışmıydın

maşallah bensibel iyi haberler almana çok sevindim... Ya bu akıntı benden de geliyor bazen wc sonrasında geliyor temizlik yaparken çok yoğun değil ama bir sorun olur mu acaba? Bu cuma doktoruma sorayım...

canım bu benim yazdığım fitil antiseptik özellikli yani illa mantar filan olmana gerek yok kullanman için.ben arasıra kullanıyorum.2. gün akıntı kesiliyor. istersen doktoruna bu fitili bi danış

bide normal doğum yapacak bayanlarda bu tarz akıntı mantar olduğu zaman,çocuk doğarken onada bulaşıyor ve ağzında pamukçuk oluşturuyormuş.:52::52::52::52::52:
bu nedenle akıntı normal bile olsa temizlemek daha iyi bence

canım görmüştüm senin cevabını.senin doktor iyi erken görmüş.benimki detaylıda çıktı.sen 2li,3lü,4lü yaptırmışmıydın

cnm benim dr un ultrason aleti detaylıda kullanılan aletten..
her muayenede detaylı bakıo yani bi yerde dr..
ikili ve dörtlü yapıldı..
ama dr um ve detaylıdaki dr anlatırken bunu 2 li 4 lü testlerle bir alaka kurmadı.
bildiğim kadarıyla o testler down sendromuyla ilgili..bebeğin bedensel gelişimiyle alakası yok
kaslara gitmesi gereken kalsiyum kalp kasınının arasında sıkışmış diye tanımladılar.

cnm benim dr un ultrason aleti detaylıda kullanılan aletten..
her muayenede detaylı bakıo yani bi yerde dr..
ikili ve dörtlü yapıldı..
ama dr um ve detaylıdaki dr anlatırken bunu 2 li 4 lü testlerle bir alaka kurmadı.
bildiğim kadarıyla o testler down sendromuyla ilgili..bebeğin bedensel gelişimiyle alakası yok
kaslara gitmesi gereken kalsiyum kalp kasınının arasında sıkışmış diye tanımladılar.

hım canım işte ozaman seninki ile benimki farklı şeyler sanırım.benimki kreç miş ve direk 2 doktorda 2li testin iyi ise bunu çok kafaya takmıyoruz diyor.eğere bunun yanında bişey daha olsaymış down send. riski çokçok artıyormuş:43:

$1.webp$1.webp
hangisi güzel sizce kızlar:26:

Son düzenleme:
kızlarrr..
az evvel edindiğim bilgiler ve gördüğüm fotolar doğrultusunda normal doğum konusunda %100 kararımı verdim..
bizim şefimizin eşi geçen hafta doğum yaptı.. hatta petuşun hastanesinde diye de söylemiştim buradan..
neyse epidural sezaryan olmuş.. bizim şef de girmiş doğuma.. fotoğraf falan çekmiş..
sonra bebeğin ağzına burnuna bişey sokuyorlarmış.. o fotoğrafları gördüm çığlık attım bu neeee diye
adamcağız dedi ki zaten bağırdım çağırdım doğumhanede.. bunu yapmasınız olmaz mı ne yapıyorsunuz diye dedi..
ama sezaryan olduğu için mecbur yapıyorlarmış.. temizliyorlarmış o yöntemle.. adam diyor ki ağlamak istedim resmen.. içim söküldü onu öyle görünce diyo.. canı yanmazmış bebikin ama ne bileyim yaa normal yap bence sen o doğumu dedi bana.. görmek istemezsin dedi..
fotoğrafta bile kanım dondu..

Back
X