2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canım önceLikle şunu söyLeyim, bebişlerimizin kiLosu başına 150 mL mama- süt aLmaLarı gerekiyor. Mesela 6 kG ise 150*6= 900 mL aLması gerekiyor 24 saat içinde. Bu yardımcı bir formül. Ama geneLde izLenen yoL, bebeğin kendi mama miktarını kendisinin beLirLemesi. OğLum da 3 ay 1 haftaLIk, 7800 kg. Ağız sütü dışında hiç süt alamadı, onun için Aptamil 1 başladık. Ama bütçe dayanmadığı için ben dönüşümlü kullanıyorum, bir kutu aptamil, o bitince bir kutu bebeLac..
Aynı senin programda vaLLa, iki saate bir 90 ml içiyor, daha ilkini sindiremeden ikinci öğün geliyordu. İki hafta sıktım dişimi, oyaladım, öğün aralarını açtım. REzeneyLe falan kandırdım birazcık.şimdi üç saatte 150 mL yiyor, bazen 120de bırakıyor, zorLamıyorum. Bak sende de aynı durum var. Daha biraz önce bir arkadaşa sordum. gündüz adım başı yerLerken, akşam sekizde uyuyup bire kadar nasıl oLuyor da mama istemiyorLar? Yine seninki bir dört saat kadar uyuyor gece. OğLum, birde uyanıp yiyor uyuyor, sonra üçte ve beşte de uyanıp yiyor, yedi gaz çıkardı uyudu derken gidiyor uyku, akşam uyuduğu kaLıyor ona.. Ama dediğim gibi eğer yerken bir problem oluşmuyorsa iştahlı yiyorsa, bir sıkıntı yok miktarda.

kızlar bir sorum var.benim kızım gündüzleri uyumuyo tabi akşam olunca uyuttuğumda yorgunluktan sızıyo artık.akşam 8.30 gibi uyuyo bazen 2 gibi uyanıyo emiya bazen daha sonra uyanıp emiyo.bu kadar süre emzirmemek doğr mu acaba.ama ben kendim 2-3 saatte bir emzirsem de uyku problemi olur diye korkuyorum.zaten gündüz uyumuyo bir de gece uykusu kaçarsa...bir de 6 aylıkken falan sanırım artık gece mama almaması deliksiz uyuması lazım.şimdi geceleri her 2-3 saatte bir ben zorla emzirirsem böyle alışır ondan sonra hep ister mi??

Benim oğlumda uyanmıyor ama ben o uyku sersemiyken kucağıma alıp emziriyorum. 5 dakika durmaksızın çekio sonra bırakıo. uykuya devam ediyor. öyle uykusunun kaçtığı falan olmuyor. hatta fazla oyalaırsam uyandırdığım için kızıyor yatağına koyuyorum hemen uyuyor. bizim aile hekimimiz daha çok küçük mutlaka emzirmemi önerdi. zaten kilo alımıda yavaşlamıştı bu şekilde hem benim içim rahat ediyor. acaba aç mı bırakıyorum düşüncesi kalmıyor içimde.

canım ben kucağımda yıkıyorum hakim olmak daha kolay.başına su dökerken arkasını döndür elinide şapka önü gibi alnına bariyer yap.öyle çok kolay oluyo

Bende oğlumu filede yıkıyorum. Bana çok kolay geliyor bebeğimi yıkamak. kaynanam ve annem bi kaç yöntem gösterdi en zoru başını yıkayıp durulamaktı. Bir ara kucağımda yıkadım ondanda korktum ya düşürüsem diye. nasıl yıkadığımı anlatayım. Fileye konuşa konuşa yatırıyorum korkmasın diye. ilk bacaklarına su döküyorum sonra lifini sabunlayıp vücunudunu yıkıyorum boğazının altına girmediği için elimi sabunlayıp yıkıyorum. kafası yukarıda kalacak şekilde filenin en yüksek yerindeyken kafasını ıslatıyorum. kafaını kaldırıp sabunluyorum. aynı şekilde duruluyorum. yüzüne hiç su gelmiyor. sonra sırtını çevirip dizlerinin üstüne koyuyorum sırtını ovalayıp ters çevirip vücudunun ön tarafını yatarken duruluyorum. kaldırıp arkasını duruladıktan sonra sarıp giydiriyorum.

ben bebegimi hergün yıkıyorum bazen 2 kere yıkadığımda oluyor. cildinde bir ara kuruma olmuştu o dönem vücudunu bi gün sabunluyorsam 2. gün sabunlamıyrdum. bu ara bebe yağı sürmeyide bıraktık hava sıcak zaten çok terliyor daha fazla terlemesin diye.

Kizlar bugun denize gittik ve Ada ilk defa yuzdu diyebilirim. Kucagimda yatirdim yuzdurdum onu. Cok tatliydi , sevdi suyu, anasi gibi ordek olacak umarim. Pek huysuzlanmadi gun boyu, rahattik. Ona gezme olsun da sokak cadde ortam farketmiyor. :)
Son iki gundur aaaaaaa diye sesler cikarmaya basladi ozellikle ayagini agzina goturmeye calisirken yapiyor. Ayni kargalar gibi kart bi sesle aaaaaaa :)))

3 ay 1 hafta 3 günlük oğlum var...
Anne sütünü sağarak içiyor ve 3 saatte 70-80 civarı anca alıyor.
Geceleride 4 saatte bir 100 ml içiyor..
Kilo alımı iyi ise sorun yok bence.
Mama kutusundaki değerlere göre çok az içiyorlar evet ama onlarda biraz fazla abartı gibi.

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bugün nasılsınız güzel annneler yorgun ama mutlu uyandım nedense herkese mutlu huzurlu bir gün diliyorum
dün benim minik kızımda kahkaha atı hafiftende dönmeye çalışıyo yavaş yavaş artık koltukta bırakmamak lazım dönebilirler
burnumuz tıkalı iki gündür düzenli spreyde kulanıyorum ama açılmadı başını üşütük galiba emerken zorla eemdigi için çok terliyo

günaydın, umarım bebeklerimiz ve bizim için güzel bir gün olur
ben bişey sormak istiyorum aranızda bebeği kum döken varmı benim oğlum bir haftadır kum döküyor bezinde pembelik oluyor. doktora telefonla sorduğumda kum döküyor dedi bu aylarda normalmiş anne sütü ile besleyenler su veriyormusunuz?

oğlum tutunup kalkıyor sanırım yürüycek fisher price ilk arabamdan almak için hoppalamızı satuıyoruzz

Bright starts bounce baby activty center hoppala ve eğitici aktivite merkezi 2in1

Bebeğimize uzun süre kullanıp en memnun kaldığımız ürünlerden biri iş yaparken içine bırakıp saatlerce kaliteli vakit geçirmesini sağlayacak bir ürün. Hiçbir sorunu yoktur. Ayarlanabilir boy mekanizması sesli müzikli oyuncaklar ve 360derece dönen kumaş koltuk.
Piyasa fiyatı 250 tl.İhtiyacı olan için uygun fiyata.. Fiyat:90tl

ilgilenenler özel mesaj atabilirmii konuyu takip edemiyoruyuumm çnküüüüüü

Eki Görüntüle 481224 Eki Görüntüle 481225

Son düzenleme:

Merhaba. Benim kızım da kum döküyormuş ama bezinde bi değişiklik göremiyorum ben. Tahlil sonucuyla öğrendik. Doktor su içir dedi.

günaydın .bebeklerimiz büyüyor artik dün kızımda babasınin kucagında kahkaha attı babası mest oldu . Bicırıklar simdiden babalarini ele gecirdi.

Günaydın , ben anne sütüle besliyorum ve su veriyorum. Havalar çok sıcak bence su verilmeli.

bizdede olmuştu.susuz kaldığından oluyormuş.bizimkinin beslenmesi ii değildi.ben su verdim.şimdi olmuyor.bu aylarda normal olduğunu bilmiyordum benm oğluşumun böbreğinde taş varmış.inşallah dökmüştürde kurtulmuşuzdur.

benımoğlumdada oldu tahlıl yaptırmadık nerdeyse 3 gun içinde oldu geçti bol su vermiştim hatta burayada yazmıştım oğlum bir günde 25 cclık biberonu bıtırıyor dıye herhalde suyla ılgilydi çocuk drye götürmeden geçti aile hekimıne danışmıştım şimdi ıkı gunde bıtıyor bi biberon yalnız benım oğlumun lekelerı turuncuydu

bunu uzunzamandır sorucam dıyorum fakat bana gülerler dıye soramıyorum ama çokta merak edıyorum bızdeki inanışa göre bebek doğduğu gun yıkanmaz yanı benım oğlum pazartesı doğdu ve o gun yıkamıyoruz 1 yaşına kadar :26::26::26::26::26::26:bunu duyan yada uygulayan varmı yanı saçma gelsede yıkamıyorum pazartesılerı havada sıcak oldundan yıkasamıydım dıye düşünüyorum her pazartesi :44::44:

öncelikle herkes güzel bir hafta diliyorum.

benim sizlere bir sorum olacak. oğlum yaklaşık 1aydır 3 yada 4günde 1kez kaka yapıyor. daha önce hergün 1kez yapardı. birde gaz çıkardığı zamanda bayağı bir kokulu çıkarıyor. kaka da aynı kokulu. sizlerin bebeklerinin gaz ve kaka durumları nasıl acaba?

birde bebeğin doyup doymadığını yada yeterince beslendiğini kakasından yada şişinden anlayabilir miyiz? ben sağlık ocağına götürmüştüm doktor yeterince doymuyor o yüzden 3günde 1kez yapıyordur dedi. ama doymazsa ağlar. ben mama vermiyorum sütümle besliyorum acaba yetiyor mu? en son 3ay 8günlükken 6.750gr dı.

şimdiden teşekkürler... bebişlerinzle beraber bol gülücüklü günler...

canım, bizde bu yazdığın durum kırkı çıkana kadar. sonrası için geçerli değil. ama ben kırklıyken de doğduğu gün salıydı yıkadım. annelerimiz annelerinden duyduklarını uygulamış senelerce. ben uygulamadım valla. hele bu sıcak havalarda günde 2-3kez yıkıyorum ben.. bence sende yıka canım yavrunu yazık biz bile hergün duş almazsak ter içinde kalıyoruz rahatlasın bebeğin.

Canım ilk kez sende duydum bende çarşamba günleri yıkamam annem yıkama ters gün diyo kusmamışsa kakası bulaşmamışsa yani zordurumda kalmadıgım müdetce bende çarşamba günleri yıkamam bende cuma dogum yaptım demekki cumamı yıkamıyacam

canım benim kızımda tam 3 aylıken 5800 gr doktorum bişey verme dedi kilosu az dedim yok dedi doyuyodur bence seninki gayet iyi burda 1 hafta kaka yapmayanlarvar kafana takma

canım doktor tahlil yaptımı kum döktügünü söyledi benim kızımmında bezinde pembelikler vardı tahlil yaptırdık hiç bişey çıkmadı doktoru susuz kalmıştır hava çok sıcak su ver dedi zorla veriyorum suyu hiç sevmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…