merhaba bayanlar,
bir şey soracağım. kızım 3350 gr doğdu. şu an 3 ay 1 hafta 5 günlük.
ilk ay 400 gr. ikinci ay 1000 gr. üçüncü ay 600 gr aldı.
kilo alım oranından anlaşıldığı gibi, süt yetmezliğinden ikinci ay mamaya başladık ve üçüncü ay memeyi bıraktı.
şu anki beslenme düzenimiz;
sabah 07.00'dan akşam 20.00'a kadar 3 saatte bir yalnızca ortalama 70 ml içiyor.
20.00'da 100 ml içiyor. uyuyor.
01.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
05.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
yani günde toplam 500-600 ml içiyor.
bu miktar az değil mi?
3. ayı bitirmiş bir bebeğin günde kaç ml içmesi gerekir?
kızlar bir sorum var.benim kızım gündüzleri uyumuyo tabi akşam olunca uyuttuğumda yorgunluktan sızıyo artık.akşam 8.30 gibi uyuyo bazen 2 gibi uyanıyo emiya bazen daha sonra uyanıp emiyo.bu kadar süre emzirmemek doğr mu acaba.ama ben kendim 2-3 saatte bir emzirsem de uyku problemi olur diye korkuyorum.zaten gündüz uyumuyo bir de gece uykusu kaçarsa...bir de 6 aylıkken falan sanırım artık gece mama almaması deliksiz uyuması lazım.şimdi geceleri her 2-3 saatte bir ben zorla emzirirsem böyle alışır ondan sonra hep ister mi??
canım ben kucağımda yıkıyorum hakim olmak daha kolay.başına su dökerken arkasını döndür elinide şapka önü gibi alnına bariyer yap.öyle çok kolay oluyo
merhaba bayanlar,
bir şey soracağım. kızım 3350 gr doğdu. şu an 3 ay 1 hafta 5 günlük.
ilk ay 400 gr. ikinci ay 1000 gr. üçüncü ay 600 gr aldı.
kilo alım oranından anlaşıldığı gibi, süt yetmezliğinden ikinci ay mamaya başladık ve üçüncü ay memeyi bıraktı.
şu anki beslenme düzenimiz;
sabah 07.00'dan akşam 20.00'a kadar 3 saatte bir yalnızca ortalama 70 ml içiyor.
20.00'da 100 ml içiyor. uyuyor.
01.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
05.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
yani günde toplam 500-600 ml içiyor.
bu miktar az değil mi?
3. ayı bitirmiş bir bebeğin günde kaç ml içmesi gerekir?
günaydın, umarım bebeklerimiz ve bizim için güzel bir gün olur
ben bişey sormak istiyorum aranızda bebeği kum döken varmı benim oğlum bir haftadır kum döküyor bezinde pembelik oluyor. doktora telefonla sorduğumda kum döküyor dedi bu aylarda normalmiş anne sütü ile besleyenler su veriyormusunuz?
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bugün nasılsınız güzel annneler yorgun ama mutlu uyandım nedense herkese mutlu huzurlu bir gün diliyorum
dün benim minik kızımda kahkaha atı hafiftende dönmeye çalışıyo yavaş yavaş artık koltukta bırakmamak lazım dönebilirler
burnumuz tıkalı iki gündür düzenli spreyde kulanıyorum ama açılmadı başını üşütük galiba emerken zorla eemdigi için çok terliyo
ben bişey sormak istiyorum aranızda bebeği kum döken varmı benim oğlum bir haftadır kum döküyor bezinde pembelik oluyor. doktora telefonla sorduğumda kum döküyor dedi bu aylarda normalmiş anne sütü ile besleyenler su veriyormusunuz?
bunu uzunzamandır sorucam dıyorum fakat bana gülerler dıye soramıyorum ama çokta merak edıyorum bızdeki inanışa göre bebek doğduğu gun yıkanmaz yanı benım oğlum pazartesı doğdu ve o gun yıkamıyoruz 1 yaşına kadar :26::26::26::26::26::26:bunu duyan yada uygulayan varmı yanı saçma gelsede yıkamıyorum pazartesılerı havada sıcak oldundan yıkasamıydım dıye düşünüyorum her pazartesi :44::44:
bunu uzunzamandır sorucam dıyorum fakat bana gülerler dıye soramıyorum ama çokta merak edıyorum bızdeki inanışa göre bebek doğduğu gun yıkanmaz yanı benım oğlum pazartesı doğdu ve o gun yıkamıyoruz 1 yaşına kadar :26::26::26::26::26::26:bunu duyan yada uygulayan varmı yanı saçma gelsede yıkamıyorum pazartesılerı havada sıcak oldundan yıkasamıydım dıye düşünüyorum her pazartesi :44::44:
öncelikle herkes güzel bir hafta diliyorum.
benim sizlere bir sorum olacak. oğlum yaklaşık 1aydır 3 yada 4günde 1kez kaka yapıyor. daha önce hergün 1kez yapardı. birde gaz çıkardığı zamanda bayağı bir kokulu çıkarıyor. kaka da aynı kokulu. sizlerin bebeklerinin gaz ve kaka durumları nasıl acaba?
birde bebeğin doyup doymadığını yada yeterince beslendiğini kakasından yada şişinden anlayabilir miyiz? ben sağlık ocağına götürmüştüm doktor yeterince doymuyor o yüzden 3günde 1kez yapıyordur dedi. ama doymazsa ağlar. ben mama vermiyorum sütümle besliyorum acaba yetiyor mu? en son 3ay 8günlükken 6.750gr dı.
şimdiden teşekkürler... bebişlerinzle beraber bol gülücüklü günler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?