2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ben çay kaşığına 2 damla limon sıkıyorum,C vitaminiylke daha iyi eimilir diye okudum ben de,öyle veriyorum,içiyor bakalım şimdilik,ama iğrenç bi damla o yaa,ağzı resmen pas gibi kokuyo sonra,ilk gün parmağıma bulaşmıştı biraz,yalayayım bakayım tadına dedim,dilimde pas pas bie tat kaldı,nasıl içiyo yavrum benim bilmem

kızlar günaydın..

bişey sorucam benim oğlum son zamanlarda emme sıklığını azalttı 3-4 saat emmediği oluyo veriyorum ama almıyor..niye oldu böyle bişey anlamadım?

benim de o sürelerde emiyo canım,demek ki karnı acıkmıyo,acıksa ağlar diye düüşünüyorum,bir de bu aralar meme emmek istemiyo ara ara,özellikle gece yatacağı zaman emmicem diye kıyamneti koparıyo bi kaç gündür,resmen huy değiştridi,noldu bilmiyorum

kızlar adetiniz ne zaman başladı...benm hala gelmedi takıyorum kafaya....

ben de daha adet olmadım,emziriyorsan eğer 1 seneye kadar normal olmaman,şimdiliki şikayetçi değilim vallaibu sıcaklarda ped kullanmaktansa bi süre daha böyle gitsin,bende bi sıkıntı yapmıyo çünkü

Selam canım, benim oğlumun kakasında da oluyor küçük beyaz parçalar, çoğu zaman da oluyor sanırım normal bir durum, sen neden kan ilacı kullanıyorsun, 3. ay kontrolümüzde doktor bize vermedi demir ilacı

benm oğlumda da oluyordu.çok endişeleneniyordum çok oluyordu ama.dr. olabilir dedi.ama bizm dr rahat brz.

gece kaçta yatıyor da emmiyor bebeğin?benmkide gece emmek istemiyor ben zorla ağzına tıkıyorum.gerçi gundüzde emmek istemiyor.2 gündür sütümü sağıp kaşıkla veriyorum.3 -4 saatte 50 60 cc içiyor.çokmu az?

selam kızlar bişi sorcam, bebeklerinizin çiş durumu nasıl? az emiyor diyorsunuzya yinede dolu dolumu yapıyorlar? benim kızın bugünlerde yine azaldı, kupkuru gibi ya zaten yine iştehıda gitti.. bugün mama 500 ml içti sizce az mı? oda artık süreyi uzatmaya başladı kendisi, sizinkiler ne durumda?

7 yılmı yazık kadına

bayanlar bu arada benm bebeğim masllh emmmeye cok düşkün bn bıraktırmasam öle memede uyucak o denli bazen gögsümden süt akıor bazende sıkıorum gelmior diyorsunuz ya su kadar ml falan gelio bilmiorum nasıl ölçülüor..ama 17 nisan doğumlu 7 kilo ek gıda vermedim iyidir herhalde bazen doymuomu bu kadar emior die kuruntu ypıorum ....bide sütünmü gelmior diynler yokmuuuuuusinir oluorum:))))) benmki bu aralar gülücükler saçıo deli gibi çok mutlu oluyorum eğitici neler yapmak gerekiyor acaba ne bilim kaçta yatırıosunuz düzen varmı uyku saatlerinde konusuyormusunuz masal okuyormusunuz vs vs kucaga veriyormusunuz paylaşırsanız sevirim...mesla bizim uyku düzenimiz henüz oturmadı tam ramazandan dolayı uyumuyorum gece oda ayakta 9 gibi uyuyo gece ayakta:)))) ,,,gündüz olsun aksam olsun konusuyorum sık sık oyun oynatıyorum kendi capımda=)))))) hoplatmak falan gibi....iyi gidiyor şimdilik nazar deymesn huysuzluğu yok bitek her dakka emmesi sorun yaratıo herzamn insan müsait olmuo misafirlikte olsun dışarda olsun emzik biberon sevmio bakalım nolcak mamalra gecinccee

günnaydın kızlar bayram geliyo bu kızla nasıl gececek şimdiden beni telaş aldı resmen beş dakika kendimi dinleyemezken bi de gelen giden le ne yapacam hazırlık yapmam lazım üfffff iş çok ama yapmaya vakit yok bi kaç gün biyerlere gitme fikri kulaga hoş geliyo kafayı dagıtmak ama ahsenle nasıl olur başkalarını rahatsız etmek olmasa 5 dakika düşünmem giderim ama evdede zaten ben bakıyorum aglama kirizi tutugunda şikayet ederlermi acaba bide çok uzak güzel yerler abant karadeniz tatil degilde şöyle bi kafa dagıtmak zaten kapalıyım altarnatifte çok yok bide ellazığa çogu çok uzak kızıda yormak istemiyorum eşim antakyaya gidelim 5 6saat yakın diyo ama orasıda çok sıcak kilima filan acılırsa iyi ama oda kızı hasta ederiz yani bu sene tatil hayal oluyor aranızda kısada olsa tatile giden varmı ben deniz olmasın zaten ben kızla giremem desemde eşim le büyük kızım deniz istiyo

bizde tatil planları yapmıştık aslında ihtiyacımız var.ama benim oğlumun iştahı iyice azaldı kafam hiç rahat değil.tatil düşünmüyorum.bide okullar açılacak ne yapıcam bilmiyorum

bende sizler gibi nisan annesiyim.birde 2,5 yaşında oğlum var. aklımda kaldığı kadarıyla sizlerin sorularına cevap vereyim. benim kzıımda maalesef emmeyen bebeklerden.uyuduğunda emzirebiliyorum geçen ay 5 kiloydu bu ayda kilo aldığını pek sanmıyorum bebeğinizin yeteri kadar doyup doymadığını kakasından anlayabilirsiniz. yani kakası top topsa yani kuruysa aç kalıyo, sarı renkteyse güzel besleniyo yeşil renkteyse fazla besleniyo demektir.o bebeğinizn kaksında gördüğünüz sütün içindeki kazein parçaları. yani endişelenecek birşey yok :)birde benim 2,5 yaşındaki oğlumu ilaç kullanmadan bugüne getiren bi dr var . internetten takip ediyorum .isterseniz sizde takip edebilirsiniz..
ocuk Sa. ve Hastalklar Uzm. Dr. Kadir Tucu - ANNELER FORUMU - Sayfa 1

selam arkadaşlar.bende nisan annesiyim.küçük oğlum 18 nisan da doğdu.büyük oğlum ise 3 yaşnda.ilk doğumumda düzenli adet oldum.şimdi ise lohusalıktan sonra bir kez oldum.benim gibi düzensiz olan var mı?

ben de sadece anne sütü veriyorum,biz de 8 kg olmak üzereyiz,27 mart doğumlu benim sıpa da,dediğin gibi bazen süt fışkırır gibi akıyo bazen de sen sıkınca gelmiyo ama ben şunu farkettim,süt yok dediğimizde bile bebekl bir süre emince süt tekrar gelmeye başlıyo,onu da bebeğimin yutkunma hzıından anlıyorum,bir iki çekip lık lık diye yutmaya başlıyo,yani sütüm yok dememek gerek gerçekten,süt yokken bile vücut hemen üretmeye başlıyo,kilosu iyi bebişinin yetiyordur sütün merak etme,doktorummbana 6. ayda doğum kilosunu 2 ye katlaması gerek demişti,3380 doğdu oğlum,4.5 aylık olduk 8 kg olmak üzere,çoktan 2 ye katladı bile,umarım 3 e katlamaz :)),yalnız bu aralar arada bi emmek istemiyoz,uyumak istemiyoz,neden oldu bilmiyorum,huy mu değiştiriyo ne anlamadım,uyku düzenimiz oluşmaya başlamıştı bizim,en geç gece 12 de gece uykusuna geçiyodu ama son 1 haftadır uyumucam diye ağlıyo,ne beşiğini istiyo,ne ayakta sallanmak istiyo ne de emmek sitiyo bazen,dün gece 2 de uyudu beyefendi,tam 4 kere uyuttum yerine yatırdım uyandı hadi sil baştan yine uyuttum yine uyandı falan,saat 12 den 2 ye kadar uğraştım,geçen gece de 3 e kadar uğraştırdı,uyku akıyo gözünden uyumucam sdiye diretiyo,oyun oynamak istiyo,bakalım daha neler yapıcak.ben de konuşuyorum sık sık,babamız bacağına oturtup tahterevalli gibi yapıyoiona çok kıkırdıyoz,oyun halısı kendimiz yaptık,orada oyalanıyor biraz,biraz kucak ,öyle öyle gidiyo,artık nesneleri tutmaya başladığı için eline bi şey verebiliyoruz,b, süre oyalıyo onu,ben ilk başlarda mama veriyordum günde 1 kere falan,2.5 aylıktan beri mamayı kestim,geçen gün suyu biberonla içireyim daha olay olur dedim,verdim ağzına biberonu,hiç emmedi,hayatında ilk kez biberon görmüş gibi boş boş tuttu ağzında,çalışmaya başlayınca gerek olursa bilmiyorum biberon alşcak mı,emzik alıyor ama kısa süreli,uykuya geçerken alıyo,uyuynca çıkarıp atıyo ağzından,ama uyuturken emzik hayat kurtarıcı bi şey,çabuk dalmasını sağlıyor

bizde tatil planları yapmıştık aslında ihtiyacımız var.ama benim oğlumun iştahı iyice azaldı kafam hiç rahat değil.tatil düşünmüyorum.bide okullar açılacak ne yapıcam bilmiyorum

benim eşim de tatil istiyo,gidelim desek dünden hazır yani ama ben zor olur diye düşünüyorum,çünkü yolculukta bi süre sonra pusetinde sıkılmaya başlıyo 5-6 saat yolculuk nasıl olur bilemiyorum,denize ghitsek odada geç,icek günün çoğu,güneşte kalmasın diye,bir de henüz çok fazla oyalayamıyorsun anlamıyo oyuncaklardan çok,ama seneye 1 yaşını geçmiş olcak,az çok salıncaktan,çocuk havuzundan,vs den anlıyo olcak,daha keyifli olur diye düşünüyorum,ben bu sene gitme taraftarı değilim pek,bir de diyorum hastalanırsa,düzeni iyice bozulursa vs,doktporlar 6 aydan önce hüneş koruyucu sürülmesini önermiyorlar,e onu sürmeden de odadan nasıl çıkarcan çocuğu,iyisi mi evim güzel evim

dediğin siteye baktım ,güzel şeyler var ama doktorun bazı cevapları çok yetersiz geldi ya da ne bileyim profesyonelce yazmamış,sanki başındna savmak istemiş gibi kestirp atmış,örnek vereyim:

soru:kızım 20 aylık anne sütü alıyor halen,gece çok geç yatıyor ve çok zor uykuya dalıyor.gece 4 kere 5 kere uyanıyor bazen ve tekrar uyuması bazen 1-1,5 saati buluyor artık gücüm kalmadı ayakta uyuyorum çok yorgunum.bebekken bu kadar uyanmazdı deliksiz uyurdu,bu uyanmaların sebebi nedir?ne yapmalıyım,nolur bana bir yol gösterin kadir bey..teşekkürler..

Kadir bey:Gayet basit, Gunduz uyutmayin.

başka biri sormuş;

soru:hocam oğlum 5 aylık ilk aylarda gazı var diye kucağımızda tutarak uyutmaya alıştırdık
şimdi 7 kilo ben artık kucağımda tutunca boynum ağrıyor ayakta sallanmak istemiyor çığlık çığlığa ağlıyor birazğlasın dedim susmuyor
yatağına yatırdım pışpışladım ondada çok ağlıyor en sonunda kucağıma alıp sakinleştiriyorum ama kucağımda uyutacak haim kalmadı ne olur bir yol gösterin
ağlasada yatĞINDAMI UYUTAYIM ÇOK AĞLARSA SES TELLERİNE KALICI HASAR OLACAK DİYEDE KORKUYORUM
SİZİ SÜREKLİ OKUYORUM DAHA ÖNCEDEN BEBEĞİ ÇOK AĞLAMIŞ BİİR ANNEYE SES TELLERİNDE DAMAR YOKTUR ÖDEMDEN DAHA FAZLA AĞLAMIŞSA KALICI HASAR OLABİLİYOR YAZMIŞTINIZ
SABRINIz için teşekkürler

Kadir bey:Aglamak baska, "ciglik" atma baska seyler. Aglamakla ses tellerinde bir hasar olusmaz.

aynı kişi yine cevaptan tatmin olmamış ve sormuş tekrar:hocam hem ağlıyor hemde çığlık atıyor devam etmelimiyim çok teşekkürler

Kadir bey:Biraz devam edin bari, biraz cekeceginiz var bu veletten

kizlar bursada oturuyorum ve icme suyundan enfeksiyon kaptim 2gundur hastane ev eczane surunuyorum
Ogluma gecmesin diye sutumu sagip veriyorum opemiyorum kuzumu sanki kustu gibi bana eskisi kadar gulmuyor
Haftaya tatile gidecektik vazgececegim sanirim
Oglumu denize sokmayi cok istiyordum ama bir de o hastalanir duzeni bozulursa diye endiseliyim
Puffff seneye havuzdan havuza aticam seni pasam benim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…