2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar merhaba bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı bizimki oturmak istiyor ama daha erken gibi geliyo bana

ilk kez bayramda oturtmayı denedım..yarım oturtmaya basladım 3-4 gundur .ama sadece kucagımda tutarken.. desteklı oturması ıcın 1 ay daha bekleyecegım.

slm kızlar rota virüsü aşısı :44:yaptıranlara sorum ılk dozu yaptıranlar ıkıncı dozu ne zaman yaptırcaksınız ben yarın götürcem geçmi erkenmı kararsız kaldım ılk doz 26 hazıranda yapılmıştı 4. ayını doldurmasına tam 10 gun var :44::44:

benım kı zaten doğru düzgün emmiyo normalde aptamil verıyodum şimdi gunde ıkı kere kaşık maması verıyorum ama bıberonla pirinçli muzlu ve pirinçli sütlü çeşitlerini aldım 4 aylıkğa uygun onlar vardı bıde yoğurt verıyorum kendım mayalayıp az önce 240 cclik yoğurdu bitirdi gezmeye gitmişti acıkmış herhalde yoğurdu sulandırıyorum biraz azcıkta mecburen şeker koyuyorum yoksa içmiyo bide süzgeçten geçiriyorum yoksa biberona takılıyo bi gece yarım şişeyı kendım içtim nıye gelmıyo dıye denerken şu kavanoz pürelerdende aldım ama onlara çok guvenmedım yarım kavanoz verıyordum verdım gunlerde tabı bide meyve rendeleyıp verıyorum sanırıp baya ek gıda olmuş
kızlar merhaba bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı bizimki oturmak istiyor ama daha erken gibi geliyo bana
bence çoook erken oturmak için ben 7 .ayda başlamayı düşünüyorum bayramda oturttular biraz elden ele dolaştırırken içim gitti

Aynen bende 6. ayı doldurmadan oturtmayı düşünmüyorum bu yüzden 1,5 yıldır gidemediğim memleketime gitmedim ve şu an bahaneler bulup gitmiyorum. Orada şimdi önüne gelen büyüğüm bir şey söyleyecek kimi oturt diyecek kimi şunu yedir bunu içir. Kucaktan kucağa dolaşacak, kucağa alışacak sonra küçük yiğenim kıskançlık yapıp oğlumu dövecek aklıma bir sürü şey geldi. En iyisi biraz daha bekleyim

bana 4. ay kontrolünde 4.5 aylık olunca destekle oturtabilirsin demişti doktorumuz ama bu biraz gelişimiyle ilgili bizimki kafasını tam tutuyo dönebiliyo, çouk çouk ayaklarını emiyo, hatta kendi kendine oturmaya çalışıyo ayaklarından tutup kendini kaldırıyo en iyisi doktorunuzun önerisi..

canım aşı iki aşı arasında iki ay olması gerekiyor 26 ağustostan sonra yaptırabilirsin,

aynen ben de öyle yapıyorum önce ayağımda sallayıp biraz uykuya daldırıyorum sonra hemen memeyi veriyorum..tabii bazen öyle de kandıramıyorum:) ben de vermek istemedim mama ama günde bir kereden bişey olmaz inş..

hiç destek almadan oturtmayı diyorsan daha erken..annem beni çok uyardı aman kızım hemen oturtmaya çalışma diye Allah korusun daha tam kendilerine hakim olamayıp bellerini falan incitebilirler.ama ben kucağımda oturtuyorum.kendime sırtını dayıyorum göbeğinden de destek veriyorum çoğu zaman öyle oturuyo.ama dün dizime koymuştum başını, baktım bıdık dizimden desteği almış oturmaya çalışıyo.yavaş yavaş oturcaklar heralde:)

günaydın kızlarrrrrr hepinize mutlu ve bol gezmeli eğlenceli bir hafta sonu diliyorum.Benim kociş beni bıraktı nöbete gitti yaaa napalım biz de lojmanın içinde gezcez oğluşumla dahası da yarına artıkkkk

canım iki aşı arasında sekiz hafta olması gerekiyor dye biliyorum ve ben oğluşuma öyle yaptırdım 2 ay sonra aşısını oldu.

Yoğurt çorbası daha erken değil mi ben biraz araştrdım sebze çorbası meyve püresi yoğurt falanla başılayın diyor ama...
Bende başlıcam ya hafif hafif millet neler veriyor ya

Valla iyi ediyosun ya benim arkadaşlar var 6.aya kadar anne sütü dışında bişey vermeyen aman ha sakın sen öye yapma diyolar.Şimdi bişey yediremiyoruz falan diyolar ya..
Bu arada sen yoğurdu da mı sulandırp verdin,nasıl mayalıyosun mamaya mı süte mi

acaba markaları mı farklı biz 3. ayda rotarix yaptırmıştık 5. ayda ikinci dozunu yaptıracapız ve bitecek,
Aynen canım, biz de 3. ayda yaptırdık bu ay doktor yapılacağını söylemediğine göre 5. ay kontrolünde yapılacaktır, aşı günlerini zaten hastanedeki doktorumuz ayarlıyor biz de ona göre gidip yaptırıyoruz. Sağlık ocağına hiç götürmedim çünkü bizim sağlık ocağında bir defa iğne yapılmıştım 3 gün oturamadım bir defa da bebeğin kalp atışını dinlemeye gittim kalp atışı yok dediler beni telaşa sokup hastaneye gönderdiler oğlum gayet sağlıklıydı, bu olumsuz deneyimlerden sonra da hiç gitmedim

kızlar,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay önce boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim hatta burada da yazmıştım belki hatırlarsınız ve bunun için doktora götürdüm eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal çıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,içim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm çıktı,ultrasonu çeken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini söyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa dönük yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gösteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet güzel çeviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumöumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola düşüyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu düşünüyor ama içim hiç rahat değil,siz ne düşünüyorsunuz?

Yoğurt çorbası daha erken değil mi ben biraz araştrdım sebze çorbası meyve püresi yoğurt falanla başılayın diyor ama...
Bende başlıcam ya hafif hafif millet neler veriyor ya

Canım yogurt corbasını şöyle hazırlamıstım.haşlanmış pirinç yogurt ve cok az unla pisirdim.yag koymadım.yogurt yaglıydı.bunu cok sevdi.yogurt pirinç ve meyveler ek gıdaya geçişte ilk tercih edilenler olduguna göre.bebisimı rahatsız etmedi.bugunlerde tarhanasını özel hazırlayıp tarhana çorbası yedirmeyi dusunuyorum.

Canim merhaba ben mayis annelerindenim.
benim kizimda ayni hep sola dönmek istiyor.bi ara saglik ocagindaki hemsireye sordubisey olmaz deyince dr.a göstermedim.ben de artik saga yatirmaya calisiyorum.ama dr.da bisey olmaz dediyse önemli degildir demkki

canım tarhanayı nasıl yapıyorsun şimdi degil ama kışın yedirmek için çok azda olsa yapmak istiyorum kuzuma tarif vere bilirmisin

Degil canim, iki asi arasinda 4 hafta olmasi gerekiyor yani bir ay. Ve bu asi 4 aylik olmadan tamamlanmali.
cnm bugun yaptırdık aşımızı oğlum 4 ay 23 günlük bır hafta erken gelmişsin ama çok bişi farketmez dedi yaptırdık inşallah şifa olur ilk aşısını 26 haziranda yaptırmıştık 2 ay olması gerekıyormuş arada

normal günlük sütler var cam şişede onlardan alıyorum mahalle sütçüsüne güvenemedım o gunluk sütlerden yapılan yoğurt biraz uzuyo ama zaten öle krema gibi oluyo çırpıp süzünce ben 240 cclık biberona yapıyorum koyu bi ayran kıvamı oluyo su koymamın sebebi yoğurt kabız yaparmış ondan sulandırıyorum mamadan yapmıyorum yanı yoğurdu bildimiz yoğurt bu gun dryede söledım ver iyi yapıyosun ver dedi bidakı ay kahvaltıya başla dedi yumurta kadar oğlan yumurta yıcekmiş hiç aklıma yatmadı ama denıcez bakalım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…