kızlar merhaba bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı bizimki oturmak istiyor ama daha erken gibi geliyo bana
benım kı zaten doğru düzgün emmiyo normalde aptamil verıyodum şimdi gunde ıkı kere kaşık maması verıyorum ama bıberonla pirinçli muzlu ve pirinçli sütlü çeşitlerini aldım 4 aylıkğa uygun onlar vardı bıde yoğurt verıyorum kendım mayalayıp az önce 240 cclik yoğurdu bitirdiKızlar merabalar nasılsınız? Hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum...
Bebişler nasıl aranızda ek gıdaya geçeninz oldu mu hiç? Benim oğlum 4.5 aylık oldu yavaş yavaş başlamak istiyorum etrafımdan araştırdığım öğrendiğim kadarıyla herkes 6 aydan önce başlama taraftarı.6 aydan sonra başlandığında güçlük çekliliyomuş.Sizler ne düşünüyosunuz bu konuda
bence çoook erken oturmak için ben 7 .ayda başlamayı düşünüyorum bayramda oturttular biraz elden ele dolaştırırken içim gittikızlar merhaba bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı bizimki oturmak istiyor ama daha erken gibi geliyo bana
Aynen bende 6. ayı doldurmadan oturtmayı düşünmüyorum bu yüzden 1,5 yıldır gidemediğim memleketime gitmedim ve şu an bahaneler bulup gitmiyorum. Orada şimdi önüne gelen büyüğüm bir şey söyleyecek kimi oturt diyecek kimi şunu yedir bunu içir. Kucaktan kucağa dolaşacak, kucağa alışacak sonra küçük yiğenim kıskançlık yapıp oğlumu dövecek aklıma bir sürü şey geldi. En iyisi biraz daha bekleyimbenım kı zaten doğru düzgün emmiyo normalde aptamil verıyodum şimdi gunde ıkı kere kaşık maması verıyorum ama bıberonla pirinçli muzlu ve pirinçli sütlü çeşitlerini aldım 4 aylıkğa uygun onlar vardı bıde yoğurt verıyorum kendım mayalayıp az önce 240 cclik yoğurdu bitirdigezmeye gitmişti acıkmış herhalde yoğurdu sulandırıyorum biraz azcıkta mecburen şeker koyuyorum yoksa içmiyo bide süzgeçten geçiriyorum yoksa biberona takılıyo bi gece yarım şişeyı kendım içtim nıye gelmıyo dıye denerken şu kavanoz pürelerdende aldım ama onlara çok guvenmedım yarım kavanoz verıyordum verdım gunlerde tabı bide meyve rendeleyıp verıyorum sanırıp baya ek gıda olmuş
bence çoook erken oturmak için ben 7 .ayda başlamayı düşünüyorum bayramda oturttular biraz elden ele dolaştırırken içim gitti
kızlar merhaba bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı bizimki oturmak istiyor ama daha erken gibi geliyo bana
slm kızlar rota virüsü aşısı :44:yaptıranlara sorum ılk dozu yaptıranlar ıkıncı dozu ne zaman yaptırcaksınız ben yarın götürcem geçmi erkenmı kararsız kaldım ılk doz 26 hazıranda yapılmıştı 4. ayını doldurmasına tam 10 gun var :44::44:
canım aşı iki aşı arasında iki ay olması gerekiyor 26 ağustostan sonra yaptırabilirsin,
canım bir çogumuzda aynı sorun var ve ben halen çözmüş degilim son 1 aydır resmen ahsen de çıldırdı memeyi görünce bagırıyo başta çok üstelemedim ve sonuç ayda sadece 200 gr aldı şimdi ayagımda salıyorum yarım dalıyo hemen memeye alıyorum sonrada odanın içinde resmen dört dönüyoruz zıplaya zıplaya mesela sabah sekizde en son emişti bide demin ikide zorla tuturdum benimkide biberon tutmuyo mamayıda yemedi kendi özel doktorumuz hemen mamaya başla ddedi çarşamba günü aşısı vardı ordaki aile hekimide 1 ay daha memeyi zorla gene olmazsa mamaya başlarız dedi bakalım salı günü doktor konturolümüz var hiç kilo almamışsa bende artık mamayı zorlıyıcam başka şansımız yokinşallah düzelir canım allah hepimizin yardımcısı olsun canım gercekten zor
canım iki aşı arasında sekiz hafta olması gerekiyor dye biliyorum ve ben oğluşuma öyle yaptırdım 2 ay sonra aşısını oldu.slm kızlar rota virüsü aşısı :44:yaptıranlara sorum ılk dozu yaptıranlar ıkıncı dozu ne zaman yaptırcaksınız ben yarın götürcem geçmi erkenmı kararsız kaldım ılk doz 26 hazıranda yapılmıştı 4. ayını doldurmasına tam 10 gun var :44::44:
bizde 4 ayımızı doldurduk yeni.ben sımdıye kadar tattırdım bi çok seyı..oglum ve kızımda 4 aylıktan sonra valla öğün olusturmuştum öğlenleyin corba yoğurt falan dıye..ama emirhanda daha baslamadım..gecen gün 3-4 yemek kasıgı gelecek kadar yogurtlu corba yedırmıstım..abartısız soyluyom valla tam 8 saat kalkmadan uyudu..baslayacam bende..demekkı tam doyuramıyorum memeyle oglumukı tam doyunca bu kadar guzel uyudu dıye dusundum
benım kı zaten doğru düzgün emmiyo normalde aptamil verıyodum şimdi gunde ıkı kere kaşık maması verıyorum ama bıberonla pirinçli muzlu ve pirinçli sütlü çeşitlerini aldım 4 aylıkğa uygun onlar vardı bıde yoğurt verıyorum kendım mayalayıp az önce 240 cclik yoğurdu bitirdigezmeye gitmişti acıkmış herhalde yoğurdu sulandırıyorum biraz azcıkta mecburen şeker koyuyorum yoksa içmiyo bide süzgeçten geçiriyorum yoksa biberona takılıyo bi gece yarım şişeyı kendım içtim nıye gelmıyo dıye denerken şu kavanoz pürelerdende aldım ama onlara çok guvenmedım yarım kavanoz verıyordum verdım gunlerde tabı bide meyve rendeleyıp verıyorum sanırıp baya ek gıda olmuş
bence çoook erken oturmak için ben 7 .ayda başlamayı düşünüyorum bayramda oturttular biraz elden ele dolaştırırken içim gitti
Degil canim, iki asi arasinda 4 hafta olmasi gerekiyor yani bir ay. Ve bu asi 4 aylik olmadan tamamlanmali.
Aynen canım, biz de 3. ayda yaptırdık bu ay doktor yapılacağını söylemediğine göre 5. ay kontrolünde yapılacaktır, aşı günlerini zaten hastanedeki doktorumuz ayarlıyor biz de ona göre gidip yaptırıyoruz. Sağlık ocağına hiç götürmedim çünkü bizim sağlık ocağında bir defa iğne yapılmıştım 3 gün oturamadım bir defa da bebeğin kalp atışını dinlemeye gittim kalp atışı yok dediler beni telaşa sokup hastaneye gönderdiler oğlum gayet sağlıklıydı, bu olumsuz deneyimlerden sonra da hiç gitmedimacaba markaları mı farklı biz 3. ayda rotarix yaptırmıştık 5. ayda ikinci dozunu yaptıracapız ve bitecek,
Yoğurt çorbası daha erken değil mi ben biraz araştrdım sebze çorbası meyve püresi yoğurt falanla başılayın diyor ama...
Bende başlıcam ya hafif hafif millet neler veriyor ya
kızlar,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay önce boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim hatta burada da yazmıştım belki hatırlarsınız ve bunun için doktora götürdüm eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal çıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,içim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm çıktı,ultrasonu çeken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini söyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa dönük yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gösteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet güzel çeviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumöumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola düşüyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu düşünüyor ama içim hiç rahat değil,siz ne düşünüyorsunuz?
Canım yogurt corbasını şöyle hazırlamıstım.haşlanmış pirinç yogurt ve cok az unla pisirdim.yag koymadım.yogurt yaglıydı.bunu cok sevdi.yogurt pirinç ve meyveler ek gıdaya geçişte ilk tercih edilenler olduguna göre.bebisimı rahatsız etmedi.bugunlerde tarhanasını özel hazırlayıp tarhana çorbası yedirmeyi dusunuyorum.
cnm bugun yaptırdık aşımızı oğlum 4 ay 23 günlük bır hafta erken gelmişsin ama çok bişi farketmez dedi yaptırdık inşallah şifa olur ilk aşısını 26 haziranda yaptırmıştık 2 ay olması gerekıyormuş aradaDegil canim, iki asi arasinda 4 hafta olmasi gerekiyor yani bir ay. Ve bu asi 4 aylik olmadan tamamlanmali.
Valla iyi ediyosun ya benim arkadaşlar var 6.aya kadar anne sütü dışında bişey vermeyen aman ha sakın sen öye yapma diyolar.Şimdi bişey yediremiyoruz falan diyolar ya..
Bu arada sen yoğurdu da mı sulandırp verdin,nasıl mayalıyosun mamaya mı süte mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?