2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Ben Avcılar hospitalde ömer beye gidiyorum canım. Hastalıkları abartmayan gereksiz ilaç vermeyen bir doktor hatta bize gaz damlası bile vermedi

Vallahi ben de anlamadım canım çınar sonradan açıldı oturması yürümesi biraz geç oldu o boş durduğu günlerin acısını çıkarıyor ya bıkmıyor aynı çekmece ve dolabı günde 20 defa boşalt doldur dağıt bir misafir gelse kabus oluyor pastaları çaylarına saldırıyor cız uf sıcak umrunda değil halbuki bizimki boğa burcu yan gelip yatması lazımkem enerjik koçlat gibi bütün gün dolanıyor eltimin ikizleri var onlar 6 yaşında oldular aöa hala bir yere götürmüyorlar hala yaramazlar geçen gün bana çok güzel moral verdi bana diyorki hiç boşuna ümitlenme geçici bir süreç değil düzelmeyecekmiş diyerek beni sinir etmeye çalışıyor şu gecw uykusu düzelsin de hareketli olsun ne yapayım Allah sağlık versin zaten bayramda hastaydık antibiyotik biteli 4 gün oldu şimdi yine hastalandı çınar burnu akıyor öksürüyor kusacak gibi oluyor üstelik dişler de kabarmış bu kış yine uykusuz geçireceğiz

evet işte cnm koruması lazım kendini bazen ittiriyo eliyle istemediğinde ama genelde yapmıyor ne yapıcaz bilmem
cnm çınar hiç kelime söylemiyormu şimdi gerçi bi dönemdir atlatır bunuda
eltim kızının aağzını zorla açtırıp çıkartmış elifin elini ztn kızıyor elife kızmak yok bilmem ne yapmak yok desede anlamıyorki gerçi biraz yumuşak söylüyor gibi geldi bana mesela yapmak yok dedi sonrasında aldı kucağına sevdi ben kızdığımda fazlamı tepki veriyorum diye düşündüm açıkçası elife
ah cnm elifte alt değiştirmede kabus inan 1 dakkalık işi on saatte yapıyoruz büyük olsa dayak yiye yiye değiştiririm heralde o derece sabrım alt değiştirmede taşıyor
canım hakkında hayırlısı olsun inş herşey yoluna girer bundan sonra,elifte gittiği ev müsaitse çekineceği kimse yoksa kendi eviymiş gibi heryerde gezer kurcalar tabi bende peşinden

öyle cnm ama ilerleyen yaşında bu devam ederse sanki ezeceklermiş gibi geliyor,ben biraz sessiz bir çocuktum vur kafasına al ekmeği misali dışarda herkese sesim çıkmazdı evde konuşurdum çokta değiştiğim söylenemez o ayrı konuda okul hayatında olsun hep pasif olduğum için ezerlerdi elifte bana benzemesinden korkuyorum onun öyle olmasını istemiyorum yeri geldiğinde kendini savunsun istiyorum fazla pasif olmasın aktif olsun biraz

cnm nerde yan gelip yatması belki ilerde olur o :) dün hazır tatlı vardıda ıslatayım dedim elifin uzanacağı yere koymuşum elif o sıcak şerbetin içine elini sok baktım elini ağzına götürüyo e az çokta yanmıştır buz aküsü vardı onu tutayım eline dedim aldı o buz gibi şeyi elimden vermiyo benim elim donarken onunki kıpkırmızı oldu hala vermiyo hiç canları tatlı değil heralde cız da desem ne desem yok sıcak bişey görsün eliyle dokunuyo sıcak olduğunu görünce oyun yapıyo elini değdirip çekiyo nasıl öğrencek bilmem

seninde dediğingibi napıcan cnm sağlıklı olsunda katlanıcaz

Geçmiş olsun canım. bizim uykularımız düzeleli 2 3 ay oluyor allah bozmasın deyimde şom ağzımm ne zaman konuşsam bişey oluyor darısı sana olsun sabah 6 dedinmi ayakta bizimki anneee annneee diye bağırır allah sağlık versinn hepsine..

Canım ben geçen kış duru nun elini bilerek yaktım çünkü bardak, çaydanlı,k soba, görse atlıyordu şimdi sıcak'ı biliyor o zamanlar üffff uff deyip gösteriyordu bi dene istersen gerçi elini batırıp tepki göstermemiş bilemedim şimdi...

Bizimkinin de cani cok tatli valla, sicak diyince hemen cekiyo elini, babasi eline sicak cay kasigi vermisti demos senin usul, Besir de o yüzden korkuyo belki de... Hatta sicak yemegi asla yemez, sicak banyo suyuna bile 'sicak' diye tepki gösteriyo, kış geldi hala ılık suyla banyo yapmak istiyo...
Besir de saat 7 bucuk gibi kalkar mutlaka, 12de de yatsa 8de de yatsa hemen hemen ayni saatte kalkiyo valla, bende 9 ile 10 arasi uyutuyorum o yüzden...

hoşbulduk kızlar sağolun
ahsenim benimde içimden kaçmak geliyo valla tam bir haftadır abartısız temizlik yapıyorum birazdan kadın gelecek cam kapı filan silmeye yoksa temizlencek gibi değil yani çocukla olmuyo kalabalık ortamda sonra miray çok sıkıldı zaten malatya hep ananeyi babaneyi arıyoruz telefonla
nisan bebekleri gerçkten kuduruk demoş kesinlikle katılıyorum miray bizim sülalede tek bu kadar kuduruk olan 3 yaşında yeğenim var ablam çalıştığı için gündüzleri annem bakıyor çocuğun ısırılmadık yerini bırakmadı neden onun elinden oyuncak alıyomuş bigün koşmasam etini koparacaktı nerdeyse
çevremdekilere bakıyorum millet koyuyo bebek arabasına 2 aylık bebekleri geziyo biz hala gezemiyoruz mirayı zaptedemiyorum hiçbişekilde koltukların üstüne çıkıp atlıyo dün güneşlikleri sökeyim dedim yıkamak için kadın gelcek hzır olur ütülerim diye merdivene çıktım çıkarıcam mirayda çıktı arkamdan inemiyoruz aşağıya kaldık öyle kızım insene diyorum gülüyo inmiyoda ben kenardan atladım aşağıyada öylelikle aldı bandırmada miray deyince herkes bir adım geri gidiyodu valla öyle böyle değil napıcaz bilmiyorum

kızlar miray emziğe 1 haftadır çok düştü biri ağzında biri elinde geziyo hatta bezen ağzına 2 tane sokuyo vermeyince ağlıyo nasıl bıraktırıcam dün karabiber sürdüm önce bi güzel üstüne sürdü temizledi sonra emmeye devam etti şok oldum
annem karabiber sürdüğü anda yeğenim bırakmıştı
önerileriniz neler:44:

Maşallah nasılda işlerini biliyorbu nisan bebekleri herşeyi anlıyorlar bile bile yapıyorlar. Bende ise başlayacağım gündüz memeden kestim akşam olunca emziriyorum sadece karanlık olunca hemen dışarıyı gösteriyor hadi meme diye alkış yapıp sevinç gösterileri yapıyor

of of aynı dert bende de var vermeyince çıldırıyor
ben ilk önce emzirmeyi bırakayım sonra yalacı emzigi bırakayım diyorum ama ahsende çok düşkünleşti sürekli agzında durumundaydı internette araştırdım cene bozuklugu filan yapıyormuş görüncede onları iyice korkar oldum
şimdi sadece uykuda ve çok fazla kudurdugunda veriyorum uyanınca hadi yataga at diyorum yoksa çıkartmıyorum meme uyuyunca diyorum eskiye nazaran daha iyiyiz ama gördügü an elinden dahada alammıyoruz göremiyecegi yerlere koy bi anda kesmek istiyorsan eyidas söylemişti ucunu makasla yada bıçakla kes dahada emmek istemiyorlarmış ben şimdilik azalttım daha küçük gibi geliyor birde bizde parmak emmede var oyüzden bir anda kesmeye korkuyorum geri parmagını emer diye

ay yazık canım ya
ahsen kendiliginden gündüz emmeyi bıraktı geceleri 2 kez emiyor oyüzden sütümde çok azaldı
vermesem istemiyecekte ben zorla veriyorum 2 yaşına kadar emsin bari

Ben Avcılar hospitalde ömer beye gidiyorum canım. Hastalıkları abartmayan gereksiz ilaç vermeyen bir doktor hatta bize gaz damlası bile vermedi

Teşekkür ederim canim avcilar bize baya uzak araba da yok o yüzden buralara biraz daha yakin bir dr ariyorum... Bakalim bu hastaligi drsuz atlatmaya calisiyoruz Allah sifa versin kuzuma ben de böyle diken üstündeyim her an daha kötülesir mi diye....

Geçmiş olsun canım oğlumda tekrardan hastalandu bayramda bademcik iltihabı için antibiyotik kullandı 2 gündür çok fena grip antibiyotik vermiyorum okyanus suyu ve ağrı kesici şurup verdim hastalıktan inleyerek ağlayarak sabaha kadar uyuyamıyor çok huysuz bende dw kırgınlık var bulaştı galiba 4 gün önce bir komşu kızıyla birlikte gripken bize geldiler içeri almasan olmaz onlardan bulaştı ben bu insanları anlamıyorum hastaysanız oturun evinizde çocuğum ne acılar çekiyor bende uykusuzluk ve yorgunluktan gerginleştim bir yandan onaüzülüyorum

elinin acıdığını farketti elini tuttu ağzına soktu o kadar şte buz torbasını verdim eline tuttu sanırım çookk aşırı canı yanınca tepki veriyor düşse bile yüzüme bakar hoppa derim kalkar.bugün bileğinin üstüne düştü hafif incindi heralde bileğini tuttu sonra geçti oyun oynuyo ne bilim anlamıyorum sıcak bişeye dokunur ayy cıss derim oda çeker elini sonra tekrar koyar sonra tekrar çeker bunu oyun yapıyo yani napıcam bilmem
ay cnm güldürdü miray beni :) temizleyip emmeye devam etti he
bence 2 yaşına kadar yolu var diye düşünüyorum emziğin ama tabi 1,5 yaşında bırakmaya yavaş yavaş başlamalı ama kesmemeli benim bi yakınımın oğlu vardı herkes koca çocuk oldun hala emiyomusun derdi ve çocuk belki 5-6 yaşına kadar elinde 4-5 taneyle gezdi gizleyerek bırakıcaz sanırım ama çokta yardımcı bu emzikçik uyuması için

bütün yazılanları okudum,demos, pancem, serenayy, çocuklarınız benimkiyle ayyyyynııııı, kafayı yemek üzereyim, kıçının üzerine 2 dakika bile oturmuyor, ayrıca vuruyor ısırıyor herkesiii, demos aynen ard arda otuz kere anne diyor efendim diyorum devamı yok :)
bayramda babama sordum hangimiz böyleydik diye hiçbiriniz böyle kuduruk değildiniz dedi :)) zannediyorum koç burcu olduklarından.. asla ne kandırabiliyorum ne ikna edebiliyorum ne dikkatini çekebiliyorum, inatçı kafasına koyduğunu ağlaya bağıra yaptırmak istiyor..mesela arabada deliriyor öne babasının kucağına oturacakmış direksiyon sallıyor kornaya basıyor sellektör yapıyor silecek çalıştırıyor araba hareket etmezken bir kere izin vermiştim hevesini alması için..o günden sonra her arabaya biniş kabus..sürekli iki koltuk arasından öne sarkıyor..kollarım ağrıyor yediğim tekmeler de cabası..ve hiç susmadan ağlıyor yol bitene kadar bağıra bağıra...biraz daha büyüsün dayağı yer benden o kadar sinirleniyorum..

bi kaç gündürt beyefendiden fırsat bulup giremiyodum nete,şöyle yazılanları okudum da bizde de durumlar aynı valla,kafasına elleriyle vurmaya ya da kafasını yere vurmaya başladı oğlum da 1 haftadır,dediği olmayınca eller hazırda bekliyo,iki eliyle kafasına vuruyo,sinirleniyo,anniiiiiii diye bağırıyor,rehberlik uzmanı arkadaş oğlunun da bi süre kafasını duvara vurduğunu ama hiç müdahale etmediğini söylemişti,çünkü bi insan kafasını zarar verecek kadar hızlı vuramazmış,dikkat çekmek için yapıyormuş,hiç tepki vermemiş,bi süre sonra bıraktı demişti,anne babayı sürekli denerlermiş,hayır dediğimz şeylerde bile tekrar tekrar acaba bu sefer izin verir mi diye denerlermiş,o yüzden kendini yere de atsa,vursa da taviz vermeden dayanabilirsek o davranış sönermiş,ben o yüzden başına vururken elleriyle hiç bakmıyorum bile,dediğini yaptırmaya çalışıyor,eşime de dedim sakın yapma deme tepki gösterme diye,o ellerini falan tutmaya ya da uyarmaya çalışıyo bazen ama ben kararlıyım tepki vermicem bakalım nolcak,arkadaşımın tavsiyesini dinlicem

bu sıcak nesneye dokunup eli yansa da gelip gelip tekrar dokunma huyu bizde de var,çaya geliyo,eşim bardağın dışına elletiyo hani eli hafif yansın diye,cıss diyoruz,eli yanıyo bence çünkü bardak sıcak,suratında tuhaf bi sırıtış oluyo,bana geliyor,elini gösterip öptürüp yine gidiyo bardağa,yine ellemek istiyo,nasıl şey anlamadım vallla,bizim bi de mayıs ayında kolumuza çay döküldü,ona rağmen cıss tan falan anlamıyoruz,zor iş vesselam,geçen sene rahatmışız bence

Aynı oğlumun hareketleri istediği olmayınca kendini yere atıyor başını çarptırıyor elimle sert düşmesini engelliyorum yoksa çok kötü atıyor sırt üstü sonra görmezden geliyorum odadan ayrılınca peşime geliyor bu 2 yaş sendromu çok fena merak etmediği bir şey yokki sürekli ayakta gözüne ne kestirirse hiçbirşey le oyalanamıyor sıcaktan hiç anlamıyor dediğin gibi bardağı elletiyorum gülüyor tekrar geliyor üstelik ikimiz de grip olduk ben ağrılardan yerimdwn kalkamıyorum o maşallah salya sümük ayakta dolanıyor üstelik ikimizde 3 gündür bütün gece ayaktayız valla ben depresyona girecem şikayet etmekten yoruldum ama her gece saat başı uyanmak beni bitirdi belim boynum tutmuyor ne gecem ne gündüzüm belli iyi ki çalışmıyormuşum

merhaba kızlar bu aralar epey yogun geciyo giremiyorum annemler geldi gunumu hallettik oh aradan cıktı ya ustumden buyuk bi yuk kalktı. annem bile dedi sen nasıl girdin bu gune,yalnız olsan nasıl altından kalkıcaktın diye. cunku nerdeyse 15 kisi var ve cok da cocuk var. ceren zaten onlarla kudurdu habire, odum koptu birinin cayına dokuncak filan diye, neyse kazasız belasız atlattık.cerende on gundur filan sık kaka yapar oldu ve kakasının kıvamı cıvıdı. uc tane disinin ucu gorunuyo sanıyorum ondan. gunumun oldugu gun poposunu yıkadım ama zannedersem akabinde gene yapmıs bende telastan fark edemedim bi actım ki butun poposu hatta kukusu bile ciger gibi kızarmıs sok oldum yıkarken agladı o gun yatana kadar poposunu tuta tuta gezdi yavrum ama bugun daha iyi cok sukur habire acıp yıkıyorum kremliyorum iyi geldi herhalde. cılgın bebislerden bahsedilmis. ceren kafasını filan vurmuyo ama kızınca cok fena sac yoluyo tırmalıyo ve ısırıyo elinden zor kurtarıyorum kendimi. onun dısında bazen kızınca anlıyo bazen de sallamıyo ama ben sunu anladm ki kızdıgımız ve izin vermedigimiz seylerde kararlı olmalıyız aynı seye bi kızıp bi musamaha gosterirsek kızmamızın hic bi gecerliligi olmuo ben bunu denedim ve gercekten icinde cam olan dolabımı acarken yuzume bakıyo kapat annecim kırılır diyorum kapıyo sonrada kendini alkıslıyo :) cunku ben her guzel davranısını alkıslayarak operek filan odullendiriyorum o da tesvik edici oluyo tavsiye ederim...

ceren cısı cok iyi ogrendi. elini bi kac kere sıcak tencerelere filan dokundurdum anladı, cıs dedigim seye dokunmuyo artık ya da bazen bana inanmıo herhalde ki parmagının ucunu dokundurup cekiyo kendi test ediyo bidaha yalvarsam elini surmuyo. anneme gittigimde ayaklı ufolardan yaktık bi kere kucagıma aldım yaklastırdım sıcak oldugunu anladı ve bidaha donene kadar yakınına bile yaklasmadı cok sukur anlıyo bazı seyleri..

Kizlar bend3e calistigimdan giremiyorum pek.aynen benim oglum da yuzunu bizim yuzumuzu yirtiyo sinirleniyor cok dedii olmayinca.15 gun izi deydm.cok alisti yaninda olmama.kayinvaldem bakiyordu oncesinde simdi kendi annem geldi.bugn ise gittim ilk defa annemle kaldi.cok aglamis uyudugunda icini cekmis hep.alisir umarim bu 2 haftada iyice degisti babasina bile ismiyle hitap etmeye basladi.sanirim biraz alisti izinde.bakalim nasil alisacak zaten cok hircin.cok uzuluyorum birakip giderken.bugun yarim gun calistim ama birde bana sorun sanki hiic zaman gecmedi.sunu der sunu bilirim rabbim kadinlari otursun cocuklarina baksin diye yaratmiss kii oylede olmalii bence.

Son düzenleme:
Iyi aksamlar kızlarr
Bugün doktora gittik başakşehirde, cok ilac sevmeyen bir dr diye okumustum nette, gercekten de ogluma bakti, hafif nezle geciriyor dedi, ilac filan vermedi, oglumla da ilgilendi, muayene olurken cok agliyor Besir, ilgisini cekmeye calisti, onun disinda fazla aciklama yapmadi ama tel numarasini da verdi...Hastayken asi olabilir mi diye sordum biseyi yok olabilir dedi... Bunca zaman sonra dr degistirdik kizlar ama memnun kalicaz ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…