Istanbul fatihteyim canim, bilhassa ilac sevmeyen dr ariyorum, netten arastiriyorum ama hala karar veremedim, evde iyilessin istiyorum bakalim insallah daha kötü olmaz...
Canim sana bi önerim var, Cinari engellediginde yada istedigi bisey olmayinca kendine zarar verirse görmezden gelmeye calis, yada dikkatini baska yere cek üstüne düsersen davranisi kalici oluyo, bunu kullanarak istediklerini yaptirmaya calisiyorlar...
Ya kızlar şöyle etrafıma bakıp gözlemliyorumda bebekleri çocukları hiçç benimki kadar arsız olanını görmedim olsada çok nadir bakıyorum dolmuşta falan annelerinin kucaklarında kuzu gibiler sesleri çıkmıyor yada yeni doğum yapmış tanıdıklar evde bırakıp çıkıyorlar şaşırıyorumben ilk defa 3 aylıkken çıkmıştım oda burnumdan gelmişti sadece bizimkilermi bu kadar arsız neden diye sormadan edemiyorum....
evet işte cnm koruması lazım kendini bazen ittiriyo eliyle istemediğinde ama genelde yapmıyor ne yapıcaz bilmemAyy kıyamam elife, annesi kibar olmasi güzel ama tabi kendini de korumasi lazim... Bizi görüyosun bak biz de arsızlıklarından şikayet ediyoruz malesef, benim oglumu da dedesi ve teyzeleri simartiyo pek sınır koymuyolar, olan bana oluyo tabi, gidip gelmeden de olmaz ki... Ben yine de elimden geldikce sınır koyuyorum yoksa çocuklar duracakları yeri bilmiyorlar gercekten... Hatta sınır koyulmazsa sınırları ögrenene kadar sizi zorlayacaktir diyodu okudugum kitapta... Serenayy sen de sınır koyuyor musun canım, kalabalikta büyüyen çocuk bu anlamda biraz zorluyo gercekten... Babasina kalirsa da ben cok yumusagim ama ortayi bulmak lazim zor olsa da...
cnm çınar hiç kelime söylemiyormu şimdi gerçi bi dönemdir atlatır bunudaBenim oğlum meme istendiğinde gelir yoksa artık kucağıma bile alamıyorum yürümeye başlayınca çok tepki veriyor yüklenince. Sanırım şimdiden 2 yaş sendromu başladı çok yorulyyorum kimswnin evine gidemiyoruz etrafı çok kurcalıyor bizimki konuşmuyor önceden söylediği kelimeleri unuttu bu çocuk ne zaman anne diyecek merak ediyorum kalabalığın tek faydası insanlara alıştı ama şimdi de hiç tanımadığı yabancılara bile gidiyor yabancılara da kendini öptürüyor kaçırıp götürseler gidecek yani
eltim kızının aağzını zorla açtırıp çıkartmış elifin elini ztn kızıyor elife kızmak yok bilmem ne yapmak yok desede anlamıyorki gerçi biraz yumuşak söylüyor gibi geldi bana mesela yapmak yok dedi sonrasında aldı kucağına sevdi ben kızdığımda fazlamı tepki veriyorum diye düşündüm açıkçası elifeCanım canı yansaydı çekerdi sanırım ee hiç kızmıyormu eltin kızına. Mesela benim eltimin kızıyla duru nun arasında 6 ay var sözde o daha büyük dediğin gibi duru daha büyük görünüyor ondan duru kızı hırpalar o zavallımda duru yu çok seviyor öpmek yaklaşmak istiyor bizim cadıda ya cırmalar yada vurur ama bende duru nun eline vuruyorum tabiki tınlamıyor o ayrı dava, bu anlattığın olayların kalabalık ortamda yada tek olarak büyümesinden kaynaklandığını sanmıyorum canım kişilik meselesi çiğdem de kalabalık ortamda ama duru dan daha sakin ve akıllı...
ah cnm elifte alt değiştirmede kabus inan 1 dakkalık işi on saatte yapıyoruz büyük olsa dayak yiye yiye değiştiririm heralde o derece sabrım alt değiştirmede taşıyorBen de acaba benim oğlum mu bu kadar inat diyordum altına yapmış taşmış değiştirtmiyor aylardır mücadele ediyorum üstünü giydirmek ayrı dert. İstediği olmaz veya ben birşeye engel olursam kendini yere atıyor başını yere kapılara vuruyor engellwmeye çalışsam devam ediyor bir de benimki çok hareketli o da yetmiyor gece uyanmaları büyüdükçe artıyor
İstanbulda hangi taraftasın
canım hakkında hayırlısı olsun inş herşey yoluna girer bundan sonra,elifte gittiği ev müsaitse çekineceği kimse yoksa kendi eviymiş gibi heryerde gezer kurcalar tabi bende peşindenKızlar pazartesi evime dönüyorum 4 aydır annemlerdeydim bakalım nasıl alışacağız çınar da kalabalığı çok sevdi bugün kızkardeşim ben gitmeden önce hepimizi yemeğe çağırdı çınar beni 5 dk oturtmadı resmen kudurdu yere çerezleri atıp ayakkabılarıyla eziyor etrafta ne gördüyse elleyip fırlattı saksı çiçekleri topraklarına eline ne geçtiyse atıyor tuzlukları yere boşaltılıyor üstünde yürüyor bir odadan bir odaya koşuyor ne kumanda ne abajur birşey bırakmadı eğere engel olursam ya bana vuruyor yüklesem beni tekmeliyor ya da kendini yere fırlatıyor bu çocukla nasıl başedecem adanada iyice şımardı çok yaramaz ve saldırgan oldu bana karşı sizinkiler misafirlikte böyle yapıyor mu bir de başka evlerde kalabalıkta yemek yemiyor
canım ne mutlu sana
elifede kocaman maşallah
kız dedigin hanım hanımcık olur zaten elifin yüzünden belli ne kadar hanım oldugu
bizimkininde ilk bakışta sesiz bir bebek gibi duruyor ama yarım saat sonra herkes anlıyor kuduruk oldugunu bide bizimkinde dilde papuç kadar dün kendi usluymuş gibi halamın torununa parmagını kaldırmış şiş akkıllı ol diyor rezil
Vallahi ben de anlamadım canım çınar sonradan açıldı oturması yürümesi biraz geç oldu o boş durduğu günlerin acısını çıkarıyor ya bıkmıyor aynı çekmece ve dolabı günde 20 defa boşalt doldur dağıt bir misafir gelse kabus oluyor pastaları çaylarına saldırıyor cız uf sıcak umrunda değil halbuki bizimki boğa burcu yan gelip yatması lazımkem enerjik koçlat gibi bütün gün dolanıyor eltimin ikizleri var onlar 6 yaşında oldular aöa hala bir yere götürmüyorlar hala yaramazlar geçen gün bana çok güzel moral verdi bana diyorki hiç boşuna ümitlenme geçici bir süreç değil düzelmeyecekmiş diyerek beni sinir etmeye çalışıyor şu gecw uykusu düzelsin de hareketli olsun ne yapayım Allah sağlık versin zaten bayramda hastaydık antibiyotik biteli 4 gün oldu şimdi yine hastalandı çınar burnu akıyor öksürüyor kusacak gibi oluyor üstelik dişler de kabarmış bu kış yine uykusuz geçireceğiz
Vallahi ben de anlamadım canım çınar sonradan açıldı oturması yürümesi biraz geç oldu o boş durduğu günlerin acısını çıkarıyor ya bıkmıyor aynı çekmece ve dolabı günde 20 defa boşalt doldur dağıt bir misafir gelse kabus oluyor pastaları çaylarına saldırıyor cız uf sıcak umrunda değil halbuki bizimki boğa burcu yan gelip yatması lazımkem enerjik koçlat gibi bütün gün dolanıyor eltimin ikizleri var onlar 6 yaşında oldular aöa hala bir yere götürmüyorlar hala yaramazlar geçen gün bana çok güzel moral verdi bana diyorki hiç boşuna ümitlenme geçici bir süreç değil düzelmeyecekmiş diyerek beni sinir etmeye çalışıyor şu gecw uykusu düzelsin de hareketli olsun ne yapayım Allah sağlık versin zaten bayramda hastaydık antibiyotik biteli 4 gün oldu şimdi yine hastalandı çınar burnu akıyor öksürüyor kusacak gibi oluyor üstelik dişler de kabarmış bu kış yine uykusuz geçireceğiz
cnm nerde yan gelip yatması belki ilerde olur o :) dün hazır tatlı vardıda ıslatayım dedim elifin uzanacağı yere koymuşum elif o sıcak şerbetin içine elini sok baktım elini ağzına götürüyo e az çokta yanmıştır buz aküsü vardı onu tutayım eline dedim aldı o buz gibi şeyi elimden vermiyo benim elim donarken onunki kıpkırmızı oldu hala vermiyo hiç canları tatlı değil heralde cız da desem ne desem yok sıcak bişey görsün eliyle dokunuyo sıcak olduğunu görünce oyun yapıyo elini değdirip çekiyo nasıl öğrencek bilmem
seninde dediğingibi napıcan cnm sağlıklı olsunda katlanıcaz
Geçmiş olsun canım. bizim uykularımız düzeleli 2 3 ay oluyor allah bozmasın deyimde şom ağzımm ne zaman konuşsam bişey oluyor darısı sana olsun sabah 6 dedinmi ayakta bizimki anneee annneee diye bağırır allah sağlık versinn hepsine..
Canım ben geçen kış duru nun elini bilerek yaktım çünkü bardak, çaydanlı,k soba, görse atlıyordu şimdi sıcak'ı biliyor o zamanlar üffff uff deyip gösteriyordu bi dene istersen gerçi elini batırıp tepki göstermemiş bilemedim şimdi...
Ya kızlar şöyle etrafıma bakıp gözlemliyorumda bebekleri çocukları hiçç benimki kadar arsız olanını görmedim olsada çok nadir bakıyorum dolmuşta falan annelerinin kucaklarında kuzu gibiler sesleri çıkmıyor yada yeni doğum yapmış tanıdıklar evde bırakıp çıkıyorlar şaşırıyorumben ilk defa 3 aylıkken çıkmıştım oda burnumdan gelmişti sadece bizimkilermi bu kadar arsız neden diye sormadan edemiyorum....
hoşgeldin canım
şimdi sizin evi hayal ettimde içimden evden kaçmak geldi yani kendi evimi ve okadar zaman evde tek kaldıgını düşünmek bile istemiyorum
mirayada sana da zor olucak canım okadar kalabalık otardam sonra
canım heralde bu nisan bebişlerinde bi sorun var hepsi aynı huysuz koç burcu çok çekecegimiz var
canım gecen sene kaçırmıştım ben almak için gittigimde hiç kalmamıştı bu senede bizim ilk kışımız evimizde yeni inşaat oldugu için korkup aldım görüncede çok sık dışarı çıkamadıgım için gördügüm lazımlı herşeyi alıyorum bende birde iki çocuk birinin okulu birinin uyuku saati yemek saati derken evden çıkmak hayal oluyor
aman ammada dertliymişim dışarı çıkmama konusunda
kızlar miray emziğe 1 haftadır çok düştü biri ağzında biri elinde geziyo hatta bezen ağzına 2 tane sokuyo vermeyince ağlıyo nasıl bıraktırıcam dün karabiber sürdüm önce bi güzel üstüne sürdü temizledi sonra emmeye devam etti şok oldum
annem karabiber sürdüğü anda yeğenim bırakmıştı
önerileriniz neler:44:
kızlar miray emziğe 1 haftadır çok düştü biri ağzında biri elinde geziyo hatta bezen ağzına 2 tane sokuyo vermeyince ağlıyo nasıl bıraktırıcam dün karabiber sürdüm önce bi güzel üstüne sürdü temizledi sonra emmeye devam etti şok oldum
Maşallah nasılda işlerini biliyorbu nisan bebekleri herşeyi anlıyorlar bile bile yapıyorlar. Bende ise başlayacağım gündüz memeden kestim akşam olunca emziriyorum sadece karanlık olunca hemen dışarıyı gösteriyor hadi meme diye alkış yapıp sevinç gösterileri yapıyor
Ben Avcılar hospitalde ömer beye gidiyorum canım. Hastalıkları abartmayan gereksiz ilaç vermeyen bir doktor hatta bize gaz damlası bile vermedi
Teşekkür ederim canim avcilar bize baya uzak araba da yok o yüzden buralara biraz daha yakin bir dr ariyorum... Bakalim bu hastaligi drsuz atlatmaya calisiyoruz Allah sifa versin kuzuma ben de böyle diken üstündeyim her an daha kötülesir mi diye....
elinin acıdığını farketti elini tuttu ağzına soktu o kadar şte buz torbasını verdim eline tuttu sanırım çookk aşırı canı yanınca tepki veriyor düşse bile yüzüme bakar hoppa derim kalkar.bugün bileğinin üstüne düştü hafif incindi heralde bileğini tuttu sonra geçti oyun oynuyo ne bilim anlamıyorum sıcak bişeye dokunur ayy cıss derim oda çeker elini sonra tekrar koyar sonra tekrar çeker bunu oyun yapıyo yani napıcam bilmemGeçmiş olsun canım. bizim uykularımız düzeleli 2 3 ay oluyor allah bozmasın deyimde şom ağzımm ne zaman konuşsam bişey oluyor darısı sana olsun sabah 6 dedinmi ayakta bizimki anneee annneee diye bağırır allah sağlık versinn hepsine..
Canım ben geçen kış duru nun elini bilerek yaktım çünkü bardak, çaydanlı,k soba, görse atlıyordu şimdi sıcak'ı biliyor o zamanlar üffff uff deyip gösteriyordu bi dene istersen gerçi elini batırıp tepki göstermemiş bilemedim şimdi...
ay cnm güldürdü miray beni :) temizleyip emmeye devam etti hekızlar miray emziğe 1 haftadır çok düştü biri ağzında biri elinde geziyo hatta bezen ağzına 2 tane sokuyo vermeyince ağlıyo nasıl bıraktırıcam dün karabiber sürdüm önce bi güzel üstüne sürdü temizledi sonra emmeye devam etti şok oldum
bence 2 yaşına kadar yolu var diye düşünüyorum emziğin ama tabi 1,5 yaşında bırakmaya yavaş yavaş başlamalı ama kesmemeli benim bi yakınımın oğlu vardı herkes koca çocuk oldun hala emiyomusun derdi ve çocuk belki 5-6 yaşına kadar elinde 4-5 taneyle gezdi gizleyerek bırakıcaz sanırım ama çokta yardımcı bu emzikçik uyuması içinof of aynı dert bende de var vermeyince çıldırıyor
ben ilk önce emzirmeyi bırakayım sonra yalacı emzigi bırakayım diyorum ama ahsende çok düşkünleşti sürekli agzında durumundaydı internette araştırdım cene bozuklugu filan yapıyormuş görüncede onları iyice korkar oldum
şimdi sadece uykuda ve çok fazla kudurdugunda veriyorum uyanınca hadi yataga at diyorum yoksa çıkartmıyorum meme uyuyunca diyorum eskiye nazaran daha iyiyiz ama gördügü an elinden dahada alammıyoruz göremiyecegi yerlere koy bi anda kesmek istiyorsan eyidas söylemişti ucunu makasla yada bıçakla kes dahada emmek istemiyorlarmış ben şimdilik azalttım daha küçük gibi geliyor birde bizde parmak emmede var oyüzden bir anda kesmeye korkuyorum geri parmagını emer diye
bi kaç gündürt beyefendiden fırsat bulup giremiyodum nete,şöyle yazılanları okudum da bizde de durumlar aynı valla,kafasına elleriyle vurmaya ya da kafasını yere vurmaya başladı oğlum da 1 haftadır,dediği olmayınca eller hazırda bekliyo,iki eliyle kafasına vuruyo,sinirleniyo,anniiiiiii diye bağırıyor,rehberlik uzmanı arkadaş oğlunun da bi süre kafasını duvara vurduğunu ama hiç müdahale etmediğini söylemişti,çünkü bi insan kafasını zarar verecek kadar hızlı vuramazmış,dikkat çekmek için yapıyormuş,hiç tepki vermemiş,bi süre sonra bıraktı demişti,anne babayı sürekli denerlermiş,hayır dediğimz şeylerde bile tekrar tekrar acaba bu sefer izin verir mi diye denerlermiş,o yüzden kendini yere de atsa,vursa da taviz vermeden dayanabilirsek o davranış sönermiş,ben o yüzden başına vururken elleriyle hiç bakmıyorum bile,dediğini yaptırmaya çalışıyor,eşime de dedim sakın yapma deme tepki gösterme diye,o ellerini falan tutmaya ya da uyarmaya çalışıyo bazen ama ben kararlıyım tepki vermicem bakalım nolcak,arkadaşımın tavsiyesini dinlicem
bu sıcak nesneye dokunup eli yansa da gelip gelip tekrar dokunma huyu bizde de var,çaya geliyo,eşim bardağın dışına elletiyo hani eli hafif yansın diye,cıss diyoruz,eli yanıyo bence çünkü bardak sıcak,suratında tuhaf bi sırıtış oluyo,bana geliyor,elini gösterip öptürüp yine gidiyo bardağa,yine ellemek istiyo,nasıl şey anlamadım vallla,bizim bi de mayıs ayında kolumuza çay döküldü,ona rağmen cıss tan falan anlamıyoruz,zor iş vesselam,geçen sene rahatmışız bence
cnm nerde yan gelip yatması belki ilerde olur o :) dün hazır tatlı vardıda ıslatayım dedim elifin uzanacağı yere koymuşum elif o sıcak şerbetin içine elini sok baktım elini ağzına götürüyo e az çokta yanmıştır buz aküsü vardı onu tutayım eline dedim aldı o buz gibi şeyi elimden vermiyo benim elim donarken onunki kıpkırmızı oldu hala vermiyo hiç canları tatlı değil heralde cız da desem ne desem yok sıcak bişey görsün eliyle dokunuyo sıcak olduğunu görünce oyun yapıyo elini değdirip çekiyo nasıl öğrencek bilmem
seninde dediğingibi napıcan cnm sağlıklı olsunda katlanıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?