2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canim üzüldüm senin adina, cok zor olmali, ben alisverise ciktigimda bile aklim kaliyo bi cocuk aglasa hemen aklima oglum geliyo hemen... Keske yavas yavas alistirsaydin senin yokluguna, birden uzun saatler ayirmayin diyor pedagoglar...

kararlı olma konusunda sana katılıyorum,bulaşık msk. düğmesi mesela bizde kesinlikle yasak (burada daha önce yazmıştım,çok çözüm üretmeyi denedim ama işe yaramadı),hala ısrarla gelip basma denemeleri yapıyor arada,ben sert şekilde hayır diyporum,bi şeyler öyleyipo oturma odasına gidiyo hemen gerçi 10 saniye sonra yine geliyor kapağı hala açık mı diye ama basmna deyince elini çekiyo en azından

kızlar oğlumun kalemle karalama merakı için şimdilik küçük mıknatıslı tahta alarak çözdüm olayı,hem kalemi sadeece o tahtada yazıyo hem de kendi silip silip tekrar karalıyo,ne zamandır yazıcam hep unutuyorum,BİM e gelmişti bi ara,eşim almış 3 tl ye mi ne,tavsiye ederim,böylece sürekli kağıt vermekten ve kağıt dışında her yeri karalamaktan kurtulmuş olduk,yüzünü bacağını falan çiziyodu kalemle oğlum,elinden alsam vermiyordu,kalemi de artık tanısın istiyorum,bu iyi oldu,arada ben pisi,maymun,araba falan çiziyorum,o kendince karalama yapıyo,önereyim dedim,sanırım kırtasiyelerde ya da oyuncakçılarda bulunur

Son düzenleme:

oğlum da şu bi kaç haftadır nasıl bana düşkün anlatamam,sanırım okulların açılmasıyla çalışmaya başlamamdan kaynaklanıyor,evde bir dk bırakmıyor peşimi,anne de anne,geçen gün k.validemlere gittik,kendi annem babam da vardı,halam falan,ona bakacak 5 kişi vardı,dedim onu oynatırlar biraz dinlenirim,inanır mısın üstümden inmedi hiç,tuvalete bile göndermiyor,gözünü açıyo anne,keşke devlet 2 yaşına kadar doğum izni verse,valla maaşımın yarısını kesse yine de izin alırım ama evin ekonmik düzeni 2 maaşa göre olunca,2 sene hiç maaşsız ara vermek çok zor maalesef,Allahtan annem bakıyor,bakıcı olsa daha zor olurdu heralde

Cok haklisin keske 2 yil olsa.aynen bizmde maddiyat malesef.ahh ahh cani.m yavrum ya hic kiyamiyorumm.bakalim yarin ne olacak cok korkuyorummm...

Bende aldım o tahtadan çok hoşuna gitti hatta sevdiği hayvanların resmini cizince ayy diye seviniyor karaliyor hemen siliyor çok güzel tutuyor kalemini ama herzaman veremiyorum sadece gözetim altında veriyorum üstüne çıkıp tepiniyor arada

ben kalemi iple sapına bağladım,kalemle tehlikeli işler yapmasın diye,oğlum da basıyor üstüne,hala da kırılmadığına şaşıyorum ben

o tahtadan ben de almıstım ama o kalemle dolanıyo evin icinde duserde gozune filan batar diye korktum bi de o kucuk sekilleri agzından aldım bi kez, gerci buyuk onlar ama ne biliim bogazına takılır diye kokrtum bi de ceren de pek ilgilenmedi zaten
velhasılı pek istifade edemedik biz ondan ama simdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz fazla mı vesvese yapıyorum diye dusundum ama kalemi baglamak iyi fikir ben onu akıl edememistim oyle olabilir ben o tahtayı gene cıkarıyım bakalım bebegimin parmak kasları gelissin. bu aralr okudugum kitapta; cocuguyla birebir ilgilenip onun seviyesine gore oyunlar oynayan annelerin cocuklarının zeka gelisimi diger cocuklara gore fark atıyo diyo zekanın %30u genetik geri kalan %70ini de aile ve cevresel etmenler olusturuyor imis, bu acıdan okul oncesi donemde annelere cok gorev dusuyo diyo ve okula baslamadan once okuma ogrenen cocukların okul yasantılaında daha basarılı oldukalrı gozlemlenmis burda is tabii daha cok anneye dusuyo diyo ama tabiiki cocugu zorlamadan oyunla vs ile ogretilebilir bu konuda yapılan baskı tam tersi bi etki yaratır diyo. o kdr hassas seyler var ki cocuk yetistirirken simdi kalemdir yazmadır filan deyince bunlar aklıma geldi paylasıyım dedim..

canım okuldan önce okuma öğrenen çocuğun okul hayatı başarılı olur demişsinya ben daha ana okulundayken gazete okurmuşum ama malesef okul hayatı şartları elvermemiş o zaman bende öyle çok başarılı bir öğrencilik yaşamadım gerçi 2. sınıfta 10 tane öğretmen değişirse ne olur oda tartışılır,3. sene okul değişikliği vs. yoksa zeki bir öğrenciliğimmi gececekti acaba :)

günaydın kızlarbende miraya boya kalemi almak istiyorum ama yıkanabilir olanlar sadece keçeli gördüm kuru boya yok mu acaba ya da jel miray duvarları çiziyor çünkü kurşun kalem bile çıkmıyo boyadıda sizin tavsiyeniz var mı birde farklı etkinlikler neler yapıyorsunuz miray oyuncaklarından sıkılıyor hemen legolarla filan oynuyoruz şimdilik ama bandırmaan geldik insana alıştı orda burda birtek benimle çok sıkılıyor kuzum ahsenim,demoş nerelerdesiniz kızlar topik durgunlaşmıiş yine

günaydın canım
bende kalem filan eline hiç vermiyorum hemen hertarafı karalıyor şevvalin odasını genelde kapalı tutuyorum yoksa hemen defter kitap karalıyor yırtıyor
eşime dün bende söyledim mıknatıslı tahtadan alsın diye migi den duyunca

ahsen legoları pek sevmiyor kule vardı şevvalden onu seviyor artık 4 5 kat diziyor ama dizmekten çok devirmeyi seviyor
birde ahşap pazıl aldım onları veriyorum bazen denk getiriyor ama bilinçli degil denk gelirse yapıyor birde bebeklerine kapları var onlarla yemek yediriyor bebek arabası var ona koyup evde gezdiriyor kolunda çanta
birgün denk gelirse çekeyim çok kokoş kolyeler bilezikler takıyor şevvalin çok komik

Merhaba kızlar bebislerinize balık yedirebiliyor musunuz ? Nasıl yedireceğimi bulamadım bugün bir tarif daha deneyeceğim bakalım yiyecekmi önerilerinizi bekliyorum.

canım o ben o küçük kalıpları vermedim yutarsa diye ,bizim tahtada da var kalp,yıldız şeklnde baskı kalıplar,ama hiç göstermedim

Legolarla biz de oynuyoruz,bir ara tahta puzzle'a sarmıştı elinden düşmüyodu ama bu aralar favorimiz resimli kitaplar ve kataloglar,sürekli ondaki nesneleri gösteriyo,market kataloglarındaki domates,yumurta,peynir ,elma gibi yiyeceklerin resimleri favorimiz,bir de Arçelik elektrikli süpürge kAtaloğumuz var bi tane,yırtılmak üzere,süpürge hastasıyız, süpürge resimlerine bakıp parmağıyla gösteriyo ben de kırmızı süpürge,siyah süpürge falan diye söylüyorum,bir de bi tane resimli bi kitabımız var,aslında anaokulu seviyesinde bi ing kitabı ama ondaki hayvan ve çocuk resimlerine bayılıyo,ellerini abiler nasıl yapmış diyorum elini uzatıp onlar gibi yapıyo,o kitapta da güneş,gemi,aslan,maymun,elma,fare vs diye sayfada ne kadar şey varsa tek tek bıkmadan gösteriyo ben söylüyorum sonra öteki sayfayı açıypoz aynı şekilde söylüyoruz sonra tekrar başa süpürge kataloğuna dönüyoz bi sepet oyuncak var,çok sevimli arabaları var ama babamız oynuyo o dönüp de bakmıyo

Merhaba kızlar bebislerinize balık yedirebiliyor musunuz ? Nasıl yedireceğimi bulamadım bugün bir tarif daha deneyeceğim bakalım yiyecekmi önerilerinizi bekliyorum.

ben kendimiz nasıl yersek öyle veriyorum,genelde de fırında yaparım,beyaz etinden veriyorum,yiyor oğlum,öyle sebzeli ya da buğulama türü ben de eşimde sevmiyoruz,o nedenle hiç farklı pişirmedim

ben balıkları buharda pisirip ayıklayıp eziyorum sonra ayrıyetten bi de tarhana pisirip ezdigim balıkları onun icine katıyorum. tarhanayı sevidigi icin en iyi boyle yiyo. ama gecen internetten bi tarif buldum bebekler icin balık corbası diye hic yicegnden umitli degildim ama yarım kasede olsa yedi. besleyici bi corba, tarifini vereyim:
ben somon kullandım onu ince ince kıydım az bi suyla pisirdim (yagda kavurmadım cunku o zaman zeytinyagının vitamini yokoluyor imis o yuzden ben her zaman yaggı pismesine yakın ekliyorum) icine biraz sogan bi dis sarımsak az bi havuc biraz da patates dogradım. cok minik bi salca ve birazda maydanoz koydum. valla cok guzel oldu benim bile yiyesim geldi:)

Son düzenleme:
ben balığı kendi yediğimizden veriyorum kızlar seviyor miray baık baık diyo görünce 3-4 tane filan hamsiyi yiyor o da ona yeter heralde patates kızartmasına bayılıyoruz gördüğü anda pat pat (patatesmiş) tabağı gösteriyo koy koy diyo şu tefalin bi kaşık yağla kızartan fritözünden aldım artık rahatça veriyorum patates kızartmasını

Benim cimcimede resimli kitapları çok seviyor 4 tane kitap almistim hayvan resimleri var şimdi hangisini sorsak biliyor onun canı istedikçe sıkmadan kitabı kucagimiza aldık isimlerini söyledik çok faydası oldu filden kertenkeleye birsürü hayvanı biliyor hangisi diye sorunca gösteriyor ve gerçeklerini görünce hemen seviniyor ama birtek kaga kaga gak ( karga) diyebiliyor diğerlerini söyleyemiyor

ben kendimiz nasıl yersek öyle veriyorum,genelde de fırında yaparım,beyaz etinden veriyorum,yiyor oğlum,öyle sebzeli ya da buğulama türü ben de eşimde sevmiyoruz,o nedenle hiç farklı pişirmedim

Bizimki yemedi ama haşlanmış patesle köfte gibi yaparak yedirdim dün. Etli Köfteyede zamanla alıştırdım şimdi hergün Birtane muhakkak yediriyorum balığın tadına alıssın belki o zaman bizim yediğimiz gibide yemeye başlar.

Tarif için teşekkür bide öyle deneyeceğim en kısa zamanda şimdi köfte gibi yaparak yedirdim corbayida severse süper olur.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleme:

elifinde en favorileri kap kacak haricinde yuvarlak kare gibi şekiller varya onları yerine sokuyor tabi yerini gösterirsem birde resimli kitap almıştık onun sayfalarını çeviriyo canı istersede anlattırıyo ama sıkılıyo sanırım anlatırkende devamlı sayfa çeviriyor müzikli davulu var aklına geldikçe ona basıp oynuyor,biz alkış deyince yapmıyor tv de alkış sesi duysun başlıyor alkışlamaya gözü görmese bile sesi yetiyor :) birde kitap çevirirken bize tutturuyo kitabı birde kucağıma oturuyor öle yapacakmışız çoğu oyunu kucağımda oynaamak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…