Kizlar bend3e calistigimdan giremiyorum pek.aynen benim oglum da yuzunu bizim yuzumuzu yirtiyo sinirleniyor cok dedii olmayinca.15 gun izi deydm.cok alisti yaninda olmama.kayinvaldem bakiyordu oncesinde simdi kendi annem geldi.bugn ise gittim ilk defa annemle kaldi.cok aglamis uyudugunda icini cekmis hep.alisir umarim bu 2 haftada iyice degisti babasina bile ismiyle hitap etmeye basladi.sanirim biraz alisti izinde.bakalim nasil alisacak zaten cok hircin.cok uzuluyorum birakip giderken.bugun yarim gun calistim ama birde bana sorun sanki hiic zaman gecmedi.sunu der sunu bilirim rabbim kadinlari otursun cocuklarina baksin diye yaratmiss kii oylede olmalii bence.
merhaba kızlar bu aralar epey yogun geciyo giremiyorum annemler geldi gunumu hallettik oh aradan cıktı ya ustumden buyuk bi yuk kalktı. annem bile dedi sen nasıl girdin bu gune,yalnız olsan nasıl altından kalkıcaktın diye. cunku nerdeyse 15 kisi var ve cok da cocuk var. ceren zaten onlarla kudurdu habire, odum koptu birinin cayına dokuncak filan diye, neyse kazasız belasız atlattık.cerende on gundur filan sık kaka yapar oldu ve kakasının kıvamı cıvıdı. uc tane disinin ucu gorunuyo sanıyorum ondan. gunumun oldugu gun poposunu yıkadım ama zannedersem akabinde gene yapmıs bende telastan fark edemedim bi actım ki butun poposu hatta kukusu bile ciger gibi kızarmıs sok oldum yıkarken agladı o gun yatana kadar poposunu tuta tuta gezdi yavrum ama bugun daha iyi cok sukur habire acıp yıkıyorum kremliyorum iyi geldi herhalde. cılgın bebislerden bahsedilmis. ceren kafasını filan vurmuyo ama kızınca cok fena sac yoluyo tırmalıyo ve ısırıyo elinden zor kurtarıyorum kendimi. onun dısında bazen kızınca anlıyo bazen de sallamıyo ama ben sunu anladm ki kızdıgımız ve izin vermedigimiz seylerde kararlı olmalıyız aynı seye bi kızıp bi musamaha gosterirsek kızmamızın hic bi gecerliligi olmuo ben bunu denedim ve gercekten icinde cam olan dolabımı acarken yuzume bakıyo kapat annecim kırılır diyorum kapıyo sonrada kendini alkıslıyo :) cunku ben her guzel davranısını alkıslayarak operek filan odullendiriyorum o da tesvik edici oluyo tavsiye ederim...
ceren cısı cok iyi ogrendi. elini bi kac kere sıcak tencerelere filan dokundurdum anladı, cıs dedigim seye dokunmuyo artık ya da bazen bana inanmıo herhalde ki parmagının ucunu dokundurup cekiyo kendi test ediyo bidaha yalvarsam elini surmuyo. anneme gittigimde ayaklı ufolardan yaktık bi kere kucagıma aldım yaklastırdım sıcak oldugunu anladı ve bidaha donene kadar yakınına bile yaklasmadı cok sukur anlıyo bazı seyleri..
Kizlar bend3e calistigimdan giremiyorum pek.aynen benim oglum da yuzunu bizim yuzumuzu yirtiyo sinirleniyor cok dedii olmayinca.15 gun izi deydm.cok alisti yaninda olmama.kayinvaldem bakiyordu oncesinde simdi kendi annem geldi.bugn ise gittim ilk defa annemle kaldi.cok aglamis uyudugunda icini cekmis hep.alisir umarim bu 2 haftada iyice degisti babasina bile ismiyle hitap etmeye basladi.sanirim biraz alisti izinde.bakalim nasil alisacak zaten cok hircin.cok uzuluyorum birakip giderken.bugun yarim gun calistim ama birde bana sorun sanki hiic zaman gecmedi.sunu der sunu bilirim rabbim kadinlari otursun cocuklarina baksin diye yaratmiss kii oylede olmalii bence.
oğlum da şu bi kaç haftadır nasıl bana düşkün anlatamam,sanırım okulların açılmasıyla çalışmaya başlamamdan kaynaklanıyor,evde bir dk bırakmıyor peşimi,anne de anne,geçen gün k.validemlere gittik,kendi annem babam da vardı,halam falan,ona bakacak 5 kişi vardı,dedim onu oynatırlar biraz dinlenirim,inanır mısın üstümden inmedi hiç,tuvalete bile göndermiyor,gözünü açıyo anne,keşke devlet 2 yaşınea kadar doğum izni verse,valla maaşımın yarısını kesse yine de izin alırım ama evin ekonmik düzeni 2 maaşa göre olunca,2 sene hiç maaşsız ara vermek çok zor maalesef,Allahtan annem bakıyor,bakıcı olsa daha zor olurdu heralde
kızlar oğlumun kalemle karalama merakı için şimdilik küçük mıknatıslı tahta alarak çözdüm olayı,hem kalemi sadeece o tahtada yazıyo hem de kendi silip silip tekrar karalıyo,ne zamandır yazıcam hep unutuyorum,BİM e gelmişti bi ara,eşim almış 3 tl ye mi ne,tavsiye ederim,böylece sürekli kağıt vermekten ve kağıt dışında her yeri karalamaktan kurtulmuş olduk,yüzünü bacağını falan çiziyodu kalemle oğlum,elinden alsam vermiyordu,kalemi de artık tanısın istiyorum,bu iyi oldu,arada ben pisi,maymun,araba falan çiziyorum,o kendince karalama yapıyo,önereyim dedim,sanırım kırtasiyelerde ya da oyuncakçılarda bulunur
Bende aldım o tahtadan çok hoşuna gitti hatta sevdiği hayvanların resmini cizince ayy diye seviniyor karaliyor hemen siliyorçok güzel tutuyor kalemini ama herzaman veremiyorum sadece gözetim altında veriyorum üstüne çıkıp tepiniyor arada
kızlar oğlumun kalemle karalama merakı için şimdilik küçük mıknatıslı tahta alarak çözdüm olayı,hem kalemi sadeece o tahtada yazıyo hem de kendi silip silip tekrar karalıyo,ne zamandır yazıcam hep unutuyorum,BİM e gelmişti bi ara,eşim almış 3 tl ye mi ne,tavsiye ederim,böylece sürekli kağıt vermekten ve kağıt dışında her yeri karalamaktan kurtulmuş olduk,yüzünü bacağını falan çiziyodu kalemle oğlum,elinden alsam vermiyordu,kalemi de artık tanısın istiyorum,bu iyi oldu,arada ben pisi,maymun,araba falan çiziyorum,o kendince karalama yapıyo,önereyim dedim,sanırım kırtasiyelerde ya da oyuncakçılarda bulunur
o tahtadan ben de almıstım ama o kalemle dolanıyo evin icinde duserde gozune filan batar diye korktum bi de o kucuk sekilleri agzından aldım bi kez, gerci buyuk onlar ama ne biliim bogazına takılır diye kokrtum bi de ceren de pek ilgilenmedi zaten
velhasılı pek istifade edemedik biz ondan ama simdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz fazla mı vesvese yapıyorum diye dusundum ama kalemi baglamak iyi fikir ben onu akıl edememistim oyle olabilir ben o tahtayı gene cıkarıyım bakalım bebegimin parmak kasları gelissin. bu aralr okudugum kitapta; cocuguyla birebir ilgilenip onun seviyesine gore oyunlar oynayan annelerin cocuklarının zeka gelisimi diger cocuklara gore fark atıyo diyo zekanın %30u genetik geri kalan %70ini de aile ve cevresel etmenler olusturuyor imis, bu acıdan okul oncesi donemde annelere cok gorev dusuyo diyo ve okula baslamadan once okuma ogrenen cocukların okul yasantılaında daha basarılı oldukalrı gozlemlenmis burda is tabii daha cok anneye dusuyo diyo ama tabiiki cocugu zorlamadan oyunla vs ile ogretilebilir bu konuda yapılan baskı tam tersi bi etki yaratır diyo. o kdr hassas seyler var ki cocuk yetistirirken simdi kalemdir yazmadır filan deyince bunlar aklıma geldi paylasıyım dedim..
günaydın kızlarbende miraya boya kalemi almak istiyorum ama yıkanabilir olanlar sadece keçeli gördüm kuru boya yok mu acaba ya da jel miray duvarları çiziyor çünkü kurşun kalem bile çıkmıyo boyadıda sizin tavsiyeniz var mı birde farklı etkinlikler neler yapıyorsunuz miray oyuncaklarından sıkılıyor hemen legolarla filan oynuyoruz şimdilik ama bandırmaan geldik insana alıştı orda burda birtek benimle çok sıkılıyor kuzum ahsenim,demoş nerelerdesiniz kızlar topik durgunlaşmıiş yine
o tahtadan ben de almıstım ama o kalemle dolanıyo evin icinde duserde gozune filan batar diye korktum bi de o kucuk sekilleri agzından aldım bi kez, gerci buyuk onlar ama ne biliim bogazına takılır diye kokrtum bi de ceren de pek ilgilenmedi zaten
velhasılı pek istifade edemedik biz ondan ama simdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz fazla mı vesvese yapıyorum diye dusundum ama kalemi baglamak iyi fikir ben onu akıl edememistim oyle olabilir ben o tahtayı gene cıkarıyım bakalım bebegimin parmak kasları gelissin. bu aralr okudugum kitapta; cocuguyla birebir ilgilenip onun seviyesine gore oyunlar oynayan annelerin cocuklarının zeka gelisimi diger cocuklara gore fark atıyo diyo zekanın %30u genetik geri kalan %70ini de aile ve cevresel etmenler olusturuyor imis, bu acıdan okul oncesi donemde annelere cok gorev dusuyo diyo ve okula baslamadan once okuma ogrenen cocukların okul yasantılaında daha basarılı oldukalrı gozlemlenmis burda is tabii daha cok anneye dusuyo diyo ama tabiiki cocugu zorlamadan oyunla vs ile ogretilebilir bu konuda yapılan baskı tam tersi bi etki yaratır diyo. o kdr hassas seyler var ki cocuk yetistirirken simdi kalemdir yazmadır filan deyince bunlar aklıma geldi paylasıyım dedim..
günaydın kızlarbende miraya boya kalemi almak istiyorum ama yıkanabilir olanlar sadece keçeli gördüm kuru boya yok mu acaba ya da jel miray duvarları çiziyor çünkü kurşun kalem bile çıkmıyo boyadıda sizin tavsiyeniz var mı birde farklı etkinlikler neler yapıyorsunuz miray oyuncaklarından sıkılıyor hemen legolarla filan oynuyoruz şimdilik ama bandırmaan geldik insana alıştı orda burda birtek benimle çok sıkılıyor kuzum ahsenim,demoş nerelerdesiniz kızlar topik durgunlaşmıiş yine
Merhaba kızlar bebislerinize balık yedirebiliyor musunuz ? Nasıl yedireceğimi bulamadım bugün bir tarif daha deneyeceğim bakalım yiyecekmi önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba kızlar bebislerinize balık yedirebiliyor musunuz ? Nasıl yedireceğimi bulamadım bugün bir tarif daha deneyeceğim bakalım yiyecekmi önerilerinizi bekliyorum.
Legolarla biz de oynuyoruz,bir ara puzzle'a sarmıştı elinden düşmüyodu ama bu aralar favorimiz resimli kitaplar ve kataloglar,sürekli ondaki nesneleri gösteriyo,market kataloglarındaki domates,yumurta,peynir ,elma gibi yiyeceklerin resimleri favorimiz,bir de Arçelik elektrikli süpürge kAtaloğumuz var bi tane,yırtılmak üzere,süpürge hastasıyız, süpürge resimlerine bakıp parmağıyla gösteriyo ben de kırmızı süpürge,siyah süpürge falan diye söylüyorum,bir de bi tane resimli bi kitabımız var,aslında anaokulu seviyesinde bi ing kitabı ama ondaki hayvan ve çocuk resimlerine bayılıyo,ellerini abiler nasıl yapmış diyorum elini uzatıp onlar gibi yapıyo,o kitapta da güneş,gemi,aslan,maymun,elma,fare vs diye sayfada ne kadar şey varsa tek tek bıkmadan gösteriyo ben söylüyorum sonra öteki sayfayı açıypoz aynı şekilde söylüyoruz sonra tekrar başa süpürge kataloğuna dönüyozbi sepet oyuncak var,çok sevimli arabaları var ama babamız oynuyo o dönüp de bakmıyo
ben kendimiz nasıl yersek öyle veriyorum,genelde de fırında yaparım,beyaz etinden veriyorum,yiyor oğlum,öyle sebzeli ya da buğulama türü ben de eşimde sevmiyoruz,o nedenle hiç farklı pişirmedim
Tarif için teşekkür bide öyle deneyeceğim en kısa zamanda şimdi köfte gibi yaparak yedirdim corbayida severse süper olur.ben balıkları buharda pisirip ayıklayıp eziyorum sonra ayrıyetten bi de tarhana pisirip ezdigim balıkları onun icine katıyorum. tarhanayı sevidigi icin en iyi boyle yiyo. ama gecen internetten bi tarif buldum bebekler icin balık corbası diye hic yicegnden umitli degildim ama yarım kasede olsa yedi. besleyici bi corba, tarifini vereyim:
ben somon kullandım onu ince ince kıydım az bi suyla pisirdim (yagda kavurmadım cunku o zaman zeytinyagının vitamini yokoluyor imis o yuzden ben her zaman yaggı pismesine yakın ekliyorum) icine biraz sogan bi dis sarımsak az bi havuc biraz da patates dogradım. cok minik bi salca ve birazda maydanoz koydum. valla cok guzel oldu benim bile yiyesim geldi:)
ben balığı kendi yediğimizden veriyorum kızlar seviyor miray baık baık diyo görünce 3-4 tane filan hamsiyi yiyor o da ona yeter heraldepatates kızartmasına bayılıyoruz gördüğü anda pat pat (patatesmiş) tabağı gösteriyo koy koy diyo şu tefalin bi kaşık yağla kızartan fritözünden aldım artık rahatça veriyorum patates kızartmasını
Legolarla biz de oynuyoruz,bir ara tahta puzzle'a sarmıştı elinden düşmüyodu ama bu aralar favorimiz resimli kitaplar ve kataloglar,sürekli ondaki nesneleri gösteriyo,market kataloglarındaki domates,yumurta,peynir ,elma gibi yiyeceklerin resimleri favorimiz,bir de Arçelik elektrikli süpürge kAtaloğumuz var bi tane,yırtılmak üzere,süpürge hastasıyız, süpürge resimlerine bakıp parmağıyla gösteriyo ben de kırmızı süpürge,siyah süpürge falan diye söylüyorum,bir de bi tane resimli bi kitabımız var,aslında anaokulu seviyesinde bi ing kitabı ama ondaki hayvan ve çocuk resimlerine bayılıyo,ellerini abiler nasıl yapmış diyorum elini uzatıp onlar gibi yapıyo,o kitapta da güneş,gemi,aslan,maymun,elma,fare vs diye sayfada ne kadar şey varsa tek tek bıkmadan gösteriyo ben söylüyorum sonra öteki sayfayı açıypoz aynı şekilde söylüyoruz sonra tekrar başa süpürge kataloğuna dönüyozbi sepet oyuncak var,çok sevimli arabaları var ama babamız oynuyo o dönüp de bakmıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?