2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar 35. haftadan geri saydım
bugünden itibaren izne çıkmaya 86 gün kaldııııı
:46::46::46::46::46:

bu iş yerine 37. haftaya kadar dayanamam gibi geliyor
yinede kısmet....

(tabi ultrasın cihazının oynadığı 3 5 günü saymaz isek)
off zeynep ya..
ben 37 e kadar çalışmak istiomda, yani tıkanıom yürüken felan çok zor gibi görünyo..
ama vapurda otoda doğurana kadar devam diom:1::1:
ben 100 ün altına düştümmü, topic açcam nisan annelerinin geri sayımı başlıo die:))

evet yanii iki cambaz bi ipte oynamaz farklı olmaları lazım dengelesinler birbirlerini yirim ben onları yaa :1::1:
gelin kaynana toprağına çekermiş onlar aynı bizim gibi olcek:1:
benim eşim nasıl sakinse bende hareketliyim o biraz ağırdır ben biraz daha girişken :1::1:
yawrum yaa nazar değdirmeyelim maşalah benim gelinime tü tü tüüüüüüü:nazar::nazar:

ay cnm ya bizde öyleyizde tek ters taraf..benim eşim oynamayı çok sever..romandır efedir yerinde durmaz..bende kendi düğünümde bile zor oynadım..
sevmem hiç...ama inş. yağmur bana çekmez bu konuda..
daha 7.-8. ayında sehpaya tutunarak kalkıp toto kıvırmasını çooooooooooook istiom..babasından öğrenir artık o meziyetleri:))

ben de 2-3 gündür daha az hissediyorum hareketlerini,ilk gün panikledim biraz da,baktım bir iki kere kıpırdadı,daha rahatım şimdi,ama bir kaç gün önce daha sık hissediyodum,insan alışınca bekliyo:25:

evet ne kadar çabuk alışıyoz herşeye. tam dayaklığız yaa.

Canım iyi duşun iyi olsun.ben ilk bebeğimi 27haftalik erken doğumdan kaybettim.sonra 4yil gebe kalamadım sonra tüp bebekler hamile kaldım 12. Haftamda rahim ağzı açıklığından dikiş atıldı.onuda 19haftalikken kaybettim suyu boşaldı.Şimdi bı mucizeniz tekrar hamileyim kendiliğinden oldu 23haftaligim.bundada basıma gelmeyen kalmadı.rahim ağzına dikiş atıldı Asır'ı kanamadan tekrar ameliyata alındım.onu tam atlattım bu sefer amniotik bant oluştu bebeğin kesesinde ınsanda çok korktuk çok riskli biseymis.Allah'a şükür artık ondanda korkmuyoruz.sonra üçlü testte sorun çıktı.3yerde yaptırdım testi 1 yerde sorunlu2 yerdeki temiz....bunada çok üzüldüm .....temiz çıkanlara inanmak istedim.Ve ben hamile kaldığımı öğrendiğimden beri sırt üstü yatıyorum,bı doktora girmek için bı tuvalete bı banyoya kalkıyorum ve buna şükür kızım benimle karnımda icimde hareketlerini hissettikte sayılı gün diyorum....gecer .....insaallah yüce Rabbim kucaklarımıza almayı nasip eder.....

canım allah yardımcın olsun. rabbim yüzünü güldürür inşallah.

off zeynep ya..
ben 37 e kadar çalışmak istiomda, yani tıkanıom yürüken felan çok zor gibi görünyo..
ben 100 ün altına düştümmü, topic açcam nisan annelerinin geri sayımı başlıo die:))

ay cnm ya bizde öyleyizde tek ters taraf..benim eşim oynamayı çok sever..romandır efedir yerinde durmaz..bende kendi düğünümde bile zor oynadım..
daha 7.-8. ayında sehpaya tutunarak kalkıp toto kıvırmasını çooooooooooook istiom..babasından öğrenir artık o meziyetleri:))

evet bende yolda çok yoruluyorum otobüslerde
zaten yürümek zor benim için kronik bronşitte var
bide bel ve sırt ağrıları başladı
zor yani benim içinde

ama bebem yaaa
ben 23. haftamdayım 35. haftanan 86 saydım
sen 37. haftadan saysan bana denk gelirsin
yani 100 ün altına düşmüş olman gerekmiyomu?

off zeynep ya..

:52::52: benim eşmde bizim düğünden sonra açıldı oynama konusunda..şimdi çok seviyo ama çok yakınının yada arkadaşının düğünü olcak..onun dışında düğüne bile gelmek istemez :1::1:
bende öle bu konuda aynıyım düğünleri severim ama çok yakınım olmadıkça hayatta oynamam :1:
diğer konulardada ağırdı sakindir babamız bize göre..
ay toto kıvırmak dedinde aklıma ne geldi annemle yad ettik sabah gülgül öldük..ben yeni oynamaya başlıyomuşum böle minnakken..böle her şarkı çıktığında sallanırmışım..bi gün bizim evde mevlüt varmış kadın mevlütü okurken ben geçmişim salonun ortasında totomu kıvırıp oynamaya başlamışım millet gülme krizine girmiş:52: kazık kadar oldum hala onun muhabbeti devam eder:27:

emme kız çocuğuna toto kıvırmak yakışıyo hacı yaa şöle kısa minnak eteğin altından bezide görüncek ısırıcan bi yandan :1:
yağmura babası öğrteir ozaman madem seviyosa..
benimde kocişim oğlumu hem dansa hem futbola yönlendircem küçük yaşta diyo..

günaydın kızlarr:16::16::16:

ben bu hafta sonu nerdeydim biliyomusunuuuuzzzzz:27:
kuzenimizin eşi c.tesi günü henüz sancısı yokken ama günü geldiği için kontrole gitmiş..bu arada benim doğum yapacağım hastanede onun doktoruda..neyse sabah saat 10:30 gibi açılması olmadığı halde ama vücut sancı üretmediği için suni sancıyı bağlayıp odasına almışlar..
muayne esnasında kanaması da olmuş bu arada,kendisi doktora sezeryan istediğini söylemiş ama doktor normal doğum yapabileceğini,sezeryanın bi doktor için daha kolay olduğunu ama anne ve bebek için en sağlıklısı normal doğum olduğunu söylemiş..
bizim bundan öğleden sonra saat 14:30 gibi haberimiz oldu,hemen bi börek yaptım oğlumuda dedesine bıraktım k.validemide aldım çıktık hastaneye gittik...gittigimizde saat 18:10 fln civarıydı ve sancıları hafif şiddetli ahhhhh,uffff dedirtecek derecedeydi...
bişiler yemek ve içmek yasaktı..beni görünce o kadar sevindiki,ailesi denizlide olduğu için hiç kimsesi yok garibimin bi ablası gelmişti onunda çocuğu olduğu için hastaneye gelememiş:50:
oda da eşi ve k.validesi vardı,heyecan ve stresten ortalık baya gergindi anlıcanıss...benimle birlikte neşe ve moralde girdi odaya..
ahhhhh offfff diye sancısı geldikçe bak böle yapmaaa banada geliolar,şu refakatçi yatağına yatarım birlikte doğururuz fln diodum gülmekten sancı fln kalmıyodu:1: gittiğimizde henüz 3 cm açılması olmuştu fekat sürekli yatıyordu...hemşire 19:00 gibi tekrar muayne etti hala 3 cm açılması vardı..doktorumuz çok tecrübeli gerçekten 23:00 gibi doğumun olacağını taaa gittiklerinde söylemiş onlara..
baktım açılması olmuyor kaldırdım koridora götürdüm 50 volta rahat atmışızdır,sohbet ederken anlamadık bile kaç tur olduğunu ama yoruldun sen geçelim artık odaya dedim..saat 20:30 fln sancıları biraz daha şiddetlendi...hemşireyi çağırın didim,söyledik hemşireye sancılar çok arttı fln muayne edin die..hemşire artık kendi sancılarıda başladığı için suni sancı serumunu kapattı ve 5 cm açılması olduğunu söyledi...
yürüyüş yapmanın ne kadar iyi geldiğini bilemezsiniz kızlar saat 21'de tekrar çıkardım serum elimde kuzen eşi kolumda iki hamile görenler gülüyor fln:27:,ama bu defa sancılar çoook fena giriyordu ve 4-5 tur sonra tekerlekli sandalyeye otururverdi ahhh uffff sesleri daha da arttı:50:
sancı geçince hemen odasına götürdüm ve artık belini ovalamak,ellerini tutmak şarttı...bu arada eşimde iş çıkışı hastaneye geldi kuzenine destek olmak için kantinde fln oturdular tabii şimdilik 3,5 ay sonra yanımdan ayrılsında göreyim:47:
kuzeni pek serin bi adam karısının yanına geliyor ellerinden öpüyor,canım kalbim seninle fln die sözler ediyor ve gidip eşimle muhabbet ediyordu:63:
neyseee,gelelim sancılara:18:
kronometreyi çalıştırdım artık saat 22:00 fln sancılar bel'den 30sn de bir,kasıktan 1,5dk bir giriyor hemşireye söyledim..doktorumuzu çağırdı ve doğumhaneye aldılar kuzimi:5:
doktor israrını boşaltmış içerde ve açılmasına bakmış..kordonu çok sert olduğundan 2-3 defa ilaç atmışlar yumuşasın die..nst'ye odasına almışlar 7-8 cm açılması varmış doktoru 1 saat içinde doğum olacağını söylemiş..yanına gittik nst ekranında sol tarafta bebeğin kalp atışları 120-170 arası olması gerekiyormuş,sağ tarafta sancı değeri yazıyordu..k.validesi bi tarafında ben bi tarafında ben elinden tutuyorum k.validesi sırtına msj yapıyor..sancılar 0'dan 40'a kadar çıkmaya başladı gittiğimizde en fazla 15 ti düşünün...artık Ahhh Ufff yerine Allahım beni kurtar ölüyorum demeye başladı..
hemşire kaka gelince söyle diyordu gelip gidip...sancılar 20 sn de bir vee bu kez çoook şiddetli giriyordu...geceliği mi toplanmış üstümü açılmış umrunda bile değildi zavallımın:14:
sonunda 23:00 da hemşire muayne etti ve doğumhaneye aldılar:46:
bana da 3 ad. daha hasta bezi lazım dediler(düşünün 1 pkt. yetmiyor)...hemen kantine indim kapanmış eşini aradım ama yoktu görünürde sigara içmeye çıkmış sanırım karısını doğuma aldılar düşün yani:63:
veznede satılıyormuş tanesi 1,5tl 3 tane aldım çıktım hemen doğumhanenin kapısına yaklaştıkça çığlıklar duydum sanırım ıkınıyordu içerde:43:
kapıya vurdum hemşire aldı hasta bezlerini odanızda bekleyin dedi...onun eşi benim eşim k.valideler hep birlikte oturduk 20 dk fln bekledik hemşire girdi veeee bebeğiniz doğdu hayırlı olsun dedi yehuuuuuuuuuuuu:52:çoook mutlu oldum o an sanki ben doğurmuşum gibi sevindim:1:
bebeği dinlenmesi için biraz küveze alıcaz dedi..ben dururmuyum tabe herkes içerde ben hemen doğumhanenin kapısındaa:1:
doktor çıktı beni görünce geçmiş olsun zor bi doğumdu dedi...tşk doktor bey bebeimiz annemiz nasıl dedim...gayet iyiler dedi..bebeğimizin bi sorunu mu var küveze alıyorsunuz dedim..doktooorr hayır cnm ne küvezi dedi ne biliim hemşire dedi dedim...girdi d.haneye sordu hemşire bebeğin dinlenmesi için dkr bey dedi ok dedi doktor...
bana siz odanıza geçin bebeği size gösterip çıkarıcaklar kuveze dedi,sanırım içerde anneyi dikiyolardı 5 tane dikişi varmış çünkü..
sonunda hemşire kucağında bebeğimizle geldi..o kadar minik o kadar çirkindiki anlatamam:16::nazar:
insan bebek görünce eciş bücüş oluyor beaa:27:helee ben ağladım resmen:1:
eşime diyorumki şunun çirkinliğine bakkkk yaaa,bakmaktan cvp bile veremedi garibim:1::1::1:
sonunda kuzimi odaya getirdiler çook yorgun fakat kuş gibi rahattı,sanki o da yeni doğmuştu..süt ve benim yaptığım börekten yedirdi eşi..çok yemedi tabi kakası gelirde dikişleri kanar die ama ne kadar güzel görünüyordu...diğer bir yandan sezeryandan çıkanlar ağzı bi tarafa burnu bi tarafa kaymış ayılamamışların yanında mikemmel görünüyordu...saohbet edebiliyordu rahatlamıştı...şimdi sorsalar sezeryan dermiydin dedim hayırrr aslaa dedi:46::46::46:bebek 11:30 civarı doğmuş bizde 12:30 da çıktık eve geldik..kuvezden gece 2 de çıkarmışlar,hastaneden de sabah 9:00 da taburcu olmuş..daha sonra evine gidemedik umarım iyidir..
sevgili kuzimizin eşii ve bebeği kurtuldu darısı başımıza inşallahhh:13:

Çok eğlenceli konular konuşmuşsunuz, okuyunca keyfim yerine geldi.. ben günlerdir uyku uyuyayımıyorum bebeğimin böbrekle ilgili problemini öğrendikten sonra, sürekli dua ediyorum, annemlere falan da söyleyemiyorum uzaklar üzülmesinler benim gibi dert edip.. Sizlerin dualarını çok önemsiyorum kızlar ya eşim de yurt dışında tek başıma olabileceklerle ilgili yazılar okuyup ağlayıp oturuyorum, bugün şeker yüklemesi yapıldı ve tetanoz oldum kevgir gibiyim gözyaşlarının nerden çıkacağı belli değil. Hemşire bu bi sınavdır inşallah sen içini ferak tut dedi, bu bile çok rahatlattı. Zaten ediyorsunuzdur ama ben özellikle bebeğim için tüm bebekler için dualarınızı iyi dileklerinizi bekliyorum..

kuzucum bayansucum.. bi nefeste okudum.. bitince doğum sanki ben doğurmuşum gibi hafifledim resmen.. tebrik ederim kuzinini.. ne büyük bir sevaba girmişsindir sen..
valla helal olsun ne diyeyim.. resmen doğumu sen yaptırmışsın yaa.. allah sağlıklı neşeli bir ömür nasip etsin minik yavruya.. cinsiyeti ne adı ne bebeğimizin.. maşallah :nazar:

Çok eğlenceli konular konuşmuşsunuz, okuyunca keyfim yerine geldi.. ben günlerdir uyku uyuyayımıyorum bebeğimin böbrekle ilgili problemini öğrendikten sonra, sürekli dua ediyorum, annemlere falan da söyleyemiyorum uzaklar üzülmesinler benim gibi dert edip.. Sizlerin dualarını çok önemsiyorum kızlar ya eşim de yurt dışında tek başıma olabileceklerle ilgili yazılar okuyup ağlayıp oturuyorum, bugün şeker yüklemesi yapıldı ve tetanoz oldum kevgir gibiyim gözyaşlarının nerden çıkacağı belli değil. Hemşire bu bi sınavdır inşallah sen içini ferak tut dedi, bu bile çok rahatlattı. Zaten ediyorsunuzdur ama ben özellikle bebeğim için tüm bebekler için dualarınızı iyi dileklerinizi bekliyorum..
canım hiç olumsuz şeyler düşünme.. ben hafta sonu yaptım onu.. gayet sağlıklı olan bebeğimin canını sıktım.. insan en kötüsünü düşünüyor böyle zamanlarda ama tecrübe ettim bebeklerimiz hissediyor ve öyle davranıyorlar.. moralim bozukken hiç kıpırdamadı mesela.. bi de anne nasıl olursa bebek de öyle olurmuş.. evhamlı korkulu davranma sakın.. bebekin de evhamlı bi çocuk olur sonra..
rahat ol sadece dua et.. bebeğinin de hiç bişeyi olmayacak allahın izniyle..
allah sana bağışlasın yavrunu.. sağlıkla kucağına al inşallah..

Evet ben çok memnunum doktorumdan, hastane de de 2 arkadaşım doğum yaptı çok memnunlar.
Bakalım :) Şubat ayında bir doğum daha olucak, yakından göreceğim tekrar :)
fiyatlarıda uygun 35 tl muyayene Normal doğum 700 z.sezeryan 1000 Tl.
doktorum gönül kazezoğlu.:emir_bebek:

Fiyatlar da gayet iyiymiş nisa hastanesi de ücreti o civarlarda sanırım ne güzel... Allahım bize de hayırlı doğumlar nasip etsin... Benimki de asiye uzun. Bu topikten buldum zaten onu çok övüyorlardı gerçekten iyi bir kadın bakalım zaman azaldıkça heyecan artıyor...

ASSLİT VE SEN o zaman bana yakınsınız. ben avcılar hospital'a 5 sene gittim sanırım. ben beylikdüzü acıbademe başladım şimdilik bakalım fikir değişmesse. siz hangi doktorlara gidiyorsunuz

Evet canım yakınız :) ben yenibosna nisa hastanesine gidiyorum asiye uzun. Memnunum çok iyi bir kadın, anlatıcı, anlayışlı bakalım sonumuz iyi olsun inşallah...

kuzenimizin eşi c.tesi günü henüz sancısı yokken ama günü geldiği için kontrole gitmiş..bu arada benim doğum yapacağım hastanede onun doktoruda..neyse sabah saat 10:30 gibi açılması olmadığı halde ama vücut sancı üretmediği için suni sancıyı bağlayıp odasına almışlar..
muayne esnasında kanaması da olmuş bu arada,kendisi doktora sezeryan istediğini söylemiş ama doktor normal doğum yapabileceğini,sezeryanın bi doktor için daha kolay olduğunu ama anne ve bebek için en sağlıklısı normal doğum olduğunu söylemiş..
bizim bundan öğleden sonra saat 14:30 gibi haberimiz oldu,hemen bi börek yaptım oğlumuda dedesine bıraktım k.validemide aldım çıktık hastaneye gittik...gittigimizde saat 18:10 fln civarıydı ve sancıları hafif şiddetli ahhhhh,uffff dedirtecek derecedeydi...
bişiler yemek ve içmek yasaktı..beni görünce o kadar sevindiki,ailesi denizlide olduğu için hiç kimsesi yok garibimin bi ablası gelmişti onunda çocuğu olduğu için hastaneye gelememiş:50:
oda da eşi ve k.validesi vardı,heyecan ve stresten ortalık baya gergindi anlıcanıss...benimle birlikte neşe ve moralde girdi odaya..
ahhhhh offfff diye sancısı geldikçe bak böle yapmaaa banada geliolar,şu refakatçi yatağına yatarım birlikte doğururuz fln diodum gülmekten sancı fln kalmıyodu:1: gittiğimizde henüz 3 cm açılması olmuştu fekat sürekli yatıyordu...hemşire 19:00 gibi tekrar muayne etti hala 3 cm açılması vardı..doktorumuz çok tecrübeli gerçekten 23:00 gibi doğumun olacağını taaa gittiklerinde söylemiş onlara..
baktım açılması olmuyor kaldırdım koridora götürdüm 50 volta rahat atmışızdır,sohbet ederken anlamadık bile kaç tur olduğunu ama yoruldun sen geçelim artık odaya dedim..saat 20:30 fln sancıları biraz daha şiddetlendi...hemşireyi çağırın didim,söyledik hemşireye sancılar çok arttı fln muayne edin die..hemşire artık kendi sancılarıda başladığı için suni sancı serumunu kapattı ve 5 cm açılması olduğunu söyledi...
yürüyüş yapmanın ne kadar iyi geldiğini bilemezsiniz kızlar saat 21'de tekrar çıkardım serum elimde kuzen eşi kolumda iki hamile görenler gülüyor fln:27:,ama bu defa sancılar çoook fena giriyordu ve 4-5 tur sonra tekerlekli sandalyeye otururverdi ahhh uffff sesleri daha da arttı:50:
sancı geçince hemen odasına götürdüm ve artık belini ovalamak,ellerini tutmak şarttı...bu arada eşimde iş çıkışı hastaneye geldi kuzenine destek olmak için kantinde fln oturdular tabii şimdilik 3,5 ay sonra yanımdan ayrılsında göreyim:47:
kuzeni pek serin bi adam karısının yanına geliyor ellerinden öpüyor,canım kalbim seninle fln die sözler ediyor ve gidip eşimle muhabbet ediyordu:63:
kronometreyi çalıştırdım artık saat 22:00 fln sancılar bel'den 30sn de bir,kasıktan 1,5dk bir giriyor hemşireye söyledim..doktorumuzu çağırdı ve doğumhaneye aldılar kuzimi:5:
doktor israrını boşaltmış içerde ve açılmasına bakmış..kordonu çok sert olduğundan 2-3 defa ilaç atmışlar yumuşasın die..nst'ye odasına almışlar 7-8 cm açılması varmış doktoru 1 saat içinde doğum olacağını söylemiş..yanına gittik nst ekranında sol tarafta bebeğin kalp atışları 120-170 arası olması gerekiyormuş,sağ tarafta sancı değeri yazıyordu..k.validesi bi tarafında ben bi tarafında ben elinden tutuyorum k.validesi sırtına msj yapıyor..sancılar 0'dan 40'a kadar çıkmaya başladı gittiğimizde en fazla 15 ti düşünün...artık Ahhh Ufff yerine Allahım beni kurtar ölüyorum demeye başladı..
hemşire kaka gelince söyle diyordu gelip gidip...sancılar 20 sn de bir vee bu kez çoook şiddetli giriyordu...geceliği mi toplanmış üstümü açılmış umrunda bile değildi zavallımın:14:
bana da 3 ad. daha hasta bezi lazım dediler(düşünün 1 pkt. yetmiyor)...hemen kantine indim kapanmış eşini aradım ama yoktu görünürde sigara içmeye çıkmış sanırım karısını doğuma aldılar düşün yani:63:
veznede satılıyormuş tanesi 1,5tl 3 tane aldım çıktım hemen doğumhanenin kapısına yaklaştıkça çığlıklar duydum sanırım ıkınıyordu içerde:43:
kapıya vurdum hemşire aldı hasta bezlerini odanızda bekleyin dedi...onun eşi benim eşim k.valideler hep birlikte oturduk 20 dk fln bekledik hemşire girdi veeee bebeğiniz doğdu hayırlı olsun dedi yehuuuuuuuuuuuu:52:çoook mutlu oldum o an sanki ben doğurmuşum gibi sevindim:1:
bebeği dinlenmesi için biraz küveze alıcaz dedi..ben dururmuyum tabe herkes içerde ben hemen doğumhanenin kapısındaa:1:
doktor çıktı beni görünce geçmiş olsun zor bi doğumdu dedi...tşk doktor bey bebeimiz annemiz nasıl dedim...gayet iyiler dedi..bebeğimizin bi sorunu mu var küveze alıyorsunuz dedim..doktooorr hayır cnm ne küvezi dedi ne biliim hemşire dedi dedim...girdi d.haneye sordu hemşire bebeğin dinlenmesi için dkr bey dedi ok dedi doktor...
bana siz odanıza geçin bebeği size gösterip çıkarıcaklar kuveze dedi,sanırım içerde anneyi dikiyolardı 5 tane dikişi varmış çünkü..
sonunda hemşire kucağında bebeğimizle geldi..o kadar minik o kadar çirkindiki anlatamam:16::nazar:
eşime diyorumki şunun çirkinliğine bakkkk yaaa,bakmaktan cvp bile veremedi garibim:1::1::1:
sonunda kuzimi odaya getirdiler çook yorgun fakat kuş gibi rahattı,sanki o da yeni doğmuştu..süt ve benim yaptığım börekten yedirdi eşi..çok yemedi tabi kakası gelirde dikişleri kanar die ama ne kadar güzel görünüyordu...diğer bir yandan sezeryandan çıkanlar ağzı bi tarafa burnu bi tarafa kaymış ayılamamışların yanında mikemmel görünüyordu...saohbet edebiliyordu rahatlamıştı...şimdi sorsalar sezeryan dermiydin dedim hayırrr aslaa dedi:46::46::46:bebek 11:30 civarı doğmuş bizde 12:30 da çıktık eve geldik..kuvezden gece 2 de çıkarmışlar,hastaneden de sabah 9:00 da taburcu olmuş..daha sonra evine gidemedik umarım iyidir..

Bu yazıyı okuduktan sonra bir kez daha anladım normal doğumun önemini... En sağlıklısı normal doğum zaten... Hem daha çabuk ayağa kalkıyorsun hem için iyi temizleniyor tabi zor... Ama bu kadar kişi doğuruyor hele ki bazı yerlerde insanlar doktorsuz, kendi başına kalarak doğuruyor ayy bir yandan korkuyorum bir yandan da daha sağlıklı geliyor bakalım hayırlısı...

Çok duygulandım ayrıca rabbim bizlere de bu güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin...

kızlar ben çok kararsızım. doğumu özeldemi yapsam devlettemi. özel olursa sezeryan yanlızı oluyolarmş. bn normla doğum istiyorum... :17:

kuzucum bayansucum.. bi nefeste okudum.. bitince doğum sanki ben doğurmuşum gibi hafifledim resmen.. tebrik ederim kuzinini.. ne büyük bir sevaba girmişsindir sen..
valla helal olsun ne diyeyim.. resmen doğumu sen yaptırmışsın yaa.. allah sağlıklı neşeli bir ömür nasip etsin minik yavruya.. cinsiyeti ne adı ne bebeğimizin.. maşallah :nazar:

canım hiç olumsuz şeyler düşünme.. ben hafta sonu yaptım onu.. gayet sağlıklı olan bebeğimin canını sıktım.. insan en kötüsünü düşünüyor böyle zamanlarda ama tecrübe ettim bebeklerimiz hissediyor ve öyle davranıyorlar.. moralim bozukken hiç kıpırdamadı mesela.. bi de anne nasıl olursa bebek de öyle olurmuş.. evhamlı korkulu davranma sakın.. bebekin de evhamlı bi çocuk olur sonra..

evet tatlım sanki ben doğurttum hala da etkisindeyim...walla hamiş hamişin halinden anlar,kocası,kaynanası ilgilenmedi benim kadar..hatta bu sancı sürecini üstüme yıktılar diyebilirim ama şikayet etmiyorum sevdiğim bi yakınım olduğu için:16:
unutmuşum yazmayı,bu doğan bebek size daha önce söylediğim kızımızın adını çalan bebek:1:
eşimin kuzeninde kızı olucakmış adınıda Zeynep koyucaklarmış,bizz koyucaktık ama onlarınki erken doğuyor demiştim...o bebek işte,kızımızın adı ZEYNEP EBRAR...:nazar:

canım benim sıkma canını bak hemşire de içini ferah tut demiş... İyi düşün iyi olsun...Bu süreçlerin hepsi geride kalacak hepimiz sağlık, mutluluk ve huzurla alacağız miniş bebeklerimizi kucağımıza... Dualarımız seninle ve iyi dileklerimiz...

Bu yazıyı okuduktan sonra bir kez daha anladım normal doğumun önemini... En sağlıklısı normal doğum zaten... Hem daha çabuk ayağa kalkıyorsun hem için iyi temizleniyor tabi zor... Ama bu kadar kişi doğuruyor hele ki bazı yerlerde insanlar doktorsuz, kendi başına kalarak doğuruyor ayy bir yandan korkuyorum bir yandan da daha sağlıklı geliyor bakalım hayırlısı...

Çok duygulandım ayrıca rabbim bizlere de bu güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin...

aslında doğumdan 3,5 ay önce o kadar güzel bi alıştırma olduki benim için ASLITcım..hemde doğum yapacağım hastanede..işin tuhaf tarafı sancı odasıda benim oğlumda sancıyı çektiğim odaydı duygularım meksika dalgası yaptı anlıcağnn:1::1::5:

valla çok çalıştımm heppp, arada göz ucuyla ne yapıyorsunuz die baktımmm ama katılamadım sohbetinize :(((
birde geçen haftasonu mevlut olaylarına girince.. mevlutten önceki hafta hazırlık safhası, ve mevlutten sonraki dağınık toplama safhaları sonucu baygınlık derecesinde sızırak uykuya dalınan akşamlar neticesinde akşamları da gelemedim....
devamsızlıktan sınıfta kalmam umarım :52::52:

banada annem yardım etti hep.. ama çok kırdım onunda kalbini, hep kızdım söyledim ona, 'onu neden orada bıraktın? o öyle mi olur anne! hadi topla şuralarını artık bitiremedin kaç saat oldu!! kadıncağıza ettiğim hakaretler diz boyu yanii.. herşey geçip gittikten sonra farkına vardım ki çok ayıp etmişim, gittim özür diledim sonra :1::1: ben zaten kızmamıştım ki dedi canım annem yaaaa analık böyle bişi demek :49:
ya sorma ya
bende anneme pek kızıyorum yanımda olduğunda yani kızma değilde
surat asıyorum galiba onu oraya koyma öyle yapma bunun yeri bura vs gbi
napim benim bir düzenim var
bardakalrım kaşıklarım hep aynı yerde aynı şekilde olmalı
yani kusa kusa bile ben düzenimi bozmadım
kocama da gösterdim o da öyle yapıyo herşeyi
ama annemin dikkat etmemesi özen göstermemesi
dağınıklığı
beni çileden çıkarıyor
hep yapmıyacağım diyorum
sonra yapıyorum ve o giderken onu kırdığım için çok üzülüyorum
gerçi sanırım takmıyo
bazen ellemeyeceğim daha diyo
sonra dayanamayıp yapıyor
ah ahhh
napcaz bakalım

az önce baktım güzel modelelr var
ama ücreti nedir sormadım
kararsızım aslında yaptırmalımıyım
çok fazla akrabam yok burda arkadaşlara verebilriim o da 20 anca eder
değer mi değmez mi
gerek olur mu
ne bileyim düşünmedim
hiç

Canım iyi duşun iyi olsun.ben ilk bebeğimi 27haftalik erken doğumdan kaybettim.sonra 4yil gebe kalamadım sonra tüp bebekler hamile kaldım 12. Haftamda rahim ağzı açıklığından dikiş atıldı.onuda 19haftalikken kaybettim suyu boşaldı.Şimdi bı mucizeniz tekrar hamileyim kendiliğinden oldu 23haftaligim.bundada basıma gelmeyen kalmadı.rahim ağzına dikiş atıldı Asır'ı kanamadan tekrar ameliyata alındım.onu tam atlattım bu sefer amniotik bant oluştu bebeğin kesesinde ınsanda çok korktuk çok riskli biseymis.Allah'a şükür artık ondanda korkmuyoruz.sonra üçlü testte sorun çıktı.3yerde yaptırdım testi 1 yerde sorunlu2 yerdeki temiz....bunada çok üzüldüm .....temiz çıkanlara inanmak istedim.Ve ben hamile kaldığımı öğrendiğimden beri sırt üstü yatıyorum,bı doktora girmek için bı tuvalete bı banyoya kalkıyorum ve buna şükür kızım benimle karnımda icimde hareketlerini hissettikte sayılı gün diyorum....gecer .....insaallah yüce Rabbim kucaklarımıza almayı nasip eder.....
Rabbim bebeğinizi sağlıklı bir şekild ekucağınıza alamyı nasipe tsin
tüm bunları düşününce bazen kendime kızıyorum
yok dişim yok belim
ne kötü halde hastahanelerde 9 ayını tamamlayanalr var
şükretmeli insan her haline

..

ne heyecanlı geçmiş hafta sonun
bende komşumu ctesi günü hastahaneden çıkarttım bebişiyle
çok tatlıydı
sezeryandı onun günü dolduğu halde çıkmadı hanfendi 3650 gr doğmuş miniğimiz
sonra onlarla ilgilendim
ama benimki biraz buruktu
canım epey sıkıldı
durumları pek iyi değil birazda cahillik diyelim
eve geldik
kaynana bakacak ama dil maşallahhhh
kızkardeşine sen burda dur gündüzleri evine yemek burda götürürsün falan dedi
kız ben kalamam dedi ya
kadının üstü değişilecek kardeşi durmadı da başka kadın değilştirdi
şok oldum ya
annesi ölmüş
kardeşi bakmıyo
kaynanada dil bir karış
Allah yardımcısı olsun
bebeğin altı pişmiş
üstünü değiştirdim altını değiştirdim
bir ıslak mendil ki şu ucuzlardan
bu mahveder dedim
pudra almamış
evde benim vardı primanın ıslak mendili onu götürdüm
zeytnyağlı bir krem verdim
oy oy dedim
benim anam güzel anam
hakkını nasıl öderim
bana muhteşem baktı doğumumda eve gelen gideni ağırladıvs
hakkı ödenemz
ilk doğumda annemdeydim bunda inşallah kendi evimde olacağım
çok yorulmaz benim evde onun ki kadar gelen giden olmaz en azından

velhasıl benimki pek güzel bir doğum hikayesi değildi

canım benim, içini karartma lütfen. herşeyin çaresi var. sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alacağına inanıyorum. dualarımız seninle.

canım benim sıkma canını bak hemşire de içini ferah tut demiş... İyi düşün iyi olsun...Bu süreçlerin hepsi geride kalacak hepimiz sağlık, mutluluk ve huzurla alacağız miniş bebeklerimizi kucağımıza... Dualarımız seninle ve iyi dileklerimiz...

Çok teşekkür ederiim kızlar, Allah razı olsun hepinizden.. Evham yapmıyorum aslında gayet açık söyledi doktor neler olabileceğini, ben soğukkanlıyımdır aslında ama, olabileceklerin en iyisini düşünmek lazım sanırım. Mavilef, dediğin gibi şimdi kötüyü düşünmek sadece bebeğe zarar veriyor. Bende gönül rahatlığıyla alışveriş yapıp doğumu sonrasını falan düşünmek istiyorum artık, düşünmeliyim.. Hepimizin kuzusunu bağışlasın Allah.

Kadiscim herkes Annesinden şanslı doğmuyor ne yazıkki o konuda bende annemin k.validemin hakkını ödeyemem baktılar sağolsunlar ama ben normal doum yaptığım için maşallah 2. günü zıpkın gibi dikeliyorum ayağa:1:inşallah bu defada öyle olur...ben yatamam herkes gibi bi tarafım ağrır benim:27::27:

gözünüz aydın canım
darısı başımıza inşallahh....

aslında doğumdan 3,5 ay önce o kadar güzel bi alıştırma olduki benim için ASLITcım..hemde doğum yapacağım hastanede..işin tuhaf tarafı sancı odasıda benim oğlumda sancıyı çektiğim odaydı duygularım meksika dalgası yaptı anlıcağnn:1::1::5:

Haklısın canım gerçekten güzel bir deneyim olmuş senin için... Bakalım biz de nasıl olacak?

geçen bir arkadaşım söyledi inan çok zor değil doğumdan sonra o kadar rahatlıyorsun ki yeniden doğmuş gibi oluyorsun resmen demişti bakalım... Şu doğum videolarından uzak durmaya çalışıyorum :18:

hafta sonu başıma gelmeyen kalmadı..
yaklaşık 1 aydır acayip şişiyorum.. ayaklarım ve ellerimdeki ödemlerden artık utanır oldum.. tombik tombik ellerim ayaklarım..
ayakkabılarım denk gelmiyor.. çizmeler zaten artık hayal oldu bana.. geçen çizme almaya gittim.. normalde ben 35-36 numara ayakkabı giyerim.. 38 denedim denk gelmedi.. fermuarını kapatamadım.. :14:
neyse şu gebelik zehirlenmesi ile ilgili şeyleri okudum cuma günü.. bi korku sardı beni..
eve gittim eşim de çalışıyordu o akşam mesaisi uzamıştı.. yalnızım.. dur dedim şu tansiyonu bi ölçeyim.. zehirlenmenin en önemli belirtisi ödeme eşlik eden tansiyonmuş yaa..
14-12 çıkıyor 5 dakika sonra 9-6 çıkıyor sonra 18-16'ya yükseliyor.. sonra yine düşüyor.. saatlerce ağladım tabi..
gece 11 gibi eşim geldi adam şok oldu.. sakinleştirdi beni.. bu alet bozuk güvenme buna dedi.. hem senin tansiyonun 18'e çıksa yamulursun yatak döşek yatarsın yok bişeyin dedi.. neyse yattık ama sabahı zor ettim.. işe gönderdiğim kocişimi doğru hastaneye..
kızımı gördüm çok şüküür gayet iyiydi.. tansiyonumu ölçtüler sık sık hep 9-6.. idrar testi yaptılar protein atımı var mı felan diye. o da yokmuş çok şükür.. fakaat ben kesintisiz ağlıyorum.. mahvoldum ağlamaktan.. bebekim de hiç kıpırdamıyordu..
yani ben evdeki aptal tansiyon aletini yüzünden saatlerce ağladım kızımı da üzdüm..
sonra ne oldu peki.. eve geldim.. rahatladım tabi.. girdim yatağa uyudum.. kızımın hareketlerine uyandım.. annenin moralinin bebek üzerinde bu kadar etkili olacağını hiç düşünmemiştim.. dedikleri kadar varmış..

canım bukadar şişin varsa dr u n söylemedimi sana şeker testini yapalım diye
yengem hamıle ve onund açok şişi var şekeri yuksek çıktı ve tuzu tamamen çıkar hayatından dedi tuzsuz yıyo şimdi indi şişi yani bu şişlikle ağrıların çok olur canım benım tuzu azaltmaya çalış yada gıt bı şekerını felan ölçtür...
bebişin ıyidir cnm, ama sen ağırlaşıcan kıloda alıcan vs ağrıların çok olmasın dıkat et canım:16:

Back
X