günaydın kızlarr

ben bu hafta sonu nerdeydim biliyomusunuuuuzzzzz

kuzenimizin eşi c.tesi günü henüz sancısı yokken ama günü geldiği için kontrole gitmiş..bu arada benim doğum yapacağım hastanede onun doktoruda..neyse sabah saat 10:30 gibi açılması olmadığı halde ama vücut sancı üretmediği için suni sancıyı bağlayıp odasına almışlar..
muayne esnasında kanaması da olmuş bu arada,kendisi doktora sezeryan istediğini söylemiş ama doktor normal doğum yapabileceğini,sezeryanın bi doktor için daha kolay olduğunu ama anne ve bebek için en sağlıklısı normal doğum olduğunu söylemiş..
bizim bundan öğleden sonra saat 14:30 gibi haberimiz oldu,hemen bi börek yaptım oğlumuda dedesine bıraktım k.validemide aldım çıktık hastaneye gittik...gittigimizde saat 18:10 fln civarıydı ve sancıları hafif şiddetli ahhhhh,uffff dedirtecek derecedeydi...
bişiler yemek ve içmek yasaktı..beni görünce o kadar sevindiki,ailesi denizlide olduğu için hiç kimsesi yok garibimin bi ablası gelmişti onunda çocuğu olduğu için hastaneye gelememiş

oda da eşi ve k.validesi vardı,heyecan ve stresten ortalık baya gergindi anlıcanıss...benimle birlikte neşe ve moralde girdi odaya..
ahhhhh offfff diye sancısı geldikçe bak böle yapmaaa banada geliolar,şu refakatçi yatağına yatarım birlikte doğururuz fln diodum gülmekten sancı fln kalmıyodu

gittiğimizde henüz 3 cm açılması olmuştu fekat sürekli yatıyordu...hemşire 19:00 gibi tekrar muayne etti hala 3 cm açılması vardı..doktorumuz çok tecrübeli gerçekten 23:00 gibi doğumun olacağını taaa gittiklerinde söylemiş onlara..
baktım açılması olmuyor kaldırdım koridora götürdüm 50 volta rahat atmışızdır,sohbet ederken anlamadık bile kaç tur olduğunu ama yoruldun sen geçelim artık odaya dedim..saat 20:30 fln sancıları biraz daha şiddetlendi...hemşireyi çağırın didim,söyledik hemşireye sancılar çok arttı fln muayne edin die..hemşire artık kendi sancılarıda başladığı için suni sancı serumunu kapattı ve 5 cm açılması olduğunu söyledi...
yürüyüş yapmanın ne kadar iyi geldiğini bilemezsiniz kızlar saat 21'de tekrar çıkardım serum elimde kuzen eşi kolumda iki hamile görenler gülüyor fln

,ama bu defa sancılar çoook fena giriyordu ve 4-5 tur sonra tekerlekli sandalyeye otururverdi ahhh uffff sesleri daha da arttı

sancı geçince hemen odasına götürdüm ve artık belini ovalamak,ellerini tutmak şarttı...bu arada eşimde iş çıkışı hastaneye geldi kuzenine destek olmak için kantinde fln oturdular tabii şimdilik 3,5 ay sonra yanımdan ayrılsında göreyim

kuzeni pek serin bi adam karısının yanına geliyor ellerinden öpüyor,canım kalbim seninle fln die sözler ediyor ve gidip eşimle muhabbet ediyordu

neyseee,gelelim sancılara:18:
kronometreyi çalıştırdım artık saat 22:00 fln sancılar bel'den 30sn de bir,kasıktan 1,5dk bir giriyor hemşireye söyledim..doktorumuzu çağırdı ve doğumhaneye aldılar kuzimi

doktor israrını boşaltmış içerde ve açılmasına bakmış..kordonu çok sert olduğundan 2-3 defa ilaç atmışlar yumuşasın die..nst'ye odasına almışlar 7-8 cm açılması varmış doktoru 1 saat içinde doğum olacağını söylemiş..yanına gittik nst ekranında sol tarafta bebeğin kalp atışları 120-170 arası olması gerekiyormuş,sağ tarafta sancı değeri yazıyordu..k.validesi bi tarafında ben bi tarafında ben elinden tutuyorum k.validesi sırtına msj yapıyor..sancılar 0'dan 40'a kadar çıkmaya başladı gittiğimizde en fazla 15 ti düşünün...artık Ahhh Ufff yerine Allahım beni kurtar ölüyorum demeye başladı..
hemşire kaka gelince söyle diyordu gelip gidip...sancılar 20 sn de bir vee bu kez çoook şiddetli giriyordu...geceliği mi toplanmış üstümü açılmış umrunda bile değildi zavallımın

sonunda 23:00 da hemşire muayne etti ve doğumhaneye aldılar

bana da 3 ad. daha hasta bezi lazım dediler(düşünün 1 pkt. yetmiyor)...hemen kantine indim kapanmış eşini aradım ama yoktu görünürde sigara içmeye çıkmış sanırım karısını doğuma aldılar düşün yani

veznede satılıyormuş tanesi 1,5tl 3 tane aldım çıktım hemen doğumhanenin kapısına yaklaştıkça çığlıklar duydum sanırım ıkınıyordu içerde

kapıya vurdum hemşire aldı hasta bezlerini odanızda bekleyin dedi...onun eşi benim eşim k.valideler hep birlikte oturduk 20 dk fln bekledik hemşire girdi veeee bebeğiniz doğdu hayırlı olsun dedi yehuuuuuuuuuuuu

çoook mutlu oldum o an sanki ben doğurmuşum gibi sevindim

bebeği dinlenmesi için biraz küveze alıcaz dedi..ben dururmuyum tabe herkes içerde ben hemen doğumhanenin kapısındaa

doktor çıktı beni görünce geçmiş olsun zor bi doğumdu dedi...tşk doktor bey bebeimiz annemiz nasıl dedim...gayet iyiler dedi..bebeğimizin bi sorunu mu var küveze alıyorsunuz dedim..doktooorr hayır cnm ne küvezi dedi ne biliim hemşire dedi dedim...girdi d.haneye sordu hemşire bebeğin dinlenmesi için dkr bey dedi ok dedi doktor...
bana siz odanıza geçin bebeği size gösterip çıkarıcaklar kuveze dedi,sanırım içerde anneyi dikiyolardı 5 tane dikişi varmış çünkü..
sonunda hemşire kucağında bebeğimizle geldi..o kadar minik o kadar çirkindiki anlatamam

insan bebek görünce eciş bücüş oluyor beaa

helee ben ağladım resmen

eşime diyorumki şunun çirkinliğine bakkkk yaaa,bakmaktan cvp bile veremedi garibim

sonunda kuzimi odaya getirdiler çook yorgun fakat kuş gibi rahattı,sanki o da yeni doğmuştu..süt ve benim yaptığım börekten yedirdi eşi..çok yemedi tabi kakası gelirde dikişleri kanar die ama ne kadar güzel görünüyordu...diğer bir yandan sezeryandan çıkanlar ağzı bi tarafa burnu bi tarafa kaymış ayılamamışların yanında mikemmel görünüyordu...saohbet edebiliyordu rahatlamıştı...şimdi sorsalar sezeryan dermiydin dedim hayırrr aslaa dedi

bebek 11:30 civarı doğmuş bizde 12:30 da çıktık eve geldik..kuvezden gece 2 de çıkarmışlar,hastaneden de sabah 9:00 da taburcu olmuş..daha sonra evine gidemedik umarım iyidir..
sevgili kuzimizin eşii ve bebeği kurtuldu darısı başımıza inşallahhh:13: