2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
istersen bebeğinin doğum tarıhını söle ben ona göre ayarlayıp yapıştırayım linki buraya yada özeline sonra öğrenır beğendığın gıbı yaparsın

yaptım sonunda :) çok sagol yanlış yere kopyalamay calışıyomuşum küçük oldu ama idare eder :9:

oğlum uzun zamandır huzursuzdu,ağlıyodu, sürekli kusup emmeyi reddediyordu.
doktora götrdüm kıkır kıkır güldü doktorda keyfi yerinde gelişimide çok normal havalardandır dedi tahlil yapmadı gönderdi.
aradan 5 gün felan geçti hiç değişmedi huzursuzluğu.
tekrar götürdüm tahlil yapalım dedim. idrar ve kan tahlili yapıldı.
idrarında bol miktarda enfeksiyon çıktı.
3 tane antibiyotik iğne kullandık.tekrar götürdüm yine idrar tahlili ve böbrek ultrasonu çektirdim ve oğlumun 2 böbreğindede genişleme ve taşlar varmış.
sonrasında 2 doktora daha gittim ve onlarda aynısını söyledi.
şuan antibiyotik şurup kullanıyoruz.ilaç bitince 15 gün sonra tekrar tahliller ve ultrason çekilecek.
kendisi düşürebilir dedi dktor. ve sünnet ettir dedi.
enfeksiyon geçince sünnet ettiricem.
ama çok ağlıyo. bebekler bu taşı nasıl düşürür? çok ağrı çekmezlermiii :14::14:
çişini yaparken çok ağlıyoooo

Son düzenleme:
canım normal değil mi kilosu acele etme bence bir sorun olsa doktorunuz söylerdi bizimde aylık kontrolümüz yarın 6500kg civarı çıkacak boyda 63cm bende evde takip ediyorum sürekli anne sütü ve su dışında birşey vermedim henüz içimde rahat. tattırmak istersen onu bilemem ama ek gıdaya geçme bence sütün varken

Biliyo musun sağlık ocağndaki ölçülenle doktorun ki bir olmuyor..Doktor çıplak ölçüyor ve boyunu da farklı bi aletle ölçüyor.Bilmiyorum bende sadece anne sütü veriyorum ama tadımlık olarak vermeyi düşünüyorum doyumluk değil de

kızlar sağlık ocağında bişi demedıler bıraz kalabalıktı benımde kafam karıştı acaba 4.aydakı aşılardan sorna bebek yıkanabılıyormu yaptıran varmı bu aykı aşıları :26:

ben aşı günü banyo yaptırmadım ama yapılmaz diye uyarmadılar bizi canım

doktora götrdüm kıkır kıkır güldü doktorda keyfi yerinde gelişimide çok normal havalardandır dedi tahlil yapmadı gönderdi.
3 tane antibiyotik iğne kullandık.tekrar götürdüm yine idrar tahlili ve böbrek ultrasonu çektirdim ve oğlumun 2 böbreğindede genişleme ve taşlar varmış.
şuan antibiyotik şurup kullanıyoruz.ilaç bitince 15 gün sonra tekrar tahliller ve ultrason çekilecek.

geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inş

Biliyo musun sağlık ocağndaki ölçülenle doktorun ki bir olmuyor..Doktor çıplak ölçüyor ve boyunu da farklı bi aletle ölçüyor.Bilmiyorum bende sadece anne sütü veriyorum ama tadımlık olarak vermeyi düşünüyorum doyumluk değil de

anladım canım tadımlık verdiğinde bi sorun olmaz hrld :34: ben emmeyi bırakır diye korkuyorum aslında meyveleri fln yalatmayı düşünüyorm ama ... sağlık ocağında tarttıklarında da bize hep 100 g eksik yazıyorlar :1:

mrb arkadaşım .geçmiş olsun.benim kızımda en başta bol kusma wardı halada dewam gerçi.1aylıkken falan tahlilde enfeksiyon çıktı.şurup kullandk.sora aradan zaman geçti enfeksiyon için baktırmamıştık.3 aylıkken bi gün çok ağladı doktora götürdük ultrason tahlil derken iki böbrektede en büyüğü 1,9 mm capında taşlar warmış.ama ilaç falan wermedi.düşürmeye çalışcaz enfeksiyon kaptırmıcaz düzenli tahlille takip etcez su içsin dedi.neden taş war dedim.bunun için bişi diyemem şimdilik belki doğuştan gelen metabolik bi bozukluğu wardır taş olusturuodur ama kesin deil.çünkü taşların sayısı az we çapı küçük dedi.ayrıca çok şiddetli ağlaması taş düşürmekten olmayabilir dedi taşlar rahatsız eder ağlatır diyemem dedi.başka sebeptende ağlamış olabilir dedi.benimde içim rahatladı.ayrıca enfeksiyonu 3 aylıkken geçmişti.daha zaman gelmedi gitmedik taşlar düşmüşmü duruomu die.buarada aradan 1 ay gecti o günden sora öle ağlaması hiç olmadı.o gün denk gelmiş ağlamış.taş rahatsız eden bişi olsaydı 1 aylk zamanda öyle ağlamaları dewam ederdi.seninkinin huzuruzluğu enfeksiyon olabilir.bide böbrek genişlemesi neyse onu bilemicem bizde o yok.geçmiş olsun tekrar

bizdede aynısı olmuştu.doktor sıcaklardandır dedi once.sonra enfeksiyon çıktı.ve böbrekte taş.10 gün ilaç kullandk.enfeksiyon geçti.taşlar için bidaha ultrasonla bakılmadı.takıp edileckmş.ama hala iştahı duzelmedi.uyurken emziriyom.

cvp yazmak istedim ama olmadı nedense neyse ben gitmeden önce yıkadım sorun olmaz snaıyorum bu arada bıraz huysuzluk yaptı bu aşılar çok zor uyudu gece nasıl geçer bılmem:50::50::50::50:

kızlar sağlık ocağında bişi demedıler bıraz kalabalıktı benımde kafam karıştı acaba 4.aydakı aşılardan sorna bebek yıkanabılıyormu yaptıran varmı bu aykı aşıları :26:

ben 31 teemuzda yaptırdım aşılarını,ben yıkadım hemen o akşam,bişi olmadı,benim bildiğim verem aşısında yıkanmıyo dri altın enjekte edildiği için kabarıyo falan ya,o nedenle 2 gün yıkama demişti hemşire,bunda bişi demeyince yıkadım ben

Kızlar meraba...

Bugün oğlumun kontrolü vardı haftalık kilosuna bakıldı ek gıdaya geçilip geçilmeme durumu vardı..bir haftada 160 gr almış sadece anne sütü veriyorum.Genel kilosu da anadan doğma çıplak 6700 çıktı boy 64 baş çevresi de 42..Doktor gayet iyi diyor standartlarda dedi haftalık kilo alımı da iyi ek gıdaya geçmemize gerek yok yoksa sütün azalır dedi ama ben kararsızım acaba diyorum yavaş yavaş tattırmaya başlasam mı?...Ayy bu kilo bende takıntı yaptı rüyalarıma bile girer oldu ya..:( Oğlumun kilosu iyi aynı kiloda başka çocuk benimkinin yanında daha tombiş duruyor ben de bunu anlamış değilim.Sizde de var mı böyle bi durum arkadaşlar..Bugün kadına o kadar çok baskı yaptım ki en sonunda bana psikiyatriye gitmemi önerdi:))..Kafayı yicem offf taktım resmen varya

Takıntı yapma oyle ya da böyle büyüyecekler. kendini sıkıntıya sokma. anne sütü bağışıklığını arttırıyor. ek besine geçersen ya meme emmek istemzse? hem napacaksın tombik bebeği bu sıcaklarda her yeri pişer. standartlarda bebeğin. sağlığı yerinde olsunda çok şükür.

bebeğinle keyifli zamanlar dilerim.

bugün oğluma bır dilim şeftaliyi cam rendede rendeleyip verdım püskürtmedi kusmadı yada diliyle itmedi daha önceden silikon kaşık almıştım onunla kolay oldu vermesı bir dilim şeftali 2 tatlı kaşığı kadar bişi oldu inşallah başlangıç için fazla değildir meyveyi çikolataya tercıh eden bı çocuk olsun istıyorum :emir_bebek::emir_bebek:

canım, bende senin gibi düşünüyorum. ben meyveyi çok severim hele yaz meyvelerini. bende yavaş yavaş meyvelerin tadına baktırmaya başladım. ilk kayısı verdim püre halinde çok sevdi ilk ağzına aldığında "bu ne yaa dercesine" baktı sonra yuttu. bugünde 2tane siyah üzümün suyunu verdim 3-4 tatlı kaşığı kadar onu da sevdi. elma ile armut 1dilim suyunu karıştırıp vermiştim onu sevmedi :-)sanırım elmanın tadı ekşi geldi. kırmızı erik püresi verdim başka bir günde. hergün 1 tane meyvenin tadına bakıyor.. bende bilinçli değilim bu konuda ama aşırıya kaçmadan yavaş yavaş da tatsın istiyorum.

arkadaslar bebısım 15 gundur 2 gunde bır yesıl sarı kaka yapıyor..sızde de varmı yesıl kaka problemı..huysuzkende kakası boyleydı keyifliyken de boyleydı..dun ıdrar tahlılınde bısı cıkmadı.bıraz daha boyle surerse valla kaka tahlıli ısteyecem.doktorlarda bı acayıp ya.bogaza bak yok bişeyi gazı vardır dıyoılar..ben soyluyom bı tahlıl verelım dr dıye..dizanteri den korkuyorum inş yoktur boyle bısı.cook terlıyor ayakları umarım üşütmektendır.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar,umarım herkes iyidir bebişler sağlıklı büyüyordur...Biz kızımla iyiyiz çok şükür,kilo problemimiz var maalesef,minnacık kaldı üçbucuk ay bitti ama hala 5,5 kilo boyumuz uzuyor alabildiğine 64 cm olmuş...0 beden olacak hanımefendi:))) ilk başlarda çok takıyordum ama gelişim tablosu iyi olunca ben de takmıyorum artık...doktorumuz ek besinlere başla dedi ben başlayamadım hala...çok küçük sıpam ya....

Serenay nasılsın canım umarım küçük beyin gaz sorunu bitmiştir ve eşin iyi bir iş bulmuştur...

Bayansu özlendiniz....

Gosenay nerdesin ses ver...

arkadaslar bebısım 15 gundur 2 gunde bır yesıl sarı kaka yapıyor..sızde de varmı yesıl kaka problemı..huysuzkende kakası boyleydı keyifliyken de boyleydı..dun ıdrar tahlılınde bısı cıkmadı.bıraz daha boyle surerse valla kaka tahlıli ısteyecem.doktorlarda bı acayıp ya.bogaza bak yok bişeyi gazı vardır dıyoılar..ben soyluyom bı tahlıl verelım dr dıye..dizanteri den korkuyorum inş yoktur boyle bısı.cook terlıyor ayakları umarım üşütmektendır.

Canım kakasında mukus varsa durumdan endişe etmekte haklısın ama mukus yoksa senin yediklerinle ya da bebişin fazla beslenmesiyle alakalı bir durum...çok geçmiş olsun

miniğimi uyurken bile özlüyorum ya
yalancı emziğe alıştı şükür
rahat olur belki biraz uyuması falan
su içmiyodu 2 gündür içmeye başladı

ek gıdaya geçeyim diyorum bir türlü başlayamadım ya
annem gelince ona havale ederim artık
çalışınca yetiştiremiyorum
bird eyanımda getiriyorum işe işler hafif bu aralar
yatıyor müdür odasında
çok zevkli oluyor ya

Ben de Çarşamba gün işe başlıcam,beraber gideceğiz,umarım keyifli bir deneyim olur,sadece emdiği için bir müddet böyle olacak:)))

canım, bende senin gibi düşünüyorum. ben meyveyi çok severim hele yaz meyvelerini. bende yavaş yavaş meyvelerin tadına baktırmaya başladım. ilk kayısı verdim püre halinde çok sevdi ilk ağzına aldığında "bu ne yaa dercesine" baktı sonra yuttu. bugünde 2tane siyah üzümün suyunu verdim 3-4 tatlı kaşığı kadar onu da sevdi. elma ile armut 1dilim suyunu karıştırıp vermiştim onu sevmedi :-)sanırım elmanın tadı ekşi geldi. kırmızı erik püresi verdim başka bir günde. hergün 1 tane meyvenin tadına bakıyor.. bende bilinçli değilim bu konuda ama aşırıya kaçmadan yavaş yavaş da tatsın istiyorum.

nette yaptığım araştırmalarda ve aile hekminin söylediğine göre bebeğe yeni bir gıda verilirken en az 3 gün,mümkünse 1 hafta tek birşey denenir alerjisi olup olmadığı kontrol edilirmiş. en az 3 gün sonra başka birşeye geçmek gerek. karışım yapmadan önce de önce tek tek vrip sonra karıştırmak gerekmiş. miktar da az başlanıp zamanla çoğalmalıymış. hani sen hergün başka veriyosun ya ondan dedim. ben geçen hafta sırf şeftali suyu verdim bu hafta armuta gçtim 4.gün gaz yaptı bıraktım. şimdi ben de üzüme geçmeyi planlıyorum.

Back
X