2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Evet Tijin çerkezcede gümüş demek...

Hadi ya kerttiniz demek neyse kısmet:)))Emzirme işini ne yapıyorsun sütünü mü sağıyorsun,ek gıdaya geçtiniz mi???

Şilekan 'da milletin efendisi demek :)))
yok canım ek gıdaya geçmedik henüz, süt sağıp bırakıyorum,bide iş yerim evime 15 dak. tramvayla öğle aralarıda gidip geliyorum süt iznimide haftada 1 güne topladım cumaları çalışmıyorum haftada 4 gün çalışıyorum yani .....

offf ya şu meşur kırmızı-pembe leke benim kızımda da oldu şimdi. acaba diyorum dün demir damlasına başladık ya ondan da olabilir mi? kakasının rengi koyulaşır merak etmeyin demişti dr ama çişiyle ilgili bişey demedi. şimdi bu sadece su yetersizliği mi yoksa yavrum idrar yolu enfeksiyonu mu geçiriyor. hemen su vermeye başladım bakalım susuzluktansa geçiyor diye sizlerin yorumlarından okumuştum. ne kadar su vereyim ve geçmesi için ne kadar bekleyeyim? dr a götürmek için 2 gün çok mu olur. bir de enfeksiyon olsa ağlayıp sızlaması lazım değil mi? çok şükür öyle değil biraz mızmız ama. offff:(((

takıntı yapma oyle ya da böyle büyüyecekler. Kendini sıkıntıya sokma. Anne sütü bağışıklığını arttırıyor. Ek besine geçersen ya meme emmek istemzse? Hem napacaksın tombik bebeği bu sıcaklarda her yeri pişer. Standartlarda bebeğin. Sağlığı yerinde olsunda çok şükür.

Bebeğinle keyifli zamanlar dilerim.

ahhh bide ben bu nu kendime anlatabilsem...!!!!!!!1

Kızlar Tiny love gym güneşli gün oyun halımızı satmaya karar verdik...
Alalı 3 hafta olmuştu daha fakat Kayranın pek ilgisini çekmedi.
120 tl ye aldık,70 liraya satıyoruz....Tek kusuru asılı olan oyuncakların kenarındaki beyaz beyaz sallanan etiketlerin kesilmiş olması.
İlgilenen olursa özelden mesaj gönderebilirsiniz.

Eki Görüntüle 483879

offf ya şu meşur kırmızı-pembe leke benim kızımda da oldu şimdi. acaba diyorum dün demir damlasına başladık ya ondan da olabilir mi? kakasının rengi koyulaşır merak etmeyin demişti dr ama çişiyle ilgili bişey demedi. şimdi bu sadece su yetersizliği mi yoksa yavrum idrar yolu enfeksiyonu mu geçiriyor. hemen su vermeye başladım bakalım susuzluktansa geçiyor diye sizlerin yorumlarından okumuştum. ne kadar su vereyim ve geçmesi için ne kadar bekleyeyim? dr a götürmek için 2 gün çok mu olur. bir de enfeksiyon olsa ağlayıp sızlaması lazım değil mi? çok şükür öyle değil biraz mızmız ama. offff:(((

Canım kusma ishal ateş beslenme isteksizliği yoksa endişelenme,susuz kalmıştır,su ver bol bol,ölçüsü yok içebildiği kadar...

Şilekan 'da milletin efendisi demek :)))
yok canım ek gıdaya geçmedik henüz, süt sağıp bırakıyorum,bide iş yerim evime 15 dak. tramvayla öğle aralarıda gidip geliyorum süt iznimide haftada 1 güne topladım cumaları çalışmıyorum haftada 4 gün çalışıyorum yani .....

Ben alıştırmaya çalışıyorum,kilo da düşük olunca bir mama bir öğün meme formülümüz:)) ama iyi geldi sanki toparladı gibi bir haftadır...
pirinç unu mamanın içine 3 ölçek formül mama koyuyorum hem beslenmesini hem de kilo alımını sağlıyoruz

Canım kusma ishal ateş beslenme isteksizliği yoksa endişelenme,susuz kalmıştır,su ver bol bol,ölçüsü yok içebildiği kadar...

diğerleri yok ama iştahsızlık var gerçi havalar sıcakken genelde istemiyor birz serinleyince toparlıyoruz. inşallah bişeyi yoktur yavrumun.

diğerleri yok ama iştahsızlık var gerçi havalar sıcakken genelde istemiyor birz serinleyince toparlıyoruz. inşallah bişeyi yoktur yavrumun.

Bebeklerde oksalat kristallerine bağlı olarak tuğla kırmızısı lekeler olabiliyormuş...bu durumun tek çaresi yine bol bol su...bekleyip kendinizi üzeceksiniz o yüzden doktora götürüseniz içiniz rahatlar çok çok geçmiş olsun

Canım kakasında mukus varsa durumdan endişe etmekte haklısın ama mukus yoksa senin yediklerinle ya da bebişin fazla beslenmesiyle alakalı bir durum...çok geçmiş olsun

kakada mukus yok ama bı turlu gecmemıstı.ılk kez bugun normal yaptı kakasını..bende bıraz rahatladım..fazla beslenmeyle alakası varmı bılemedım..bıraz daha gozlemleyeyım bakalım

kızlar ya,ben eylül ortalarına doğru çalışmaya başlıcam,sadece anne sütü alıyo benim bebiş,sütüm de anca onu doyuruyo yani poşet poşet süt atamıyorum buzluğa,eylül ayında 5. ayını bitirmiş 6. ayının içinde olcak,öğretmenim,ders programım bu sene çok yoğun olmaz diye düşünüyorum, 1 ya da 2 emzirme öğünü atlamak zorunda kalıcak bebişim ben yokken ,ek gıdaya başlayıp benim yokluğumda bişiler mi yese yoksa mamaya geri dönüş mü yapsam bilemiyorum,doktorumuz şu anda ek gıdaya geçmene gerek yok,kilosu çok iyi dedi,ben tattırıyorum sadece,mesela kayısı yalattım,1-2 ÇAY kaşığı ev yoğurdu veriyorum 2 gündür falan,doktorumuza da sorarım gerçi ama ,sizce napsam daha iyi olur?Benim durumuma benzer durumda olcak olan var mı aranızda?

kızlar ya,ben eylül ortalarına doğru çalışmaya başlıcam,sadece anne sütü alıyo benim bebiş,sütüm de anca onu doyuruyo yani poşet poşet süt atamıyorum buzluğa,eylül ayında 5. ayını bitirmiş 6. ayının içinde olcak,öğretmenim,ders programım bu sene çok yoğun olmaz diye düşünüyorum, 1 ya da 2 emzirme öğünü atlamak zorunda kalıcak bebişim ben yokken ,ek gıdaya başlayıp benim yokluğumda bişiler mi yese yoksa mamaya geri dönüş mü yapsam bilemiyorum,doktorumuz şu anda ek gıdaya geçmene gerek yok,kilosu çok iyi dedi,ben tattırıyorum sadece,mesela kayısı yalattım,1-2 ÇAY kaşığı ev yoğurdu veriyorum 2 gündür falan,doktorumuza da sorarım gerçi ama ,sizce napsam daha iyi olur?Benim durumuma benzer durumda olcak olan var mı aranızda?

Canım benim durumum senin durumunun aynısının tıpkısı...üstelik ben 2 ay doğum sonrası izni sonrası yıllık iznimi kullandım bi de 20 gün rapor aldım o da bitti yarın mecburen okulda olacağım okul müdürüyüm ben de...o yüzden son bir haftadır prova yapıyoruz,bir öğün mama bir öğün meme şimdilik iyi gidiyor...mamaya geri ddönüş yapma eylüle kadar emzir...eylül ayı başında ek gıdaya geçersin ancak şimdiden provaya başlaman gerekiyor az az ürkütmeden bebeğin reddetmesine izin vermeden...
okul açıldığıda 15 saat ders alırsın,1,5 saat de süt iznini kullanırsın...tabi umarım branş öğretmenisindir...

Canım benim durumum senin durumunun aynısının tıpkısı...üstelik ben 2 ay doğum sonrası izni sonrası yıllık iznimi kullandım bi de 20 gün rapor aldım o da bitti yarın mecburen okulda olacağım okul müdürüyüm ben de...o yüzden son bir haftadır prova yapıyoruz,bir öğün mama bir öğün meme şimdilik iyi gidiyor...mamaya geri ddönüş yapma eylüle kadar emzir...eylül ayı başında ek gıdaya geçersin ancak şimdiden provaya başlaman gerekiyor az az ürkütmeden bebeğin reddetmesine izin vermeden...
okul açıldığıda 15 saat ders alırsın,1,5 saat de süt iznini kullanırsın...tabi umarım branş öğretmenisindir...

Ben alıştırmaya çalışıyorum,kilo da düşük olunca bir mama bir öğün meme formülümüz:)) ama iyi geldi sanki toparladı gibi bir haftadır...
pirinç unu mamanın içine 3 ölçek formül mama koyuyorum hem beslenmesini hem de kilo alımını sağlıyoruz

gülce pirinç unu mama nasıl oluyor? kaşık mamasından mı bahsediyosun?

kızlar bıngıldağı erken kapanmaya başlayan varmı yanı doktorunuz böle bişi söledımı oğluma 1 ay önce söledı doktor ama baş çevrsının şuanda buyumesı normal olduğundan sorun olarak görme takip etçez dedi doğduğunda 36 cm di şimdi 41 olmuş buyumesi normal çok şükür genede kafama takılıyor :26::26::26: yakında kontrole giden varsa erkek bebek baş çevreniz kaç cm büyüdü paylaşabılırmısınız

Son düzenleme:
Arkakadaşlar iki sorum oalacak
1.) hamileyken yaptırmış olduğumuz aşıların devamında haziran da da aşı gözüküyor yani doğum sonrası da aşılara devam etmemiz gerekiyor mu ben ihmal etim
2.) sezeryan (dikişi yapıştırma olan ) olan arkadaşlar karın vb. kas hareketleri gibi egzersiz hareketlerine başladınız mı , illa 6. ayı mı beklemeliyiz, ne düşünüyorsunuz??

her zaman giremeyince yazılanları okuayana kadar çok zaman geçiyor okumasamda olmuyor yazdıklarınızdan öğrendiklerim oluyor
dizanteri nasıl oluyor
biz 2. ay aşılarımızı yeni olduk hatta veremide yarın olucaz 1 haftadır aşı krizimiz oldu şükür atlattık ama boğmacamız yapılmayacak inşallah önümüze çıkmaz
ben hiç ek gıda düşünmedim 6. aydan sonra başlamayı düşünüyorum neden erken değilmi sizce daha
bana dr. hiç bişi söylemiyo sormalımıyım sizinkiler soruncamı söylüyor sormalıyım galiba :S
birde kan ilacını hepiniz kilo başına dedi dr. demişsiniz biz sabah 5 akşam 5 damla alıyoruz çokmu kansız acaba kızım
mamayı ben 2 saatte bir veriyorum ıondadda 60 yada 70-80 en fazla veriyorum çokmu azmı hiç bilmiyorum
kızım başını tutmayı baya önce başladı hatta biraz destekle kendi kalkmaya başladı ve dün ilk sesli gülmeye başladı ama çok tatlııydı canım benim maşallah nazar değcek diye korkuyorum valla :emir_bebek::nazar::nazar: acaba diyorum gelişimi öndenmi gidiyo elifimin :) boy 62 , kilo 5700 olmuş normalmi sizce :44:

Back
X