2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bıngıldağı erken kapanmaya başlayan varmı yanı doktorunuz böle bişi söledımı oğluma 1 ay önce söledı doktor ama baş çevrsının şuanda buyumesı normal olduğundan sorun olarak görme takip etçez dedi doğduğunda 36 cm di şimdi 41 olmuş buyumesi normal çok şükür genede kafama takılıyor :26::26::26: yakında kontrole giden varsa erkek bebek baş çevreniz kaç cm büyüdü paylaşabılırmısınız

ben geçenlerde sağlık ocağına gittiğimde bir bayana anlatıyorlardı
kızının bıngıldağı erken kapanmaya başlamış d vitaminini fazla verdiğinden
çocuk doktorunuzla da konuşup vitamini kesin dediler
kafa çapı artışı iyiymiş ama bıngıldak kapanmak üzereymiş 16haftalıktı bebek

bizimkinin baş çapı 36,5 idi en son kontrolde 42cm çıktı seninkinin de baş çapı büyümesi normal bence hiç endişe etme
hem ayına göre yapması gerekenleri yapıyorsa maşallah problem yok demektir

d vitamini işini bir sor istersen yine de doktorunuza, temelli kapanmaması lazım çünkü daha erken

Arkakadaşlar iki sorum oalacak
1.) hamileyken yaptırmış olduğumuz aşıların devamında haziran da da aşı gözüküyor yani doğum sonrası da aşılara devam etmemiz gerekiyor mu ben ihmal etim
2.) sezeryan (dikişi yapıştırma olan ) olan arkadaşlar karın vb. kas hareketleri gibi egzersiz hareketlerine başladınız mı , illa 6. ayı mı beklemeliyiz, ne düşünüyorsunuz??

cnm ben aşıları devam ettireceğim çünkü 5 yıl içinde 2.yi düşünüyorum ve hamileyken tekrar aynı aşıları olmak istemiyorum
hazır başladık diğer dozu da vurunalım da 5 yıl rahat edelim :34:
benim sez. ile oldu ve 2. haftadan beri çek kas bırak egzersizi yapıyorum yemek yaparken afedersiniz wcde her yerde :1:
ama daha da üstüne düşmeliyim diye düşünüyorum zira hala sarkıklık var hafiften ve çok rahatsız oluyorum
prima bir cd yollamıştı içinde sez.lılar için egzersizler var onlara başlayacağım ilk fırsatta
bir de belim için tedavi görüyorum orda mekik hareketleri var 3 haftadır mekiğe de başladım
istemiyorum bu göbeği içinde bebek olmayan göbek neye yarar :27::27:

Ben alıştırmaya çalışıyorum,kilo da düşük olunca bir mama bir öğün meme formülümüz:)) ama iyi geldi sanki toparladı gibi bir haftadır...
pirinç unu mamanın içine 3 ölçek formül mama koyuyorum hem beslenmesini hem de kilo alımını sağlıyoruz

canım bizim kilosu iyi maşallah ben hiç mama vermedim,doğduğundan bu yana sadece anne sütü aldı...

kızlar ya,ben eylül ortalarına doğru çalışmaya başlıcam,sadece anne sütü alıyo benim bebiş,sütüm de anca onu doyuruyo yani poşet poşet süt atamıyorum buzluğa,eylül ayında 5. ayını bitirmiş 6. ayının içinde olcak,öğretmenim,ders programım bu sene çok yoğun olmaz diye düşünüyorum, 1 ya da 2 emzirme öğünü atlamak zorunda kalıcak bebişim ben yokken ,ek gıdaya başlayıp benim yokluğumda bişiler mi yese yoksa mamaya geri dönüş mü yapsam bilemiyorum,doktorumuz şu anda ek gıdaya geçmene gerek yok,kilosu çok iyi dedi,ben tattırıyorum sadece,mesela kayısı yalattım,1-2 ÇAY kaşığı ev yoğurdu veriyorum 2 gündür falan,doktorumuza da sorarım gerçi ama ,sizce napsam daha iyi olur?Benim durumuma benzer durumda olcak olan var mı aranızda?

canım ben çalışmaya başladım bile bu 3. haftam ve oğlumu sadece anne sütüyle besliyorum,ben çalışacağım pazara kadar hiç dolaba süt koymadım, çalışacağım pazar sağdım bırakıp geldim onu içti, bizim düzenimiz şu ; sabah emzirip geliyorum iş yerinde 11 de süt sağıyorum, öğlen eve giderken (bu arada ben öğlenleri eve gidip geliyorum ) sağdığım sütü götürüyorum onu öğleden sonra veriyolar,öğleden sonra 4 te tekrar sağıyorum eve götürüyorum ertesi sabah onu veriyolar,sende bi düzen kurarsın o şekilde devam edersin stok yapmana gerek yok canım, zaten o zamana kadar ek gıdayada yavaş yavaş başlarlar...

offf ya şu meşur kırmızı-pembe leke benim kızımda da oldu şimdi. acaba diyorum dün demir damlasına başladık ya ondan da olabilir mi? kakasının rengi koyulaşır merak etmeyin demişti dr ama çişiyle ilgili bişey demedi. şimdi bu sadece su yetersizliği mi yoksa yavrum idrar yolu enfeksiyonu mu geçiriyor. hemen su vermeye başladım bakalım susuzluktansa geçiyor diye sizlerin yorumlarından okumuştum. ne kadar su vereyim ve geçmesi için ne kadar bekleyeyim? dr a götürmek için 2 gün çok mu olur. bir de enfeksiyon olsa ağlayıp sızlaması lazım değil mi? çok şükür öyle değil biraz mızmız ama. offff:(((

canım bahsettiğin o leke benim oğlumda oldu dr. a götürdük, bol su içirmem gerektiğini söyledi,ama bol su içer yine olursa o zaman bi tahlil yaparız dedi,ama su içirince geçiyo...

1.) hamileyken yaptırmış olduğumuz aşıların devamında haziran da da aşı gözüküyor yani doğum sonrası da aşılara devam etmemiz gerekiyor mu ben ihmal etim
2.) sezeryan (dikişi yapıştırma olan ) olan arkadaşlar karın vb. kas hareketleri gibi egzersiz hareketlerine başladınız mı , illa 6. ayı mı beklemeliyiz, ne düşünüyorsunuz??

bende sezeryanla doğum yaptım ve yapıştırma,benim doktorum 2 aydan sonra mekik çekebilirsin demişti işe başlamadan önce çekiyodum ama şimdi fırsatım olmuyo...

selam kızlar, yine canım sıkıldı :( o pembe- turuncu lekelerden bu sabah yine vardı, bir arada olmuştu ama bol su verince geçmişti, bakalım yine suyu arttırcam geçicekmi? enfeksiyon olsa ağlamazmı? enfeksiyon olan anneler bebişlerinizde nasıldı durumlar? pazartesiye kadar geçmezse artık götürüp bir tahlil yaptırmalı, canım iyice sıkılmaya başladı..

günaydın kızlar nasıl bebeişler
biz aşımzıı olduk bugün çok ağladı
inşallah ateş çıkmaz
kilo vermeye başladım kızlar çok mutluyum oğlumda almış
çok şükür
2.doz tetanozu biz ne zaman vurulacaktık
sormadım hiç hemşireye

ben nivea bady cdden egzersiz yapıyorum 2 haftadır
başladım mekik çekmeye
gitsin bu kilolar artık

ben geçenlerde sağlık ocağına gittiğimde bir bayana anlatıyorlardı
kızının bıngıldağı erken kapanmaya başlamış d vitaminini fazla verdiğinden
çocuk doktorunuzla da konuşup vitamini kesin dediler
kafa çapı artışı iyiymiş ama bıngıldak kapanmak üzereymiş 16haftalıktı bebek

bizimkinin baş çapı 36,5 idi en son kontrolde 42cm çıktı seninkinin de baş çapı büyümesi normal bence hiç endişe etme
hem ayına göre yapması gerekenleri yapıyorsa maşallah problem yok demektir

d vitamini işini bir sor istersen yine de doktorunuza, temelli kapanmaması lazım çünkü daha erken

kestik cnm tamamen oldukça hareketli benı tanıyorhapşurunca bile ona oyun yaptım sanıp gülüyor daa öncede yazmıştım .elineoyuncak verince tututyor ayına göre gayet iyi inşallah bi sorun çıkmaz ilerde bide dünden beri ben onu öpünce oda beni elleriyle tutup yalıyor :9::9:silinip duruyoz

kızlar bıngıldağı erken kapanmaya başlayan varmı yanı doktorunuz böle bişi söledımı oğluma 1 ay önce söledı doktor ama baş çevrsının şuanda buyumesı normal olduğundan sorun olarak görme takip etçez dedi doğduğunda 36 cm di şimdi 41 olmuş buyumesi normal çok şükür genede kafama takılıyor :26::26::26: yakında kontrole giden varsa erkek bebek baş çevreniz kaç cm büyüdü paylaşabılırmısınız

merhaba...
Benim bebeğimin de bıngıldağının küçük olduğunu söylediler 1 aylıkken.Doktorun biri d vit kesin takip edelim dedi.
Sonrasında acıbadem hasranesinden 2 özel dr.a daha götürdüm fakat onlar kesinlikle vitamini kesmeyin dediler.
Şuan bebeğim 3.5 aylık ve bıngıldak kapandı kapanacak.
Bakalım 4 ay kontrolüne dr ne diyecek.
Bebeğim 34 cm idi baş çevresi,şuan 41 cm.

merhaba...
Benim bebeğimin de bıngıldağının küçük olduğunu söylediler 1 aylıkken.Doktorun biri d vit kesin takip edelim dedi.
Sonrasında acıbadem hasranesinden 2 özel dr.a daha götürdüm fakat onlar kesinlikle vitamini kesmeyin dediler.
Şuan bebeğim 3.5 aylık ve bıngıldak kapandı kapanacak.
Bakalım 4 ay kontrolüne dr ne diyecek.
Bebeğim 34 cm idi baş çevresi,şuan 41 cm.
ben şimdilik kestım ama d vitamının çokönemlı olduğunu bılıyorum özel bir hastaneye götürmeden içim rahat etmıycek benımde sizin doktorlarınız istanbuldamı?

dünden beri ben onu öpünce oda beni elleriyle tutup yalıyor :9::9:silinip duruyoz[/QUOTE .!.:
yaaaa yerim ben onu yaa maşalllahh deyim de nazar değmesin

canım ben 2 aylıkken hem yürüyüşe hem de spora başladın finess yapmıştım şu sıralar mekik de çekmeye başladım.Yapacaksan önce hafifce dene zararını görmezsen devam edersin sen de

canım benimde emiyo güya bi amuda kalkmadıgım kalıyo annem diyodiki sizi emzirirken dinleniyodum bi işten güçden oturamazmış bende ahseni emzirirken resmen kanter içinde kalıyorum ses çıkmayacak uyuması lazım uyanıken tutmuyo daha neler neler habide odanın etrafında salaya salaya gezicem durdugum an memeyi bırakıyo oda bisaat tutması için ugraşıyom benimkide 3 aylıken 5800 dü şimdi 3 buçuk aylık gitik 5900 olmuş :50:

al benden de o kadar..benimki de yatarak emmeyi öğrendi ikimiz de yatıyoruz yan yana öle emiyo ama ne zorlukla bi çekiyo sonra dönüyo almıyo bi daha çekiyo bırakıyo.tabi ben bu arada kan ter içinde kalıyorum..

Canım benim durumum senin durumunun aynısının tıpkısı...üstelik ben 2 ay doğum sonrası izni sonrası yıllık iznimi kullandım bi de 20 gün rapor aldım o da bitti yarın mecburen okulda olacağım okul müdürüyüm ben de...o yüzden son bir haftadır prova yapıyoruz,bir öğün mama bir öğün meme şimdilik iyi gidiyor...mamaya geri ddönüş yapma eylüle kadar emzir...eylül ayı başında ek gıdaya geçersin ancak şimdiden provaya başlaman gerekiyor az az ürkütmeden bebeğin reddetmesine izin vermeden...
okul açıldığıda 15 saat ders alırsın,1,5 saat de süt iznini kullanırsın...tabi umarım branş öğretmenisindir...

ingilizce öğretmeniyim canım,zaten 15 saat almayı düşünüyorum,6 ing öğretmeniyiz okulda,diğer dersleri almak isteyen arkadaşlar var,sorun olmaz,dediğin gibi süt iizinlerini de programımı derli toplu yapmak için kullanmayı düşünüyorum, benim yokluğumda mama yerine ek gıda oalarak bişiler alsa daha iyi mi olur acaba diye düşünüyorum,belki yoğurt,meyve püresi ya da muhallebi vs falan,bakalım nasıl olcak,2-3 gündür her gün 2 kaşık yğurt veriyorum tadına alışsın diye,haftaya da meyveye başlayayım diyorum bakalım

günaydın bayanlarrr.Ek gıdaya geçmeyen bir ben kaldım heralde ufak ufak tattırıyordum yediklerimden genellikle de meyvelerden doktor tattırma sonra sütün tatsız gelir ve bırakır dedi.Bir de ek gıdaya geçmek için emzirme aralıklarını arttırmam gerektiğini söyledi.Şimdilik 3 saate çıkart sonra yava yavaş 4 saate çıkar dedi.Sizin emzirme aralıklarınız nasıl acaba?ben ne zaman isterse o zaman veriyordum şimdi 3 saati doldurmaya çalışıyoruz

yok canım ben de ek gıdaya geçmedim daha yalnız değilsin:)) benim kız kendiliğinden emme aralığını uzattı zaten sinir oldum.3-4 saatte bir anca emiyor.yetiyor mu bu kadar emmek bilemiyorum.

canım bizim kilosu iyi maşallah ben hiç mama vermedim,doğduğundan bu yana sadece anne sütü aldı...

canım ben çalışmaya başladım bile bu 3. haftam ve oğlumu sadece anne sütüyle besliyorum,ben çalışacağım pazara kadar hiç dolaba süt koymadım, çalışacağım pazar sağdım bırakıp geldim onu içti, bizim düzenimiz şu ; sabah emzirip geliyorum iş yerinde 11 de süt sağıyorum, öğlen eve giderken (bu arada ben öğlenleri eve gidip geliyorum ) sağdığım sütü götürüyorum onu öğleden sonra veriyolar,öğleden sonra 4 te tekrar sağıyorum eve götürüyorum ertesi sabah onu veriyolar,sende bi düzen kurarsın o şekilde devam edersin stok yapmana gerek yok canım, zaten o zamana kadar ek gıdayada yavaş yavaş başlarlar...

canım bahsettiğin o leke benim oğlumda oldu dr. a götürdük, bol su içirmem gerektiğini söyledi,ama bol su içer yine olursa o zaman bi tahlil yaparız dedi,ama su içirince geçiyo...

bende sezeryanla doğum yaptım ve yapıştırma,benim doktorum 2 aydan sonra mekik çekebilirsin demişti işe başlamadan önce çekiyodum ama şimdi fırsatım olmuyo...

peki sabah emzirdin,11 de süt sağıp onu eve götürene kadar evde ebebğin acıkmıyor mu?yani dolaptaki 1 poşet süt yetti mi bebeğine?

anne sütüyle yoğurt yapan varmı arkadaşlar.yoğurt vermeye başladınız mı bebişlere.

ben evde yapılan yoğurttan tatırmaya başladım günde 1-2 çay kaşığı kadar,şu ana kadar yedi,tükürmedi ya da çıkarmadı,sanırım sevcek yoğurdu,anne sütünden yoğurt denemesi yapanlar vardı,KK daki bazı forumlarda denk gelmiştim ama kıvamı sanırım tutmuyormuş pek,benim sütüm anca doyuruyo zaten,o nedenle ben ev yoğurdu vericem

anneler işe başlıyor galiba...kızlar ben öğretmenim ve yarıyıl tatiline kadar ücretsiz izin almaya karar verdim.çünkü benim kız sadece emiyor.biberonu almıyo öğürüyo.mama da almıyor.sütümü sağıp koysam neyle verecekler biberonu almayınca.en azından 6 aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş alışırsa ben emziririm ben yokken de ek gıda alır diyorum.sizce işe başlamamakla iyi mi yapıyorum:((

bir de benim bebiş 3.ay kontrolünde 5700dü.kafaya pek takmamaya çalışıyorum şişko bebeiş de zor çünkü ama burda bebişlerin kilosu maşallah yerinde.sizce çok mu az kilosu.ayın onsekizinde kontrol ve aşılar var.bakalım biraz kilo almış mı

gülce pirinç unu mama nasıl oluyor? kaşık mamasından mı bahsediyosun?

Yok canım kaşık maması değil tarifi şöyle;
bir çay bardağı soğuk suyun içine bir tepeleme çay kaşığı pirinç ununu karıştırıp muhallebi yapıyorum,50 derece falan sıcaklığa indiğinde de 3 ölçek formül mama koyuyorum içine biraz daha soğutup yediriyorum günde 1 kez.
Bu bizim doktorumuzun 6 ay öncesi muhallebi tarifi...
Formül mama olarak hipp kullanıyorum,organik olması daha çok içime sindi...

ingilizce öğretmeniyim canım,zaten 15 saat almayı düşünüyorum,6 ing öğretmeniyiz okulda,diğer dersleri almak isteyen arkadaşlar var,sorun olmaz,dediğin gibi süt iizinlerini de programımı derli toplu yapmak için kullanmayı düşünüyorum, benim yokluğumda mama yerine ek gıda oalarak bişiler alsa daha iyi mi olur acaba diye düşünüyorum,belki yoğurt,meyve püresi ya da muhallebi vs falan,bakalım nasıl olcak,2-3 gündür her gün 2 kaşık yğurt veriyorum tadına alışsın diye,haftaya da meyveye başlayayım diyorum bakalım

Bence de en doğrusunu yaparsın canım,çok zor oldu bugün kızımdan ayrılmak...o da beni çok özlemiş,eve gelir gelmez kucağıma atlayıp memeye yapıştı:((

anneler işe başlıyor galiba...kızlar ben öğretmenim ve yarıyıl tatiline kadar ücretsiz izin almaya karar verdim.çünkü benim kız sadece emiyor.biberonu almıyo öğürüyo.mama da almıyor.sütümü sağıp koysam neyle verecekler biberonu almayınca.en azından 6 aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş alışırsa ben emziririm ben yokken de ek gıda alır diyorum.sizce işe başlamamakla iyi mi yapıyorum:((

bir de benim bebiş 3.ay kontrolünde 5700dü.kafaya pek takmamaya çalışıyorum şişko bebeiş de zor çünkü ama burda bebişlerin kilosu maşallah yerinde.sizce çok mu az kilosu.ayın onsekizinde kontrol ve aşılar var.bakalım biraz kilo almış mı

Benim kız 3.5 aylık 5,5 kilo,söyleyeyim de moralin düzelsin canım:)))

günaydın kızlar nasıl bebeişler
biz aşımzıı olduk bugün çok ağladı
inşallah ateş çıkmaz
kilo vermeye başladım kızlar çok mutluyum oğlumda almış
çok şükür
2.doz tetanozu biz ne zaman vurulacaktık
sormadım hiç hemşireye

ben nivea bady cdden egzersiz yapıyorum 2 haftadır
başladım mekik çekmeye
gitsin bu kilolar artık

Bence de gitsin ya aynaya bakamaz oldum:(((

Back