2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Yok canım kaşık maması değil tarifi şöyle;
bir çay bardağı soğuk suyun içine bir tepeleme çay kaşığı pirinç ununu karıştırıp muhallebi yapıyorum,50 derece falan sıcaklığa indiğinde de 3 ölçek formül mama koyuyorum içine biraz daha soğutup yediriyorum günde 1 kez.
Bu bizim doktorumuzun 6 ay öncesi muhallebi tarifi...
Formül mama olarak hipp kullanıyorum,organik olması daha çok içime sindi...

hımm anladım teşekkürler...

ben şimdilik kestım ama d vitamının çokönemlı olduğunu bılıyorum özel bir hastaneye götürmeden içim rahat etmıycek benımde sizin doktorlarınız istanbuldamı?

Yok canım bizim doktor Kayseride.
Ben iki doktorada sordum.Bir başka doktor d.viti kesmemizi söyledi dedim.İkiside "sakın ha" dediler...
D-vit bebeğin gelişimi için çok önemliymiş.Hiç bir şekilde kesmeden günde 3 damla devam ediyorsun dediler.
Bu iki doktorda birbirinden habersiz olarak d-vite devam etmemi söyledi.
3 aydan önce kapanmadığı müddetçe ve de kafası düzenli büyüdükçe sorun yokmuş.

Bugün baktım bıngıldağına ve tamamen kapanmasına çok az kalmış.Yumuşaklık kalmamış gibi.

kızlar selam bugün ve dün bebeğime 3 saate bir yedirmeye çalıştım ve sanırım sıvı alımı az oldu ve sabah idrarında leke oldu, ben artık ne zaman isterse o zaman mama vermeye karar verdim, yazık yavrumu 2 gündür aç bıraktım :( doğduğundan beri hep 2 saatte bir doyurmuştuk, hatta sarılık zamanı her saat uyandırıp zorla doyurmuştuk, bir daha asla denemeyeceğim saat ayarlamasını :( vicdanım sızladı..az ama sık aralıkla yiyordu keşke düzeni bozmasaydım ve kilo alımıda iyiydi, en son 3 aylıkken 5800dü, şimdi kaç oldu bilmiyorum..

Selam bayanlar,

Nisan annelerinin hepsi kayıplara karışmış. kimsecikler yok. Soru sorup cevap alamamaktan çekiniyorum!

Bir kaç sorum olacak benim. Benim oğlum inanılmaz terliyor sürekli üstünü değiştiriyorum sırtına bez koyuyorum geceleri incecik eşarp örtüyorum yinede terliyor. bu durumla karşılaşan var mı?
bugün o pembe lekelerden bizimde bezimizde vardı. sadece bol su versem geçiyor mu? tahlil yaptırmama gerek var mı?
dünden beri oğlum sadece tek göğsümle doyardı şimdi ikisinide emiyor sütüm mü azaltı büyüme atağımı geçiriyor acaba, bilemedim.

günaydın kızlar nasıl bebeişler
biz aşımzıı olduk bugün çok ağladı
inşallah ateş çıkmaz
kilo vermeye başladım kızlar çok mutluyum oğlumda almış
çok şükür
2.doz tetanozu biz ne zaman vurulacaktık
sormadım hiç hemşireye

ben nivea bady cdden egzersiz yapıyorum 2 haftadır
başladım mekik çekmeye
gitsin bu kilolar artık

ben de nivea body ye başlamak istiyorum ama acaba vücudum ameliyatım hazır mı kestiremedim???

canım bizim kilosu iyi maşallah ben hiç mama vermedim,doğduğundan bu yana sadece anne sütü aldı...

canım ben çalışmaya başladım bile bu 3. haftam ve oğlumu sadece anne sütüyle besliyorum,ben çalışacağım pazara kadar hiç dolaba süt koymadım, çalışacağım pazar sağdım bırakıp geldim onu içti, bizim düzenimiz şu ; sabah emzirip geliyorum iş yerinde 11 de süt sağıyorum, öğlen eve giderken (bu arada ben öğlenleri eve gidip geliyorum ) sağdığım sütü götürüyorum onu öğleden sonra veriyolar,öğleden sonra 4 te tekrar sağıyorum eve götürüyorum ertesi sabah onu veriyolar,sende bi düzen kurarsın o şekilde devam edersin stok yapmana gerek yok canım, zaten o zamana kadar ek gıdayada yavaş yavaş başlarlar...

canım bahsettiğin o leke benim oğlumda oldu dr. a götürdük, bol su içirmem gerektiğini söyledi,ama bol su içer yine olursa o zaman bi tahlil yaparız dedi,ama su içirince geçiyo...

bende sezeryanla doğum yaptım ve yapıştırma,benim doktorum 2 aydan sonra mekik çekebilirsin demişti işe başlamadan önce çekiyodum ama şimdi fırsatım olmuyo...

benim doktorum 4 ay yukarıdaki dolaplardan bir şey almaya uzanma falan demişti ben de iyice korkak oldum

Selam bayanlar,

Nisan annelerinin hepsi kayıplara karışmış. kimsecikler yok. Soru sorup cevap alamamaktan çekiniyorum!

Bir kaç sorum olacak benim. Benim oğlum inanılmaz terliyor sürekli üstünü değiştiriyorum sırtına bez koyuyorum geceleri incecik eşarp örtüyorum yinede terliyor. bu durumla karşılaşan var mı?
bugün o pembe lekelerden bizimde bezimizde vardı. sadece bol su versem geçiyor mu? tahlil yaptırmama gerek var mı?
dünden beri oğlum sadece tek göğsümle doyardı şimdi ikisinide emiyor sütüm mü azaltı büyüme atağımı geçiriyor acaba, bilemedim.

bızde de aynı sorun var.sürekli terliyor hele emdıyse su içinde kalıyor.devamlı üst değişiyoruz..hasta etmekten korkuyorum cok.boyle boyle bronşiyolıt olacak dıye aklım cıkıyor..cunku terleyıp sogursa bronşlar tıkanıyor hırlamaya baslıyor sonra göğüs..allah kımseye vermesın.suan 11 yasında olan oglum 6 aylıkken olmustu cunku..
diğer bebeklerde de varmı acaba bu terleme ????

slml nisan anneleri aşı hakkında bilgi isteyen arkadaşım normalde bir insanın tetanoz aşısını 5 doz yaptırdığı zaman tam bağışıklık kazanılmış olur yani bir daha hiç tetanoz aşısına gerek kalmaz ama eğer sen hiç tetanoz olmadıysan ve de hamile kaldıysan gebelikte sadece 2 doz yeter sen bu iki dozu yaptırmışındır zaten ama sen eğer istersen 5 doz yaptırmak bu na devem edebilirsin 3. dozdan bir daha ki hamilelğinde tekrar tetanoza gerek kalmaz eğer 5 e tamamlarsan

Selam bayanlar,

aynı sorunlar bi çogumuzda var pembe lekeler terleme zaten ben bile şaşırıyorum nasıl okadar terliyo yatıgı yerde hele emzirirken koluma damiıyo odderece yani bence bigit herkesin aynı degil idrar testi yaptır canım sütün konusundada yorum yapamıyacam kendi emzirdigim kızımın bile doyup doymadıgını halen anlayamıyorum insan görmeyince nekadar emdigini hep hiç doymuyo sanıyo:50:hele bide ben ayakta zıplaya zıplaya emzirdigim için yutkunma sesini bile duymuyorum hep aç kaldı sanıyorum

kızlar selam bugün ve dün bebeğime 3 saate bir yedirmeye çalıştım ve sanırım sıvı alımı az oldu ve sabah idrarında leke oldu, ben artık ne zaman isterse o zaman mama vermeye karar verdim, yazık yavrumu 2 gündür aç bıraktım :( doğduğundan beri hep 2 saatte bir doyurmuştuk, hatta sarılık zamanı her saat uyandırıp zorla doyurmuştuk, bir daha asla denemeyeceğim saat ayarlamasını :( vicdanım sızladı..az ama sık aralıkla yiyordu keşke düzeni bozmasaydım ve kilo alımıda iyiydi, en son 3 aylıkken 5800dü, şimdi kaç oldu bilmiyorum..

canım sen daha iyi bilirsin doyup doymadıgını bence bikerede degil yavaş yavaş aç arayı bende arayı açmaya çalışıyorum yarım saat daha uzatık şimdilik bazen daha uzunda oluyo eskiden ara acılınca acından ölüyodur diye üzülüyodum şimdi okadar dert etmiyorum doktorlarında bi bildigi vardır :44:

kızlar günaydın..

bişey sorucam benim oğlum son zamanlarda emme sıklığını azalttı 3-4 saat emmediği oluyo veriyorum ama almıyor..niye oldu böyle bişey anlamadım?

anneler işe başlıyor galiba...kızlar ben öğretmenim ve yarıyıl tatiline kadar ücretsiz izin almaya karar verdim.çünkü benim kız sadece emiyor.biberonu almıyo öğürüyo.mama da almıyor.sütümü sağıp koysam neyle verecekler biberonu almayınca.en azından 6 aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş alışırsa ben emziririm ben yokken de ek gıda alır diyorum.sizce işe başlamamakla iyi mi yapıyorum:((<br>
<br>
bir de benim bebiş 3.ay kontrolünde 5700dü.kafaya pek takmamaya çalışıyorum şişko bebeiş de zor çünkü ama burda bebişlerin kilosu maşallah yerinde.sizce çok mu az kilosu.ayın onsekizinde kontrol ve aşılar var.bakalım biraz kilo almış mı
<br>
<br>efe de 3 aylıkken 6 kiloydu canım bence klosu gayet iyi .Ben de öğretmenim ve işe başlayacağım saat 1 gibi evde olurum o saate kadar 1 defa emiyor zaten onu da gece sütümü sağıp vermeyi düşünüyorum hazirandaki seminere katılmıştım ben o zamanlar öyle yapmıştım.evde de çok bunalıyorum biraz değişiklik benim için iyi olur diye düşünüyorum ama nasıl olacak bilmem artık.<br><br>
<strong>Yok canım bizim doktor Kayseride.<br>
Ben iki doktorada sordum.Bir başka doktor d.viti kesmemizi söyledi dedim.İkiside "sakın ha" dediler...<br>
D-vit bebeğin gelişimi için çok önemliymiş.Hiç bir şekilde kesmeden günde 3 damla devam ediyorsun dediler.<br>
Bu iki doktorda birbirinden habersiz olarak d-vite devam etmemi söyledi.<br>
3 aydan önce kapanmadığı müddetçe ve de kafası düzenli büyüdükçe sorun yokmuş.<br>
<br>
Bugün baktım bıngıldağına ve tamamen kapanmasına çok az kalmış.Yumuşaklık kalmamış gibi.</strong>
<br><br>canım mart annelerinde okumuştum bu durumu onlara bir sor istersen çünkü önemli bir konu diye biliyorum.<br>
<br>
Selam bayanlar,<br>
<br>
Nisan annelerinin hepsi kayıplara karışmış. kimsecikler yok. Soru sorup cevap alamamaktan çekiniyorum!<br>
<br>
Bir kaç sorum olacak benim. Benim oğlum inanılmaz terliyor sürekli üstünü değiştiriyorum sırtına bez koyuyorum geceleri incecik eşarp örtüyorum yinede terliyor. bu durumla karşılaşan var mı?<br>
bugün o pembe lekelerden bizimde bezimizde vardı. sadece bol su versem geçiyor mu? tahlil yaptırmama gerek var mı? <br>
<br><br>canım efe de çok terliyor &nbsp;dokunduğum yer ter oluyor ne yapacağımı bilemedim çıtçıtıyla dolanıyoruz onla bile terliyor ben çok takmamaya çalıştım şu sıralar hava iyi de terimiz azaldı.<br>15 gün önce benim de başıma gelmişti tek göğüsle doyan oğlum iki göğüsle ancak doymaya başlamıştı.bence büyüdüğü için böyle bir üre sonra geçiyor benimki şimdi eski düzene alıştı tek göğüs emziriyorum artık<br>
<br>

Yani şurda bişey soruyoruz kimsenin cvp verdiği yok..Bikaç kişi grup olmuş birbinize yazıp duruyosunuz ayıp değil mi ya..Bir daha da asla sormam,kendi kendinize paslaşın bu ne ya

slml nisan anneleri aşı hakkında bilgi isteyen arkadaşım normalde bir insanın tetanoz aşısını 5 doz yaptırdığı zaman tam bağışıklık kazanılmış olur yani bir daha hiç tetanoz aşısına gerek kalmaz ama eğer sen hiç tetanoz olmadıysan ve de hamile kaldıysan gebelikte sadece 2 doz yeter sen bu iki dozu yaptırmışındır zaten ama sen eğer istersen 5 doz yaptırmak bu na devem edebilirsin 3. dozdan bir daha ki hamilelğinde tekrar tetanoza gerek kalmaz eğer 5 e tamamlarsan
teşekkür ederim bugün aşımı yaptırdım, hemşire isteğime bıraktı

Yani şurda bişey soruyoruz kimsenin cvp verdiği yok..Bikaç kişi grup olmuş birbinize yazıp duruyosunuz ayıp değil mi ya..Bir daha da asla sormam,kendi kendinize paslaşın bu ne ya
canım ya bu konuda bir bilgim olsa yazardım efe emmeyi çok seviyor ağzı boş kalmasa sürekli emse,dediğin sorunu yaşamadım diğerleride yaşamadıkları için bir şey diyememişlerdir.

bızde de aynı sorun var.sürekli terliyor hele emdıyse su içinde kalıyor.devamlı üst değişiyoruz..hasta etmekten korkuyorum cok.boyle boyle bronşiyolıt olacak dıye aklım cıkıyor..cunku terleyıp sogursa bronşlar tıkanıyor hırlamaya baslıyor sonra göğüs..allah kımseye vermesın.suan 11 yasında olan oglum 6 aylıkken olmustu cunku..
diğer bebeklerde de varmı acaba bu terleme ????

o kadar çok terliyor ki bildiğin nemli bez oluyor bodysi. Allahıma hep dua ediyorum ona gelecek olan bana gelsin diye.

<br>
<br>efe de 3 aylıkken 6 kiloydu canım bence klosu gayet iyi .Ben de öğretmenim ve işe başlayacağım saat 1 gibi evde olurum o saate kadar 1 defa emiyor zaten onu da gece sütümü sağıp vermeyi düşünüyorum hazirandaki seminere katılmıştım ben o zamanlar öyle yapmıştım.evde de çok bunalıyorum biraz değişiklik benim için iyi olur diye düşünüyorum ama nasıl olacak bilmem artık.<br><br>
<br><br>canım mart annelerinde okumuştum bu durumu onlara bir sor istersen çünkü önemli bir konu diye biliyorum.<br>
<br>
<br><br>canım efe de çok terliyor &nbsp;dokunduğum yer ter oluyor ne yapacağımı bilemedim çıtçıtıyla dolanıyoruz onla bile terliyor ben çok takmamaya çalıştım şu sıralar hava iyi de terimiz azaldı.<br>15 gün önce benim de başıma gelmişti tek göğüsle doyan oğlum iki göğüsle ancak doymaya başlamıştı.bence büyüdüğü için böyle bir üre sonra geçiyor benimki şimdi eski düzene alıştı tek göğüs emziriyorum artık<br>
<br>

Benim sütüm azaldı galiba. sıkınca süt azcık çıkıyor. mama mı alsam diyorum artar mı acaba sütüm. emerken sızlıyordu süt kanallarından süt geldiğini hissediyordum. Allahım oğlumun rızkını kesme..

mama olarak bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? bebeğim için en iyisini almak isterim.

kızlar günaydın..

bişey sorucam benim oğlum son zamanlarda emme sıklığını azalttı 3-4 saat emmediği oluyo veriyorum ama almıyor..niye oldu böyle bişey anlamadım?

Bizimkide 2 saatte bir emiyordu. son bir haftadır 2,5 3 saate yakın zamanlarda emmek istiyor. kendi fikrimi söyleyeyim bence çeneleri kuvvetlendiği için daha çok çekiyorlar. hoş benim sütüm azaldıı :((( şimdi napacam bilmiyorum.

Benim sütüm azaldı galiba. sıkınca süt azcık çıkıyor. mama mı alsam diyorum artar mı acaba sütüm. emerken sızlıyordu süt kanallarından süt geldiğini hissediyordum. Allahım oğlumun rızkını kesme..

mama olarak bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? bebeğim için en iyisini almak isterim.

senin yaşadıklarını bende yaşıyorum aynen sıkınca az geliyor ama yinede inatla emziriyroum doymadığı içinde gece yatmadan önce bir kere mama veriyorum (aptamil, herkes bunu tavsiye ediyor anne sütüne en yakın olan buymuş

Back
X