2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kendi aile hekimimiz ve çocuk doktorumuz izinde olduğu için çok fazla soru soramadım. daha doğrusu hiç sormadım. Başka bir doktor baktı bize. ciğerlerini dinlettim ( sürekli terlediği için biraz korkuyorum hasta olmasından, hoş her çocuk hasta olur da bizim ki olursa kaynanam ve kayınpederimin dilinden kurtulamam.) Bişey çıkmadı çok şükür. 2. doz karma aşımızı olduk. çok az ağladı. huysuzluğu olmadı. boyumuz 65 cm. kilomuz 7160 ama kıyafeti vardı üstünde sanırım tam 7000gr. geçen ayla bu ay arası 500 gr. almış oldu. az değil mi? bazı drlar min 600 gr alması gerektiğini vurguluyorlar. demir damlası aldık ama vermeye başlamadım yarın başlayacağım. MArt annelerinde okudum sanırım. demir ilaclarının emilimi için bi kaç damla limon damlatıp içiriyorlarmış. bende öyle yapmayı düşünüyorum. kokusu çok kötü tatmadım ama bu benim içtiğim tüp kan ilacının miniği sanırım. sizler nasıl veriyorsunuz?

senin yaşadıklarını bende yaşıyorum aynen sıkınca az geliyor ama yinede inatla emziriyroum doymadığı içinde gece yatmadan önce bir kere mama veriyorum (aptamil, herkes bunu tavsiye ediyor anne sütüne en yakın olan buymuş

aptamiliçoğu kişide önermiyor dr.a sordum önünde aptmil reklam kağıtları vardı öneerdi ama nasıl inanayım içindeki o yağ varken bende sma aldım onu kullanıyorum ama hiç biri içime sinmiyor gittiğim başka bir dr. prof. onada sordum mamaları önermiyor annemde eskilerdin babaannemlerin yaptığı inek sütünü sorayım dedim yarısı su yarısı inek sütü yapıp bi çimdikte şeker atıyorlarmış onu sordum yap ama normalden dahada çok kaynat sütü dedi ama diğer dr. yapma dedi bende yapmadım vermedim ama neydiği belirsiz verdiğimiz mamalar dahamı sağlıklı :19:
hamileyken hiç süt sorunum olmayacakmış gibime gelirdi :14: şimdi geceleri emmediği için sütler toplanıyorve öğlene kadar güzel dolu dolu emiyor o kadar mutlu oluyorumki

Kendi aile hekimimiz ve çocuk doktorumuz izinde olduğu için çok fazla soru soramadım. daha doğrusu hiç sormadım. Başka bir doktor baktı bize. ciğerlerini dinlettim ( sürekli terlediği için biraz korkuyorum hasta olmasından, hoş her çocuk hasta olur da bizim ki olursa kaynanam ve kayınpederimin dilinden kurtulamam.) Bişey çıkmadı çok şükür. 2. doz karma aşımızı olduk. çok az ağladı. huysuzluğu olmadı. boyumuz 65 cm. kilomuz 7160 ama kıyafeti vardı üstünde sanırım tam 7000gr. geçen ayla bu ay arası 500 gr. almış oldu. az değil mi? bazı drlar min 600 gr alması gerektiğini vurguluyorlar. demir damlası aldık ama vermeye başlamadım yarın başlayacağım. MArt annelerinde okudum sanırım. demir ilaclarının emilimi için bi kaç damla limon damlatıp içiriyorlarmış. bende öyle yapmayı düşünüyorum. kokusu çok kötü tatmadım ama bu benim içtiğim tüp kan ilacının miniği sanırım. sizler nasıl veriyorsunuz?

ben kan ilacını normal çay kaşığına damlatıp öyle veriyorum oda sanki seviyor diliyle yalanıyo :) ama hakkaten kokusu kötü. yalnız şu yarım saat önceden verme fikri hiç hoşuma gitmiyor aniden uyanıyor ve acıkıncada duramıyor mecbur bekleyemiyorum bazen 5-10 dkka anca bekliyorum
bişey sorucam bizim kızın kakası normalde olsa hep beyaz beyaz yumurta akı gibi çok minik parçalar var normalmidir dersiniz

ben kan ilacını normal çay kaşığına damlatıp öyle veriyorum oda sanki seviyor diliyle yalanıyo :) ama hakkaten kokusu kötü. yalnız şu yarım saat önceden verme fikri hiç hoşuma gitmiyor aniden uyanıyor ve acıkıncada duramıyor mecbur bekleyemiyorum bazen 5-10 dkka anca bekliyorum
bişey sorucam bizim kızın kakası normalde olsa hep beyaz beyaz yumurta akı gibi çok minik parçalar var normalmidir dersiniz
Selam canım, benim oğlumun kakasında da oluyor küçük beyaz parçalar, çoğu zaman da oluyor sanırım normal bir durum, sen neden kan ilacı kullanıyorsun, 3. ay kontrolümüzde doktor bize vermedi demir ilacı

Dr bana emmeden önce ver dedi. zaman belirtmedi. prospektüsünde de beslenmeden hemen sonra diyor.

aptamiliçoğu kişide önermiyor dr.a sordum önünde aptmil reklam kağıtları vardı öneerdi ama nasıl inanayım içindeki o yağ varken bende sma aldım onu kullanıyorum ama hiç biri içime sinmiyor gittiğim başka bir dr. prof. onada sordum mamaları önermiyor annemde eskilerdin babaannemlerin yaptığı inek sütünü sorayım dedim yarısı su yarısı inek sütü yapıp bi çimdikte şeker atıyorlarmış onu sordum yap ama normalden dahada çok kaynat sütü dedi ama diğer dr. yapma dedi bende yapmadım vermedim ama neydiği belirsiz verdiğimiz mamalar dahamı sağlıklı :19:
hamileyken hiç süt sorunum olmayacakmış gibime gelirdi :14: şimdi geceleri emmediği için sütler toplanıyorve öğlene kadar güzel dolu dolu emiyor o kadar mutlu oluyorumki

ben aptamil 1 numara kullanıyorum daha içinde ki yağ derken ne yağı hiç duymadım:53:

kaka bizim oğlanda da oldu ama bir kere oldu. ne olduğunu anlamadım. devamlıysa tahlil ver istersen kaka tahlili 10 dk çıkıyor. eğer tahlil vermek istiyorsan bezini ters bağlaman ve ilk 30 ile 45 dakika arasında baklamaları gerekiyr.

kızlar günaydın..

bişey sorucam benim oğlum son zamanlarda emme sıklığını azalttı 3-4 saat emmediği oluyo veriyorum ama almıyor..niye oldu böyle bişey anlamadım?
Aslında canım 2-3 saat normal bir zaman gibi geliyor ama benim oğlum az ve sık beslenmeyi seviyor. Saat başı emmek ister ama 3-5 dk arası emer ve bırakır her bebeğin huyu beslenme, uyku düzeni farklı oluyor. Belki de geçici bir süreçtir, 2. ayında oğlum günde 4-5 defa emiyordu sonra değişti

kızlar ben sitede yeniyim ve çok karmaşık geliyor yazdığım cevapları takip edemiyorum mesajınız var diye uyarı gelmiyor bunun için ne yapmalıyım ayarlarımın mı düzeltilmesi gerekiyo

Selam canım, benim oğlumun kakasında da oluyor küçük beyaz parçalar, çoğu zaman da oluyor sanırım normal bir durum, sen neden kan ilacı kullanıyorsun, 3. ay kontrolümüzde doktor bize vermedi demir ilacı

slm :) biz biliyosunki dr.dan çıkamıyoruz bi türlü nöroloji dr.u hemotolojiye yönlemndirdi oda kansız vede b12 eksiği var dedi ondan kan ilacını 5+5 kullanıyoz b12 de iğne olarak yaptırıyoz sormak aklıma gelmiyor dr.a gittiğimde ama görünce hep merak ediyorum normalmi diye

ben aptamil 1 numara kullanıyorum daha içinde ki yağ derken ne yağı hiç duymadım:53:

kanola yağının zararlı olduğunu duydum bi nette araştır istersen bende aptamil kullanıyordum yeni aldım sma onu deniyorum şimdi

kaka bizim oğlanda da oldu ama bir kere oldu. ne olduğunu anlamadım. devamlıysa tahlil ver istersen kaka tahlili 10 dk çıkıyor. eğer tahlil vermek istiyorsan bezini ters bağlaman ve ilk 30 ile 45 dakika arasında baklamaları gerekiyr.

devamlı olan bişey ama önemlimi değilmi bilemedim

KANOLA YAĞI VE KANSER RİSKİ….

Kanola Yağı, Kolza bitki tohumlarının genetik yolla ıslah edilmesi ile elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir. Kozla ise gıda yağ bitkilerinin içinde en fazla zehirli olanıdır. Öldürücü zehirli olduğu için Böcekler onu yemezler..

Kanada tarafından geliştirilip dünyaya tanıtıldığından dolayı "Canadian oil, low acid" kelimelerinin başlangıç harflerinin birleştirilmesinden oluşturulan canola(kanola) ismi ile yayılmıştır.

Kolza yağı uzun yıllar makinalarda ve bilhassa buharlı makinalarda yağlama maddesi olarak kullanılmıştır. İkinci Cihan harbinden sonra yenebilir yağ yapımına yönelinmiş 1950 li yıllarda marketlerde satılmaya başlanmışdı.

Ancak hayvanlar üzerinde yapılan deneyler insan sağlığında kalp hasarlarına sebep olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine bazı ülkelerin araştırmacıları bu yağın kullanılmasının tehlikeli olduğunu bildirdiler.

Yıllar gittikçe kötüye gidiyordu. Kozla (kanola)yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor. Yasak edildiği tarihte İngiltere ve Avrupada 1986-1991 arasında sığır, koyun vs gibi büyükbaş hayvanların yemlerinde kozla yağı kullanılmakta idi. O dönemde hızla DELİ DANA hastalığı başgöstermişti.

Kanola yağının etkileri konusunda fareler üzerinde yapılan çalışmalar pekçok problemleri göstermiştir. Farelerde kalp, böbrek, böbrek üstü ve trioid bezlerinin yağlı dejenerasyonu gelişme göstermiştir. Diyetlerinden kanola yağı çıkarıldığı zaman birikimler eriyor,fakat organlardaki hasarlı dokular geride kalıyor. Kanola yağı bağışıklık sistemini de zayıflatıyor.

Bu yağda yoğun bir şekilde bulunan erusik asitin akciğer kanseri ile bağlantıları üzerinde durulmaktadır. Sinir ve kan dolaşım sistemlerinde de zararlı etkileri olduğu bildirilmektedir. Zararlı etkilerinin kanola yağının doğrudan bir trans yağ asidi oluşu ile ilişkilendirilmektedir.

Bu yağlar kullanılarak üretilen margarinlerin daha da büyük bir risk taşıyacağı ifade edilmektedir.

Diğer yandan, Kanola tohumlarının genetik yapısı üzerinde oynanarak daha düşük erosik asit oranlı yağ elde edilmeye çalışılmakta olduğu bildirilmektedir.

Problem, çok ucuz olduğu için, haberimiz olmadan ekmekte, margarinde ve her çeşit işlenmiş gıdada kanola yağının kullanılmış olabileceğidir. Burada tüketici olarak bizim uyanık, bilgili ve sorgulayıcı olmamız önemlidir. Böylece gıdalarımızın içerisine katılabilecek bu gibi zararlı katkıların bilgisini önceden temin etmiş oluruz. Sağlıklı olmadığı için, Yemek yağı ve salata yağı olarak kanola yağı kullanmaktan kaçınmalıyız.

Bugün için bu yağdan ve türevlerinden uzak durmanın daha uygun olacağını düşünüyoruz.
:43:

Ürünlerinizde soya lesitini olduğunu görüyorum. Soya'nın sadece GDO'lu olarak üretildiğini biliyorum. Bu durumda sizin ürünlerinizde GDO içeriyor mu? Öğrenmek için tıklayınız.
* Dünyada GDO’lu ürünler yaklaşık 13 yıldır üretilmektedir. GDO'lu soya genellikle Amerika, Arjantin ve Kanada'da yetişmektedir. Ancak dünyada halen doğal tohumla da soya üretimi yapılmaktadır. Bizim ürünlerimizde kullanılan soya da doğal tohumla üretilmekte ve Avrupa’dan temin edilmektedir. Tüm Milupa ürünleri Avrupa Birliği kurallarına uygun üretilmektedir. Avrupa Birliği yasaları bebek mamalarında GDO’ya izin vermemektedir.
bu alıntıyı mılupanın sitesınden aldım bukadar denetımsızlık olucanı sanmıyorum ben oğluma 2.ayından sonra başladım aptamili uzamış sarılığı vardı sanırım sütüm azdı hiç kılo almamıştı 1 aylık olduğunda doğum kılosununda altındaydı
sezayenle doğum yaptım sütüm hemen gelmedi aslında amelıyattan çıktından 3 saat sonra oğlum kucağımdaydı emzırmeye çalışıyodum hayalmeyal hatırlıyorum ama yınede 3 gun sonra geldı sütüm hastanede hero baby vermişler onuiçemedı kusuyodu aptamil aldık onu içti oyuzden farklı mamalar denemeye korkuyorum içmezse dıye bu konu daha öncede konuşulmuştu ama ben bebekler için bukadarda acımasız olcaklarını sanmıyorum ayrıca denetlemıyolarmı hiç doktorumuz ek gıdaya geç dedı maa tarıflerı kitapçığıverdı ama hiç içime sınmedı sebze püresinin içine irmik koluyo çok saçma geldi sadece yoğurtmu başlasam bılemedım arada şeftalı verıyorum çok şaşkınım ne versem şaşırdım sizce irmik normalmi sebze püresinin içinde

Yani şurda bişey soruyoruz kimsenin cvp verdiği yok..Bikaç kişi grup olmuş birbinize yazıp duruyosunuz ayıp değil mi ya..Bir daha da asla sormam,kendi kendinize paslaşın bu ne ya

canım gördügün gibi konu hakında fikri olan cevap veriyo benim kızımdada aynı sorun var ama neden oldugunu bende bilmiyorum heralde artık daha büyüdüler daha çok cektikleri için daha geç acıkıyolar zaten doktorda bana gecen ay 4 saate cek emzirme sürelerini dedi bende ayarlamaya çalışıyorum :16:burda gercekten kimse kimseyi tanımıyo yani herkes herkesle aynı mesafede :34:

kızlar adetiniz ne zaman başladı...benm hala gelmedi takıyorum kafaya....

valla canım ben iki ay oldum ama bu ay tık yok teste yaptım bişey çıkmadı ama ben kızımda kansızlık vardiye ne bulduysam kan yapıcı yemiştim kan ilacı vitamin pekmez üzüm kuru üzüm badem bence ondan kan fazla olunca oldum ama normalden çok çok az bu ay kıza ilaca başlayınca bende sadece ilaç ve 1 kaşık pekmeze düşürdüm çünkü bende kilolar aldı başını gidiyo ondan olmadım heralde bu ay genelde olmayan var emziriyosan normal istersen doktoruna danış

kızlar ben sitede yeniyim ve çok karmaşık geliyor yazdığım cevapları takip edemiyorum mesajınız var diye uyarı gelmiyor bunun için ne yapmalıyım ayarlarımın mı düzeltilmesi gerekiyo

mesaj gelmiyor canım sen sayfaları okuyup takip edeceksin gelen cevapları

kızlar günaydın..

bişey sorucam benim oğlum son zamanlarda emme sıklığını azalttı 3-4 saat emmediği oluyo veriyorum ama almıyor..niye oldu böyle bişey anlamadım?

Yani şurda bişey soruyoruz kimsenin cvp verdiği yok..Bikaç kişi grup olmuş birbinize yazıp duruyosunuz ayıp değil mi ya..Bir daha da asla sormam,kendi kendinize paslaşın bu ne ya

canım keşke benım oğlum emsede sana cvp yazsam amaemzıren annne sayısı az kımsenın bu konuda tecrubesı yok herhalde en azından benım yok ama tahmınımce cvp vereyım çenesi kuvvetlendı kuzuların ondan olabılır yada sıcak belkıde ondandır

Back
X