2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sen de bendensin desene...Ben de annemlerin bebek odasını alacağını söyleyince kayınvalidem bebek arabasını da biz alalım dedi.Ama şimdiler de hiiiç ses çıkarmıyor :) Ben de araştırıyorum şöyle okkalı bir bebek arabası aldıracam

banada linki at unutma bak
doğumu annemin yanında yapcam kadın gelmeye bile tenezzül etmiyor
bebek arabasını çok düşündüm de şimdi bebek doğdumuda istiyorsun der ne gerek var der adam evdeki tvye bie ne gereği var
evlendikten bi kaç ay sonra olur diyen bi kadın
seninki yine söylüyormuş bide ilk torunu ne cimriler ya
annemin aldıklarına eline sağlık bile demiyor bilyormusun iyi iyi diye üstünü kapatıyor
bende 1 2 haftadır aramıyorum arayıncada eşim açıyor
ne aldırsam diye düşünyorum şahsen arayınca direk onu söyleyeceğim

Tamam karar verince linkini paylaşırım Allah sabırlar versin canım.Ben de doğumu yaptıktan sonra annem kalacak 10 gün kadar yanımda.Sonra annem, ben ve bebişim annemlere gideceğiz.Kırkımız çıkana kadar orda kalacağız.Kayınvalidem ben günlük gelirim yıkarım bebeği diyo ama tek başına gelse başım üstünde yeri var.Eltim , çocukları , kayınpederim de cabası...Bana bakmaya gelicek güya ama daha ben kalkıp onlara hizmet ederm die annem götürecek beni.

Ben de annemler şunu aldı bunu alcak dediğim zaman onların ilk torunu ya hevesleri vardır alsınlar diyo Arkamdan da eltime onun babası zengin onlar alır diyormuş. Yaa sabır!!!!

kızlar valla ben park yatak aldırdım anneme .. ılk torunun besıgını yada odasını kız annesi alırmıs..
bebek arabasını da kocam aldı . sonra parasını kaynana yolladı .. tabii zorlaaaa verdi desek yeridir ..
dun de gorumcem geldı trabzondan 50 tl yollamıs bana cocuga corap don alırım dıye Allah razı olsun

bak karnımda çocuğum var yemin ediyorum defne Allah inandırsın benimki de onun babası zengin onun babası şöyle böyle diyor eşime
sanki senin ilk torunun yada nihayetinde torunn değilmi desene

50 t mi yollamış sağolsun ya yollamasa da olurmuş dicem onada şükür
kaynana daha bizden para isityor ne para yollaması
yol parasını vrirsen gelirim diyor

heheheh ilknur benım kaynanam evlendım evlenelı hıc gelmedii evııme gelmesın de .. bızde coook yolladık naparsınn :utanmaya basladı herhaldee harclık gondermiş .
bende bunu aldım babymax. cok begenıyordum bunu

Ahh bu kayınvalideler... İlk oğlumda babasından sakladığı ne kadar eski yün eşya varsa toplamış bir çantaya getirdi. Kalbi kırılmasın diye birşey diyememiştim. Doğumumda da 20 gün yanımda kaldı ama en ufak bir iğnesini görmedim. Annem beşiğimizi aldı. Benim pijama takımlarımdan bebişin aklınıza gelecek tüm ihtiyaçlarına kadar ananesi ve teyzesi aldı. Bundan tık yok. Zarla zorla bir bebek arabası almış. Oda birinci ayın sonunda elimizde kaldı. Sonra ablam tatile yanımıza gelmişti. Bebek arabası ile cebelleşmelerimi görünce dayanamamış bize başka bir bebek arabası almış ) Üstelik benim oğlum babaanne tarafından ilk ve tek torun. Eşim tek çocuk çünkü. Hadi dedik belki ikincisinde heves eder. Yok anam tutturmuş bir yün işi. Ya yorma kendini anne ne gerek var diyorum yazın alnında kim giyecek yelek,ceket. Zaten abisinden kalma bir sürü yün var. Onları kim giyecek. Yok dostlar alışverişte görsün diye yapıp duruyor kendince bişiler. Gık demiyorum bende. Bu sıpamın da bütün eksikleri tamam nasılsa. Ananemiz ve teyzelerimiz sağolsun ) Bu arada annemin 6.torunu olacak allah nasip ederse sıpam

Son düzenleme:

Biz de öyle bir adet yok canım.Eltimin beşiğini kayınvalidemler almış.Zaten sıra bize geldi mi hiç bi şey yok! İnsan çok üzülüyo ya.

maaşallah canım 6.torun olsada görgü ile alakalı bişiler onlar kayannalar hepmi görgüsüz yahu

benim kardeşim var 1.yaşında astsubay son ınsıf okulda inan babam benim borçlar bitiyr
ona altın alcak kredi kartıyla evlenene kadar baamın dediği tek şey oğlum sen kurbanda yardım et biraz sıkışırsak yeter
gerisini hep biz yaparız

canım be yollatmam isticem yüzsüzlük olsun bakalım
eşimi aradım demin babangilde arabasını alsın dedm dur bakalım annem bişi aldım diyor ama sölemiyro dedi
bence kandıryor yalan düğünde tüm takılanları hi takılmadı diye önceden toplayıp aldığ gibi kandırıyor bizi

istiyecem diyorumda yzüsüzler yok derler nişan alışverişi bile yapmadılar yok dediler sırf eşimin kalbi kırılmasın diye ses etmedim
ama telefonda torun da demior kızıma iyi bak diyor
gösteririm ben ona kızını

Biz de öyle bir adet yok canım.Eltimin beşiğini kayınvalidemler almış.Zaten sıra bize geldi mi hiç bi şey yok! İnsan çok üzülüyo ya.

üzülmek ne kelime kadın nişan alışverişi yapmadı bana çarşıdaydık
kayınbabam kendine 2 kaynıma 500 erden takım elbise aldı kaynanama elbise aldı
bana gelince yok dediler inanıyormusun

babamda gitti damatlıktı ayakkabıydı şuydu buydu eşime 1.000 harcadı ve hiç sesini çıakrmadı
onalrda kızarmadı bile

Ben de bunu anlamıyorum kızlar. Diyorum ya benim eşim bir de tek çocuk. Yani neleri var neleri yok zaten eşime kalacak. Ya sen vakitlice yapsan görevlerini bizim de gururumuzu eşe dosta karşı okşasan bir göğsümüz kabarsa yokk. Yarın öbür gün kim bakacak size, kim sahip çıkacak? (Kayınpederimi ayırıyorum;kendi babam gibi severim onu o ayrı;P))Benim kv kınagecesinde evimize girip kalan çerezleri geri isteyen insan... Sonra da o çerezleri benim evime gönderen insann ahhh ahhh. Ne iste onları ele güne karşı, ne bana gönder demi? Yokk... Bu modeller böyle oluyor herhalde.Kanser olacaktım düşüne düşüne amaa takmıyorum çok şükür artıkk...

ilk sn şu bu fark etmiyor görgüsüzler anacım bunlar

Wayy anasına kız sen de kendimi gördüm yaa...Bizim düğün zamanı da durumumuz yok deyip durdular ben çalışıyordum o zamanda kendi paramla söz kıyafetimi aldım.Nişan kıyafetimi de eşime demiş sen al die garibimin yanında 300 lira vardı 200 de ben kattım da öyle aldık.Bizimkilere de eşim aldı dedim gururu incinmesin eşimin diye.Beyaz eşyaları , mobilyaların taksitlerini de biz ödedik.Millete anlatırken de herşeylerini aldık diyo ya insanın zoruna gidiyor.

Biz de kaynana olacağız ama inş. onlar gibi olmayacağız! Bebeğimi ne zorluklarla dünyaya getiriyorum.Onun için herşeyimi veririm yeter ki o mutlu olsun...

yaa bi de öyle bi şey varmış.Bi arkadaşım da anlatıyo azcık çerez aldılar, yetmez dedik biraz daha aldılar sonra giderken de kalan çerezleri geri istediler dedi.Ayy naasıl isteyebiliyorlar yaa şaştım kaldım valla.

Ay arkadaslar nedir bu kayinvalidelerden cektiginiz,okudukca sasiriyorum.Allah sabir versin valla insan gercekten sinir olur yni. Bana aslinda ck sacma geliyor yok ilk torun kizin annesi yapar herseyi fln,evlenmisiz artik kiz trafi erkek trafimi kalmis diyorum kndimce ama adetler iste.Bizdede annem sagolsun herseyini aldi ama kayinvalidemde cok hevesli sagolsun oda brsuru ciciler aliyor ogluma:)

sorma annemgilin aldığı beyaz eşyaları perdeleri felan borcumuzda var 1,000 annemlere
diyorki aman vermeyin parayı nolcak inan biz bazen gıcıklığına 100 200 istiyoruz ekmek parasını bile
annenin elişi yapmasından alıyoruz diyor kayın babam
evlatlıkdan red etmeye kalıyor eşimi en ufak şeyde
eşimde okadar saf okadar masum ki ama biliyor annesigli çok şükrü ben diye annemler diye ölüyor
oğlan sizin diyor kaynanam
ya inşalah canım o günleride görürüz benim babam diyorum ya erkek kardeşime şimdiden hazırlıyor

Siz bıze bakmayın arkadaşlar .. Lütfn kaynanası ile arası iyi olan poposunu kaşısın ..
Allah bozmasın ama oğlum dogunca görecek onlar hamıle halimle uğrasmak ıstemıyorummm

bizim kayanana adeti töreyi bilmez nişanda sözde istemeyin dedi biz adet felan bilmeyiz dedi
babamda zora sokmadı hiç bişe isteme kızım dedi tamam dedim

en çok ne zoruma gidiyor biliyormusunuz bana incecik yüzüğü aldılar ben sırf istediğim beğendiğim b iyüzük vardı onu alırlarsa
tek taş almazlar diye bu ince yüzüğü aldım
geçen bize geldiklerinde kaynıma diyorki oğlum sevdiğin avrsa söle alt tarafı 1,000 tllik yüzük değilmi alır takarız
çok zoruma gidiyor inanın çok kötü oluyorum beni her defasında nasıl ağlattılar halbuki

benimki lafı yiyor yiyor oturyor ohh
annem azcık sus diyor ama söylüyorum
ben içime atacağıma o içine atsın dert olsun yüzsüzler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…