2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
merhaba arkadaşlar, iki gündür nete giremedim. birikmiş yazılar, okuması ne kadar sürecek bakalım :18:
cevaplarınız için çok teşekkürler.

lohusa şerbeti nasıl oluyor kızlar, biz mi yapıyoruz, hazır mı alıyoruz? birkaç kere bebek ziyaretine gittik ama burada(İstanbul'da) mı yapılmıyor bilmiyorum, hiç içmedim.
tüm cevapları okuyup bir karar vereceğim artık.

canım ben birkaç kere yazmıştım detaylı. aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum. bende de şeker çıktı, özetle;
diyetisyene yönlendirdiler, diyetle yeterince düşmedi ve insülin+diyetle devam ediyorum artık. sıkıntı veriyor ama çok da takma kafana, dr önerilerine çok dikkat et, bence diyetisyene gitmen önemli.
yazdığın gibi, çok dikkat ettiğim halde şeker çıktı, olacağı varmış. stres yapma.

sizin bebişler döndü mü kızlar rahim yoluna benim hala başı yukarda.

canım, dr bana hiç döndü/dönmedi gibi bir şey demedi, nasıl durduğunu anlamıyorum ben de. daha zamanı var ama, dönecektir.

lohusa şerbeti bardağı da mı varmış, pofff, hiçbir şey bilmiyorum bu konuda :18:

canım, aile- akraba dışında, iş arkadaşlarımızdan da bebek görmeye gelecek çok kişi olacak diye tahmin ediyorum. kalabalık olur yani.

canım, önemli bir şey değil bu, sıkıntı yapmayın. marul, domates, acı biber, turşu gibi şeylerin tüketimini azalt.
en en kötü ihtimalle(düşük bir ihtimal) hemoroid kalıcı olur ki onu da küçük bir operasyonla aldırırsın.
kabız olmamaya çalış. ayaklarını da üşütme. geçmiş olsun.

Son düzenleme:

çok tşk ederim canımm evet dikkat edicemm inşş dahada çıkmaz şekerimizz önerilerini dinleyeceğim canım tekrar saol!

Selam kızlar Bir kaç gündür midem çok yanıyor bir kaç arkadaşta daha vardı galıba nasıl baş ediyorsunuz?

yediklerime dikkat ederek + gaviscon şurup

canım rahim büyüdükçe, mesaneye baskısı da artıyor. bende de oluyor. bazen kasıkta, bazen göbek çevresinde hissediyorum tekmelerini. normal hepsi.

büyüdüğünde de kullansın istiyorsan büyük boylarını tavsiye ediyorlar. ben en büyüğünden alacağım canım.

canım, dr un kendisi ayrıntılı ultrason yapmıyor genelde, başka yere/dr a yönlendiriyorlar. radyoloji dr ları yapıyor genelde.
26. haftada ayrıntılı ultrason olur mu bilmiyorum ama çevrendeki hastaneleri arayıp sor, zamanı geçmediyse yaptır.

gebelik şekerine de bana sağlık ocağında bakılmadığını, dışarıda yaptırmam gerektiğini söylediler. her yerde bakarlar buna, hastane, tıp merkezi vs...
iştah konusuna gelince, bu ayda bende arttı ama canın çekip de yiyememek kötü. o yüzden kendimi kandırıyorum bol bol reklamları hemen kapatıyorum. normal bir durum ama sağlıklı şeyler ye, gereksiz tatlı-hamur işi ile doldurma mideni.

Kizlar sekeri cikan kimse olmadi mı icinizde.bir tek ben mi varim

canım, moralini bozma, eğer çok yüksek çıktıysa hemen dahiliye+ diyetisyene git. yediklerine dikkat et. genelde diyetle düzene girermiş.

canım, yürüdüğün için yüksek çıkmıştır. hep yüksek olsa, seni rahatsız ederdi. kadın doğumcuna sor, gerekirse o seni dr a yönlendirir.

tıksensemde içicem canım napalım. gulu seven dıkenıne katlanır :)

canım, ben şerbet-hoşaf türü çok tatlı şeyleri sevmem, buna rağmen yadırgamadım tadını. zorlanırsan, nefesini tutarak iç. şerbete benzetmiştim tadını.

Kocaman bir ilk günaydın benden olsun paşalara ,kızçelere ve bunların annişlerine...

Kızlar tekrar günaydın. Bi şey sorucam. Hani mevlüt okutucak bazı arkadaşlarımız evinde ya. Acaba camiide bebeğimiz adına okutsak mevlüdü nasıl olur? :26: Benim evim çok büyük olmadığı için evde yapmayı düşünmüyorum.

Kocaman bir ilk günaydın benden olsun paşalara ,kızçelere ve bunların annişlerine...
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Allahımmmm ben bi saat daha uyumayı çok isterdim bu sabah ama sen cin gibi kalkmışsın sabahın köründe
bütün göce uyuyamadım göbeğimden, bel ağrımdan, sıcaktan
oğluşun ve sen nasılsınız canım_?

günaydın serocuğummm erkencisin kız gidip yatsana ne işin var burda
canımm günaydın ne var ne yok?

günaydın canım bence olur güzel düşünmüşsün neden olmasın, sonuçta bebeğin için yapacağın bi hayır.
biliyosun ki kim ne yaparsa o oluyo

eğer cami müsaitse olabilir sonrasında yemek vericekmisin yani pilav filan onu nerde vermeyi düşünüyosun ben mevlüdü evde sadece kadınlara yapıcam kadınları da camiye götürmek pek olmaz heralde

bilmiyorum ama ben evde okutma taraftarıyım ne olursa olsun hem evede okunmus olur. Ay insallah vakit çabuk geçer de o gunlerin telasına gırerız

günaydın dünürümm ne olsun bugün biraz daha iyiyim gece rahat uyumuşuzz bugün aşım vardı ama gitmedim haftaya gidicem sende ne var ne yok kuzucummm

günaydın dünürümm ne olsun bugün biraz daha iyiyim gece rahat uyumuşuzz bugün aşım vardı ama gitmedim haftaya gidicem sende ne var ne yok kuzucummm
uykususuz canım yaa gece uyuyamadım, eşim biraz rahatsızdı o yüzden cam kapı kapalı yattık ama eridim resmen gece, baktım ben uyuyamayınca açmış camı benimki belim de ağrıdı bütün gece, bi de meyve yeme işini abarttım sanırım biraz gece karnım çok gergindi, vs... şikayetler bitmezzz benim kızın keyfi yerindeydi ama kıpır kıpır içerde
napıyo damatcım

bilmiyorum ama ben evde okutma taraftarıyım ne olursa olsun hem evede okunmus olur. Ay insallah vakit çabuk geçer de o gunlerin telasına gırerız
günaydın ezine, aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn şaka maka az kaldı

yok canım o öyle değil, anne birinden gizli sıklı yada çalarak bişi yerse onun izi çıkar derler, ne kadar doğru bilemem ama batıl inanç işte takmayın kafanıza böyle şeyleri bence

lohusa şerbeti kızılcık şekeri ( bu aktarlarda satılır kırmızı kare şeklinde kütle halinde ), tarçın ve karanfilden yapılır, amacı anneye süt yapması içindir ve gelen misafirlerede güzel bir sunumla ikram edilir o nedenle minik bardaklarda verirler onu ve şuanda piyasada acayip bir pazar var onun için süslemeler, tepsiler vs. baya bir büyütmüşler olayı ama okadara gerek yok bunların hepsi milletin abartması, minik bardaklarda tadımlık verilmesi yeterlidir, birde bunu içen misafirler içtikten sonra anneye bol süt olsun diye dua ederler, tüm amaç bu aslında

tarifini netten kopyaladım, başka türlü yapanlarda var tabi bunu herkesin farklı bir tarifi olabiliyor, en iyisini ailedeki büyükler bilir
Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil
Yapılışı:

1. Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
  2. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
  3. Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
  4. Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
  5. Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
  6. Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.

günaydın canımmmm oğlumla bütün anneleri selamlıyoruz

günaydın kızlar

neden olmasın sonuç olarak önemli olan dua okunmasıdır, mevlüt camidede okunuyor bunu yapan çok insan var bu tercihe bağlı, sadece biraz daha meşakatli bir iş evde yapılana göre o kadar, içinden nasıl geliyorsa öyle yapabilirsin, mekan önemli değil böyle şeylerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…