Zeyno taliaa hoşgeldinizz
hoşbuldum hayatım, demek karatay diyetiiiben başladım bile bakalım işe yarıcak mıııı :44:
canım mesajına 2 kere cvp yazmaya niyetlendim bugun, emir izin vermediiii
ben dün nurgü66 ya zaten gelicem demiştim, baktım bugun sende gelmişsin sevindimmm
hayatım onu bende düşünüyorum ikinci çocuk için ben kocamla 15 gün küs kaldım ama şimdi keşke onu dinleseydim yapmasaydım aslında çocuk istemiyomuşum falan diyorum özellikle uyumadığıı gazlandığı sürekli ağladığı zamanlar benm 2 çocuğum var annem yanımda değil gitme gibi bi şansım yokk şimdilikk k.v kendine göre zatenn napalımm ağlıyorum bunalıma giriyorum çıkıyorumm kimsenin umrunda bile değill sende öle düşünn deprosyandayım dedikçe girersin hayatımm benm kızımda gazlıı sürekli ıkınıyoo sürekli uyanık ve kucak istiyoo ıkınıyyooo gaz çıkarmaya çalıştıkça aynı anda emmek istiyoo göğüslerim yara canım çok fazla acıyyooo ve oğlum bu arada sürekli konuşuyooo bişeyler istiyoo kocam doğurduğumdan beri sürekli meşgul ve 10 gündür akşamları geç geliyoo bana hiçbir yardımı yokkk yani canım anlıcan benimde sende geri kalır yanım yokk az kaldı kırkın çıkınca psikilojik olarak düzeliceksin bakta gör ben artık sürekli çıkıyorum dışarı yoksa daha kötü olucam sende çık bebeğinide al hava güzel yürüyüş yapp en önemliside güll kahkaha att uzun zamandır yapmadığın bişey sanırımm dilerim anlatabilmişimdir yada ne biliyim çok uykusuzum saçmalamışda olabilirimmben ciddi cddi depresyondayım sanırım. iç sıkıntısı nefes alamama hissi bunalma var bende. aslında çok isteyerek hamile kaldım. önceden olmuyor diye ağlıyordum. şimdi neden çocuk yaptım düşüncesi bile geliyor aklıma.
çok şükr huysuz olmasına rağmen ciddi bi sağlık problemi yok, benim de ciddi bir sıkıntım yok. bunların farkındayım ama ruh halim böyle değil.
annemlerde rahatlarım sanıyordum. yeşil alan var orda. doğayı severim rahatlarım diye düşünüyordum ama sadece bi kere balkondan gökyüzüne bakabildim. sanki yıllardır gökyüzüne bakmamışım gibi geldi.
annemlerde de bunaldım, eve gelince kayınvalideden destek alırım diye düşünüyordum. bugün baya ondan destek aldım ama çocuk onda da huzursuzdu gene gittim odaya ağladım. onlarla aynı odada bulunmadım bi süre.
sanırım profesyonel yardım almam lazım. umarım kırkımız çıkınca yada ramazan bitince sorunlarım düzelir.
ben çocuk yapmayı sadece çocuğu sevmek olarak görüyormuşum sanırım. hiç yakın çevremde ufak çocuğu olan yoktu. dolayısıyla pek sıkıntılı taraflarını bilmiyordum. hazırlıksız yakalandım sanırım.
imkanım olsa süt anne yada bakıcı tutcam çocuğa o kadar zor geliyor bana.
bütün çocuklu arkdaşlarımı falan arayıp konuşuyorum. bi sihirli formül arıyorum sanki
kiz diyet icin cidden cok erken degilmi ben sütüm olmaz diye oruc bile tutamiyorum sen diyet dusunuyorsun
ben gecmisi yazana kadar sen gelmisin bile canim hosgeldin cok mutlu oldum valla gelmenee cok sevindimemir beyimiz nasil benimkide bu gunlerde cok huysuzlasti cok rahat vermiyor artik
canım daha dur ıkınması geçmeden geçmez zatenn keşke para bağlasaydınevet oğlum sonunda ıkınıp sıkılmaktan fıtık oldu gibiii
göbegi pipisi gibi dışarı çıktı. o kadar önlem almamıza ragmen, fıtık olmasın diye medikalcilerden fıtık kemeri alıp baglamıştık,
işe yaramadıı,
doktor kendiliginden geçer demişti ilk baktıgında ama geçmedii, bu doktorlara pek güvenim kalmadı, yine ne varsa eski koca karı yöntemlerinde var
yok canım ya ben onu emzirmeye göre ayarladım biraz karatay diyeti çok güzel bi diyet emzirmeye uygun bencee..biz akşam 8den 11 ekadar ayakatayız canım ama hiç biryerim sıkışmıyuooobu bebeler yedi bizi...
hee canım senden sonra diyet topiclerini gezdim biraz karatay diyetinin menülerinide araştırdım biraz sevdimm tam bana göree şimdi kitabını sipariş ettim bakalım ne kadar vericem ama tatlıya dur demem gerek biraz..
ya sorma bi günde olduu yaa anlamadım valla göz göz oldu resmennnpamukçuk için aile hekimimiz bi damla hazırladı hiç bir işe yaramadı ogün ebemiz de fazla yok dedi ama sanırım gözü kördüüü göğüslerim tekrar yara oldu oyüzden siliyorum ediyom geçmiyoo obur emmeden durmuyokii..
canım şırıngayı biz ilk günlerde kullandık bıraktırana kadar canım çıktı içlerinde en kötüsü o. Memişi bırakma gibi bir şansı yok, bir sitede okumuştum hiç bir canlı kendini açlıktan öldürmez diyordu. Gerçekten de öyleymiş, kaşıkla bir buçuk saat süren beslenmeden sonra kavgaları giderek azaldı. Bir iki defa yine süt damlatıp öyle yaptım, son seferde kavgasız aldıcanım ya kaşıkla çok zor oluyor bende memeyi tutmamaya başlayınca (sütüm az olduğu için mama veriyorum biberonla)kaşıkla vereyim dedik rezil olduk sonra ağlamasına dayanamadım bibeerona devam ettim hemşire şırıngayla ver demişti ben hiç denemedim sen istersen bidene..aventin anne memesine anatomik olarak benzeyen biberonunu sipariş verdim dün geldi onunla verdik ondada memeyle kavga ettiği gibi kavga etti direndi içmedi mamayı acaba doydumu diye dr. brownsun biberonuna aktardım kalanı lokur lokur içti doğru yolda ilerliyorum asnırım inş. dayanabilirim..allah yardımcın olsun inş bırakmaz memişi
hoşgeldin canııımkızlar merhaba,
özel mesajlarınız için çok tşk ediyorum, özellikle nurgü66 seninkine çok güldüm
bir video vardı yaa tülayyyy yuvana dööönnn diyeeneyse geldim iştee,
öfkeyle hareket ettim galiba, geldi geçtiii, burdayımm
canim gecmis olsun insallah gecer bu fitik :))evet oğlum sonunda ıkınıp sıkılmaktan fıtık oldu gibiii
göbegi pipisi gibi dışarı çıktı. o kadar önlem almamıza ragmen, fıtık olmasın diye medikalcilerden fıtık kemeri alıp baglamıştık,
işe yaramadıı,
doktor kendiliginden geçer demişti ilk baktıgında ama geçmedii, bu doktorlara pek güvenim kalmadı, yine ne varsa eski koca karı yöntemlerinde var
evet cnm erken ama bu o kadar agır bi diyet degil, kendime göre güncelledim
emir de bu aralar bi iyi bi huysuz, geceleri uyuyor ama gündüzleriii su koyvermeye başladıı
mesela şu an bastı yaygarayı bi bakim ne derdi varmışş
maşallah çalışkan kadın senikış hazırlığıma başladımmm bahçeden toplanan organik kayısılarımızı bugün konserve yaptımm yumuşak olanalrıda yarınn marmelat yapıcam sulandırıpp doğal meyve suyu olarak içiyoruz misss....darısı şeftali ve domateslere inşallahhh... şimdide kalkıp yemek yapsam ne iyi olur...
ayy o hamilelikten kalmmaaa şimdi sıkıyosa kalkmaaa valla benm kızçe komşuları toplar başımaaa...valla hayatım hamaratlıktan değilde artık 2çocuk varr kışı düşünmeme lazım bebede ek gıdaya başlıcak kışın iyi olur katkısız doğall oğlumda çok severr napıcan yapıcan mecburr...maşallah çalışkan kadın senibir de "biri beni kaldırsın" yazmışsın
hayatım onu bende düşünüyorum ikinci çocuk için ben kocamla 15 gün küs kaldım ama şimdi keşke onu dinleseydim yapmasaydım aslında çocuk istemiyomuşum falan diyorum özellikle uyumadığıı gazlandığı sürekli ağladığı zamanlar benm 2 çocuğum var annem yanımda değil gitme gibi bi şansım yokk şimdilikk k.v kendine göre zatenn napalımm ağlıyorum bunalıma giriyorum çıkıyorumm kimsenin umrunda bile değill sende öle düşünn deprosyandayım dedikçe girersin hayatımm benm kızımda gazlıı sürekli ıkınıyoo sürekli uyanık ve kucak istiyoo ıkınıyyooo gaz çıkarmaya çalıştıkça aynı anda emmek istiyoo göğüslerim yara canım çok fazla acıyyooo ve oğlum bu arada sürekli konuşuyooo bişeyler istiyoo kocam doğurduğumdan beri sürekli meşgul ve 10 gündür akşamları geç geliyoo bana hiçbir yardımı yokkk yani canım anlıcan benimde sende geri kalır yanım yokk az kaldı kırkın çıkınca psikilojik olarak düzeliceksin bakta gör ben artık sürekli çıkıyorum dışarı yoksa daha kötü olucam sende çık bebeğinide al hava güzel yürüyüş yapp en önemliside güll kahkaha att uzun zamandır yapmadığın bişey sanırımm dilerim anlatabilmişimdir yada ne biliyim çok uykusuzum saçmalamışda olabilirimm
50gr az cnm ama bazen tartıdan fln fark ediyor yanlış ölçüm vs olabiliyor. Bir de mama takviye yapıldığı zaman kontroller aylık değil 10-15 günlük oluyor diye biliyorum ben. Doktor sizi 15 kontrolüne bile çağırmamış. Daha emzirme yanlısı bir doktor bulup onunla mı devam etseniz acaba..Bizim oğlan aylık kontrolünde 900 gr aldı, dr. az buldu ve emzirmeye devam etmekle birlikte 15gün sonraya kontrol verdi misal ondan önce de 3 kez gitmiştik, mamadan tam emzirmeye geçişte ara kontroller olmuştukızlar bugün 23 gnlk olduk
benm çok kötü gaz sancım karın mide ağrım vardı
dr a gittim, bi tıp merkezine
Mirayı da götürelm dedik daha hiç bi yere götrmemiştik ayını doldurmasını bekliyodum
dr hiç kilo almamış demiş
ben serum alıyodum yanlarında deildim babası vardı
her emzirmeden sonra mama vern demiş
bana ilginç geldi ama vericem
bana büymüş geliyo kıyafetlerden ama dr almamış demiş
yani az almış 50 gr ancak almış demiş
ne diyosunuz bu duruma?
zaten bir hafta sonra aylık kontrlmüz var
bu arada sütüm de yeni iki gündür arttı
zaten mama takviyesi yapıyoduk ama her emzirmeden sonra deil.
kızlar bugün 23 gnlk olduk
benm çok kötü gaz sancım karın mide ağrım vardı
dr a gittim, bi tıp merkezine
Mirayı da götürelm dedik daha hiç bi yere götrmemiştik ayını doldurmasını bekliyodum
dr hiç kilo almamış demiş
ben serum alıyodum yanlarında deildim babası vardı
her emzirmeden sonra mama vern demiş
bana ilginç geldi ama vericem
bana büymüş geliyo kıyafetlerden ama dr almamış demiş
yani az almış 50 gr ancak almış demiş
ne diyosunuz bu duruma?
zaten bir hafta sonra aylık kontrlmüz var
bu arada sütüm de yeni iki gündür arttı
zaten mama takviyesi yapıyoduk ama her emzirmeden sonra deil.
benmkide öle ama ben gazdan olduğunu düşünüyorum sürekli aç olamazyaa doyuyo biliyorum o yüzden 2 saatten önce emzirmemeye çalışıyorum göğüslerim mahvoldu benmde ben 20.günden beri dışardayım sende çık daha kötü olursun evde söliyim...zaten iki çocukluları düşünüyorum hep. sanırım ben 2. çocuk falan yapmam. yaparsam arada en azından 7-8 yaş olmalı. o zamanda bizim yaşlar ilerliyor.
ufak bebek birde 3-4 yaşlarında küçük çocuğu hayalimde canlandıramıyorum bile.
daha bebek küçük diye dışarı çıkmadım ama bu akşam çıkcaz eşimle. bebek bezi alır geliriz :)
bu arada benim yaramaz emzik almıyor ama elini emiyor durmadan. eğer omzumuza almışsak omzumuzu emiyor. çenemizi bulup orayı emiyor. vakum gücü de maşallah. çenemi bile acıtıyor. göğüs yaralarım o yüzden tekrarlıyor sürekli.
kızlar yaa benim göğüslerim felaket yara oldu garmastan kullandım fayda etmedi lansolin kullanıyorum o da geçirmiyor napcam korkarak veriyorum memeyi her seferinde hüngür hüngür ağlıyorum bi kere sağmaya çalıştım yok böyle bir acı dedim yaaa onu da yapamadım bebeğimin gözü çapak oldu napmalıyım yaaa tülbenti kaynamış suyla ıslatıp siliyorum ama yine oluyor üşüttüm mü acaba ondan mı oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?