Arzu mu dis buğdayi partiniz nasıl geçti nihayet bugün bizim de ilk disimiz çıktı ama yaş gününde beraber yaparım diye düşünüyorum 1 ay var zaten
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
NASERDO gercekten senin gorumce faktoru cok sinir bozucuymus.tum yorgunluga ek olarak bir de psikolojik savas vermek cok zor. Bu tur durumlarda eslerimizin daha cok anlayis gostermesi ve destek olmasi lazim.biz zaten hamilelik+dogum gibi ciddi surecler sonrasi bu noktadayiz. Bizim ailelerin destegi yok ama en azindan zarari yok. Kizdim gercekten esine ve gorumcenechem yardim etme bir de ustune is bekle.
NEFİSEBERK senin durumunu hayal edemiyorum dogrusu..LALA ya katiliyorum. Herseye ragmen cok iyi idare ediyorsun bence de. İkizleri olanlar bir cocuk ne ki diyor zaten. ;-) Zor zamanlari atlattin iki cocuk annesi oldun masallah. Sen bizden cok yol katettin o anlamda.Allah dagina gore kar veriyor
ARZU MU benim de soylemeye calistigim ayni sey..cocuklarimiza bakmak icin evdeyiz ama ev isleri vakit ve enerjimizi fazlasiyla aliyor. Aynen yazdigin gibi yorgun ve sinirleri bozuk bir anne kaliyor geriye. Bu anlamda surekli evde olmak gecirdigimiz zamanin kalitesini dusuruyor. Zorunlu ihtiyaclari - yemek, alt degistirme, diger bakimlari- giderip yemege, utuye kosuyoruz. Bazen bunlari bile alelacele yapiyoruz.Aksam yemeginden sonra esime hadi siz baba ogul kaliteli zaman gecirin deyip onlari oyuna yolluyorum. Oglum babasiyla gunduz vakit geciremiyor diye..icimden de soruyorum kendime bir yandan peki ben geride kalan bu koca gun oglumla ne kadar kaliteli zaman gecirdim? Calismali miyim diye de bu nedenden dusunuyorum. Bakiyorum esim eve heyecanla geliyor, enerji dolu..ben ise bitmis durumda oluyorum. Acaba bu anlamda calisan ve o gunu telafi etme kaygisindaki bir anne tum gun evde ister istemez yorulan ve gerilen,dinlenmeye, insana hasret bir anneden daha mi iyi? Daha onemlisi evde olup daha enerjik, neseli ve yararli bir anne olmayi nasil becericez?
Yazdiklarim daha once silinmisti. Yine olur korkusundan msji hemen gonderdim.sunnet hikayemizi ayrica yaziyorum.LALA da yazmami rica etmisti.
Cuma gunu oglum genel anestezi yontemiyle urolog tarafindan sunnet edildi.yaptiralim diye karar vermis olmamiza ragmen cok zor gittik.ben zaten yolda basladim aglamaya..bakiyorum minicik yavrum herseyden habersiz disari cikmis olmanin sevinci icin de. Genel anestezi de cok korkutuyor insani..ya bir komplikasyon olursa?Operasyon oncesi ayagindan damar yolu acilirken cok agladi. Tabi bir de hemsireler alip gotururken..Tabi ben bu arada aglamaktan mahvoldum.onun aci cektigini bilmek, acisini dindirememek kahredici bir duygu..20 dk. sonra yine girdigi gibi aglaya aglaya cikti. Narkozdan tam uyanma evresi oldugu icinmis. Bazen buyuk insanlar da aglayarak uyaniyorlarmis. Yavrucum 45 -50 dk hic susmadan kipkirmizi halde agladi.offf cok korktu tabi .o ameliyathanedeki halini dusunemiyorum bile..Girmeden once 4 saat, ciktiktan sonra da 1,5-2 saat ac kalmasi gerekti.Allaha sukur o sorun olmadi.2 saat sonra evimizdeydik.antibiyotik ve agri kesici surup kullaniyoruz. İlk gecemiz rahatti aclik ustune de aglama krizi yorgunlugundan kuzum erkenden uyudu.ertesi gun bandajlar cikarildi.yine agladi..en kucuk beden sunnet kulodunun uzerine bez bagliyoruz.3 gun gunde 2 kere baticonlu ilik suda oturma banyosu ardindan teramycin krem uygulamasi var. En buyuk sorun alt degistirme ve kaka yapmasi.bugun 3 gun ve alt degistirmekte tek basima cok zorlaniyorum.cok hareketli ve o dusup kalktikca icim gidiyor. Pipinin goruntusu de kotu..yani oyle kucuk 2 gune gecer falan olmuyor. Eninde sonunda yapilacak.ama 6. Ay dolunca yaptirmadigimiza ve 19 mayis tatiline getirmedigimize pisman.oldum.esim bir gun daha evde olurdu. İnsallah cabucak iyilesir..
Burcu çok güzel geçti.
Sizin dişlere çok sevindim, insan nasıl mutlu oluyor; değil mi.
Diş buğdayının birçok ritüeli var.
Bence hemen organize ol ve haftaya yap.
Yaşı yakın ama olsun. O nun yeri ayrı.
Hem yaş gününe antrenman olur.
Ben tüm gelenekleri yapmaya çalıştım.
Bloga da özetle yazdım. Fotoğraflar ekledim.
Pastamı, kurabiyemi, süslemeleri hep kendim yaptım.
Mesajla blogumu sormuşsun.
Oraya yazdım.
Buraya da yazıyim.
Aynı dönemlerde biz neler yaşıyoruz, okumak isteyen herkesi beklerim.
hosgeldindunyamiza.blogspot.com.tr
Oğlumun fotoğrafları da var.
Hadi gelin.
Blogunu bir solukta okudum canım. Oglusuna da maşallah.
Dogum gunu için büyük bir organizasyon düşünüyoruz. Sanırım öncesinde bir parti daha kaldiramam. :)) ama güzel fikirler edindim senden teşekkür ederim.)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yazdiklarim daha once silinmisti. Yine olur korkusundan msji hemen gonderdim.sunnet hikayemizi ayrica yaziyorum.LALA da yazmami rica etmisti.
Cuma gunu oglum genel anestezi yontemiyle urolog tarafindan sunnet edildi.yaptiralim diye karar vermis olmamiza ragmen cok zor gittik.ben zaten yolda basladim aglamaya..bakiyorum minicik yavrum herseyden habersiz disari cikmis olmanin sevinci icin de. Genel anestezi de cok korkutuyor insani..ya bir komplikasyon olursa?Operasyon oncesi ayagindan damar yolu acilirken cok agladi. Tabi bir de hemsireler alip gotururken..Tabi ben bu arada aglamaktan mahvoldum.onun aci cektigini bilmek, acisini dindirememek kahredici bir duygu..20 dk. sonra yine girdigi gibi aglaya aglaya cikti. Narkozdan tam uyanma evresi oldugu icinmis. Bazen buyuk insanlar da aglayarak uyaniyorlarmis. Yavrucum 45 -50 dk hic susmadan kipkirmizi halde agladi.offf cok korktu tabi .o ameliyathanedeki halini dusunemiyorum bile..Girmeden once 4 saat, ciktiktan sonra da 1,5-2 saat ac kalmasi gerekti.Allaha sukur o sorun olmadi.2 saat sonra evimizdeydik.antibiyotik ve agri kesici surup kullaniyoruz. İlk gecemiz rahatti aclik ustune de aglama krizi yorgunlugundan kuzum erkenden uyudu.ertesi gun bandajlar cikarildi.yine agladi..en kucuk beden sunnet kulodunun uzerine bez bagliyoruz.3 gun gunde 2 kere baticonlu ilik suda oturma banyosu ardindan teramycin krem uygulamasi var. En buyuk sorun alt degistirme ve kaka yapmasi.bugun 3 gun ve alt degistirmekte tek basima cok zorlaniyorum.cok hareketli ve o dusup kalktikca icim gidiyor. Pipinin goruntusu de kotu..yani oyle kucuk 2 gune gecer falan olmuyor. Eninde sonunda yapilacak.ama 6. Ay dolunca yaptirmadigimiza ve 19 mayis tatiline getirmedigimize pisman.oldum.esim bir gun daha evde olurdu. İnsallah cabucak iyilesir..
Kızlar bşy sorucam artık bu serum,fizyolojikler işe yaramıyor bana önerebileceğiniz burun spreyi var mı etkili böyle rahat nefes almasını sağlayabilecek oğlanı Bi gezmeye götürdüm hasta ettim sabahladık gece ☹
Kizlar merhaba,epeydir şyazamadim.evimdeyim simdi,yalnizim.omer heryere tutunup kalkiyor,en cok da firin kapagina,bir turlu vazgeciremiyorum.cunku henuz inmeyi bilmiyor ve agir oldugu icin kotu dusuyor.humeyra kendini kurtardi artik,onu dusunmuyorum,yakinda yurur gibime geliyor.bir de gece kalkip kendini sallandirmasa..
Terbiyeli kabak corbasi yapiyorum kizlar benimkiler cok seviyor.sogani zeytinyaginda kavuruyorum,rendelenmis iki kabak bir havuc ve bir patatesi icine atiyorum.tavuk suyuna yapiyorum.tabii bu miktar iki Bebegin iki gunluk corbasi miktari.pismeye yakin da Limon yogurt ve yumurta sarisini cirpip icine atiyorum.tereyaginda nane daglayip ustune gezdiriyorum inanin davetlerde verilecek kadar lezzetli oluyor.
Sizler nasilsiniz kuzulariniz nasil??
Kizlar yaz icin gunes kremlerinizi aldiniz mi?Ben coppertone baby aldim gunes sonrasi losyonuyla birlikte.siz hangi markalari tercih ediyorsunuz?
Tonimer baby ya da coldmix iyi geliyor benimkilere Canim.
Canım merhaba yamanda ömer gibi ağır olduğundan kontrolsüz düşüyor nekadar daha sürer kavraması bilemiyorum evindesin nasıl birazdaha düzeldilermi acaba.bizim gündüz uykularımız anlatmıştım teke düşürme çabasındaydı ama yılmadım zorla uyuttum şimdi düzenli yada yeni evi sevdi hergün dışarda 14 aylık arkadaşımız var deniz onunla oynuyor.bende yeni bişeyler yapmak istiyorum ama terbiyeli yapamam yoğurttan dolayı hergün kabak havuç brokoli parates karışımlı çorba yapıyor bu ara enginarı ekledim tek başına sevmedi zeytinyağlı yapmıştım.güneş kremimizi aldık 15 gündür kullanıyorum mustela nın hem kremi hem güneş sonrasını aldım çok yağlı olmaması hoşuma gitti mutlaka sürüyorum hergün yoksa pütür pütür oluyor.bide 5 numara beze geçtik 4 + lar da küçük geldi sızdırma yapıyordu.sünnet için görüşmeler yapıyorum bu arada mayıs ayında yaptırmak için ama çok korkuyorum hareketli olmasından dolayı genel anestezi olucak sanırım ama aklı ermeden yaptırmakda istiyorum nasıl dayanıcam bilmem.bi kişide demedei 10 gün yoğun bakımda yattı ilk doğduğunda ozaman yapılabiliyormuş ben üzüntüden düşünemedim orda hemşire ablaları daha güzel yapardı pansuman falan.bak sen yazmayınca ne çok şey birikmiş😄
Lalacim eksik yanitlamisim aceleden.kolayladim mi bilmiyorum acikcasi,gece uykulari duzelmiyor.kizim bir uyaniyor en az bir saat uyutmaya calisiyoruz.sagolsun bugece esim uyuttu kizimi.kizim gece hicbirsey icmiyor.bilincli biraktirmadim,kendi birakti,emzik olsun yetiyor ona.ama omer hala sabaha kadar uc kere felan 150 ml mama iciyor.bir de artik ben tutmuyorum biberonu,kendi icip doyunca yanina atip poposunu donup yatiyor. Bazen uykuya yenik dusup biberonu kaydirdigi oluyor o zaman bagirip biberonu ver diyor sonra devam . Sik uyaniyor ama biberon elindeyse uyumaya devam ediyor.kizimin aksine omer emzik istemiyor,agzina vermeye calistigimda uyaniyor.o kadar zitlar ki.
Gunduz hicbir sikinti yok cok sukur,birbirileriyle oynuyorlar.
Omer sadece surunuyordu,emeklemeyi tutunup kalkmayi ve siralamayi ayni anda yapmaya basladi,iki hafta kadar oldu.humeyraninsa hepsinin arasinda birer ay var,7.5 aylik emekledi 8.5 aylik kalkti 9 10 aylikken siralamaya basladi.yani omer humeyrayi yakaladiayni anda yurusunler istiyorum insallah oyle olur.
Su cocuklara yalniz baktigimda hep bir bas agrim oluyor stres mi yapiyor acaba.
Çok sevindim okuyup güzel fikirler edinmene.
Doğum günü planları benim kafamda da dönüyor.
İlk olduğu için çok özel.. Umarım istediğimiz gibi olur.
Bu arada senin iki kuzun varmış. Allah bağışlasın ikisini de...
İki çocuklu olmak nasıl bir şey?
Vaktin olunca anlatır mısın.
İkincinin zamanlaması çok kurcalıyor kafamı.
Lalacim gecmis olsun ne kadar dikkat etsek de dusuveriyorlar Allah beterinden sakinsin.
Bu gece dedigin gibi mamadan once Su vermeyi deneyeyim dedim kiyamet koptu,istemedi.direndimn ayagimda sallayip uyutayim tekrar dedim bagirdi uyumadi.emzik zaten almiyor.o bagirdigi icin kizim da uyandi bir de onu uyutmakla ugrastik.ben en iyisi annem yanimdayken deneyeyim cunku annem kizimla yatiyor bana geldigijde,Ben de oglumla.bu gece mamayi daha sulu vermeyi denicem belki Oyle Kabul eder zamanla mamayi da biraktirirm.
Yer yatağında belim tutuldu büyük yatağa geçtik bu gece nasıl olduysa derin uyumuşum okadar yastıkda koymuştum uykumda hafiftir fazla uyudu sanırım 2 saat bende derin uykuya geçmişim bi ses derinden bi baktım yerde yüzü koyum Allahtan minder vardı yüzüstü emekleyip düşmüş çok aplamadı ama bugün durgun korktu sanırım.ay bu ara bişey var korkudan oynatıp duruyorum gülsün diye çok durgun dışarı çıkarıcam şimdi hava alsın diye.sende bence dene mama işini bende memeyi ağzından çıkarmam lazım yatağında yatsın istiyorum artık
merhaba arkadaşlar :) özlemişim topiğimi.... nasılsınız bebeklerimiz nerdeyse 1 yaşlarına geldiler bile..yazmadan az göz gezdirdim..bazıları yürümeye konuşmaya başlamış... maşallah..bizde bağımsız yürüme yok..koltuk kenarlarında yürümekte ustayız ama bırakma konusunda çok korkak...
iştah sorunumuız var bizim..malesef emmeyi diğer yiyeceklere tercih ediyor..ve reddediyor ek gıdayı..ne yapsam olmadı..muhallebi tarzı şeyleri biraz yiyor ama taneli yiyecekleri hiç kabul etmiyor..sevdiği tek şey eline ekmek ver başka hiç bişey verme onunla oyalanmayı çok seviyor..
Doğum günü yapacakmısınız ..neler düşünüyorsunuz??..
Doğum günü konusunda ben kararsızım gurbetteyim burada pek akraba yok..kv tarafından akrabalar var..kv mevlid yap diyor(bebek mevlidi yapmamıştım) bende ilk doğum günü olduğu için aile arasında bir doğum günü yapalım diyorum..nasılsa çok kişide yok zaten..bilmiyorum kararsız kaldım ...:44:
merhaba arkadaşlar :) özlemişim topiğimi.... nasılsınız bebeklerimiz nerdeyse 1 yaşlarına geldiler bile..yazmadan az göz gezdirdim..bazıları yürümeye konuşmaya başlamış... maşallah..bizde bağımsız yürüme yok..koltuk kenarlarında yürümekte ustayız ama bırakma konusunda çok korkak...
iştah sorunumuız var bizim..malesef emmeyi diğer yiyeceklere tercih ediyor..ve reddediyor ek gıdayı..ne yapsam olmadı..muhallebi tarzı şeyleri biraz yiyor ama taneli yiyecekleri hiç kabul etmiyor..sevdiği tek şey eline ekmek ver başka hiç bişey verme onunla oyalanmayı çok seviyor..
Doğum günü yapacakmısınız ..neler düşünüyorsunuz??..
Doğum günü konusunda ben kararsızım gurbetteyim burada pek akraba yok..kv tarafından akrabalar var..kv mevlid yap diyor(bebek mevlidi yapmamıştım) bende ilk doğum günü olduğu için aile arasında bir doğum günü yapalım diyorum..nasılsa çok kişide yok zaten..bilmiyorum kararsız kaldım ...:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?