2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Lala fitil kaç saat arayla uygulanıyor bilmiyorum ama mecbur kalmadikca 4 saat arayla ver ateş düşürücüyu. Birde birden bire hızla düşürme ateşi yani hem fitil hem şurup hem duş gibi.. Ayrıca çocukların havale geçirmesi için atesinin çok çok yüksek olması gerekmezmis. Yani ateşi yukselince panik yapma bu bir savunma mekanizmasi yani vücut ateş yapar ki vücuttaki mikrobu öldürmek için savaşır. Tekrar geçmiş olsun annesi sana uyku yok galiba bugunde. . Ama azı diş ve köpek dişleri de böyle 3-4 gün ateş yapiyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada 6. Hastalık ne ki ben bilmiyorum ?
Bir de benim kızım bugün bir kaç adım attı yürüyecek galiba :) ama daha dogru duzgun emeklemiyor bile..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Divasatanica, ben de gunde 4 ogun ek gida veriyorum.insan surekli ayni seyleri yediriyorum hissine kapiliyor. Ozetle; kahvaltida kendi yaptigim labne(esim ona yogurt diyor)+yumurta sarisi+ 1,5 ceviz+ ev yapimi biskuvi+ keciboynuzu pekmezli ihlamur yediriyorum. Bir ara hurma,kuru incir, kuru kayisi ve kuru uzumu suda kaynatip marmelat kivaminda veriyordum. Son zamanlarda pek yemedi.
Oglen buharda sebzeli kofte ya da tavuk eti, bazen yesil mercimek ya da bakliyat karisimini tavuksuyu ya da et ve kemik suyuyla yapiyorum.(supermarketten aliyorum.corba icin organik karisim kabuklu pirinc, bulgur, yesil ve kirmizi mercimek, bugday ve mas fasulyesi) .corba yapmiyorum.hep yogun kivamli hazirliyorum.bu ara ilik suyuna sardik. İlikli kemigi kaynatip kagit bardaklarla gunluk porsiyon halinde deep freeze e attik.tavugu da pisirip gunluk porsiyonla atiyorum.kiymayi da 1 koftelik buzlukta tutuyorum..pratik oluyor.balik varsa ondan veriyorum.
İkindi meyve vakti. Bazen 1-2 meyve karistirip yediriyorum. Gece de yogurt zamani. Yogurdun icine biskuvi, 5 findik 2 badem, zeytinyagi ya muz ekliyorum.
Sabah 8-oglen 12-5 ve gece yatmadan once anne sutu.kendimce boyle birseyler yapiyorum. Bizim aileler uzak oldugu icin karisan yok, geleneksel tarif de yok.

Sağolun kızlar ya şuan yanımda uyuyor ama bacakları kolları buz gibi sadece badisi var ince battanite örttüm ateşi yok ama vucut ısısı bayağı düşmüş gözüme nasıl uyku girsin ölçüp durucam artık aynen 4 saatten önce vermicem ateş düşürücü duruma göre bakıcam dua edin kızlar ya geceyide geçirelim.annelik nasıl bişey hergeçen gün dahada iyi anlıyorum.

Ayaklandıktan sonra daha iyi çünkü kayma yapmadığı için daha güvenli.
Ben e-baydan sip.verdim. Gelince detayları paylaşırım. Puzzle olanlar zamanla gevşiyormuş, çocuk takılıp düşebilir, diye ben de vazgeçmiştim.

Çok güzel bir beslenme planı.
Ah oğlum da bir yese
Çok özendim sana.

Lala17 çok geçmiş olsun.
Hastalıklar bağışıklık sistemi için iyidir, derler ama anne yüreği nasıl dayansın, haklısın.

Burcuu, oğlum da çok hareketli ama az da olsa artık oyuncaklarına ilgi duymaya başladı. Kitaplarımızı vs de yerde okuyoruz. Matı o yüzden istedim. Örtülerde rahat edemiyorum, toplanıyor, sık tozlanıyor vs. Bakalım işe yarıcak mı. Gelince haber veririm.

Kızlar günaydın.artık gücüm kalmadı,benimkiler gece peşpeşe kalkıp saatlerce uyumayarak beni delirtti.bağırdım çağırdım.uyumuyorlar.bir gece uyudularsa iki gece uyumuyorlar.artık sinirlerim harab oldu.biberonuju içip uyuyan oğlum artık her uyandığında saklanmak istiyor.sizin çocuklarınız da her uyanisinda avazı çıktığı kadar bağırıyor mu? Resmen yerimden firliyorum o derece.sanki canını yakıyorlar.ne zaman gule oynaya kalkacaklar ne zaman uyuyacaklar?

Canim yüksek ateşte sadece el ve ayaklar buz keser kolları bacakları soguksa ateşi yoktur.usuyordur.ateşi düşmüş sanırım.fitili ben günde bir kere veriyordum.o da mecbur kalırsam.geçecek allahın izniyle.

Simdi nasil oldu yaman lalacim?

Canim yüksek ateşin adı 6. Hastalık olmuş.mikrop kapıyor bebek yüksek oranda.kizamik kizamikcik vs. Onlar da hastalık listesinde vardı.zamanla sıralamada değişiklikler olmuş.6 ile 5 birleşmiş sanırım.internetten bakmistim ama ben de pek anlamamıştım :)

Evet fitilden sonra düştü ateşi gecede olmadı elleri kolları soğuktu üstünü örttüm uyudu 2 saatte bir uyandı ilk uyuttuğumda bi ağlayarak uyandı korkmuş gibiydi yarım saat ağladı şebeklikle zor sustu sabahtan beri iyi ateşi yok şükürler olsun.canım sabret bende tükendim ama geçicek 1,5 yaşında artık büyük insan gibi uyucaklar inşallah rahat etmeye az kaldı yaman da her uyandıpında kalkıp gitmek istiyor ben yatırıyorum o kalkıyor hepsi aynı ama az kaldı onu düşün

Öncelikle lala cok gecmis olsun.insallah bugun daha da iyi olur yaman.hastalik cok zor Allah sifalar versin. Hastalikta iyice hassaslasiyorlar, herseye agliyorlar kuzucuklar. Bu arada aklinizda olsun antibiyotik kullanmak gerekirse oglum hastalandiginda augmentin kullandi. Kolayca icirdik sorun olmadi. Sunnetten sonra ise zinnat verdiler.dogru duzgun kullanamadik. Tadi cok kotuymus, kasik, enjektor..neler yaptik agzinda tutup cikardi.etkin bir sekilde kullanamadik. Bir arkadasim da ayni antibiyotigi arka arkaya vermiyorlar, en son hangisini kullandi diye soruyorlar dedi.
Nefiseberk Allah yardimcin olsun.senin iki tane olunca yukun daha da agir.insan uykusunuvalamayinca sinirler harap oluyor ve tahammul kalmiyor. Gunduz uyu diyicem ama firsatin olmaz tabi..aslinda gerekirse yemek yapmayip, baska bir isten feragat edip uyuman lazim gunduz ve gece de yardim eden biri olmasi lazim.annen yaninda mi? Onda uyuyorlar mi?benim oglum emerek uyudugu icin esim de uyutamiyor.emzigi de birakti.gecede 2-3 kez kalkiyor ve bazen 40 dk. emiyor. Artik ust disler de cikmaya basladi ve bu kadar uzun emince gogus uclarim cok aciyor. Sanirim su catlaklar icin kullanilan gogus ucu koruyuculardan alip deniycem. Emiyor, uyuyunca yatagina yatiriyorum hemen uyaniyor ve basliyor aglamaya..birkac tur boyleyiz.mecbur tekrar emziriyorum.son kalkisinda yanima yatiriyorum artik..
Ev ortamindan cikmak da iyi geliyor insana..kafa dagiliyor biraz..
Arzu mu tesekkurler, dedigim gibi elimden geldigince ogrendigim seyleri uygulamaya calisiyorum ama ne kadar dogruyum bilmiyorum.gecen bir arkadasim gece yogurt gaz yapar dedi, bazen biz de esimle yogurt hafif mi geliyor, acaba daha tok tutacak biseyler mi yedirsek diyoruz. Bu arada firsat buldukca blogunu okudgumu, yeni fikirler edindigimi soyleyeyim.eminim benim gibi baska haziran anneleri icin de ufuk acici olmustur.hepimiz adina tesekkurler, emegine saglik..can sansli bir bebek

Lalacim canim gecmis bile bak rabbim tekrarlatmasin inşallah,daha beterinden korusun.yavaş yavaş inşallah eski haline dönecek.
Uyku konusuna gelince,inşallah 1,5 yaşlarını da buradan yazmak nasip olur.insallahvo gunler çabuk gecmissimdi misler gibi uyuyor deriz hepimiz.
Oğlum bu gece bir ilki yaşattı bizlere.180 ml suya 3 olcekle hazırlanmış mamasi bitince avazı çıktığı kadar bağırdı.Humeyraya hazırladığım 150 ml manayı verdim onu da içti.bu kadar icilirvmi tek seferde ya.üstüne bir de beş saat sallandı.ne yapicam bilmiyorum.

Goksucum ben 9 ay annemle baktım.10. Aydan sonra artık tek bakmaya başladım ama bir ara gittim yine anneme.su an on gündür yalnızım.annem haftasonu gelecek.annemi haftasonundan beri gelmesi icin ikna etmeye çalışıyorum ama evin cok kirlendiğini ramazana gireceğimizi temizlik yapması gerektiğini söylüyor.o da hakli kadın dogum yaptığımdan beri benimle evine hiç bakamadi.abim babam ve alzheimer hastası ananem var.ona da bakıyor.annem nereye gitse ananem d onunla gidiyor.ananem de evini istiyor bende darlaniyor.herkesi mecbur bırakıyorum ama yapılacak gibi olsa durucam bir basima ama olmuyor.dediginvgibi gece uyumayinca bütün gün berbat geçiyor.
Ev işi yapmıyorum.sadece supuruyorum ve mutfağı topluyorum.yemeği de birşeyler uyduruyorum.çocukların gunduzuykusu da fena sayılmaz.gece cok cok kotu.esim de yardim ediyor o da bitkin düştü.ben gunduz uykudan catlasam da uyuyammiyorum ki.allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:

İnan uyumasını ben de çok istiyorum. Sürekli uyanıyor. Gece 48 kere kalkmaktan gündüz patlamaya hazır bomba gibi geziyorum. Diş çıkarma döneminde olduğu için bir gün bir günü tutmuyor. Meme ucumu ısırmaya başladı. O da üstüne tuz biber. Umarım çabuk geçer bu günler. Allah hepimize yardımcı olsun. Sana da peygamber sabrı versin. Çok zor gerçekten. Sadece yalnız olmadığını bil. Seninki kadar değil ama tek bebeklilerimiz de hep aynı durumda.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhabalar...
çok sık yazamasam da sürekli takibimdesiniz...
Allah hepimize kolaylıklar versin, en zoru hastalık halleri. herkesin bebeğine şimdiden şifa dilerim.
önerileri de okuyorum çok teşekkürler faydalı paylaşımlar için.
göğüs ucu yara olan arkadaş sanırım goksu idi, limon tavsiye ederim. benim göğüs ucuma iyi gelen tek şey o oldu. hem de bebek emerken rahatsız olmuyorum onun ağzı da dezenfekte olmuş oluyor. ilginç şekilde yakmıyor ucunu ve yumuşatıp iyileştiriyor. her emzirmeden sonra sür kurumasını bekle çok az yeterli oluyor. ne krem ne başka şey bana iyi gelen bu oldu.
dişten konu açılmış. benim oğlumda şu anda 8 tane diş var. neredeyse 1 aydır devam eden huysuzluğu var. ağzı akıyor sürekli ısırma isteği içinde. çıkamadı bir türlü. bundan öncekiler bu kadar uzun sürmemişti.
sürekli bir huysuzluk hakim... çok üzülüyorum. akşamları eşimle bir konuşamaz olduk iyice. sürekli mızmız ağlamaklı... yemeği zor yiyoruz çay içmek rahatça hayal zaten. mama sandalyesi almadık denedik durmadı çünkü. yürüteç için bile her zaman istekli olmuyor. ilgileniyoruz. oyunlar oynuyoruz. yemek yiyor bazen beni zorluyor ama genelde yiyor. arabada gezerken uykusu varsa sorun yok uyuyor ama uyandı ise feryat figan bize arabayı dar ediyor. olmadık şeylere kahkaha atıyor şebek :) evin patronu olmasından çekiniyorum artık.
nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.
bir de ateş olmuyor bizde çok fazla hamdolsun ancak ağrısı oluyor. bu tarz durumda ne ilaç vermek gerekir acaba? bütün ağrı kesiciler ateş düşürücü aynı zamanda sanki ya da bana öyle denk geldi...
güzel paylaşımlar yapabilmek dileğiyle...

Göksu çok mutlu oldum bu yorumuna.
Okuyup faydalanmana çok sevindim. Ben de kk dan ve bloglardan çok şey öğreniyorum. Birlikte aldığımız bir yol bu.
Buraya yazdıktan sonra okunma istatistikleri cidden çok yükseldi.
Okuyan herkese çok teşekkürler..
Ben yine tavsiye ediyorum, eğer yoksa siz de bir blog açın.
Evladınıza ve size güzel bir hatıra olacak.
İnanın birkaç hafta önce yazdığınız şeylerde bile, ben bunu unutmuştum, diyebiliyorsunuz.
Tekrar çok teşekkürler, okumaya devam ederseniz mutlu olurum.

hosgeldindunyamiza.blogspot.com

♥♥♥

Bütün gün ateşi yoktu akşam üstü tekrar çıktı calpol verdim normalmi acaba bide peditus verdim gündüz de ikisinide kustu cuma sabah götürücem sanırım tekrardaN

Kızlar merhaba genel anesteziyle sünnet yaptıran arkadaşımın yazdıklarını okudukça salya sümük kaldım. Oğlumda tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonu olduğu için bizim yaptırmamız şart gibi görülüyor. Lokal uyuşturarak yaptıran arkadaşlar var mı çan modeli dediklerinden

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

biberonumuzu kırdık :)
tavsiyeniz var mıdır?
avent damlatmaz bardaklardan alsam iş görür mü? ya da dr brown vs...
bizimki ucunu sıkıp dökmeye çok meraklı...

Bütün gün ateşi yoktu akşam üstü tekrar çıktı calpol verdim normalmi acaba bide peditus verdim gündüz de ikisinide kustu cuma sabah götürücem sanırım tekrardaN

Sen en iyisi doktora göster canim ben böyle birsey yaşamadım.dort gün sonunda ateş bitti bizde tekrarlamadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…