2013 ikiz anne adayları buraya

sağolasın
valla ben büyük olsun zarar gelmez diye büyük aldım iiki de almışım hemen göbek inmiyor o yüzden hamilelikte giydiğin bedenin 1 beden altında alsan işini görür

ben şimdi m beden giyebilirim. hepsini large aldım. xl alsam çok uzun oluyor. ve hepsini etiketli tutuyorum hala değiştirebileyim diye. aldığım yerle konuştum eğer daha büyük ihtiyaç olursa değiştiririm dedim. o yüzden netten değil de bildiğim yerden aldım.

delikız kıskandım seni saç boyatma konusunda valla :) 3-4 aydır saçlarım bembeyaz dolaşıyorum eşime diyorum çocuklar şimdiden yaşlandırdı beni . sağlık olsun napalım razıyız biz buna. inşl biz de o günleri görürüz sağlıkla...

Tuğbacıyım hayırlı olsun .Allah sağlıkla,mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.Allahım kurtardı çok şükür.Bebişlerin çıkınca fotolarını görmek istiyoruz .
--------------------------------------------------------------------------------

Sorunsuz ve mutlu bir gün dilerim hepimize.
Bugün kontrolümüz var, dualarınızı eksik etmeyin kızlar...

günaydın canımmmm
güzel haberlerini bekliyoruz, dönünce bizi haberdar etmeyi unutmaaa

canım ben hamilelik öncesi small giyiyordum, lohusa geceliğimi de small aldım
50 kilo ile hamile kaldım, şu an 70 kiloyum
daha dün denedim
acaba içine girebiliyor muyum diye
çok rahat oldu, lohusa kıyfeti almaya gidince zaten eski bendenin ne diye sorup ona göre verdiler bana

Kontrolümüz iyi geçti şükür, doktorumuz biraz yorgundu, güne pek iyi başlamamışa benziyordu bu yüzden fazla soru soramadım ama gelişimleri normalmiş, haftalarına uygunmuş maşallah. İki hafta sonra tekrar kontrolümüz olacak, nst ye bağlanacakmışım, bol su içmeye devam dedi. Bizden haberler böyle, hayırlısı bakalım...

Son düzenleme:

darısı başınıza inş.

inş. o günler de gelir merak etme ,zaman geç,p gidiyor valla hamsilerle uğraşırken
doğdukları gün daha dün gibi ama 40 gün olmuş
bende çok beyaz yok ama yine de genetik olarak var beyazlarım
hem onlar kapansın hem psikolojik olarak kendimi rahatlatayım istedim
eşim zaten sağolsun her haftasonu zorla beni gönderiyor dışarı gez dolaş kendine vakit ayır hep evdesin diyor

hadi gözünaydın hep böyle güzel gitsin herşey inş.

fotoları . facebookta herkese açık şuan. sizler için düşündğm bunu. tuğba gökşin ile ararsan facebokktan görürsün. akşama kapatacağım yalnız.

herkese merhaba. nihayet ve malesef tek başıma evimdeyim. malesef çünkü bebeklerimi bıraktım hastanede. çok sağlıklılar. sadece beslenme problemimiz olduğu için oradalar. daha doğrusu benim sütüm yok henüz. ama günden güne artıyor diyebilirim. bizim kızlar mamayı reddediyorlarmış. almıyorlarmış. bugün hastanemizin yenidoğan yoğunbakım uzmanı ile görüştük. presptamil piyasada bulunmuyor şimdiden alalım mı, bulunduralım mı dedik. almayın dedi doktor. bizim kızlarda pre aptamil mama kullanılmış şimdiye kadar. bizimkiler beğenmemş. o yüzden reddediyorlarmış. daha değişik markalar var. onların ağız tadı uygun mamayı bulmaya çalışacağız, muhakkak biri uyar dedi. ya da annenin sütünün foşur foşur gelmesi gerekiyormuş. ama işte mama takviyesi şart gibi. bakalım bizimkiler hangi markayı beğenecekler.
biz piyasada bulunmuyor mamalar deyince, doktor bebeklerin beğendiği markayı bulalım istanbula gider alırsınız size yetecek kadar dedi. artık öyle yapacağız. sütüm arttığı taktirde 3-4 güne bebeklerimiz evde olacak inşallah. ya da mamayı reddetmezselerdi bugün birlikte gelirdik evimize.
bebeklerimi ilk gördüğümde, kucağıma aldığımda, emzirdiğimde hiç ağlamamıştım. ama hastanede taburcu işlemlerin yapılırken kendimi tutamadım. ağlamanın dibine vurdum yani. onları hastanede bırakmak koydu bana. en mantıklısı zaten hastanede kalmaları ama işte anne yüreği dedikleri bu olsa gerek. akşama sağdığımız sütleri götüreceğiz. hemşireyle görüştük. akşama gideceğimiz saatte aç bırakacaklar. ben de emzireceğim.
ben nasıl mıyım? valla ameliyattan sonra gazımı çıkaramamıştım. dün gaz sancısından kıvrandım. ama doktorum beni muayene etti, bağırsakların hareketli muhakkak çıkarırsın gazını dedi. evine gidebilirsin dedi. aemliyat yeriyle hiç sıkıntım yok. hiç ağrı yok. ama karnım çok fena. oturup kalkarken, yürürken yatarken insanın canını böyle acıtamaz. neyseki evime geldim ve o rahatlıkla yavaş yavaş gaz çıkarmaya başladım. sanırım yarına bir şeyim kalmaz artık. bebekler eve gelene kadar son hazırlıklarımızı da tamamlarız. sonrasında da artık 4 kişilik bir aile oluyoruz zaten evde. yoğun ama bir o kadar güzel bir hayat bizi bekliyor. babaları şimdi kimliklerini çıkarmaya gitti. doğum iznini de kullanacak. hastaneye birlikte gidip geleceğiz. sabah akşam süt götüreceğiz. o zaman da hasretimizi gidermiş oluruz.
valla kızlar, hazırlıklarınızı tamamlayın, umarım doğumunuz en geç zamanda olur ama ikizlerde kuralla kaideler sık sık bozuluyor. ben de, hilburda, dosbada başakta olduğu gibi.
hastanede önden açılan lohusa geceliği ve emici külot çok işe yarıyor. özellikle emici külot. hasta bezi ve pedlerle uğraşmayın. can ped in emizi külodunu ilk suyum geldiği gece kullandım. hastaneye onunla gittim. ameliyat sonrasında ilk gün çok kanama oluyor. pedler çok kullanışsız bunun için. emici külodu tavsiye ediyorum. eve geldim hatta şimdi bile üzerimde var . yavaş yavaş ben de pede geçerim artık. kanama azaldı. ped idare eder bundan sonra.
aklıma gelenler bunlar. sorarsanız yanıtlarım
hee bu arada hayal ettiğim kapı süsü, doğum fotoğrafçısı olayları yalan oldu her şey apar topar olunca. ve de saçım başım darmadağın, kaş bıyık gelmiş, yataktan kalkmış halde girdiğim için doğuma çok çirkin bir anne oldum. inşallah doğumunuz önceden planladığınız gibi olur.

Son düzenleme:
canım kırbinkere maşallah, ne kadar tatlı şeyler onlar, Allah uzun ömürler versin, acılarını göstermesin inşallah...

canım benim üzme kendini, kuru incir kuru dut falan ye hemen sütün gelir inşallah, bir de malta içeceği iç onunda faydası çok oluyor, inşallah en kısa zamanda alırsın yavrularını yanına, çok şükür iyiler annesi, bu arada senin kızlar belli ki iyi birer gurme olacak, baksana şimdiden seçixi olmaya başlamışlar

bebekleriniz maşallah çok tatlı.Allah nazarlardan saklasın onları.böyle fotolar gördükçe hevesim kat be kat artıyor,içim içime sığmıyor.zaman çabuk geçsin ve ben de bebeklerimi hayırlısıyla göreyim istiyorum:)

canım ben bir hafta önce hamileyastığım.com dan happy dreams modelini aldım.üç dört gün kullanım konusunda sıkıntılar yaşamama rağmen azmettim ve artık onunla rahat uyuyabiliyorum..bu modeli düşünürsen başka kullanan aradaşlar da var ve benim gibi sıkıntı yaşamamışlar.

şimdi her şeyi yiyemiyorum. hala gazım var. hastaneden çok iyi ayrılmadım. perşembeye doktor kontrolüm var. o zamana herşey düzelir inşallah. perşembeye kadar çorba, hoşaf yiyeceğim. ve de gaz yapmayacak yiyecekler. ondan sonra da süt artıcı şeyler yemeye başlarım.o zaman da süte gaz yapmayacak şeylere dikkat ederim

faydalanacağımız güzel bilgiler vermişsiniz, teşekkürler. facebookta ben de baktım fotoğraflarınıza gayet güzel anne olmuşunuz hiç merak etmeyin. maşallah demeyi de unutmadım :)

aramıza katılan yenı arkadaslarımız var, öncelıkle hoşgeldınız dıyorum:)

ınsallah bugun hepımız ıcın guzel bır gün olmuştur:)

-tugba ve basak; daha yenı gördüm bebişlerinizi:) maşallah gayet ıyı görünüyorlar:)) allah bagıslasın, ömürleri uzun olsun annelerı:)
tugba en kısa zamanda bebeklerıne kavusacagını düşünüyorum, bırkac gun sonra hatta daha da yakında yanında olurlar ınsallah.

-hılbur, kızına kucaklamana ınan cok sevındım:) cok güçlü bizim topıcın mınıklerı:) hepsıne maşallah, herseyı atlatacaklar:)

-bonny, kontrolun guzel gecmıss, senın adına cok mutlu oldum:) kontrol gunlerı bı heyecanla gıdıp, bebeklerı görüp ustune bı de guzel haberler alınca nasl keyıflı oluyor ınsann senın kuzularına da maşallahhhh annesııı, ınsallah hep boyle devam ederlerr

gelelımm bana....
hava ne zaman burda karanlık, sıkıcı boğucu olsa, o gün kontrollerım de bır degısık oluyor:44:
sabah doktora gıttım...kuzular 10 gun once esıt duruma gelmıstı, sagdakı afacan yıne durmamış öne gecmiş:) buyumesıne cokk sevındım ama dıger kuzum küçük kalmışş bu seferde doktorumun yüzü yıne degıstı.
bırı 637 gr, 1 hafta one gecmıs, dıgerı 504 gr.cıktı...aradakı fark %20 yı aşmamalıydı..bıraz aşar gıbı olmuş..
sorun var mı dedım..yok, ama acılmamaları gerek dedı..ıkı kere daha ölçüm yaptı.pek hoşlanmadı..
bunun yanında akıntım var bol mıktarda, bı enfeksıyon testı yapar dıye düşünmüştüm.yanma var, kıvamından ve rengınden bahsetmeme ragmen, hıc önemsemedı.gebelık akıntısı dedı.bana gebelık akıntısından cok baya baya ıltıhap gıbı gelıyor ama neyse..
kollarımda kırmızı noktacıklar cıktı, onları sordum, o da gebelıktenmıs..
:44::44:

kan sulandırıcı ıgnem bıttı bırakayım mı dedım, bırakırsam bırsey olur mu bebeklerıme dıye ısrarla sordum.bıraktın dıye olmaz eger bırsey ıllakı olacaksa dedıı

ıcım hıc rahat degıl kızlar...ama nedense bu sefer baya sogukkanlı duruyorum...öğrenılmış caresızlık mı oldu ne...ne yapabılırım kı..ınsallah araları acılmaz mınıklerımın...bugune kadar hıc bırsey almamıştım onlar ıcın.apartmanımın altında buyuk bı çamaşır mağazası var.ıcınde ne ararsam bulabılecegım bı yer..gıttım kızlarıma mınık pembe tokalar aldım..zıbınlarda büyük ındırım vardı, renk renk zıbın aldım..kendıme süslü gecelık almayı ıstemıstım hep.gıttım bı de süslü gecelıkler aldım..eve geldım baktım uzun süre aldıklarıma.inşallah basarırlar mınıklerım..inşallah başarırız...

hepimizin bebeklerinin arasında anlamsız farklar neredeyse. tabi ki aralarında bu fark istenmeyen bir durum ama %80 de gözlenen bir durum.benim bebeklelerimin de araları senin haftalarındayken açılmaya başlamıştı. doktorunun tavrı seni endişelendirmiş. sanırım doktorun huysuz bir günündeymiş.
alışveriş yapamaya başlamalısın bence de. ya da neyi ne aman nereden alacağını planlayıp 32. haftandan önce hazırlıklarını yapmalısın. hatta 30. haftanda hazırlıkların tam olmalı. bence vücut ağırlaşıyor. bir alışveriş planı yapmazsan gezmek yani yorulmak zorunda kalırsın. o haftalarda bol bol dinlemelisin çünkü. ama herşeyin planını yaparsan 30. haftanda da olsan gidersin alacağın şeyleri yorulmadan alırsı ve de içine daha çok siner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…