2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Arkadaşlar cümleten selamlar..vahşi ve sıla 84 içinizi ferah tutmaya çalışın.Allahım hepimize y:nazar:ardım edecektir inşallah.Bu mübarek günlere sağ salim geldik ve kıymetini bilelim,hem unutmayın kişinin kardeşi için ettiği dua makbuldür.Birbirimize cok dua edelm ki hepimiz sağ salim yavrularımıza kavuşalım.

doğduktan sonra hele bi de biraz büyüyüp iyice tatlılaşınca bunların hepsini unutuyorsun.

Allahın bir mucizesi hediyesi hep şükrediyorum, Rabbim olmayanlarada nasip etsin bu tatlı duyguları, inşallah hepimizin bebekleri sağ salim tastamam doğar unuturuz sıkıntılı günleri. Haklısın ultrasonda kalp atısını duymak bile bu etkiyi yapıyor, herşeyi unutuyorum içim huzur doluyor.

kızlar aklınıza kötü şeyler getırmeyın pozıtıf olun bu gıdışle ınsan piskolojik bile erken dogururr allaha emanetiz

Arkadaşlar şu erken doğum mevzularını kapatırsak sevinirim. Erken doğum kötü bişey değildir, yeterki sağlıklı sıhhatli olsun. Ama böyle korkuyorum felan deyince ben de hiç aklımda yokken acabalara kapılıyorum. Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım Rabbim onun zamanını çoktan belirledi. Aklımızda olmayan şeyleri burda dillendirip hassas arkadaşlarımızı daha da üzmeyelim. Üstelik daha 5. ayımızdayız, bu tür şeyleri konuşmak ve düşünmek için çok erken.

Vahsicim dualarımız seninle Allahın izniyle sağ salim gelecek aslan parçası.

Selam kızlar, dün dr.a gittim ayrıntılı ultrason yapıldı. Malesef bebeğin göbek kordonunda toplam 3 damar olması gerekirken 2 damar varmış, herşey olabilirmiş çok korkuyorum, dualarınızı eksik etmeyin nolur, sağlıklı, akıllı, herşeyi tastamam doğarlar inşallah...
Rabbim Yardımcın olsun Dualarımdasın işallah sağlıkla sıhatle kucağına alırsın işallah Allah büyük .

yarın belki giremem nete.benim kız rahat bırakmıyor.şimdiden BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK olsun.hepimize hayırlı sağlıklı bebeklerimizle musmutlu günler getirsin inşallah.Dualarda buluşmak dileğiyle, tüm bebişleri öpüyorum:54:

Arkadaşlar şu erken doğum mevzularını kapatırsak sevinirim. Erken doğum kötü bişey değildir, yeterki sağlıklı sıhhatli olsun. Ama böyle korkuyorum felan deyince ben de hiç aklımda yokken acabalara kapılıyorum. Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım Rabbim onun zamanını çoktan belirledi. Aklımızda olmayan şeyleri burda dillendirip hassas arkadaşlarımızı daha da üzmeyelim. Üstelik daha 5. ayımızdayız, bu tür şeyleri konuşmak ve düşünmek için çok erken.

Vahsicim dualarımız seninle Allahın izniyle sağ salim gelecek aslan parçası.

Ne kadar düşünürsek düşünelim ne yaparsak yapalım Bizim için programlış planı yapılmış bir düzen var Ve biz Bu planın içinde neyi yaşamamız gerekirse onu yaşayacağız ,Buşekilde düşünmek soğukkanlıyım diyen anne adaylarını bile etkileyecektir.En güzeliAllaha tefekkül edip her şeyi ona bırakmak Dua dan başka yapılacak hiç bir şey yok Allah hepimizin yardımcısı olsun .Zaman çok çabuk geçiyor Kızımın hamileliğinde ben doğuramam diyordum :1:Göremem o günleri diyordum Doğdu okula başladığı günleri göremem diyordum hep bir kaybetme korkusu hep kaygılar......Şimdi 3 . sınıfa geçti ki 1 yılda geç gönderdim yoksa fındıkkurdum önümüzdeki yıl ilkokuldan mezun olucaktı :9: Zaman işliyor işte ben kaygılarımla korkularımla en güzel zamanlarımı mahfetmişim :17:

bencede kızlar...annelik böyle bişeymiş demekki..bu güne kadar hep düşük tehlikesi yüzünden kuruntu yaptık..şimdide erken doğumu düşünüp yoruyoruz zihinlerimizi..bazen istemeden de olsa başka topiklere dalıyorum..çok kötü şeyler okuyorum..Rabbim hepimizi korusun...dua etmekten başka çare yok,olacaksa ne yazıkki önüne geçemeyeceğiz...

Ne kadar düşünürsek düşünelim ne yaparsak yapalım Bizim için programlış planı yapılmış bir düzen var Ve biz Bu planın içinde neyi yaşamamız gerekirse onu yaşayacağız ,Buşekilde düşünmek soğukkanlıyım diyen anne adaylarını bile etkileyecektir.En güzeliAllaha tefekkül edip her şeyi ona bırakmak Dua dan başka yapılacak hiç bir şey yok Allah hepimizin yardımcısı olsun .Zaman çok çabuk geçiyor Kızımın hamileliğinde ben doğuramam diyordum :1:Göremem o günleri diyordum Doğdu okula başladığı günleri göremem diyordum hep bir kaybetme korkusu hep kaygılar......Şimdi 3 . sınıfa geçti ki 1 yılda geç gönderdim yoksa fındıkkurdum önümüzdeki yıl ilkokuldan mezun olucaktı :9: Zaman işliyor işte ben kaygılarımla korkularımla en güzel zamanlarımı mahfetmişim :17:

bencede kızlar...annelik böyle bişeymiş demekki..bu güne kadar hep düşük tehlikesi yüzünden kuruntu yaptık..şimdide erken doğumu düşünüp yoruyoruz zihinlerimizi..bazen istemeden de olsa başka topiklere dalıyorum..çok kötü şeyler okuyorum..Rabbim hepimizi korusun...dua etmekten başka çare yok,olacaksa ne yazıkki önüne geçemeyeceğiz...

Burda başımıza gelen olumsuzlukları konuşup paylaşıyoruz dualar ediyoruz birbirimize. Ama benim dayanamadığım nokta kuruntuların da burada paylaşılması. Gerçekten hoş bi durum olmuyo ve okuyasım bile gelmiyor çıkıyorum hemen forumdan. Daha çok bilgi paylaşımları ve fikir alışverişleri üzerine gidersek bence hepimiz adına çok iyi olur. :34:

Burda başımıza gelen olumsuzlukları konuşup paylaşıyoruz dualar ediyoruz birbirimize. Ama benim dayanamadığım nokta kuruntuların da burada paylaşılması. Gerçekten hoş bi durum olmuyo ve okuyasım bile gelmiyor çıkıyorum hemen forumdan. Daha çok bilgi paylaşımları ve fikir alışverişleri üzerine gidersek bence hepimiz adına çok iyi olur. :34:

kızlarr bebişlerinizin hareketleri ne durumda ben hergün hissediyorum hatta bazen fazla ileri gidiyor:52:

kızlarr bebişlerinizin hareketleri ne durumda ben hergün hissediyorum hatta bazen fazla ileri gidiyor:52:
Benim küçük adamın sağı solu belli olmuyor dün tık yoktu bugün tekmeler havada uçuşuyor abur cuburu fazla kaçırdım hoşunamı gitti ne :1: Çok komik geliyor bana bu tekmeler el kadar boyuyla karate yapıyor:52: .Şükürler olsun :9:

maşallah. Ben de son zamanlarda epey hissediyorum. 2 gün önce denize girmiştim o gün maşallah hiç durmadı, hoşuna gitti heralde. Dün azcık kasık ağrım olunca giirmedim. Ama bugün gircem, aklıma gelmişken bakayım denize girmenin bebek üzerinde olumlu etkileri oluyo mu:1:

maşallah. Ben de son zamanlarda epey hissediyorum. 2 gün önce denize girmiştim o gün maşallah hiç durmadı, hoşuna gitti heralde. Dün azcık kasık ağrım olunca giirmedim. Ama bugün gircem, aklıma gelmişken bakayım denize girmenin bebek üzerinde olumlu etkileri oluyo mu:1:

ben korkumdan gitmedim mikrop kapmazmıyız?
yoksa bende çook istiyorum :)

ben korkumdan gitmedim mikrop kapmazmıyız?
yoksa bende çook istiyorum :)

Yüzme hamilelerin yapabileceği en iyi spordur. Fakat havuz yerine deniz tercih edilmelidir. Özellikle suyun kaldırma kuvveti vücuda binen yükü hafiflettiği için gebeler özellikle tercih etmelidir canım. Benim evim denize 200 metre Allahtan bi sıkıntı çıkmazsa her gün, hatta sabah akşam gitcem artık.

Yüzme hamilelerin yapabileceği en iyi spordur. Fakat havuz yerine deniz tercih edilmelidir. Özellikle suyun kaldırma kuvveti vücuda binen yükü hafiflettiği için gebeler özellikle tercih etmelidir canım. Benim evim denize 200 metre Allahtan bi sıkıntı çıkmazsa her gün, hatta sabah akşam gitcem artık.

o zaman bende giderim artık tatile eşim kızıyordu hamileyken olmaz diye dur bugün biraz başının etini yiyim:33:

Ayyyy hem deniz hemde eve 200 metre süperr içim gitti valla :27:
Miss tadını çıkarıyorsunuz ne güzel ..Hayal ettimde şezlonga uzanmışım elimde mısırımmm ayyy içim deki bile tekmeyi attıı düşünmesi bile enfess:8:

GEBELİKTE YÜZMEK

Gebelik sırasında yüzebilir miyim? Havuza veya denize girebilir miyim? soruları sık karşılaştığımız sorulardan bazılarıdır. Gebelikte yüzmenin sakıncası olmadığı tam tersine çok yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Gebelikte yapılan başka egzersizler gibi yüzme de sırt ve bel ağrılarında azalma sağlar. Ayrıca gebeliğin ilk aylarında yüzmek bulantı ve kusma şikayetlerini de azaltabilmektedir. Yalnız gebelikte sakin ve dikkatli ve aşırı yorulmayacak kadar yüzülmelidir, dalma (scuba diving), su kayağı, jakuzi, sauna gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır. Gebelikte kramp girme riski daha yüksek olduğundan açılmadan sığ yerlerde yüzmek gerekir. Gebelik sırasında düşük tehlikesi, su gelmesi, kanama geçirilmesi durumunda yüzme ve başka aşırı aktiviteler sakıncalıdır.
Haftada 3-4 gün yarım saat süresince yüzmek yeterli ve yararlı olacaktır. Her sporda olduğu gibi yüzmeye başlamadan önce yavaş yavaş ısınma hareketleri yapılmalı ve birden bire yoğun tempoda yüzülmemelidir. Aşırı yorulmaktan, uzun süre nefes tutmaktan kaçınmak gerekir. Herhangi bir yüzme stilini kullanabilirsiniz, kendinizi en rahat hissettiğiniz stili tercih etmeniz müsait olacaktır. Yüzmeye başlamadan önce, yüzme sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su veya başka sıvılar almanız dehidratasyonu (su kaybı) önlemek açısından önemlidir. Uzun süre birşeyler yemeden spor yapmak kan şekeri seviyesini düşüreceği için meyve v.b yiyecekler spordan sonra alınarak bu durum önlenmelidir.
Havuz mu? Deniz mi?Bu konuda deniz gebe olmayan kişilerde olduğu gibi gebeler için de daha güvenlidir. Çünkü havuzlarda bir çok kişinin yüzmesine bağlı olarak enfeksiyon etkenlerinin bulunma riski daha fazladır. Havuzlara dezenfeksiyon amacıyla bazı maddeler katılmaktadır. Bu maddelerin dozu aşırıya kaçmadan iyi bir şekilde dezenfekte edilmiş bir havuzun gebeliğe zararı olmaz fakat havuza dezenfeksiyon amacıyla katılan bazı maddelerin de özellikle aşırı dozlarda gebeliğe zarar verebileceği bazı uzmanlar tarafından bildirilmektedir.
Yüzme sizde göğüs ağrısı, karın ağrısı, sancı, kramp, çarpıntı, kanama, su gelmesi gibi herhangi bir şikayete neden oluyorsa kesinlikle doktorunuza başvurmalısınız.
Alıntı..

Back
X