2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Selam teyzoşlar.buda bizim ilk dişlerimiz

nazlma, maşallah kuzuşuna. O dişlerle bol bol yesin :)

Kızlar, kahvaltı olarak bebeğime -her biri gün aşırı- üzüm, elma, armut suyu veriyorum.
Çeyrek yumurta sarısının yarısını anca yiyor.
Meyve suyundan 4-5 çay kaşığı anca alıyor.
papatya teyzemizden öğrendiğimiz peynirden de iki minnacık lokma alıyor.
Daha fazla yedirmeye çalışırsam kusuyor

Diğer öğünlerimiz de öyle, çok az yiyoruz, zorlarsak olduğu gibi çıkarıyor oğlum.
Bu durumda ne yapmak lazım?
Lütfen yardım

Dostlar
Biz 5. Ayin sonnda falan guzel tarhana corbasi yemek suyu iciyorduk severek. Ancaakkk gecen hafta ben hastahanede kalnca oglum ek gida ya tavir aldi galiba
Benim onun yanindn ayrilmamla özdeştir di.
Simdi agzini kilitlyor
Agizina koydugumu puskurtuyor.
Bizim sofralarda bir iki ne yerse sadece o kadar.
Ogun olarak yediremiyorum ...

geçmiş olsun canım eçen hafta bizde de burun tıkanıklığıyla başladı öksürük de eklendi bronşit başlangızı dediler virüs varmış biçok çocukta bebekte aynı hastalık varmış dikkat edin...

Selam teyzoşlar.buda bizim ilk dişlerimiz Eki Görüntüle 816701

ama çok tatlııı.... maşallah ona...

canım neyi sevdiğini tespit et bence onu daha yoğun olarak kullanıp diğer şeyleri içine kat, mesela benim kızım muzu seviyo elmayı sevmiyo, elmayı muzun içinde yedirebiliyorum... yoğurdu sevmiyo, onu da muzla yedirebiliyorum... yumurtayı sade yedirmeyi denedim yiyemedi sebze püresinin içine ufalıyorum şimdi... az az başla bi kaşık bi kaşık artır alışır belki böyle...

geçmiş olsun canım önemli bişeyin yoktur inşallah, sofrada sizinle beraberken onun öğününü sofrada yedirmeyi denesen yer mi diye aklıma geldi...

İyi geceler.kızlar aranızda diyet yapan varmi?kızıım atın 7si 6 aylık oluyor.bence vakti.ağır olmayan diyet yapıcam inşallah.bide benim kv.ve kp.kızıyor bana.zayıflarsan size gelmiycez diyorlar. Ne alakaysa.kv diyor grlib bütün yeni aldığın.38 numaraları dağıtıcam millete diyor.bide kendisine büyük olan şeyleri sana vericem diyor.

10 kilo fazlam var benim de ama bi türlü başlayamıyorum ama oldukça rahatsızım aslında...

Kıskanıyor mu ne? :)

Ben yapıyorum diyet canım. Kalçamda kireçlenme olduğunu öğrendiğimden beri doktorun önerisiyle diyet yapıyorum, 1 ayı 1 hafta falan geçti. Diyetisyene de gittim o da yaklaşık 1 ay olacak. 4-4 buçuk kadar kilo verdim. 60 lı kilolara yeni düştüm. İlk hedef hamile kaldığım 63 kilo, 2. hedefim ise 57-58 kilo. İnşAllah hedeflerime ulaşırım. Hamile kalmadan önceki kıyafetlerimi giysem de (maalesef hepsini değil) bariz şekilde dar geliyorlar.

Bende mart annesiyim :) oglusum 7'sinde 7 aylik olacak insallah.
Ek gidaya basladik bizde. Yanisira da emziriyorum.
Disleri cikmadi hala
Bu arada, ek gidaya basladigimizdan beri ara ara kabizlikla basimiz dertte. Siz neler yapiyorsunuz kabizliga karsi?

arkadaşlar oğlumun dişi çıktı. 15 mart doğumlu oğlum. doktor dentinox diye bir jel verdi kullananınız var mı? sizler nasıl baş ediyorsunuz diş huzursuzluğuyla ... oğlumun çok sancıyor sanırım çok huzursuz...ne kadar zormuş bu dönem

bende bu hafta diyete başlıycam zaten doktorum çoktan söyledi diyet yapabilirsin gerekli olan enerji vücudunda depolanmış durumda bırak onu kullansın diye... ama ben boğazımı tutamıyorummmm

İyice cürrtlendim yapıcam ya inşallah.yavaş yavaş vericem. Ama kv.gelicek.o gelib gitsin sonra.

Selam canım. Benim kızımda çok huysuz malesef.ilk kızçemde dentinox kullanddım.yarın buunada alıcam inşallah

Ek gıdaya başlamadan günde bir kez kaka yapıyordu kızım. Başladıktan sonra da günde 3-4 kez yapmaya başladı. Çok şükür kabızlık sorunumuz yok, ilk kakasında problem yok ta gün içindeki diğer kakaları sıvı, ishal gibi oluyor.

Bizde de tam tersi oldu. Ek gidaya baslamadan önce en az 3 kere yapiyordu. Simdi en fazla bir kere
Neler veriyorsun ki ek gida olarak?

Bizde de tam tersi oldu. Ek gidaya baslamadan önce en az 3 kere yapiyordu. Simdi en fazla bir kere
Neler veriyorsun ki ek gida olarak?

Günde bir kere kaka yapıyorsa kabız değildir ki canım.

Bugünkü menümüzü sayayım o halde..(değişiyor çünkü)

Sabah 2. öğününde (2 buçuk saatte bir yiyoruz. ) bebelacın sütlü peynirli pekmezli kahvaltılık kaşık mamasına(az kalmış o yüzden milupanın tahıllı gece mamasından da ekledim) ben de ilave peynir ve pekmez ekledim. Sonra çeyrek muz,çeyrek armut, biraz üzüm suyu ekledim, yedirdim. Hepsini yemedi ama yine yedi epey. Az sonra yoğurt çorbası yedireceğim. Burada nasıl yaptığımı anlattım.

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...eleri-paylasim-basligi-4091.html#post32066045

Sonraki öğünde de devam sütünü içer uyur. Yatmadan önce daha gece mamasını yemeye fırsat bulamadık :)

Hafta içi annemde annem kendileriyle birlikte sofraya oturtuyormuş. Peynir, yumurta, pekmez falan yedirtiyormuş. Ben gelmeden hemen öncesinde de çorbasını içiyormuş.

Kabiz derken, cok zorlaniyor yaparken. Bir kac hafta önce 5 gün boyunca yapamamisti doktor ilac verdi de ancak rahatladi yavrum.
Yine öyle olmasindan korkuyorum.
Verdigin tarife göz aticam simdi.
Bu arada yogurt mayalamayi ögrenmem lazim en yakin zamanda.
Bebisin kac aylik?

artik buraya kimse ugramiyor her kes face de sanirim

Bir şey olmaz inşAllah
Bebişim 6 ay 17 günlük teyzesi :)

O zaman senin prenses de balik burcu :)
Bizimki cok hareketli ve cok merakli. Heryeri görmeli illa.

Facede ne varsa artik.. Ben pek girmiyorum acikcasi. Hep gösteris, hep gösteris.

özlemişim burayı hamileliğimiz boyunca yazardık sonra bebeklerden fırsat olmadı dağıldık benim de 8 mart doğumlu bi kızım var nazlı:) ek gıda sorunsuz devam ediyor kabızlık ara sıra bu aralar grip olduk ilk antibiyotiğimizi almak zorunda kaldık artık sizden de bir şeyler öğrenirim yazarım sorarım

Hoşgeldin canım. Beni hatırladınmı bilmem.evet ben hatırladım senı.kuzuna geçmiş olsun. Bu arada benimde ilk kzımın ismi nazlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…