2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bugn akşama doğru kızımın burmunun ucu ve iki yanağının orta yerleri al al oldu sevimli geldi bize baştan, sıcaktan olmuştur ev sıcak falan dedik, gitgide arttı baya koyu pembe ama dağılmıyo çizgi filmlerde olur ya yanaklarda top top allık gibi öylei bi de burum ucu... alerji falan olabilir mi böyle bişey.... bugün sebze çorbasına ilk kez pırasa ve brokoli koymuştum onlar yapar mı acaba alerji... iki ğünlük yapmıştım yarın vermesem mi acaba... bi de minik paketteki labne peynirlerden yarım kutu labneyi bugünkü yoğurduna ekledim o ağır gelmiş olabilir mi... bikaç gündür hem labneyi hem yoğurdu veriyorum ama labneyi sabah meyveyle veriyodum yoğurdu da ikindide.. şimdi ikisini birlikte vermem ağır gelmiş olabilir mi sizce... başka bi şikayeti yok kızımın neşesi falan yerinde.... bi de yanaktaki o kızarıklar biraz kabarık gibi...

Sabah uyandi kizim azicik sut icti ne verdiysem yemedi ac karnina yatti....ne oluyor anlamiyorumki

MaşAllah 200 ml içiyor mu gece? Benimki 40-50 ml anca içiyor, o da 5-6 taksitte, benimki 200 ml falan içse daha da bir şey istemem çünkü karnı doyunca mışıl mışıl uyur.Karnı aç olduğu için uyumuyor da, bazı geceler sürekli emziğe uyandığı ve aç olduğu için 30-40 defa emziği ağzına vermek için kalktığımı bilirim. Benimki de o kiloda doğdu. Şimdi toparladı sayılır,şükür.

Gunaydin kizlar. Yazamiyorum bir suredir, kayinvalideler bizde, doktora geldiler. Pazartesi hep birlikte donucez ins memlekete, bizde bayram tatiline erken cikanlardaniz.

Acaip huylar cikariyor bizim kizda hergun, sadece uyuyacagi zaman mama iciyor zaten ama bu ara biberonu agzina sokmak mesele. Donuyor, kaciyor, bagiriyor, agzini simsiki kapatip agliyor, bazen oyunla baska birsey agzina getiriyor gibi actiriyorum, bazende zorla agzini acip biberonu sokuyorum, bikere biberon agzina girince hemen susup cokcok emmeye basliyor ama bastan manasiz bir savas veriyoruz.

Bizimde ek gidayla aramiz pek iyi sayilmaz, kahvalti tam bir felaket, tukuruyor, pufluyor, agzini acmiyor ve sonuc heryer batiyor. Hergun kahvaltidan sonra banyo etmeden temizlenemiyoruz. Meyvede pek sevmez, yogurdu isitip biberonuna koyarsam iciyor, corbayi seviyordu, bu ara corba icerkende ogurup kusmaya basladi, bilmiyorum kendimi yapiyor yememek icin, yoksa gercekten midesimi bulaniyor. Bir degisiklik yok aslinda eskiden severek ictigi corbalari yapiyorum yine, anlamak zor. Ha birde elimde su biberonu olmazsa asla agzini acmiyor, bir kasik yemek bir kasik su iciyoruz her ogunde. Yemesede hergun her ogununu hazirliyorum ben yinede:)))

Bu arada ustten iki disimiz daha cikti, 4disimiz oldu. Biraz onlarin huysuzluguyla, birazda babaanne dede burda diye evin kalabaligindan gece zarzor 10-11e cektigim gece uykusuna yine 1de yatmaya basladi. Sabah da 11de anca kalkiyor ki suan hala uyuyor.

Dun gece 150 yaptim 110 icti sabaha karsi 6.30 da kalkti 100 cc.icti...90 cc.mama yaptim sabah 10 da icmedi kasede mama yaptim yemedi yatti....benim kizim toparlayamadi hala minicik...6.250 kg.ve hala daha yemicem diye inat ediyor...

çok büyük ihtimalle alerji canım. muhtemelen ilk yediği şeylerden biri yapmıştır. pırasa ve brokoliyi birlikte değil tek tek ver hangisine olduğunu anlarsın alerjinin.

Dun gece 150 yaptim 110 icti sabaha karsi 6.30 da kalkti 100 cc.icti...90 cc.mama yaptim sabah 10 da icmedi kasede mama yaptim yemedi yatti....benim kizim toparlayamadi hala minicik...6.250 kg.ve hala daha yemicem diye inat ediyor...

Benim kuzenimin bebeği bizimki kadarken 5 buçuk kilo idi. Çok normal bence, takma kafana.

çok büyük ihtimalle alerji canım. muhtemelen ilk yediği şeylerden biri yapmıştır. pırasa ve brokoliyi birlikte değil tek tek ver hangisine olduğunu anlarsın alerjinin.

doktorunu aradım açmadı mesaj attım yine dönmedi, şimdi ben o çorbayı bugün de vereyim mi bilemedim, vermezsem ondan mı oldu yine bilemiycem... bi de sonradan aklıma geldi dün sabah verdiğim muz biraz kararmıştı ondan da olur mu diye... ve dün minik labne peynirlerinin yarısından yoğurduna karıştırmıştım o da ağır gelirmi ikisi de kalsiyum diye, labneyi sabahları veriyodum normalde... bütün bunları yazdım doktoruna ama hala cevap yok... ben şimdi çorba versem mi yaaa offff...

doktorumuz cvp yazmış, muz yapmıştır çorbayı verin diye... aklınızda bulunsun sizin de, kararmış muzları vermeyin bebeklerinize...

Kızıma yarım muz yedirdtim.sevdi muzu.bide ispanaksız çorba içmiyor kızım.mutlaka olması lazım.pırasa, brokoli ispanak olmassa olmazı kuzumun.

Maşallah canım kızın iyi dert etme.bide benimkine bak.3650 doğdu.şimdi 6.500.3 gün sonra 6 aylığız.kilolu doğdu ama zarzor kilo alıyor.daha iki katı bile olamadı.canları sağ olsun.ablası 7600 dü 6 aylıkken.

Son düzenleme:
hep merak etmiştim bu diş çıkarma sıralamasını

Kızıma yarım muz yedirdtim.sevdi muzu.bide ispanaksız çorba içmiyor kızım.mutlaka olması lazım.pırasa, brokoli ispanak olmassa olmazı kuzumun.

benim kızım da muzu çok seviyo, o yüzden hergün muz verip içine diğer meyveleri karıştırıyorum ki muzun hatırına onlar da gidiyo, muz daha baskın lezzet çünkü... öğle yemeğinde bizim olmazsa olmazımız da havuç ve kabak özellikle de havuç, her yemekte havuç var bizde de, tatlandırıyo her yemeği geçen gün tarhanaya bile koyduk... dün yaptığım çorbayı da çok sevdi, tavuk suyu alıp o suda tavuk parçaları-pırasa-brokoli-kabak-havuç-pirinç kaynatıp blenderdan geçirerek yapmıştım...

Arkadaşlar merhaba;
Gayet güzel uyuyan oğlum dün gece mahvetti beni.4-5 kere uyandı.Bu gece de 11 de zor uyuttuk ki 11:30 da yine uyandı.Şimdi uyuyor..Ne oldu anlamadım.Diş falan da yok.Ateşi de yok.Umarım geçici bişeydir.Yoksa halim fena

Bu arada mama sandalyemizi bugün aldık.Sağolsun bir kaç arkadaş ikea'yı tavsiye edince aslında önce pek beğenmedim.Bugün gidip baktık,bizimkini de içine oturttuk.Çok hoşumuza gitti.Fiyatı da acayip uygun.En kötü atarız dedik yani :)) 60 tl mi öyle bişey.İçine minderi ayrı o da 12 tl'di sanırım.2 tane de ondan aldık.Bi de beğendiğim mama önlükleri vardı,koldan giyilen onlar da ikisi 10 tl :))
Ay çok hoş bi alış verişti..
Linkini koyacaktım ama ikeanın sitesi açılmadı.

Canım bide ben balkbağıda veriyorum.ama o zamanda havuç az katıyorum.çok tatlı oluyor.

Geçmiş olsun. İnşallah uyur bebeğin.benim kızım yanımda yatıyor.kötü yaptım alıştırmadım beşiğe.onsuzda yatamıyorum gerçi.
Mama sandalyeniz hayirli olsun.iştahla yesin yemeklerini kuzucuk

canım yemiyor diye üzülme. dün 3 aile yemeğe çıktık. iki bebek vardı 16 ve 13 aylıklar ikiside 9 kilo idi ve gayet normal görünüyordu kiloları. hatta bi tanesi sadece ayran içermiş:)))ve maşşallah benden de sağlıklı görünüyordu:)))))hiç ısrar etme tyaktığı kadar kalori alıyordur. zaten artık büyüme için çok yakıta ihtiyaç duymayacaklar

dun aksam 39.4 atesle acile gittik. ondan onceki gunde vardi ama cok degildi. kuzumu oyle gorunce kotu oldumgece uyuyamadi hastanede simdi uyuyo artik. atesi de dustu sukur
VİRAL ENFEKSİYON olmasın ! ateşten sonra vücudunda döküntü oldu mu?

canım benimkıyamam sana benimkide kolay bir ebek değil. ama ben artık üstüne gitmiyorum yapıyorum mamayı geçip karşısına yiyorum sonra ona sokuluyorum yemeğe devam ediyorum ama onunla ilgilenmeden sonra muhatap olmadan kaşığı uzatıyorum ama asla ağzına ben sokmuyorum zorla ne zaman uzanıyor bir ben bir o oyunu oynuyorum sakın üzme kendini bu kadar hiç birimizin çocuğu çok iştahlı değil ama bir gerçek bebekler baskıdan hoşlanmıyor :)

Keşke benimki de sadece 4-5 kere uyansa. 15-20-25 gününe göre değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…