2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
dun aksam 39.4 atesle acile gittik. ondan onceki gunde vardi ama cok degildi. kuzumu oyle gorunce kotu oldumgece uyuyamadi hastanede simdi uyuyo artik. atesi de dustu sukur
Geçmiş olsun sweetim.geçen benim kızım D a ateşlenndi.bebeklerde oluyor arada.

bizimkide hep kucakta.25 mart doğumluyuz ve sürekli dönüyor oğlum dirsekleri üzerinde 2 dakika duruyor sonra kendini bırakıp ağlıyor.benim kuzum biraz tembel galiba geç emekleyecek sanırım sizlerde durum ne kızlar?

Kızıma yarım muz yedirdtim.sevdi muzu.bide ispanaksız çorba içmiyor kızım.mutlaka olması lazım.pırasa, brokoli ispanak olmassa olmazı kuzumun.

Geçmiş olsun sweetim.geçen benim kızım D a ateşlenndi.bebeklerde oluyor arada.
ne guzel cocuklar pek sevmez onlari bastan alismasi ii olmus. ins hep sever oyle saglikli seyleri
VİRAL ENFEKSİYON olmasın ! ateşten sonra vücudunda döküntü oldu mu?
burnu falan akiyodu zaten ama cok hafifi kulak enfeksiyonu var dedi dr ondan olabirmis. bi de dun farkettim sanirim ust disler gelicek kabarmislar.

oglum 8 mart dogumlu bizde hala emeklemiyoruz. kollari uzerinde ileri geri sallaniyor ama atmayi bilmiyor daha kollarini. kollarindan tutuncada adim atmiyor bzmkide temmel sanki

ben 2 aydır pınar labne veriyorum kahvaltıda bayılıyo oğlum.benim dr verdiği listede yasaklar arasında pırasa var

dun aksam 39.4 atesle acile gittik. ondan onceki gunde vardi ama cok degildi. kuzumu oyle gorunce kotu oldumgece uyuyamadi hastanede simdi uyuyo artik. atesi de dustu sukur

10 gün önce bizde aynısını yaşadık 2 gün ateş 3. gün normal 4.gün kızarılıklar(döküntüler) sonuç= 6.hastalık diye bir hastalıkmış geçti çok şükür ilk gittiğimizde dr üst solunum yolları enfeksiyonu dedi oğlum hapşuruyor ve öksürüyordu döküntüler başlayınca başka dr a gittik o teşhis koydu.

birde boy kilo konuşulmuş benim oğluşumda 4.300 doğmuştu (25 mart) şimdi 8.100 doğum kilosunun 2 katına henüz ulaşamadık boy 76 cm olmuş son ayda 350 g almışız

Son düzenleme:
Kucakta durma konuşulmuş, kızlar ben de size uyuma mevzusunu sorayım.Bebekleriniz gündüz ne kadar uyuyo.Benim kızım 3 , kez falan yerım saat en fazla 45 dk uyuyo. Uzun uyumadığı için hem hemen uykusu geliyo hem de mız mız. Uykusunu uzatmak için napabilirim önerisi olan varsa sevinirim böyle hiç bişey yapamıyoz , yanından da ayrılmamı istemiyor. Yardım lütfen😞

Benim oglum da az uyuyor gündüzleri. 3 kez uyuyo. Birinde bir saat, ikisinde de yarim saat uyuyo. Geceleri de en azindan 2 kere uyaniyo

Emekleme olayina gelince.. Bizimki de biraz tembel :) hatta dönmeyi bile ara sira yapiyo.

Selam kızlar, bebeğimi bakıcıya veriyorum mecburiyetten.kasım gibi işe başlıyorum.bebeğime bakıcım,tanıdık sayılır.kendi evinde bakacak. bebeğine bakıcıya baktıranlar(bakıcının kendi evinde), ne kadar maaş veriyor.bebeğin yiyeceklerini yemek-çorba tarzı şeyleri siz mi yapıyorsunuz,bakıcıyla çalışma şartlarınız nasıl, aciiil bilgi verir misiniz ??????

merhaba kızlar bebeklernizi nasıl oyalıyorsunuz hep kucak istiyo

balkabağı henüz almadım ilk fırsatta ben de alıp vericem canım,kızım eminim onu da sevicektir...

Bebeklerinize ek gıda olarak ne veriyorsunuz. Oğlumda inek sütü alerjisî çıktı yoğurt peynir gibi süt içeren şeyler veremiyorum. Meyve püresi veriyorum. Muz kabız yaptığı için o hariç.bir de sebze çorbası veriyorum. Tavuk suyuna patates havuç ıspanak şehriye pirinç falan katıyorum. Sebzeleri daha çeşitlendiremedim. Bağırsakları bu alerjiden dolayı çok hassas. Gazımız hala devam ediyor. Başka hangi sebzeleri veriyorsunuz?Bir de kahvaltıda gün aşırı yarımdan biraz fazla yumurta yiyoruz. Oğlum ayın üçünde 7.ayı bitirdi. Çok az ek gıda veriyormuşum gibi geliyor. Bir de sütüm okula başladıktan sonra çok azaldı. Yine aynı şeyleri yiyip içiyorum oğlum da aynı derecede emiyor. Niye böyle oldu anlayamadım. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ..

canım benim kızım da dün 7 ayını bitirdi, sabahları meyve püresi veriyorum ben, muzu her gün veriyorum, ilave olarak üzüm, erik,elma,armut,şeftali,nektarin,kivi, kullandım şimdiye kadar, 2 yada 3 çeşitten hazırlıyorum meyve püresini, 1 çay bardağı kadar veriyorum...

öğleden sonra sebze çorbası yapıyorum bazen sade bazen tavuk suyuyla bazen kıymayla bazen de et suyuyla, tavuk parçaları ve kıymayı da blenderdan geçirirp veriyorum onları kullanınca... sebzelerden patates, havuç,kabak,semizotu,ıspanak,pırasa,brokoli,taze fasulye,bezelye kullandım şimdiye kadar, bazen soğan da kullandım... tahıl olarak her çorbada pirinç, şehriye,bulgur,irmik ten birini mutlaka kullanıyorum... çorbayı iki günlük yapıyorum, bi porsiyonu dolaba koyuyorum, her bi porsiyona bi çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı koyuyorum mutlaka...bu çorbayı da 1 çay bardağı kadar veriyorum...

akşam üzeri yoğurt veriyorum, başlarda sevmiyodu muz karıştırıyodum şimdi artık karıştırmıyorum meyveyi sadece sabahları veriyorum... yoğurdu da bir çay bardağı kadar veriyorum...

son bir hafta on gündür falan yumurta sarısı ve labne peyniri de vermeye başladım, labneyi ya meyve püresine ya da yoğurduna karıştırıyorum, pınar labnenin minik kutularının yarısını verdim şimdiye kadar, bikaç gün içinde 7.ay kontrolüne gidicez doktoruna sorup bundan sonra tam kutu vermeyi düşünüyorum, 6.ayda kahvaltıya başlatmamıştı ben kendiliğimden veriyorum bi süredir... yumurta sarısını da bi gün arayla yarım yumurta sarısı şeklinde veriyorum ama onu da sorup tam yumurta sarısına çıkarmayı düşünüyorum, şu ana kadar yumurta sarısını haşlanmış olarak ufalayıp çorbasının içine karıştırırarak verdim...

gece yatmadan önce aptamilin gece kaşık mamasını veriyorum üzerinde yazılı ölçü kadar yapıp hepsini bitirmese de yiyebildiği kadar yiyo, onun içine de 2-3 çay kaşığı kadar organik pekmez koyuyorum, migrostan almıştım onu da...

bunların haricinde devam sütünü her ek gıda arasında ve gece 2 kere vererek toplamda 500ccye tamamlamaya çalışıyorum...

bir de organik tavuğu sormuşsun canım, ben migrostan alıyorum, bütün olarak, kendim parçalayıp dondurucuya kaldırıyorum, sadece kızım için kullanıyorum çünkü...

cnm bizimkide kreste oyle uyuyo.en fazla 45 dk uyuyor bir seferde ama evde olurda ben sallarsam tam uyaninca yine devam ediyor 2 saati buluyor o zmn uyumasi

cnm ben yarım gün baktırıyorum bebeğime ama kendi evimde.Bakıcım karşı komşum ve 400 tl. çalışma saatleri 07.45-12.30 bebeğimin kahvaltısını hazırlar giderim. çorbasını yaparım bigün önceden o sadece ısıtır ve yedirir. sadece bebeğime bakıyo ev işi yapmaz.

keşke kendi evinde baktırabilsen hem bebeğin hemde senin için iyi olurdu.

Son düzenleme:

bizim uyku düzenimiz zaman içinde değişiklik gösterdi, başlarda 2 saat arayla 40-45 dak. uyurdu günde en az 3 bazen 4 uyku yapardı, şimdilerde bi uykunun süresi uzadı uyku sayısı düştü günde 2 yada 3 kez uyuyo, sabah uykusu 1,5-2 saat kadar sürüyo, öğleden sonra uykusu 45dak-1 sat arası gibi... akşamüstü de genelde 25-30 dak.falan uyur... tabi akşamüstü uykusu evdeyken olabiliyo, kızım tamamen sessiz bi ortamda uyuyabildiği için dışarda pek uyumuyo o yüzden ben de gündüz 2 tane uykusunu yaptırıp dışarıya geç çıkmayı tercih ediyorum...

kızlar erenim kayınvalidemlerin yatağından düşmüş ben okuldayken
uyanınca ağlardı bu sefer ağlamamış
her bir tarafında yastık olmasına rağmen yuvarlanarak düşmüş, aklımızı aldı ama şükür ki iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…