2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Hasta bezi ne için ki?

evet kesinlikle katılıyorum ben artık haberleri bile izleyemiyorum artık en hassas döneme girdik, ben moralim düzelsin diye giriyorum buraya ama böyle yazılar olunca endişelerim yüzünden karnım kasılmaya başlıyor...

snowww şimdi oğluyla öpüşüp koklaşıyodur az biraz kendine gelmiştir, dünyanın en güzel kokusu evlat kokusu rabbim bize de o kokuyu duymayı nasip etsin sağlıcakla

Kızlar biz geldik Doktordan:) 2200 gram olmuş minnakım ama başından beri durduğu pozisyonda hala başı yukarda solda totosu da sağda:) Dönmeye niyeti yok gibi ben ilk günden beri normal düşünsemde hayırlısı olsun diyor ve sezeryan fikrine kendimi alıştırmaya başlıyorum artık yavaş yavaş. Doktorum en geç 39'a kadar bekleyelim değilse 39. Hafta sezeryan yapalım diyor. Mantıken bebeği riske atmak doğru değil zaten bir de benim uterusum sola deviye yani geçmişte ki tüp bebek raporumda öyle yazıyordu onu sordum uteris sola yatık olduğu için dönemiyor olabilir mi dedim muhtemelen olabilir dedi peki dönmüş olsa bu sola yatıklık normal doğumda sıkıntı yaratır mı diye sordum yaratabileceğini söyledi nihayetinde ben normal hayali kurmuş olsam da sezeryan yolları gözüktü sanırım:) hayırlısı neyse öyle olsun. Şimdiden sonra dönse bile korktum normal doğumdan rahimdeki bu eğiklik yüzünden yani Allahtan bir aksilik çıkmazsa 39. Hafta gelecek bebiş mayısın 2.haftasında ayın 25inde doğum iznine ayrılıyorum aynı zamanda kontrolüm var o zaman biraz daha netleşir dedi ve hala dönme ihtimali var dedi. Hoş artık ben pimpiriklendim de:))

Son düzenleme:
pinarturhan kullanıcısından alıntı
güzel anne adayları; anneleriniz yanınızda mı yoksa sizde benim gibi gurbette misiniz? yada doğum için ne zaman gelecek anneleriniz yanınıza? sanki benimki doğumdan sonra bebek görmeye gelecek gibi 2 günlüğüne sonra güle güle kızım

bende gurbetteyım annem fazla kalamz evım evım deyıp durur bıraz cekıngendır doguma yetısır ınsallah:) gelse barı canım sıkılmaz....

ohhh son 26 dk. önümüzdeki haftada bir bitse izne cıksaydım hayırlısıyla evde devrilip yatmak istiyorum artık.

lohusa 40 gün yalnız bırakılmaz derler ya inanıyor musunuz buna kızlar? ben 40 gün evde sürekli birisiyle yaşaymam sanırım 15 gün kadar annem kalıcak yanımda sonra işine dönücek hani gün içinde kayınvalidem eltim uğrayıp gider yemeğimi yapıp 24 saat benim yanımda durmak zorundalarmı siz bu konuda ne düşünüyosunuz??:44:

Canım benim kayınvaldeme sordum 1 hafta annem gelecek 1 haftada o kalır sonra kimseye gerek yok diye konuştuk ona yemeğe gidicez sadece kayınvaldem 40 gün yalnız uyunmazmış yani yanında kimse yoksa uyumıycakmışsın uyumak için akşam kocaları beklemek en iyisi yanlız kalmakta sıkıntı yokmuş yani

benimde annem kalıcak 15 gün kadar o süre de bebeğe alışmak için yeter sanırım sonrasında da kayınvalidem gelirim yemeğini yaparım süpürgeni açarım dedi benim de işime geldi açıkçası yapamam 40 gün biriyle aynı evde alışık değilim hiç, bebeğimle kendim ilgilenmek istiyorum ama öyle çok saçma sapan lohusa hikayeleri anlatıyolarki bunaltı geldi artık ister istemez olumsuz etkileniyorum

bende oyle dusunuyorun cnm,sonucta can sıkmak sonucu değiştırmıo
nıe bebeğimi uzeyımkı,yterkı onun canı sağolsun dunya sıkıntısı gelır gecer
bı saydırdım ev sahıbıne burda,rahatladım ama ohh:)))))))

canımm naaptınn gözgöze geldınmı oğlusunla
cektınmı ıcıne kokusunu
bız mayı annelerı tembel cıktık kımsenın kımsede tel. fılan yok pek
nısan annelerıne bakıorum onlınee haber verıo arkadasları..
daha bız dsde nın bıle ayrıntıları öğrenemedık,kuvezden cıktımı zeyno kendısı ıyımı vs..
pekbıcıcının oğlusu ıyımı ,kuveze gırdımı doğum neden erken oldu
hiç bılmıoz hala
ıyı basladık da sonunu getıremedık topıkte
snowun kımsede tel. yokmu kıslar ınsan 8 aydır gun gu paylasınca süreci, merak edıo kaygılanıo..

ben gurbette olduğum için 10 gün annem 10 gün kayınvalidem kalıcaklar canım sonra iş başa düşecek 40 gün 24 saat yalnız kalmıcaksın diye bişey yok bence hurafe onlar yaaaa

cnm ev işlerını bırısı hallettıkten sonra sureklı kalmaalrı gerekmez..bızımkıerl uzakta mecbur gelınce kalıcaklar
ama bende senınkıler gıbı gunduz gelıp gıtmelrını tewrcıh ederdimm..
yenı doğum yapmıs bı arakadsım,kım varsa basına topla
değil yemek yapmak, yıyemısun bıle dedi
hatta kızı durmamıs klozete bebeği kucağında oturmus artık
kırkı yenı cıktı zıllosun ıste

ben gurbette olduğum için 10 gün annem 10 gün kayınvalidem kalıcaklar canım sonra iş başa düşecek 40 gün 24 saat yalnız kalmıcaksın diye bişey yok bence hurafe onlar yaaaa

bende inanmıyorum bence de hurafe de anlatılanları bir duysan sanırsın korku filmi çekiliyor

insanların işi gücü bitti şimdi doğum yaklaştıkça bunun derdine düştüler yanımda kim kalcakmış aa 40 gün yalnız kalınmazmış banyoya bile girilmezmiş falan filan

her ay başka bir hikaye çıkarıyolar ya ne battı millete bu hamileliğim valla doğursam da rahatlasalar artık hiç pozitif bişey yok

bu sürekli birinin kalma olayına hurafeler sebebi ile takıldım canım ya yoksa kimse gelmesin işimi de yapmasın sorun değil

nasıl hikayeler anlattılar lohusanın mezarı 40 gün açık durur öyle 5 dakka bile yalnız kalınmaz bile dediler

olcak şeymi bu ya zaten doğum derdi sardı bir de bunları düşünüyorum hiç işim yok ben duamı ettikten sonra gerisine inanmıyorum rabbim korur beni de meleğimi de kem gözler olmasın yeter

ben de gurbetteyim1 aydan fazladir kv ynimda ve hazirana kadar kalacak yani onunlayim butun gun mecburennn

Son düzenleme:
Kizlar lohusanin yaninda 40 gun birinin durma sebebi hamilelik sonrasin hormonlarin sabitlesmesi annede depresyon yorgunluk tansiyon dusuklugu seker dusuklugu yaratigi icin 40 gun boyunca birinin yanida durmasi onerilir ayni zamanda adet gordukleri icin eski inanislara gore gusulu kabul olmadigi icin musibetlerin yanina yaklasmamasi icin yaninda biri olmalidir aldigim duyumlar bu yonde hem ilk ve ya ikinci bebek farketmez aslinda annenizin kayinvalidenizin kardesinizi ve ya baska birinin yaninizda bulunmasinin da avantajlari var esiniz calisiyorsa gece sizinle nobet tutamaz siz de tek basiniza kalirsaniz butun gece uykusuz bagisiklik sisteminiz duser kolay hastalanirsiniz ama baska biriyle siz 2 saat o 2 saat nobetlese uyursaniz daha dinc olursunuz benim fikrim bu yonde benim de annem yanimda olucak Allahin izniyle insAllah Allah ben baska hem bizleri hem bebegimizi kurtarsin sag saglik elimize alalim saglikli bir sekilde yavrularimizi sonrasini dusunmeyin Allah guc kuvvet veriri insAllah bebislerimiz uslu olur da yormaz annelerini Allah hepimizi hayirli dogumlar kolay dogumlar nasip etsin kizlar Amin

Canım kıyamam nasıl oldu düştün ayağın bir yere falan mı takıldı karnının üstüne mi düştün nasıl oldu?Şimdi durumun nasıl geçmişi okudum ama göremedim başka yazını??Ya bu aralar çok dikkatli olmak lazım tansiyonum mu düşüyor benim de ben de çok dengesizim kaç kere yanımdakiler beni tutuyorlar düşmeyim diye Rabbim bebeğine ve sana sağlık versin bizi bilgilendir lütfen Allah'a emanet ol...

smone valla canım böyle yorumları okudukça iyi ki serumu yememişim diyorum zaten çarpıntım oluyor benim sinüs taşikardisi var bende geçen gün nstde hem benim hem bebeğin kalp atışları hızlı çıktı bebeğinki 180den aşağı inmedi benimki de 120-130 arası seyretti.Bazen arada yine çarpıntım oluyor ama 10 sn falan şiddetli olup nefesimi kesip geçiyor kilodan mı kaynaklanıyor bilemiyorum bazen kasılmayla birlikte çarpıntım oluyor yani karnım taş gibi oluyor falan ne biliyim az kaldı diyip sabretmeye çalışıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar.Ya maaşallah pek de hamaratsın şekerler vsler düşünülmüş daha da diyor ki başka birşey yapmayı düşünmüyorum Daha ne olabilir acaba?Valla ben hiçbir hazırlık yapmadım yani ne zaman olacağını da bilmiyorum ki kızlar dolaba falan koyuyoruz demişler ama ilk defa duydum buzluğa atma işini Yeni evin de hayırlı uğurlu olsun canım Allah içine sindirsin.

Astirid Bizim yatak da aynı şekerim küçüklü büyüklü bir sürü yastık var.Ben de gece uyuyamıyorum bölük pörçük uykularım.Ya bir de bu ara iştahım kapandı ne biliyim karnım aç gibi ama birşeyi beğenmiyorum ki yiyeyim.Abur cuburla geçiştiriyorum sonra da üzülüyorum hadi ben ne yesem doyarım ama kız içerde kalori alıyor mu yediklerim ona yaramaz diye üzülüyorum....

Bu arada doğumda kaç kilo gittiğini soranlar olmuş valla kızlar ben oğlumda normal doğumla tabii 6 kilo vermiştim doğurur doğurmaz,oğlum 3 kilo doğdu teyzeleri diğer 3 kilo da suyu ve eşi vssi demek ki.Tabii onu izleyen haftalarda da hızla kilo verdim,sonra biraz sabit kaldı kilom ve sonra daha da fazlasıyla verdim yani hamile kaldığım kilomdan da eksiye düştüm.Şu kilo konularını hiç yazmayın herhalde en çok kilo alan benim burda. 22 kilo aldım ben nolmuş 44 kiloyla hamile kalmıştım,66 kiloyum şu anda.Normal zamanda çok zayıf olduğum için şimdi normal insan kıvamına girdim diyebilirim

Astirid demek sen de csi izliyorsun,kaçıncı sezondasınBiz eşimle her gece 1 yada 2 bölüm csi las vegas izlemeden yatmayız,baştan başlayalım dedik aradan bazen izlediğimiz bölümler çıkıyor onları atlıyoruz,şu anda 5. sezondayız.Bu arada senin adamın kim csida?Eşim grissom hastası ben de brassNedendir bilmem adamdan karizma akıyor sankiYalnız televizyonda sanırım fxteydi brassin son halini gördüm,yani şu an 13. sezon mu çekiliyor,adam amma yaşlanmış ve kelleşmiş Nick kilo almış botokslanmış gibi kaşlarını falan aldırmış değişik olmuşBir tek değişmeyen Sara var ilginç,zaman insanlara ne kadar acımasız davranıyor vay be... csi demişken aslında psych diye bir dizi var onu bi denemek istiyordum ama bir türlü izlemek nasip olmadı.Değişik konu olarak da touch var mesela Kiefer Sutherland oynuyor tavsiye ederim.Bir de mini diziler var lost room gibi mesela izledin mi bilmiyorum?Ayy benim çenem düşüktür zaten dizi diyince daha da açıldı Tavsiye isteyen olursa yardımcı olabilirim cidden

Son düzenleme:
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür edrim canım sizde dikkat edin kendinize....

Tiramisu35
prova vardı dışarda 2 saate yakın akayta kaldım cocuğu uyarayım diye yanına gidiyordum...üçdört basamak yukarda okısım ..adım attım basanaklar yok oldu adım atmaya çalıştım yok göremedim..valla hç olmasa iiiydi ama taam karnımın üstüne düştüm...elim dirseğim dizimvs.karnım bile yüzülmüş biraz çok korktum okuldakilerde çok korktu..ağlayarak müdürün odasına koştum doktora gitcem doktara gidelim ..bebeğime bakcam diye..allah böle kötülüanılardan korusun hepimizi...bide çalışanlar evdekiler çok ayakta kalmayın....allahım nası koruyor bebeklerimizi alllaha şükür onda bişey yok zatenondan biraz rahatladım..yoksa benim düşmem önemli değil ...kendinize dikkat edinnn ve çok sağolun...
çok ayakta kalmayın sık dinlenin benim hatam o oldu.bugünde kafam raflara gitti geldi..hemen yere çöktüm...tansiyonum normalde 11/6--10/6 falan bugün 9/5 ti...ama okulda kaçtı bilmiyorum...

geçmiş olsun allh şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…