2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
sebze purelerini nasil yapiyorsunuz kizlar? biraz meyve suyu vermistim ilk defa sebze vericem, ilk olarak patates vermeyi dusunuyorum buharda haslayip ezsem kivami kati olmaz mi biraz anne sutumu katsam icine?

birde elma ve armut suyu verdim azcik su zamana kadar, pure seklinde ne zaman yiyebilir, cam rendeyle rendeledim ama puturlu oluyor ya bogazina takilir diye veremedim siz veriyormusunuz? 5. ayimiz yeni bitti daha...

Ben bebeğe bişey vermeden önce kırk araştırma yapıyorum o yuzden hiç girmeyeyim o işe daha çok yorulurum önerin için sağol cnm
Şimdi deliler gibi ek gıda araştırması yapıyorum çıldırmak üzereyim heryerde farklı şeyler yazıyor :)))

mervecim elbette bir anne olarak çok hassas davranmak gerekiyor.

ancak ben aşırı korumacı davranmak istemiyorum kendi adıma. bizim yediklerimizden de mesela 2-3 çay kaşığı tattırıyorum. onun haricinde meyve püresi, sebze çorbası gibi ona özel şeyler de hazırlıyorum ama henüz çok düzenli yapmıyorum. inşallah en az 2-3 dişi çıktığında yani artık ezme işini tam gerçekleştirebildiğinde ciddi menüler hazırlamayı düşünüyorum.

bitki çayları konusunda ben de hassasım. yararlı olsun derken zarar vermesini istemem. ancak işin ehli aktara gidebilirseniz bebek için en uygun olanını size tavsiye edecektir. zaten vereceğiniz en fazla bir yemek kaşığı olur.

bir arkadaşım bu sorundan dolayı eşiyle boşanma aşamasına gelmişti, bu öneri işe yaramıştı. uzun zamandan sonra ailecek uyuyabilmişler :32:

sebze purelerini nasil yapiyorsunuz kizlar? biraz meyve suyu vermistim ilk defa sebze vericem, ilk olarak patates vermeyi dusunuyorum buharda haslayip ezsem kivami kati olmaz mi biraz anne sutumu katsam icine?

birde elma ve armut suyu verdim azcik su zamana kadar, pure seklinde ne zaman yiyebilir, cam rendeyle rendeledim ama puturlu oluyor ya bogazina takilir diye veremedim siz veriyormusunuz? 5. ayimiz yeni bitti daha...

Patetesi ilk verme istersen kabiz olur ilk havuc ile basla hasla az suda sonra blenderden gecir..1 hafta havuctan sonra havuc ve patates ver boyle boyle artir..meyvelerdede bende cam rendeden veriyorum yiyor guzel muzu kasikla direk eziyorum gecenlerde pilav verdim 3-4 tane birden damagiyla ezdi..veya biz kahvalti yaparke eline bebe biskuvisi veriyorum hippij eliyle kendisi eme eme yedi..hep pureye alisirlarsa ilerde zorlanirlar dikkat etmek sartiyla tabi...birde patatesi ben sadede veriyorum artik cunki bagirsaklar alisti sulandirmiyorum catalla azip az az yediriyorum..

Bebegi uyumayan arkadaslar bebeginizin yorulacagi oyunlar oynayin veya temiz havaya cikin...ben ikindiden sonra kucagima almiyorum oyuncaklari koyuyorum yerde donuyor tepiniyor yoruluyor kolay uyuyor ozaman...allah yardimciniz olsun..

Selam kizlarr sizler ek besine baslamissimiz ben cesaret edemedim.bi turli tam 6 ayini mi doldursadiyorum öyle herseyi tattiriyorum ama öğün olarak vermiyorum.. ilk olarak neyden basladiniz bana biraz tüyo verin :))

Tam dedim hem ucuz hem florence nıghtıngale in bir branşı hem de yar doç bakıyor ; ama doktorumuz popüler olmuş olacak ki kendine muayenehane açmaya karar vermiş :( hastaneyi de taşımışlar fiyatları da iki katına çıkarmışlar :(, neyse ben bir kereliğine de olsa gidelim şimdi doktor araştıramıcam dedim. Velhasıl kelam doktorun biri insaflı çıktı ve ilgilendi oğluşumla. Gazı için damlalardan ziyade biraz daha ilaçvari birşey denemeliyiz sizin için dedi. Damlalar rahatlatıcı imiş bizim durumuzda zaten birden 4.5 ayda başlayan gaz vardı anne sütü alırken hiç bir ek gıda yokken piyasada. Bakalım başladık bugün kullanmaya yarın da idrar kültürünün sonucu belli olacak o da nedenlerden biri olabilirmiş.
Demir takviyesini tekrar sordum ve demir ilacı alan çocukların IQ değerlerinde artış olduğu ve varolan demir ilaclarının içindeki katkı maddelerinin oranlarının toksik oluşturucu bir düzeyde olmadığı ve pekmezle bu ihtiyacın karşılanamayacığını anlattı. İki bardak dolusu pekmez verirsen eşdeğeri yakalarsın ama o kadar veremeyeceğine göre dedi kullanmalısın. Ayrıca yiyceklerin içindeki demir çok çabuk bozuluyormuş o yüzden takviye önerdi ve ferro sanol u aldık bakalım.

Bebegi uyumayan arkadaslar bebeginizin yorulacagi oyunlar oynayin veya temiz havaya cikin...ben ikindiden sonra kucagima almiyorum oyuncaklari koyuyorum yerde donuyor tepiniyor yoruluyor kolay uyuyor ozaman...allah yardimciniz olsun..

Canım benimkinin uykusuzluğu sıkıntısından gazından yoksa bebeğimin gözlerinden uyku akıyor yorgunluktan

valla ben de henüz pütürlü pürelere falan geçemedim.boğulacak diye çok korkuyorum.
patates bende verdim de dikkat etmek lazım kabız yapıyor.

ben 1 haftadır kabak havuç ve patates haşlayıp çatalla ezip veriyordum.2 gündürde yeşil fasülye,ıspanak,havuç ve kabak haşlayıp veriyorum.kabız olmasını engellemek içinde bir gün arayla 5 tane kuru kayısıyı 1 su bardağı suyla haşlıyorum suyunu çekene kadar.sonra rendede eziyorum ve onu yediriyorum.kabızlık sorununu öyle çözdüm.bence herkes denesin kayısı olayını çok işe yarıyo

ben meyveleri hep cam rendede rendeledim pütürlü ilk zorlandı ama şimdi çok rahat yiyor korkma bişey olmaz küçük birazcık ver nasıl yiyeceek ona göre devam edersin ama ilkinde o bütürleri benim kızda sevmemişti. sebzeye ilk olarak havuçtan başla havucu ben haşladım suyu haşlanınca az kalıyor havucu ezsen çok katı geliyor suyuyla blendırdan geçirdim verdim daha sıvı yiyebilecekleri kıvamda oluyor ama benim kızım havuç sevmedi patates sevmedi kabak denemedim ama havucu yemesi lazım yine havuç alıp deneyeyim bari

ben meyveleri hep cam rendede rendeledim pütürlü ilk zorlandı ama şimdi çok rahat yiyor korkma bişey olmaz küçük birazcık ver nasıl yiyeceek ona göre devam edersin ama ilkinde o bütürleri benim kızda sevmemişti. sebzeye ilk olarak havuçtan başla havucu ben haşladım suyu haşlanınca az kalıyor havucu ezsen çok katı geliyor suyuyla blendırdan geçirdim verdim daha sıvı yiyebilecekleri kıvamda oluyor ama benim kızım havuç sevmedi patates sevmedi kabak denemedim ama havucu yemesi lazım yine havuç alıp deneyeyim bari

havuç kabak ve patates denesen sever belki.peki ezdikten sonra bir çay kaşığı da zeytinyağı koyuyurmusun ? hem kabız olmasını engeller hemde tat verir bira.bide öyle dene istersen

önce uyutmaya çalış benim kızım da aynısını yaptı emmedi kendini geriye doğru atıyordu ağlıyordu bende yüzyüze bakarak yatarak önceleri uyuttum uyuyunca yatar pozisyonda emzirdim öylelikle alıştı işallah bozmaz devam eder birde aç bırakma yöntemi var aç kalınca saldırıyor memeye çok acı birşey ama onun için gerekli ne kadar emerse o kadar iyi olur

benim kızda da bazen oluyor peynir gibi beyaz parçalar sıvı kaka sümüksü ama aralıklı oluyor örneğin haftada 1 bende o yüzden önemsemedim ee ne olacvak şimdi ne yapacaksınız başka şikayet varmıydıkızında

fazla kaka yapiyordu 6 7 kere surekli ikiniyordu.ben o peynirleri gorup normal diyordum ama birgun altini alirken popodan hem peynir hem sari su ciktigoni gordum acaba cismi dedim ama popo deliginden geliyordu ben normal kala nasil olur bilmiyoru.m bir aydir bole

önce uyutmaya çalış benim kızım da aynısını yaptı emmedi kendini geriye doğru atıyordu ağlıyordu bende yüzyüze bakarak yatarak önceleri uyuttum uyuyunca yatar pozisyonda emzirdim öylelikle alıştı işallah bozmaz devam eder birde aç bırakma yöntemi var aç kalınca saldırıyor memeye çok acı birşey ama onun için gerekli ne kadar emerse o kadar iyi olur

benim kızda da bazen oluyor peynir gibi beyaz parçalar sıvı kaka sümüksü ama aralıklı oluyor örneğin haftada 1 bende o yüzden önemsemedim ee ne olacvak şimdi ne yapacaksınız başka şikayet varmıydıkızında

fazla kaka yapiyordu 6 7 kere surekli ikiniyordu.ben o peynirleri gorup normal diyordum ama birgun altini alirken popodan hem peynir hem sari su ciktigoni gordum acaba cismi dedim ama popo deliginden geliyordu ben normal kala nasil olur bilmiyoru.m bir aydir bole kaka kulturunu bekliyorum bu amip organlara yayiliyoemus endiseliyim

benim oğlumun kakası da sümükiü gibi oluyor. ama tahlil yaptırmak aklıma gelmedi. sen neden yaptırma gereği duymuştun?

her beslenme sonrasi kaka yapiyordueme emmesinin 5 dakika sonrasi hemen kaka yapiyor dusunzn gunde kac kez besleniyor acaba bu kadar kaka yapmasi normalmi sizinki anne sutumu aliyor .kac kez kakasi var cok kaka yapan varmiki benin kiz gbj

Şu pütürlü verme olayı kafamı çok kurcalıyor.En mantıklısı korkmadan cesaret edebilmek sanırım ama ben çekiniyorum boğazında kalır mı diye? Şu zamana kadar çok fazla şey vermedim ama, verdiklerim hep blendırdan un gibi yaptım püre halinde verdim. Mesela içinde minik pütürler olsa yiyemez diye ödüm kopuyor.Senin yavrun hemen alıştımı damağıyla mı ezıyor yoksa direkt yutuyormu?Biraz paylaşabilir misin?

Şu pütürlü verme olayı kafamı çok kurcalıyor.En mantıklısı korkmadan cesaret edebilmek sanırım ama ben çekiniyorum boğazında kalır mı diye? Şu zamana kadar çok fazla şey vermedim ama, verdiklerim hep blendırdan un gibi yaptım püre halinde verdim. Mesela içinde minik pütürler olsa yiyemez diye ödüm kopuyor.Senin yavrun hemen alıştımı damağıyla mı ezıyor yoksa direkt yutuyormu?Biraz paylaşabilir misin?

Cnm bende cvp veririym :) bende puturlu veriyorum mesela 3-4tane pirinc damagiyla eziyor benim kizim meyveleride puturlu veriyorum tek pureye alismasini istemiyorum arkadasimin kizi 1.5 yasinda ve agzina pureden baska sey alinca istifra ediyor..izle ve dikkat et ufak birsey ver eger damagiyla eziyorsa devam et daha damagiyla ezemiyorsa az daha bekle..direkt yutmamalari lazim..ben eline biskuvi bile veriyorum onu emerek yiyor arada buyuk parca koparinca eziyor damagiyla..ama dedigim gibi dikkatli olmak lazim..damagina yapismiyan seyleri ver kolay eriyen..

havuç kabak ve patates denesen sever belki.peki ezdikten sonra bir çay kaşığı da zeytinyağı koyuyurmusun ? hem kabız olmasını engeller hemde tat verir bira.bide öyle dene istersen
zeytinyağı koydum sevmedi hatta patates çok katı diye anne sütü koydum onu da sevmedi ama pes etmek yok yine deneyeceğim

her beslenme sonrasi kaka yapiyordueme emmesinin 5 dakika sonrasi hemen kaka yapiyor dusunzn gunde kac kez besleniyor acaba bu kadar kaka yapmasi normalmi sizinki anne sutumu aliyor .kac kez kakasi var cok kaka yapan varmiki benin kiz gbj
günde 1 kez kaka yapıyor benim kızım sen doktora götür bağırsaklarda sorun olmasın kilo alımı nasıl bu kadar kaka olunca kilo almaz sen soğuk yiyecekler yiyor musun üşüyor musun bunlar hep bebeği etkiler ishal olur bizde peynirimsi şeyler var ama ek gıda alıyor atık kızım yoğurt falan yiyor sümüksü durum ayda 1-2 oluyor sizde durumlar farklı galiba en güzeli bir an önce doktora götürüp tahlil yaptırman

ağzında eziyor çiğner gibi yapıyor sen korkma onlar ne yapacağını bilir yemek yeme de iç güdüsel birşey herşryi blendırdan geçirirsen yemek yemesi çok zor olur bir tanıdığım hep blendırdan geçiriyordu çocuk büyüdü hala daha çorbaları taneli yiyemez blendırdan geçer yada süzer annesi bırak alışsın çocuk ilkinde öğürür gibi yapar ama zamanla nasıl yiyeceğini öğrenir korkma yani

Dun kizima yogurt verdim sonunda pek sevdi:) yakinimizda ciftlik var taze yogurt geliyor gunluk ondan aldim..o yogurtan mayalarim artik dun 2kahve kasigi yedi kizim:) gecenlerdede yayla corbasi yapmistim onuda sevdi

Back
X