canımm çook çok teşekkür ederim.
böyle bir yoruma o kadar ihtiyacım vardı ki. içimi ferahlattın. pazartesi endokrin uzmanına gidiyorum. büyük ihtimalle düşük dozda birşey verecek.. . umarım herkes için herşey çok güzel olur sağlıklı ve akıllı çocuklarımız olur.. o kadra zor bir süreç ki annelik o kadar zor ki.. bana doğumdan sonra guvatrın olabilir dedi umrumda bile değil bebeğe birşey olur mu olmuş mudur siz onu söyleyin dedim..annelik bu demek ki kendimi zerre kadar düşünmedim o an... kendimizden bile vazgeçtiğimiz evlatlarımız için herşey en iyi en hayırlı şekilde olsun.
Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Cumanız mübarek olsun canlar..
Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah..
Bizim kontrolümüz haftayaydı ama biz dayanamadık dün doktora gittik babamızla..
En son 3 hafta önce gitmiştik doktora.
Ben hiç kilo almamışım ama kızım 1635 gr'dan 2319 gr'a çıkmış. Doğum pozisyonunu almış.
Suyumuzda kireçlenme falanda yokmuş. Herşeyy yolunda dedi doktor. Doğumunu nasıl istiyorsun dedi.
Bende bir sıkıntı olmazsa normal doğum istiyorum dedim.
Aralık 17 de çatı muayanesine çağırdı doktor.
O gün nts ye de bağlanacakmışım. Genelde herkes 38. hafta gelir kız bebekler diyo ama bakalım.
Benim içime de öyle doğuyor. Hakkımızda hayırlısı artık.
Kızımın kilosu normal mi kızlar? Yoksa az mı?
geçmiş olsun ,öğlen arası biraz uuymaya çalış işyerinde müsait bir yer varsa..
yardım edecek kimse yokmu misafir için ,tek başına zor olur
seninki riskli biraz ama bence de sezeryan olması daha mantıklı gibi geliyor bana da
memurluk derken kpssye mi girdin ,tercih mi yapacaksın :44:
ya o tip insanlar her yerde var ,özel kamu farketmiyor ki ..
ben 8 yıldır devlet dairesinde çalışıyorum ne amirlerle karşılaştım hepsi birbirinden psikopattı
genelde eşi ev hanımı olanların bakış açısı öyle ,çalışan bayanlara bi de gıcık oluyorlar ,işini ii yapıyorsan iice gıcık oluyorlar
seni rahatsız etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ,egolarını tatmin ediyorlar.
yani hazırlıklı ol kamuda da karşılaşacaksın böyle tiplerle :34
ALLAH iilerle karşılaştırsın hepimizi
herkese hayırlı cumalar
nasılsınız arkadaşlar? ben bugün kendimi çok kötü hissediyorum..zorumdan işe geldim ve biran evvel akşam olmasını istiyorum eve gitmek
için..yarında kalabalık misafirim var ne yapacağım bilmiyorum..
başım çok ağırıyor ve içimden hep ağlamak geliyor bugün..gece 2'de yattım karnım çok kasıldı..kasılmalardan sabaha kadar uyumadım
desem yeridir..uykusuzlukta baş ağrısına neden oldu herhalde..çatlıyacağım resmen...
selam canımGünaydın kızlar
Hayırlı cumalar hepinizee :) dün akşam eve gittim yattım yattım yattım
kalktım yemek yedim yatmaya devam ettim çok yorgun gibi hissediyorum kendimi
yiyip yatarak kilo alcam galiba ben napalım kısmet :)
Milsa ben ilk doğumumu normal doğumla yaptım inan hassasiyet kaybı yada idrar kaçırma falan olmuyor arkadaşlarımdan da hiç duymadım. bebeğin kafası çıkar çıkmaz ağrı sanki bıçak gibi kesiliyor, müthiş bir rahatlama. Sezeryandan sonra ki ağrılar ise daha uzun sürebiliyor. Doktorlar ağrıdan korkanlar için epidural normal doğumu tavsiye ediyorlar, bende belki ikinci doğumu böyle yapabilirim diye düşünüyorum.genel anestezide bebeğe azda olsa narkoz gidermiş, genel anestezi ile doğan bebekler ilk başta daha uyuşuk olurlarmış, bunları dün bir hastanede yapılan doğum bilgilendirilmesinde dinledim. doktor epidurali çok güzel anlattı ve sanıldığı kadar riskli olmadığını örneklerle defalarca anlattı. Arkadaşlar sezeryan doğumdansa epidural normal doğum diyorum ben, siz ne düşünüyorsunuz?
doktorların ısrarla sezerya demesini bende anlamıyorum ilk günden beri kaç doktora gitiysem hepsi sezeryana yönlendirmeye çalıştı muayene filan yapmadan bile sezeryan diyenler oldu normalde ısrar eden doktoruda görmedim hiç
herkese hayırlı cumalar
nasılsınız arkadaşlar? ben bugün kendimi çok kötü hissediyorum..zorumdan işe geldim ve biran evvel akşam olmasını istiyorum eve gitmek
için..yarında kalabalık misafirim var ne yapacağım bilmiyorum..
başım çok ağırıyor ve içimden hep ağlamak geliyor bugün..gece 2'de yattım karnım çok kasıldı..kasılmalardan sabaha kadar uyumadım
desem yeridir..uykusuzlukta baş ağrısına neden oldu herhalde..çatlıyacağım resmen...
hayırlı cumalar herkeseeeee.. allah dualarımızı kabul etsin hepimize hayırlı kolay doğum nasip etsin (amin)
gecmiş olsun canım.. misafir olayını ertelesen olmaz mı?? hamilesin sonucta kimse gönül koymaz diye düşünüyorum.
güzelce dinlenirsin..
canım maşallah kuzuna..kilosu gayet güzel neresi az kız...hayırlısı olsun az kaldı ocak bebekleri tek tek gelmeye başlıyor desene..
hadi hayırlısı o zaman ayşeAaminn
evet canım biz de o sebeple sezeryan olsun bari canım diyoruz napalım..risk var maalesef
özeldeki doktorum normal diye ısrar edersen dilekçe imza alamdan girmem doğumuna dedi :) hayırlısı olsun hakkımızda
evet canım kpss ye gırmsıtım eşim adliyede memur ocakda da alım olucakmış bebekle özel sektörde naparım diye
düşünüyodum ya çalışmıycaktım ya da öyle sürünecektım kısmet işte hiç de çalışmadan girdim ama 70 i almışım
ocakda alım başliycak mayız haziran gibi de işbaşı olur dedi eşim...zaten nisanda doğum ıznım bitecek (aktardıgım ıcın)
o arada da dönmeyıverıırm işe diyorum bakalım :)
aynen her yerde var bu tip insanlar eşimde analtıyo devamlı zaten aşinayım :) kendımde özel sektörde çok gördum
ama özelde çalışınca herseyı yukluyolar sana bir iş standartın olmuyo işveren kafasına esenı yapiyo
mesela daha 4-5 aylık hamıleyken stajer vardı yanımda kız vc ye girmesin die kilitleyip gitmişti
yaptıgı ayıp bu bir ikinci ayıp abi hamıleyım ben 10 dk da bi vc gidiyorum ne sıkıntı yasamıstım anlatamam sana
yani bu insnalığa sığan bişey değil...senelık ıznımı de vermedıler ızne cıkmadım ee napıcan paraya ıhtıyacın var
çalışıyosun of fenaydı yani he şimdi işten cıkcıam kıymete bındım o başka mesele ama dediğin gibi
bildiğin ego tatmini başka bişey değil allah yardımcımzı olsun...borcum bitene kadarz aten sonrada çalışmam
otutururm evimde seminer konferans gezerım çocuklarıma bakarım
hayırlı cumalar canım
bende zar zor uyyorum kaıslmalardan aynen zor oluyo ama az kaldı canım...misafirinde var valla
Allah yardımcın olsun bıraz erken cıksan eve gıdıp dınlensen ızın vermezler mı ?
hayırlı cumalar canlarım..
bu tv ye sinir oluyrumhocalar bile ayın 21 inde bişe olmıcak demiyo..hocada demiyosa yani ben inanmyrum ama korkmuyoda değilim valla
heee ağlamak demişiniz kızlar dün akşam sebepsiz okadar ağldımki......
yürüyüşe çıktık eşimle asker gidiyo askere ağlyrum geri gelicekmi acaba die saçma sapan düşünclere kapılıp ağlamalar.....bebeişin odasında hoşuma gitmeyen bişey için ağlamalar sil gözyaşını eve gel maç izlerken fener yenilcek die ağlamalar...eşim dioki yeter nıolur bunalttın bu akşam beni çok üzdün hooooop bu seferde kocamı üzdüm die ağlamalar özür dilemeler ayy valla kimse katlanamazdı bana allah eşimden razı olsun...allahım bugün bebeğimi göreyim ve sağlıklı olduğunu duyayım mutlu olayım
vee inşlallah kilo almamışımdır ya yeter ama valla
bu arada hay sizin 21 aralığınıza ya töbe töbeeeeee
bugün bebeğini görecek olanlar da inşallah güzel haberlele gelirler
hayırlı cumalar herkeseeeee.. allah dualarımızı kabul etsin hepimize hayırlı kolay doğum nasip etsin (amin)
selam canım
ben de senin gibiydim akşam.. yemekten sonra yerimden kalkamadım..eşim topladı mutfağı beni de örttü bir güzel uyu sen canım dedi.. nasıl hoşuma gitti uyumuş kalmışım koltukta.. uyandım sonra daha iyiydim.. duş alıp tekrar yattım ohh :)))
Sağolasın canım.. Evet ya günler iyice azaldı heyecan da gitgide artıyor.
Ya senin de keyfin yokmuş misafiri erteleme şansın yok mu gülüm..
İyice ağırlaştık artık, misafir az da olsa yoruyor bizleri..
ah o heyecan beni mahvetti..içim içim sığmıyor desem yeri..hayırlısıyla kavuşsak bebeklerimize..
yok be canım malesef yok..uzaktan gelecekler var o yüzden mecbur kabul edeceğim..olduğu kadar ne yapayım..
vee hep,miz ve tüm hamişler vaktinde hayırlısı ile sağlık sıhatle meleklerimize kucaklarımıza alırız inşallahh aminnnnnnnnnn
cnm benim için ne istiyosa o olsunama bböyle sitresle zor bi doğumun olabilir söyliyim..çok tedirginsin ve kendi sancınla gittiğin hastanede sancıların giderse suni sancı denilen o uyuz hazzetmediğim seruma bağlanırsın..Güzel annişler günaydın.
Dün gece normal ve sezaryan doğum videoları izledim. Anam izlemez olaydın. Sezaryandan zaten korkuyordum, şimdi ikisinden de tırsmaya başladım.
O nasıl görüntüler yahu. İzlemeyenler varsa kesinlikle izlemesinler, bilinmemezlik inanın çok daha iyi. Uyku tutmadı valla, sabahın köründe kalktım ayağa.
Bir de normal doğumlarda vajinada genişleme olup, sonrasında ilerleyen zamanlarda idrar kaçırma ve cinsel birliktelik konusunda hassasiyet kaybı olabiliyormuş. O da banayı düşündürdü beni.
Epidural sezaryan annelerinin yorumlarını okudum. 10 hikaye okuduysam 7sinde bebeği çıkartırken o hissi yaşıyoruz, çok tuhaf birşey, acı falan yok ama hissediyoruz diye yazmışlar.
Düne kadar inşallah çatır çatır normal doğurucam diyen ben de, oldu mu bir doğum korkusu. Buraya da yazıp kimseyi tedirgin etmek istemem kusura bakmayın kızlar, ama her duygumuzu burda paylaşıyoruz. Anneme anlatsam kızım strese girdi diye, o benden önce strese girer. Eşime anlatsam adamcağız ne bilsin de beni anlasın. Off valla darlandım cuma cuma sabah...
asliirfan! Sağol canım!
Doğuma gelince. Videoda doğumun başlama belirtileri, hastaneye gittiğimizde yapılacaklarla ilgili bilgi veriyor doktorlar.
Aydınlatıcı olmuş, sevdim ama herşeyin çok yakın olduğunu görmek bi an korkuttu beni
Ben de sezaryenden çok korkuyorum senin gibi. Sonrası benim için çok önemli çünkü. Yatabilen biri diilim de.
Ama işte normal de düşündürtüyo. Yaşanan şeyler hep bireysel, kimi szaryen olup hemen ayağa kalkıyo, kimi normal yapıp bi ay oturamıo falan. O yüzden olumlu hikayeleri okuyorum. olumsuzları okumuyorum.
Ama işte bilinmemezlik varya o kötü. İlk olcak sonuçta.
Neyse epidural isticem sanırım herşey normal olursa. Bekleyip görücez!
Senin de bebek döner inşallah da seçme şansın olur, sezaryen olmak zorunda kaldım demezsin.
Hayırlısıyla gelsinler bebişler...
Milsacım kaygılarını paylaşıyorum canım!
Ama sanırım beynimizle oyun oynamaya başlasak iyi olur! 8 hafta gibi bişey var sonuçta.
8 haftada anca yeriz etini
Normal doğum yap! Normal doğum yap! Dayan! Herşey güzel olcak! Olumlu düşün!
Bak bi saat sonra bebek gelicek! Dayan! Dayan dedim sana! Hayır hayır acımıyo!
Oooooooof tamam len acık acımış olabilir dayanıver sen de nolcak!
diye diye bi gaz verelim kızlar
Milsacım bu arada, o tarak fırça seti öyle satılıyordu, ben de aldım. Fırçanın dışı mavi de içi kahverengi, tüyleri yani. Niye öyle bilmiyorum. Ne bilim, ihtiyacımız olur heraldeYa tüketim çılgınlığına kapıldık diyelim!
yedirenk! doğru söylüyosun bi şekilde çıkcak içerdekiler! ama yine de çıkış şekilleri kafayı kurcalıyor yahu!
delikiz1982! Daha ne istiyon bacım ya! Kilo almıyomuşun işte! Bebişler her halükarda büyür, deli misin!
Alma işte mis gibi! Sonra ikiz doğurdum ama Ebru Şallı'ya taş çıkartırım diye gezinirsin etrafta.
ay_shecim! Bana da 3 haftalık evde dinlenme sonrası 5 haftayı aktarmak için işe başlamak koydu valla. Psikolojik olarak heralde etkilenip ben de yorgun hissedebiliyorum. Özellikle de sabahları!
Artık 8. ayın içindeyiz. Kiloyu kim takar. Çıkcaklar içimizden ve vücut kendine gelicek inşallah!
Dinlen gitsin canım!
feslegenim! günaydın canım, sana da hayırlı cumalar. Sinirlerini bozma hiç, bebişi düşün, şirin şirin gülüyo sana. sonra bi ağlıyoi bi emiyo böyle güzel tombiş bişi
cnm bazı doktorlar bi manyak ben anlam veremiyorum 2 arkadasımda daha şimdiden sezeryan için anlaşmışlar..ne kadar saçma..benim doktorum normal doğum yanlısı,bana özel hastası olduğum için sormak zorundaydı haliyle..geçen hafta nasıl istiyorsun doğumunu diycem aslıcım ama ben normal doğumdan yana bi doktorum dedi..bende zaten normal istiyorum emmeeee epudral dedimdoktorların ısrarla sezerya demesini bende anlamıyorum ilk günden beri kaç doktora gitiysem hepsi sezeryana yönlendirmeye çalıştı muayene filan yapmadan bile sezeryan diyenler oldu normalde ısrar eden doktoruda görmedim hiç
hadi hayırlısı o zaman ayşee
eşin kpss ile mi atandı ,adliyenin kendi sınavıyla mı ,zabıt katiplerini ayrı sınavla alıyorlarya
bu arada bu yakında atama var ,sen ne mezunusun ona başvurmayacak mısın ?
ay ben de 2 sene öncekine girmiştim ,en son 2004 te girmiştimya bi tuhaf oldum tekrar o sıraya oturup öğrenci psikolojisi yaşayınca ..
dedimki yaşlanmışız artık ne tuhaf bir duygu ,sınavın yarısında her zamanki gibi sıkılıp çıkmıştım
80 almıştım ama bi işe yaramadı tabi kullanmadım ,kendimi denemek istemiştim sadece ..
RABBİM sınava giren herkesin yardımcısı olsun ,gönlündeki yerlere atanmayı nasip etsin inş.
benim de arkadaşlarım var biri 75 aldı ben de ona tercih yapacağım bu ara
biliyormusun o senelik izin devlette de oluyor ,öyle bi amire denk geliyorsunki adam iş yoğun diye istediğin zaman izin vermiyor ..
biz eşimle geçen sene izne çıkarken son güne kadar herşey iidi almıştı iznini ayarladık herşeyi
sonra son anda bi yurtdışı görevi ,peşine yurtiçi görevi çıkardılar 3 hafta gezdi garibim ordan oraya ...
gidemedik izne sonra eylül ayında gittik deli olmuştuk düşün ,hem de devlet dairesi işte ama ne yapacaksın
gerçi eylülde daha ii oldu havalar çok güzeldi keyfini yaşadık tatilin o da ayrı ,her işte bir hayır varmış
hayırlı cumalar canlarım..
bu tv ye sinir oluyrumhocalar bile ayın 21 inde bişe olmıcak demiyo..hocada demiyosa yani ben inanmyrum ama korkmuyoda değilim valla
heee ağlamak demişiniz kızlar dün akşam sebepsiz okadar ağldımki......
yürüyüşe çıktık eşimle asker gidiyo askere ağlyrum geri gelicekmi acaba die saçma sapan düşünclere kapılıp ağlamalar.....bebeişin odasında hoşuma gitmeyen bişey için ağlamalar sil gözyaşını eve gel maç izlerken fener yenilcek die ağlamalar...eşim dioki yeter nıolur bunalttın bu akşam beni çok üzdün hooooop bu seferde kocamı üzdüm die ağlamalar özür dilemeler ayy valla kimse katlanamazdı bana allah eşimden razı olsun...allahım bugün bebeğimi göreyim ve sağlıklı olduğunu duyayım mutlu olayım
vee inşlallah kilo almamışımdır ya yeter ama valla
bu arada hay sizin 21 aralığınıza ya töbe töbeeeeee
bugün bebeğini görecek olanlar da inşallah güzel haberlele gelirler
selam kızlar cumanız mübarek olsun,
çok yorgunum mesai bitsin su 5 saat gecsin kosa kosa gidecem eve. hoş ayaklarım ve ayak bileklerim cok agrıyor. dün 32+0 raporu aldım işyerine verdim 12 aralığı bekliyorum. sonra ayrılıcam Allahın izniyle :)
kızlar yalancı doğum sancısı yaşayanınız varmı aranızda benden öndesiniz daha deneyimlisiniz belki bana yardımcı olabilirsiniz bu konuda
vee hep,miz ve tüm hamişler vaktinde hayırlısı ile sağlık sıhatle meleklerimize kucaklarımıza alırız inşallahh aminnnnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?