Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar.
Ay_she sen sezeryan olcaksın galiba.Benimde kayıplarım var ve 0.4 lük iğne kullanıyorum.Dr bana 38 veya 39 da doğumu başlatacağını söyledi.Sezeryanmı olucam dediğimdede ben direk kafadan sezeryan yapmak istemiyorum dedi suni sancıyla doğumu başlatmayı düşünüyorum dedi bide balon yönteminden bahsetti rahim ağzını açmak için.Ama sende denemek istersen tabi dedi bende isterim dedim.Ben hematoloğa hiç gitmedim.Gittiğim kadın doğum uzmanıda perinotolog.Çok güven verdiği için kendimi ona teslim etmiş durumdayım açıkçası.İğne kullanıp normal doğum yapan arkadaşlarıda görünce olabilir bişey gibi gelmişti ama sen risklerinden bahsedince kafam karıştı
Saron benimde tiroid problemim var ilaç alıyorum ve gebeliğin başından beri doz ayarlamaya çalışıyoruz.Değerlerim bazen referansın biraz üstüne çıktı bazen altına indi ama dr bebeği etkilemeyeceğini söyledi.Seninkide referans aralığından çok çok düşük değil.Nette girdiğinde direk zeka geriliği çıkıyo maalesef ama önemli olan dr un söyleyecekleri.Zeka geriliğide bence değerlerin çok yüksek yada düşük olması sonucu olabilir seninkinde korkulacak bişey yok bence.İnşallah dediğin gibi sağlıklı akıllı uzun ömürlü hayırlı evlatlarımız olur Rabbime emanetler
kızlar bu konuda bi bilgisi olan yokmu bazen karnımda acılar vs zaten bi günüm bi günümü tutmuyoki oturuken zorlanıyorum sonra kalkarkende off yeterki bebişlerimiz sağsağlim gelsinde ama anlamaya çalışıyorum bu ağrıları
hım vazgectım yaızodu da ondna şaaptım :) olsun zamanla düzelecek :)
canım özel sektör inşaat firması çini - bordür üzerine :)
evet eşi ev hanımı aynen öyle bakıyo belli ki bana öyle söylüyo ben de şok oldum
eşime analttım eşim de ee sen ne düşünüyosun aklına mı yattı yoksa dedi yok canım yaa dedim
zaten ayalrdır yıllardır bı bebegım olmasını beklıyorum istiyorum cocuk cıkar cıkmaz bırkaıp gitmek istemıyorum
zaten bi süre sonra memurluk baslıycak o zmana kadar zorlanmazsak maddi olrk doğum ıznı bitince işe dönmeyı
düşünmuyorum memuluk başlayana kadar oturum evımde cocugumu tanırım az onunla vakıt gecırırm fena mı olur
yani tamam zar zor gecınıyoruz borc harc ama aç da kalmayız yanı Allah ın izniyle ay öyle söyleyınce
nası sinir oldum anlatamam son 1-2 aydır yırtıyorum kendımı eleman alında işi öğreteyım diye aralıgın
15 de ayrılcam ızne daha eleman fln yok bu kadar sürede ne öğrenecek bılmıyorum valla adam herkesı ben gibi sanıyo
işi bırakıcaz yapcak sanıyo ama yanılıyo tecrübesiz birini alckamsı hemen öğrenir dio "..." öğrenır görürüz
sürünsünler kıymetımı bilmediler az burunalrı sürtsün ohhhh.....yaramı deştin kız
Kıyamam ya duygusallık tavanda desene canım.. Annelik böyle olsa gerek. Ben zaten sulu gözlüyümdür şimdi hiç sorma. :)
Çalışan bütün annelere Rabbim cc kolaylık versin inşAllah..
Canım yalancı doğum sancısımı bilmiyorum ama. Ara ara kanımda sertleşmeler oluyor. Bebişim göbeğime biryerlerine dayadı sanıyordum ama değilmiş. Vücudumuz doğum hazırlıklarına başlamış meğersem..
aminnnnn inşAllah canımm..
hayırlısı inş. canım...valla eşimde adliyede olduğu için ben dışardan tercih yapıp girmeyi düşünmedım hiç
evet ayrı sınavla girmişti eşimde...ben lisede muhasebe okudum üni önlisans ilahıyat bu zamana kdr
diyanete girmeye calıstım hep ama diyanetın ıcındeki torpiller sağolsun torpilim olmadıgından giremedım :)
baısmı acmam gerekmesın diye baska bı yerede girmıyodum ama şimdi bebek olucak nasıl yapıcam derken
bi de bu yolu deneyım dedım napiym başka seçeneğim kalmamıştı...kpss için nası tercıh yapiyosun hıc bılmıyorum bile
ösym nın sıtesınden mı oluyo ?
ama ne güzel hayırlısı öylesiymiş demekki gezmısınız sonucta :)
biliyorum o durumu eşim de bu sene senelık ıznını kullanmadı işleri bırakamıycam bırakırsam mahvederler onca
emeğimi dedi...kendisi müdüre bağlı değil :) direk komisyon başkanına endeksli o da zorlamadı ama eşim çıkmak
istemedi zaten ben de izin alamamıştım.....bisürü iznim oluyo dedi işini de seviyo çok şükür yani şimdiki yerını
sevıyo öncekı yerıdne çıkıcam istifa edicem diyip duruyodu eşim işindne zevk alınca ben de çok mutlu oluyorum
etrafı tarafından da takdir ediliyo eğitimlere gönderiliyo eğitime açık birisidir zaten iş yerıde buna teşvik edince
daha da mutlu oldu Rabbim bozmaısn inş...sen nerede çalışıyosun canım ? oh ya bisüür kader arkadaşım oluyo
ben çalışırken bebek bakma konsuudna çok üzüyorudm kendımı napıcam napıcam die ama yaparız dımı ya
bi şekılde hallederiz ınss :)
hayırlı cumalar canım....pıhtılaşması olanalr normal doğum yapabiliyolar yok onda bi sıkıntı ama pıhtılaşma çeşidine göre
değişiyo canım...yani herkesın pıhtılaşması aynı sebepten olmuyo bisürü etken var benim gittiğim doç da perınatolog ve ona guvenıyorum
doç da özeldekı kaıdn doğumcumda bana normal doğumda daha az kan kaybedersın dedıler
hematologum ise ben olayım veya olmıyım hematolog harıcı baska bır branstan kısının pıhtılaşma rahatsızlıgınla ılgılı
karar vermesıne ızın verme bu farklı bi alan herkesın yerı farklı dedi...ve haklıda buldum adamı yani...ben safra amelıaytı oldum
amelıyat oncesı faktır yuklemesı yaptılar sezeryan olsam da aynı ıslem yapılıcak o da bır amelıyat sayıldıgı ıcın
bunalrı hep hematologum ayarladı mesela cerrah kan sonuclarımı pıhtılaşam sonuclaırmı gormesıne ragmen gerek görmedı
ama hematologum hemen rapor yazıp kan banaksındna faktör istedı cerrahla konustu vs vs
bılıyosun bu kan degerlerı değieşbılıo ben doğum ıznıne cıktıgım hafta hematolgoa gidip tahlılımı yaptırıp
normal - sezryan doğum meselesini tekrar konusucam....ben daha önce normal doğum yaptım açıklık vs sıkıntısı söz konusu olmaz
ama işte 3 kayıptan sonra risk almak pek istemıyorum çok sıkıntı çektik ben de eşimde...tabii ki hiçbi yöntemın garantısı yok
olacak olan gene olur ama sebebı ben olmak ıstemıyorum canım senınde kafana takılan bısey vars amutlaka bı hematologla görüş
doktorunlada görüş sonra karar verılsın seeryansa sezeryan nedir yanı bebekler iyi olsunda herkes ıster normal doğum yapmayı
vallahı ben bir gıdım krokmuyorum normal doğumdan ama işte riskler vs yıne de son zamanımı beklıorm tahlılelrım tekrar yapılsn
bakalım degeerler ne alemde ona göre konusuruz :)
çok çok teşekkür ederim bitanemcanım ayak sancısı da denıyo bebek kendısını kasıyo rahmı kasıyo karnın tas gibi oluyo dımı onu
diyosun bunlar bi tehlıeksı olmaan sancıalr fakat cok fazla ise dktoruna söyle nst de baksınalr bi
doğum hamılelık ne olacagı bellı olmaz çok rahatsızsan doktoruna danıs mutlaka....
gecen muayenede doktorum sıklıgını sordu hergun oluyo dıınce nst aldı hemen halbukı 35 den önce nst almıycaktı
yanı anlatabıldımmı sen söle dr a o caresıne baksın bilgisi dahlınde olsn doktorunun
çok teşeşkkür ederimm canımm benimmm cevabın için bendede iki gün önce adet ağrısı gibi bişe oldu korktumm önce ama sonr abidaha yaşamadımm bitanemm ,bu arada aralık annelerini okudum doğm yapanlar olmuş şu an meleklerini emziyorlarmış ağladım resmen okuyunca nasıl duygulandım inşallahh Rabbim o güzel duyguyu bizede yaşatrı aminnnnnnnnnnnn
ben yaptım şu anda kasede soğumasını beklıyorum
bu arada bende ılk kez yaptım:)
hersene yapayım dıyorum sonrada kıme dagıtcamkı komsum bıle yok dıye yapmıyorum okulumda çok uzak hemde kalabalık 10kaselık aşureyı 70km taşıyamam..
neyse dun ıslamıştım bu akşam pişirdim
1er kase nohut fasulye bugday
once ayrı ayrı sonra hep birlikte haşladım
sonra içine 2şer avuç yada 1su bardağından bıraz az deyim; incir kayısı, kuş üzümü,kuru üzüm,ceviz
yarım çay bardağı siyah pekmez
1tatlı kaşığı tarçın 1yemek kaşığı portakal kabugu
bunlarlada 20dakka daha pişti
üstune tekrar ceviz, portakal kabugu tarçın,nar ....
vala buraya yazdım herkes kızcak bana
kötü olmuş canınız çekmesin
hiç yapmadım canım ya..etrafta illa yapan oluyor o yüzden hiç denemedim..az birşey dene..güzel olursa tekrar yaparsın..
ben yarın cuma ya o zaman kaynatacağım hem de kendim yapmayı niyetledim, evlendiğimden beri her yıl yaparım güzel bir gelenek bence hem de kazan kadar büyük bir tencerem var bir tane onla yapar herkese dağıtırım zaten ben çok bol kepçeyimdir o yüzden tarif vermeyeyim
bu tencere ile ilgili de bir şey anlatayım çeyizlik tencere takımının en büyük parçası bu ilk gördüğümde ben bunu ne yapacağım ya, bir gün oğlum olursa sünnetinde pilav pişiririm ancak diye söylenmiştim herkes çok gülmüştüher sene aşure kaynatırım onunla bakalım bir gün oğlumun sünnetine pilav pişirmek de nasip olur belki, duam kabul olur
ama ben aşureyi beyaz severim incir ya az katarım ya hiç koymam bir bardak süt koyarım hem lezzetli olur hem rengi açılır, portalak kabuğu mutlaka koyarım üzerine de nar tanesi olmazsa olmaz
aşureyi hem çok severim hem de çocukluğumdan kalan güzel bir anekdot olduğu için yaşatmaya çalışıyorum, Allah kabul etsin...
canım ben aşureye aşık bi insanım bildiğin aşk yaşıyorum :) elimden geldiğince her sene yapmaya çalışırım
portakalağacını tarifiyle yapıyorum çok da güzel oluyo kaç senedir yaparım daha hiç fiyaskosu olmadı
ayrıca zeynepfaz ın dediği gibi süt katarım aşureye çok daha lezzetli oluyo ve tabıı kı cevizi ve inciri
içine karıştırmamak lazım hem rengı kararıyo hem de cevizi içine karıstırınca tadını aıcmtırak yapiyo
çok titizimdir aşure konusundaher aşure lezzet sınavımdan geçemez :) bu haftasonu olmadı
sonraki haftasonu yapmayı düşünüyorum bakalım kısmet :)
tarifi burada işte portakal ağacı: Aşure
yalnız buradaki tarifte süt katmamışalr annem kattıgı ıcın ben sütü eklıyorum annemden alışığım yani
istersen kıvam ayarlamaısnı sütle yapabilirsin böylece sütlü bir aşuren olmuş olur bir de bu tariften koca koca tencere
aşure çıkıyo o sebeple yarım ölçü yapabilriisn çok fazla olmaısnı ıstemıyrosan :)
bir de canım şuna dikkat etmeni öneririm : aşurenin şekerini tarifeki miktarı yani öyle hemen boca etme yarısını
ekle pişir tad şekeri iyise öyle kalsın yok az gelırse sonradan aşure tam soğumadan tekrar şeker ekleyerek tadını ayarlarsın
çünkü aşureye kattıgın şekerin tadı aşure soğudukça yerine gelıyo sıcakken şekeri ekelyıp tadıyosun ve sana hıh ıyı gıbı
gelıo ama soğuduktan sonra çok şekerli olabiliyo bu yuzden dıyorum benden söylemesi :) he bak şunu dersen aşureyı yapayım
bitireyım şekeri sonra ekelyım dersen olmaz içine nüfuz etmediği için sasi sasi bi tadı olur emeğin boşa gider :)
hadi kolay gelsin :)
Korkma korkma canım. Arada yoklayacak bizi öyle. Benimde bir gece o kadar çok belim ve karnım ağırdı ki doğuracağım sandım :)
Rabbim cc vaktinde sağlıkla kavuştursun yavrularımıza.. Ay bende aralık annelerini okuyorum.. Kasım- aralık ne gelirse önüme. birde çok yakın zamanda doğum yapmış olmaları daha da heyecanlandırıyor beni. Ağlaya ağlaya okuyorum hepsini.. Yaşayacağımız en muhteşem duygu..
bence ösymninkini de dene sen ne olur ne olmaz işini şansa bırakma
evet ösymnin sitesinden
her zaman sevilen eleman olmanın dezavantajı oluyor işte
benim eşim de kamuda başbakanlığa bağlı bir kuruluşta uzman olarak çalışıyor ,onlarda üst olayı yok müdür vs yok ,bağımsızlar bi nevi denetçiler gibiler
ama tabi bağlı oldukları biri var yine de
eşim işi gereği göreve gidiyor ,eğitim veriyor ,işinde ii olduğu için onu gönderiyorlar ,ben de çok mutlu oluyorum ama bazen de insanı sıkıyor
hamile kalmadan önce mesela 2 ayda bir filan gidiyordu sağa sola ,kısa kısa gidiyordu ama bazen işte bişey yapmak isteyince bu durum engel oluyor
bu sefer de eğitime gidecekleri arkadaşının annesi vefat etmiş mecbur gidecek ne yapsın pazardan çarşambaya yok ,anneme gideceğim ben de her zamanki gibi
sık gitmesin de arada gitsin ona da razıyım ben ama sürekli olursa istemiyorum düzen bozulur o şekilde
bi arkadaşımız var bir bankada denetçi ,ayda 1 hafta evinde kalmıyor sürekli gezici ,ben sevmem öyle iş ,dizimin dibinde olsun
ben de kamudayım ama b kadroyum ben eşim gibi a kadro değilim
personel memuruyum
ya korkma ben ikiz olduğu halde korkmuyorum da ,RABBİM sabrını verecektir inş.
ben hiç düşünmedim nasıl bakarım ne olur diye
şimdiden gerilmeye gerek yok akışına bırakmak lazım ,zamanla zaman neyi gerektiriyorsa o şekilde davranırız elbet ..
ALLAH kimseye haddiden fazla yük vermez
aslında ayşecim benim hamilelik öncesi halim böledir yani kaprsili .ama ben hamile kalınca düzeldim eşimde öle der hamileliğinden korkydum ama sana çok yaradı diyo...yani anlayışlı uysal kavgaları hep alttan alan taraf oldum çıktım...ama dün akşam nie öle oldu anlamış değilimah canım ya :) annelik gözyaşıyla yoğrulmaktır derler ya öyle demekki :)
21 aralık olayına neden takıyosun ki amaan boşveer :) bi hocamız vardı şöyle dmeişti millet kıyametten korkuyo
aman koparsa koptu işte alametı vs vs kişinin kıyameti kendi ölümüdür sen ölemden önce hazırlıgını sağlam yapmaya
bak senın kıyametın kptuktan sonra büyük kyamet ha bugun kopmuş ha yarın demişti ne kadar haklı dimi :)
hocalar da net bişey söylemıyo dmeıssın de yarının da garantisi yok ki :) hadi 21 aralıkda dünya yok olucak kesın
diyelımkı herkes kesın diyo öyle düşün ee bizim ondan önce ölme ıhtımalımız yok mu yani yarınımızın garantisi yok
kaldı ki 21 aralık :) düşünem canım bunalrı izleiyp d aklını bulandırma hiç aman dünya yokoluyosa bana mı yokoluyo
herkese yok oluyohiç tasam değil valla
Kıyamam ya duygusallık tavanda desene canım.. Annelik böyle olsa gerek. Ben zaten sulu gözlüyümdür şimdi hiç sorma. :)
saol canım.. ben de dün portakal ağacının tarifine baktım.. hoşuma gitti. hatta alttaki yorumları da okudum. biri demiş ki gecen senelerdeki tariflerde süt de koyuyordunuz bunda yok. zeynepfazdan ve senden de duydum ya süt de koyacağım.. önerilerini de dikkate alıcam canım.. şeker konusunda hassasım zaten ben. cok şekerli yapamam hiç bişeyi mutlaka tarif değişir yani..
bakalım yapayım da yazarım size de oldu mu olmadı mı diye p.tesi :))))))
Ben mthfr heterozigotum.Senin faktör ne acaba?Aynen dediğin gibi bizde çok sıkıntı çektik Rabbim kimseye yaşatmasın.Benim içinde hiç farketmiyo sezeryan yada normal doğum tek dileğim yavrumuzu sağlıkla kucağımıza almak.Normal doğumdanda hiç korkmuyorum suni sancınında tadını biliyorum zaten ve burdan korkan arkadaşlara sesleniyorum inanın o sancıların arkasından yavrnuzu sağlıkla kucağınıza alamamış olmak o sancıların yanında hiç kalıyor.Çünkü bize nasip olmadı henüz inşallah bu sefer olur ama çevremden duyduğum hep aynı şey yavrunuzu kucağınıza alınca herşeyi unutuyorsunuz sözü.Hepimizi için hayırlısı nasılsa öyle olur inşallah
çok çok teşekkür ederim bitanemanladım sanırımm bende kasılmalı oldu ama dediğin gibi bebeğim içerde gerilir gibi oluyor bazende ben bunu 13 aralıkda gittiğimde söyliyim doktorumada bi baksınnn, evet gerçekten hamilelik bilinmiyenlerle dolu bi ağrı başka bir hamilede normalken diğerinde önemli olabiliyor en iyisi şansa bırakmıyıp gözleme aldırmam olucak
aslında ayşecim benim hamilelik öncesi halim böledir yani kaprsili .ama ben hamile kalınca düzeldim eşimde öle der hamileliğinden korkydum ama sana çok yaradı diyo...yani anlayışlı uysal kavgaları hep alttan alan taraf oldum çıktım...ama dün akşam nie öle oldu anlamış değilim
ayşe yapmaaaaa tabikide yarına çıkmaya garantimiz yok çoook haklısın yazdıklarında ama insan böle düşünemyo insan doğası işte....mesela 17 ağustostada bi garip olurum ben acaba yine olucakmı die ...okadar hayal kuryrum bebeğimle ilgili allah gerçekleştrmeyide nasip etsin inşallah.dediğim gibi inanmyrum aslında o gün bişi olmıcağına ama hergün hergün bu konu insanı ürkütyo istemeden
tavan ki ne tavan yerlere inemedi bi türlü.....heheheh allahtan bahanemiz var dmi hamileyiz biz
az yapamam canım, baya yapcam mecburen.. o yüzden güzel olması lazım
çünkü komşularıma dağıtmak istiyorum, işyerine de getiricem kızlar bekliyo vallla yapcam dediğim günden beri
ha tabi bir de evde bi aşure canavarı var benim gelip gidip aşure yiyen
rica ederım canım kolay gelsın :)
ben 677 mthfr heterozigotum genetık tahlıl sonucuma göre fakat hematolojı kan tahlıllrımde ise
faktör 10-11 eksikliği ve anti trombin 3 antıjenımde düşüklük buldular 35 e kadar düşmüştü
normalde 90 larda fln olması gerekıyo şimdi iyiyiz çok şükür normal sınırdaydı en son
evet canım ben de hep aynısını söylıyorum sunı sancı aldım bende 12 saat sancı cektım ama doğdugu an
acı sancı bişey kalmıyo ki bi de sağlıkla doğdugunu sesini duydugunu düşün müthiş bişeydir eminim...
benim yavrumun sesi çıkmamıştı maalesef karnımdayken kalbi durmsutu işte pıhtılaşamadan
onun için yani sesini duycaksın o ağlıycak ilk çığlığı sendn kayıp cıkcıak muthıs bişey bi mucize...
Rabbim hepimize sağlıkla kavusmamızı nasıb etsın ınsallah tekrar tekrar aynı acıalrı yasatmasın Rabbim...
rica ederım canım :9 ama benım 28 haftalıkken fln öle kasılmalarım yoktu kımseden de duymadım yani tabii her hamile
aynı olmuyo olmaz ama eger telefonal fln ulaşam ımkanın varsa bi ara söyle bence 13 aralığa daha cok var...
ya kızlar bu cemyılmazın gösterısi vardı ya fundamentals
o sinemada gösterime giricekmiş 3 ocaktan itibaren...canlı izleme fırsatım olmadı dvd çıksın die beklıodm
enem 4 ocakda da sezeryana alırız demişleri işin fenası bebek doğduktan sonra sınemaya gıdemem
3 ocakda gittim gittim cem yılmaza da aşk olsun
eheheueh ben zaten seni örnek alıyorum bu kız dert etmiyosa bana halt yemek düşer diyorum
doğruya doğru şimdi deidğinde haklısın akışına bırakmak lazım ben de öyle yapıcam :)
canım hiç öyle düşünmemıstım ama du bı deneyım o seklıde eşimle de konusayım da :)
bende öyle düşünüyorum dizimin dibinde otursun biyere gitmesin :) bi ara işte eşim iişinden memnun değilken
bu bankaların müfettişliği varya hesap uzmanı vs onun sınavına girdi ay kazanacak diye ödüm koptu
adamalr eve girmıyoalr hep gez gez senınkı gene ıyıymıs ki daha çok dışarda olan meslekler var gayet güzel sizinki bence
ara ara olur öyle napıcan ekmek parası :) ayrıca işinden tatmın olmak da cabası :) o doyum da önemli bence...
a kadro b kadro ne oluyür ben daha bilmiyom öyle şeyler
Güzel annişler günaydın.
Dün gece normal ve sezaryan doğum videoları izledim. Anam izlemez olaydın. Sezaryandan zaten korkuyordum, şimdi ikisinden de tırsmaya başladım.
O nasıl görüntüler yahu. İzlemeyenler varsa kesinlikle izlemesinler, bilinmemezlik inanın çok daha iyi. Uyku tutmadı valla, sabahın köründe kalktım ayağa.
Bir de normal doğumlarda vajinada genişleme olup, sonrasında ilerleyen zamanlarda idrar kaçırma ve cinsel birliktelik konusunda hassasiyet kaybı olabiliyormuş. O da banayı düşündürdü beni.
Epidural sezaryan annelerinin yorumlarını okudum. 10 hikaye okuduysam 7sinde bebeği çıkartırken o hissi yaşıyoruz, çok tuhaf birşey, acı falan yok ama hissediyoruz diye yazmışlar.
Düne kadar inşallah çatır çatır normal doğurucam diyen ben de, oldu mu bir doğum korkusu. Buraya da yazıp kimseyi tedirgin etmek istemem kusura bakmayın kızlar, ama her duygumuzu burda paylaşıyoruz. Anneme anlatsam kızım strese girdi diye, o benden önce strese girer. Eşime anlatsam adamcağız ne bilsin de beni anlasın. Off valla darlandım cuma cuma sabah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?